شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۳۹ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۰۱۶
شهری و روستایی

زیبایی تهران در بی‌نظمی شهر گم شده است

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,قالیباف
 «وقتی می‌گوییم کشور به پیشرفت نیاز دارد نباید احساس کنیم پیشرفت الزاما تکنولوژی برتر و در حوزه رشد صنعتی و فناوری اطلاعات است چون مهم‌تر از آن فرهنگ و توسعه اجتماعی در جامعه است.»

به گزارش همشهری، شهردار تهران اين جمله را روز گذشته در نشست صميمي با دبيران شوراياري و مديران محله‌هاي شهرداري منطقه ۱۳گفت. محمدباقر قاليباف همچنين با يادآوري يكي از توصيه‌هاي مهم حضرت امام (ره) به دولت‌ها در مورد لزوم واگذاري اداره امور به‌دست مردم گفت:

 

ايشان تأكيد داشتند كارهايي را كه از دست خود مردم برمي‌آيد خودشان اداره كنند و در واقع مسئولان سراغ كارهايي بروند كه مردم نمي‌توانند انجام دهند. اين در حالي است كه از نظر محمدباقر قاليباف در حوزه‌هاي اقتصادي و اجتماعي آنچنان كه بايد و شايد راه براي جوانان باز گذاشته نشده تا در ميدان رقابت حضور پيدا كنند. شهردار تهران در اين ديدار صميمانه اظهار داشت: وقتي در جريان دفاع‌مقدس حضور مردم در ميدان‌ها را تجربه كرديم و موفقيت و پيروزي آنها را ديديم، حالا نبايد نگران واگذاري امورات زندگي مردم در محله‌ها به خودشان باشيم.

 

امان از رفتارهاي نادرست ترافيكي

شهردار تهران با اشاره به اينكه هم‌اكنون از نظر زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل و ترافيك نسبت به كشورهاي پيشرفته دنيا چيزي كم نداريم، گفت: اگر تعداد خودروهاي موجود در شهر تهران را نسبت به دسترسي‌ها و خيابان‌هاي شهر مقايسه كنيم متوجه برقراري تناسب در اين بخش مي‌شويم اما رفتارهاي ترافيكي به‌گونه‌اي است كه هرقدر هم زيرساخت‌ها را توسعه دهيم، نمي‌توانيم بگوييم شهر آرامي داريم. به گفته قاليباف، شهر تهران تميز و زيباست اما به‌دليل وجود بي‌نظمي در شهر، زيبايي در آن ديده نمي‌شود. وي به‌عنوان نمونه به ايام تعطيلات عيد نوروز اشاره كرد كه چون در آن روزها بي‌نظمي نيست به روشني همه زيبايي‌هاي شهر ديده مي‌شود.

 

شهردار تهران در ادامه بر ضرورت تقويت شوراياري‌ها در محله‌ها تأكيد كرد و گفت: قانون اساسي در ذيل سرفصل شوراها، از شوراي محله‌ها نيز نام مي‌برد. از اين‌رو به‌نظر مي‌رسد شوراي شهرهاي بزرگ بايد از مسير شوراي محله‌ها بيرون بيايند و مردم شوراي محله خودشان را انتخاب كنند تا شوراهاي محله نيز بتواند شوراي شهر را انتخاب كند.

 

قاليباف همچنين به فرودگاه نيروي هوايي واقع در منطقه ۱۳اشاره كرد و گفت: حفظ اين موقعيت به‌عنوان يك نقطه براي زمان‌هاي بحران نياز است اما با وجود اين بايد دسترسي‌هاي شمالي-جنوبي شهروندان را به‌صورت زيرگذري طراحي كنيم؛ همچنين ضروري است نسبت به برنامه‌ريزي براي رشد نوسازي بافت فرسوده در ضلع شرقي اين فرودگاه اقدام شود.

 

وي مخالفت خود را با بحث پيمانكاري در حوزه فرهنگي اعلام و تصريح كرد: سيستم كار فرهنگي از پايين به بالاست. كارها را بايد در خود محله‌ها تهيه كنيم تا پس از تأييد، در محله‌ها اجرايي شود؛ از اين‌رو به تعداد هر محله بايد نسخه جداگانه‌اي داشته باشيم؛ علاوه بر اين هم‌اكنون ۱۰هزار كودك كار بازمانده از تحصيل داريم كه عمدتا درگير مشكلات اجتماعي هستند اما از ديگر سو حدود ۲۸هزار نفر از افراد نيز آماده شده‌اند كه به تدريس و تحصيل اين افراد در شهر كمك كنند؛ اين موارد، ظرفيت‌ها و گنجينه‌هاي شهر ماست كه بايد به آنها توجه داشته باشيم.

 

يكي ديگر از موضوعات مورد اشاره از سوي قاليباف اجراي طرح جهاد مهرباني در شهر تهران بود. وي گفت: افراد نيازمند زيادي در محله‌ها زندگي مي‌كنند كه شوراياري‌ها مي‌توانند آنها را شناسايي كرده و با استفاده از ظرفيت‌هاي مردمي مورد حمايت قرار دهند.

 

تضمين پيروزي با اتكا به قرآن و فرهنگ اهل‌بيت(ع)

محمدباقر قاليباف صبح ديروز در نشست مشترك خود با دبيران شوراياري و مديران محله‌هاي منطقه ۱۳، ضمن تبريك ايام‌الله دهه فجر گفت: امروز مشكلات ما در كشور كم نيست اما عظمت كارهايي كه در اين مدت انجام شده در دنيا بي‌نظير است. ما با ‌ آرمان‌ها و باورهايي به ميدان آمده‌ايم و در كشوري انقلاب كرده‌ايم كه پاتوق استكبار جهاني بود.

 

در آن زمان كشور ما به‌عنوان ژاندارم منطقه و پايه و اساس سياست‌هاي آمريكا در خاورميانه شناخته مي‌شد اما اين كشور حالا در مقابل همه خواسته‌ها و هژموني آمريكا در خاورميانه ايستاده است. وي تأكيد كرد: هر كدام از مشكلات و حوادثي كه دشمنان براي اين كشور به‌وجود آورده‌اند كافي بود تا يك كشور را از جغرافياي منطقه حذف كند اما ما با روحيه استكبارستيزي در مقابل چنين فشاري ايستادگي كرديم و به اين نقطه رسيديم.

 

شهردار تهران در عين حال ابراز داشت: خدا از سر تقصير ما نمي‌گذرد كه مسئول باشيم و كم‌كاري و ضعف خودمان را به‌حساب آمريكا بگذاريم. قاليباف با اشاره به نعمت امنيت ايران در مقايسه با كشورهاي عراق، سوريه، تركيه و... تأكيد كرد: اگر درايت مقام معظم رهبري و قدرت پيش‌بيني ايشان در حوادث يك دهه اخير منطقه نبود، حتما دچار مشكلات جدي مي‌شديم اما اين عظمت انقلاب اسلامي و سنت الهي است كه آن را تجربه كرده‌ايم و بايد به اين تجربه وفادار بمانيم. تا زماني كه متكي به فرهنگ قرآني و اهل‌بيت(ع) باشيم و منطبق با سنت‌هاي الهي گام بر‌داريم، خداوند نيز پيروزي را براي ما تضمين كرده است.

 

نقش مردم منطقه ۱۳ در پيروزي انقلاب

شهردار تهران ديروز طي سخناني به نقش‌آفريني مردم منطقه ۱۳و نيروي هوايي در شكل‌گيري و پيروزي انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: يكي از مهم‌ترين فلسفه‌هاي انقلاب اسلامي اين بوده است كه امورات مردم به‌دست خود مردم اداره شود؛ از اين‌رو هيچ‌گاه نبايد در اداره كشور از اين موضوع غفلت كنيم.

 

شهردار تهران با تأكيد بر حضور مردم در همه عرصه‌هاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي ابراز داشت: موضوع جنگ يك امر كاملا تخصصي و حكومتي است كه ارتش‌ها و نيروهاي مسلح در آن دخالت مي‌كنند اما در زمان پيروزي انقلاب، مردم ما در همه شئونات ازجمله دفاع‌مقدس حضور پيدا كردند؛ به‌نحوي كه از اداره ميدان نبرد تا پشتيباني پشت جبهه‌ها نقش مردم بي‌نظير بود. قاليباف يادآور شد: بدون حضور مردم در دوران دفاع‌مقدس، به تنهايي با نيروهاي مسلح امكان اداره جنگ وجود نداشت؛ بسياري از افرادي كه در جنگ مؤثر بوده و افتخار آفريدند، عضو نيروهاي مسلح نبودند اما براساس يك وظيفه‌ ايفاي نقش كردند.

 

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش