پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳
۱۴:۱۶ - ۱۰ دي ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۰۰۶۰۹
شهری و روستایی

پشت‌پرده هدف زاکانی از پست‌دادن به مدیران بیکار دولت سیزدهم

علیرضا زاکانی,شهردار تهران

روزنامه هم میهن نوشت: انتصابات علیرضا زاکانی، شهردار تهران از ابتدا تاکنون مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و حتی برخی از اعضای شورای شهر تهران قرار گرفته است اما آش این انتصابات آنقدر شور شده که مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران هم به آن واکنش نشان داد.

او روز گذشته پیش از شروع جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: «من به طور کلی از تغییرات راضی نیستم و خوشم نمی‌آید. تغییر کسانی که در یک پستی تلاش کردند و جا افتاده‌اند، با مذاق من سازگار نیست. حالا هر کسی روش خاص خود را دارد.»

به نظر می‌رسد زاکانی هنوز هم خود را مدیون دولت سیزدهم می‌داند و در پی این دین آنطور که اعضای شورای شهر تهران می‌گویند، مدیران بیکارشده دولت سیزدهم را جذب شهرداری می‌کند. این انتصابات پی در پی و بی‌ثباتی در مدیریت شهری دوره ششم شورانشینان را به اعتراض واداشته و برخی از تذکرات به این مهم اختصاص یافت. منتقدان زاکانی در شورای شهر تهران بر این عقیده‌اند که این انتصابات در راستای تهیه لیست انتخاباتی و ماندن زاکانی در دوره بعد مدیریت شهری تهران انجام می‌شود.

صدور حکم مشاوره برای بی‌صندلی‌ها

حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران اما تشبیه جالبی از تغییر مدیران شهرداری کرده و آن را به صندلی‌بازی دوران کودکی شبیه دانست. او گفت: «در کمتر از دو ماه اخیر تقریباً ۵۰ تغییر و تحول داشتیم.

۲۱۸ روز از عمر این شورا باقیمانده نمی‌دانم چه آزمون و خطایی می‌خواهیم تجربه کنیم. فردی که ۳ سال در بالاترین پست حضور داشته را به پایین‌ترین منصب می‌رسانیم انگار که بدهکاری داریم. اگر این فرد توانا بوده و عملکردش خوب بوده، باید او را حفظ کرد. اما به هر دلیلی توان انجام وظایف خود را نداشته که نباید نان قرض بدهیم. قدیم‌ها که برای بچه‌ها جشن می‌گرفتیم مجری ۶ صندلی می‌گذاشت و ۷ بچه دور آن می‌چرخیدند و باید روی صندلی‌ها می‌نشستند.

الان شهرداری این شکل رفتار می‌شود و هر کسی که صندلی ندارد یک حکم مشاوره به دستش می‌دهیم. ما زمانی نداریم.به مردم می‌گوییم ما خیلی خوب هستیم. خیلی خوب یعنی اینکه یک ثبات مدیریتی وجود داشته باشد. اگر قرار است فردی تغییر کند قبل از انتخابات صورت بگیرد. این بی‌ثباتی در مدیریت باعث می‌شود نتوانیم برنامه‌های خود را درست پیش ببریم.»

استمرار سریال تغییر مکرر مدیران بی‌هدف

سیدجعفر تشکری‌هاشمی، عضو شورای شهر تهران  نیز به موضوع انتصابات اشاره و تاکید کرد: «انتصابات در شهرداری این روزها اوج گرفته است. در آخرین ماه‌های این دوره از مدیریت شهری دوباره شاهد تغییر و تحولات گسترده‌ مدیریتی هستیم. امید داشتیم که این بی‌ثباتی که در طول سه‌سال و نیم گذشته تجربه کرده‌ایم در ماه‌های آخر به آرامش مدیریتی تبدیل شود و مدیران کار خود را یاد بگیرند و در مسئولیتی که پذیرفتند به درستی عمل کنند. اما متاسفانه همچنان سریال تغییر مکرر مدیران بی‌هدف استمرار دارد.»

جذب مدیران بیکار دولت به شهرداری

مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران نیز درباره انتصابات گسترده در شهرداری تهران به هم‌میهن گفت: «یکی از موضوعاتی که مورد انتقاد بخشی از اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت‌، جابه‌جایی‌های بسیار گسترده در سطح مدیران ارشد شهرداری تهران است. این جابه‌جایی‌ها در سه سطح اتفاق می‌افتد. سطح اول افرادی هستند که مطابق گزارش‌ها و شرایط شهرداری عملکرد و فعالیت آنها قابل قبول بوده اما ناگهان عزل می‌شوند. در این مورد تجربه‌ای در سطح معاون داشتیم و البته تجربه‌های دیگری هم شاهد بودیم. سطح دومی افرادی هستند که مجموعه مدیران جابه‌جا می‌شوند. این سطح از جابه‌جایی‌ها این نگرانی را ایجاد می‌کند که عدم ثبات مدیریتی در این بخش‌ها و حوزه‌ها، به خدمت‌رسانی به شهروندان آسیب بزند؛ به‌ویژه زمانی که این مدیران از مجموعه خارج از شهرداری به شهرداری آمده‌اند.»

او با اشاره به اینکه سطح سوم جای نگرانی بیشتری دارد، تاکید کرد: «معمولاً بعد از پایان دولت‌ها به هر دلیلی که اتفاق بیفتد انتصاباتی صورت می‌گیرد. این انتصابات، انتصابات سیاسی و مبتنی بر رفیق‎بازی است که من از کلیدواژه‌ی فامیل بازی برای آن استفاده می‌کنم. این دسته از انتصابات، فارغ از اینکه در شهرداری تهران، دولت یا هر جای دیگری اتفاق بیفتد، به سرمایه اجتماعی آن سازمان به‌ویژه در بین پرسنل آن آسیب جدی می‌زند. من بارها اشاره کرده‌ام که این انتصابات معمولاً درباره کسانی است که افراد بدون هیچ‌گونه تجربه‌ای خارج از مجموعه مدیریت شهرداری تهران، به شهرداری می‌آیند.

به عنوان مثال فردی مسئول دفتر وزیر بوده، با تغییر دولت، بیکار شده و امروز باید به شهرداری تهران بیاید. این سوال وجود دارد که بین پرسنل حدوداً یکصدهزار نفری شهرداری تهران افراد توانمندی برای به‌کارگیری در پست‌ها وجود ندارد؟ یکی از آسیب‌هایی که سیستم بوروکراسی ایران دارد و این مشکل از قبل از پیروزی انقلاب هم وجود داشته «پارتی‌بازی» است. پارتی‌بازی یعنی فردی بدون آنکه صلاحیت‌، تخصص و تحصیلات لازم را داشته باشد، تنها به دلیل آنکه آشنا یا رفیق کسی است به مجموعه‌ای وارد شده و در یک پست سازمانی قرار گیرد.»

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حتماً یکی از این صلاحیت‌های لازم برای پست‌های انتصابی شناخت داشتن او از مجموعه است، افزود: «علاوه بر شناخت از مجموعه، داشتن تجربه مرتبط نیز نیاز است. این نقدی است که امروز توسط شورای شهر تهران به برخی از انتصابات وارد شده است. این نقد به معنای مداخله اعضای شورای شهر تهران در انتصابات نیست.»

اقراریان گفت: «این دسته از انتصابات را مرتبط با لیست و یا فهرستی می‌دانم که به نظر من در انتخابات شورای آینده آقای زاکانی برای اداره شهر تهران به شهروندان ارائه خواهد کرد و باید ببینیم که آیا این لیست مورد اعتماد شهروندان تهرانی قرار خواهد گرفت یا اینکه شهرداری تهران تکذیب خواهد کرد که در حال آماده‌سازی لیستی برای شورای شهر آینده است. باور ما این است که شهرداری تهران در حال آماده‌سازی لیستی برای انتخابات آینده است. جریانات و گروه‌های سیاسی مرتبط با آقای زاکانی و امتداد آنها در مجموعه مجلس و در سایر افرادی که دستگاه‌ها و نهادهایی حضور دارند، در حال مقدمه‌سازی برای ارائه فهرست به شهروندان تهرانی هستند و بر این باورند که اعتماد شهروندان جلب می‌شود و شورای آینده به نظر می‌آید که یک شورای یک‌دست برای ادامه روند کارهای آقای زاکانی باشد. البته با این پیش‌بینی که مجموعه مدیریت شهرداری در حال انجام آن است.»

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش