یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۶:۵۱ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۰۰۷
شهری و روستایی

حادثه پلاسکو؛ «نوک کوه یخ» ناتوانی مدیریت بحران در تهران

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,حادثه پلاسکو
رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران بعد از ۹ شبانه روز عملیات آواربرداری و انجام دیوارکشی محوطه پلاسکو با تأکید بر این که در مورد این حادثه تأسف بار، پرسش هایی وجود دارد که نمی‌توان آنها را پشت دیوار کشیده شده به دور پلاسکو، پنهان نگه داشت و می‌بایست از سوی مسئولان مربوطه به آنها پاسخ داده شود.

مهندس محمد حقانی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح واکاوی حادثه پلاسکو ، گفت: باید در ابتدا بگویم که  نگاه سیاسی به موضوع حادثه پلاسکو، جفا به شهر و شهروندان و جفا به آتش‌نشانان شهید و ایثارگری است که این روزها، نه تنها به نماد رشادت و شجاعت، بلکه به نمادی از محرومیت و مظلومیت تبدیل شده‌اند و از این رو، به این موضوع صرفاً می‌بایست از منظر کارشناسی و با هدف بررسی حادثه مذکور به منظور جلوگیری از تکرار حوادث مشابه، نگاه شود.

 

وی با اعلام این که حادثه پلاسکو می‌بایست از سه زاویه جداگانه مورد آسیب شناسی قرار گیرد که شامل قبل، وقوع و بعد از بروز حادثه است، افزود: حادثه پلاسکو در واقع «نوک کوه یخ» ناتوانی مدیریت بحران در شهر تهران بود که تنها گوشه کوچکی از عدم توانایی در مدیریت بحران، آن هم در ابعاد کوچک و در ابعاد محدود تخریب یک ساختمان قدیمی را به نمایش گذاشت.

 

چرا بیش از ۵۰ درصد بودجه آتش نشانی پرداخت نشد؟

دلیل بی توجهی به سازمان آتش نشانی باید روشن شود

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که قبل از هر چیز، دلیل کم توجهی به سازمان آتش نشانی از طریق عدم اختصاص بودجه‌های مصوب این سازمان باید روشن شود، گفت: از سال ۹۲ تا ۹۵، مجموعاً ۴۹۲ میلیارد تومان اعتبار به منظور توسعه آتش نشانی و ارتقای تجهیزات آن از سوی شورای شهر مصوب شد که ۳۹۶ میلیارد تومان آن توسط شهرداری تهران وصول شد.

 

حقانی با بیان اینکه از ۳۹۶ میلیارد تومان وصولی شهرداری تهران بابت اعتبارات سازمان آتش‌نشانی، کمتر از ۱۹۸ میلیارد تومان و به عبارتی، کمتر از ۵۰ درصد مبلغ وصولی به این سازمان اختصاص یافت، گفت: چرا باید بیش از ۵۰ درصد از بودجه سازمان مهم و مؤثری که مسئولیت خطیر و حساس ایمنی شهر تهران را بر عهده دارد، پرداخت نشود؟ و به جای آن، اعتبارات محدود موجود، صرف احداث پروژه بلا استفاده‌ای همچون «شهر آفتاب» شود؟

 

وی با تأکید بر اینکه بحث تجهیز سازمان آتش نشانی به طور دقیق در دو برنامه پنج ساله شهر تهران دیده شده و به طور مشخص، ماده ۷ برنامه ۵ ساله دوم، تکالیف مشخصی را برای به روز رسانی این سازمان بر عهده شهرداری تهران گذاشته است، گفت: چرا درآمد جذب شده از محل ردیف جبرانی بودجه سازمان آتش نشانی به عنوان سازمان تخصصی ارائه خدمات ایمنی به شهر تهران و شهروندان آن به این سازمان تخصیص داده نشد؟

 

آیا حتی یک آتش نشان شایسته مدیریت آتش نشانی وجود ندارد؟

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه سازمان آتش نشانی، یک سازمان تخصصی است که نیروهای شاغل در آن، با توجه به اهمیت تجربه و تخصص و بر اساس سلسله مراتب سازمانی، رتبه بندی می‌شوند، گفت:  پرسنل سازمان آتش نشانی همچون نیروهای مسلح، دارای درجاتی هستند که نیروهای این سازمان بر مبنای آن، از پایین‌ترین سطوح کاردانی تا بالاترین سطوح مدیریتی، درجه بندی می‌شوند.

 

حقانی با بیان اینکه مدیریت سازمان آتش نشانی، مسئولیتی حساس و خطیر است که باید به فردی آگاه و متخصص از دل همین سازمان سپرده شود، گفت: فردی که از بیرون سازمان آتش نشانی آمده و مدیریت این سازمان به وی سپرده می‌شود، هر قدر هم که انسان «شریف» و «خوبی» باشد اما چون از بدنه مجموعه نبوده و تخصص لازم را ندارد، نه می‌تواند اعتماد و همراهی مجموعه را جلب کند و نه می‌تواند قدرت فرماندهی مورد انتظار را اعمال کنند.

 

وی گفت: واقعاً در بین خانواده بزرگ آتش‌نشانی با وجود این همه نیروی مجرب و متخصص، حتی یک آتش نشان که استحقاق و شایستگی مدیریت این مجموعه را داشته باشد نیز وجود ندارد؟

 

چرا تجهیزات آتش نشانی ناکافی و کم است؟

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که واقعاً اگر سازمان آتش نشانی مجهز به تجهیزات کافی بود، دامنه آتش تا به این اندازه فراگیر می‌شد که فولاد را ذوب کند؟ گفت: اگر امکانات آتش نشانی کافی بود، نیاز نبود آنقدر دیوار شرقی ساختمان پلاسکو را آب بدهند تا در نهایت، همین آبیاری باعث سنگین شدن ساختمان و فرو ریختن آن شود.

 

حقانی با بیان این که در شرایطی هر روز شاهد برگزاری مراسم افتتاح ایستگاه‌های جدید آتش نشانی هستیم که تهران با این عظمت، تنها تعداد معدودی  دستگاه بالابر نسبتاً بلند دارد که البته آن هم در جریان حادثه پلاسکو آسیب دید، تصریح کرد: چرا در شهری که ده‌ها برج ۸۰ تا ۱۶۰ متری دارد و برج‌های ۱۲۰ تا ۲۴۰ متری در آن در دست احداث است، تجهیزات کمی وجود دارد؟

 

وی با تأکید بر این که تجهیزات آتش نشانی برای اطفای حریق در ساختمان ۱۵ طبقه پلاسکو کافی نبود، اضافه کرد: اگر خدای نا کرده امروز در برج ۵۶ طبقه بین المللی یا سایر برج های سی چهل طبقه پایتخت، آتش سوزی رخ دهد و فردا در برج در دست احداث ۵۷ طبقه دیگری  یا سایر برج های ۳۰_۴۰ طبقه در دست ساخت تهران، آتش سوزی اتفاق بیفتد، چگونه می خواهند آن را اطفاء کنند؟

 

چرا «زمان طلایی» نجات افراد در پلاسکو از دست رفت؟

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه عملیات آواربرداری یک ساختمان قدیمی، بدون حتی یک نفر نجات یافته از زیر آوار ۹ شبانه روز طول کشید، اظهار کرد: اگر زلزله‌ای بزرگ در تهران اتفاق بیفتد و هزاران ساختمان این شهر از جمله دهها ساختمان‌ها و برج قدیمی و جدید آن که به مراتب مرتفع تر از پلاسکو هستند فرو بریزند، چه فاجعه‌ای رخ خواهد داد؟

 

حقانی با بیان اینکه به نظر می‌رسد «زمان طلایی» برای نجات افراد محبوس در زیر آوار در حادثه پلاسکو، موضوعی بود که در لا به لای اقدامات سراسیمه اولیه در محل حادثه از دست رفت که البته این سراسیمگی در گزارش‌های ضد و نقیض مسئولان مربوطه نیز مشخص بود، تصریح کرد: در حادثه پلاسکو، نه تنها «مدیریت بحران» دیده نشد، بلکه «بحران مدیریت» آشکار شد.

 

وی با تاکید بر این که در جریان عملیات آواربرداری حادثه پلاسکو، ابتدایی‌ترین کار ممکن که توزیع ماسک تنفسی استاندارد بین آتش نشانان و نیروهای امدادگر بود نیز مورد غفلت قرار گرفت، اضافه کرد: استنشاق ذرات «آزبست» موجود در محوطه پلاسکو، آثار و پیامدهای سوء و جبران ناپذیری بر سلامتی امدادگران حاضر در محل بر جای خواهد گذارد که این موضوع با گذشت زمان خود را نشان خواهد داد.

 

اگر شهدای آتش نشان را «شهید» ننامیم، چه کسی را «شهید» بنامیم؟

 رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ایثارگری آتش نشانان و این که مسئولان مربوطه نباید خود را پشت مظلومیت این عزیزان پنهان کنند، اظهار کرد: از خود گذشتگی آتش نشانان جان بر کف، رافع مسئولیت نسبت به حادثه پلاسکو و شهدای عزیز آن نیست و مسئولان مربوطه، نباید با سپر بلا قرار دادن این عزیزان از خود رفع مسئولیت نمایند. 

 

حقانی با بیان این که شهید خدمت خواندن شهدای آتش نشان، به منزله محرومیت خانواده‌های داغدار این عزیزان از حداقل امتیازاتی است که ممکن است خانواده معزز شهدا از آن برخوردار باشند، گفت: اگر شهدای آتش نشان که از ارزشمندترین سرمایه زندگی‌شان یعنی جان عزیز خود برای نجات جان هموطنان خویش گذشته‌اند را «شهید» ندانیم و ننامیم، پس چه کسی را باید«شهید» بدانیم و بنامیم؟

 

وی در پایان با تأکید بر این که تجهیز سازمان آتش نشانی به امکانات پیشرفته و مدرن و تجهیزات متناسب با شهری با جمعیت و وسعت تهران با وجود انبوه برج های ساخته شده و در دست ساخت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: به موازات این مهم، رسیدگی به مسائل رفاهی و معیشتی نیروهای آتش نشان از ضرورت ویژه ای برخوردار است که شورای شهر در هر دو مورد، آمادگی کامل دارد تا حمایت لازم را به عمل آورد.

 

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,حادثه پلاسکو

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش