دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۶:۵۶ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۳۵۷۵
شهری و روستایی

۵۳۸ مصوبه دستاورد شورای چهارم

چمران: با وجود تکیه مردان سیاسی بر صندلی‌های سبز شورای چهارم عملکرد قابل قبولی داشته‌ایم

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,مهدی چمران
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر تلاش برای تخصصی شدن چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران گفت: هر چند که عموما مردان سیاسی بر صندلی‌های سبز شورا تکیه زده‌اند و همین موضوع باعث ایجاد تنش‌ها و سر و صداهایی شد و چندان مناسب نبود؛ اما شورای شهر تهران با درجه اهمیتی که داراست بیلان کاری قابل قبولی ارائه کرده است.

به گزارش ایسنا، مهدی چمران در نشست خبری صبح امروز شنبه در تشریح عملکرد یکساله شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ۵۳۸ مصوبه این شورا در سال ۱۳۹۵ افزود: ۱۰۱ مصوبه به صورت طرح و لایحه بوده که ۳۴ مورد به صورت طرح توسط اعضای این شورا ارائه شده است. ۱۰ مورد نیز مصوباتی بوده که در پاسخ به فرمانداری تهران به تصویب رسیده است.

 

وی ادامه داد: در سال جاری در ارتباط با باغات شهر تهران ۱۸۷ مصوبه داشته‌ایم و همچنین ۲۵۹ مصوبه در خصوص نامگذاری‌های معابر سطح شهر تهران به تصویب اعضای این شورا رسیده است.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اهمیت سیستماتیک شدن اسناد املاک شهرداری تهران گفت: ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری در مورد سیستماتیک شدن و ساماندهی اسناد املاک و مستغلات شهرداری تهران مصوبه‌ای داشتیم که تا به امروز تا حد زیادی از این ساماندهی و سیستماتیک شدن اسناد املاک شهرداری تهران عملی شده است به شکلی که کلیه اسناد املاک شهرداری تهران در حال حاضر در سازمان املاک و مستغلات به صورت سیستماتیک قابل دسترسی است.

 

وی به الزام شهرداری تهران برای تفکیک ماموریت‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و ... در میان شرکت‌ها و سازمان‌های خود اشاره کرد و افزود: این تفکیک در شورای اسلامی شهر تهران و در سال جاری به صورت الزام درآمد است که تا کنون بسیاری از تفکیک مأموریت‌ها در شهرداری تهران انجام شده است. همچنین در ۳۱ مرداد ماه سال جاری تامین منابع مالی پایدار برای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران برای تامین تجهیزات و آموزش‌ها به تصویب اعضای شورا رسید که با پیگیری شورا این مصوبه به صورت مناسبی عملیاتی شده است.

 

چمران با تاکید بر لزوم توجه به فضای سبز و اهمیت درختان در سطح شهر تهران به تصویب اصول ضوابط فنی جابجایی درختان در تهران توسط شورای اسلامی شهر تهران در ۳۱ مرداد ماه اشاره کرد و افزود: برنامه واکنش اضطراری در مترو و فضاهای زیرسطحی در شهریور ماه امسال به تصویب رسید و توسعه و بهبود خدمات ایمنی و آتش نشانی نیز یکی دیگر از مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در سال جاری بوده است. همچنین در دیماه سال جاری نیز مصوبه‌ای در خصوص حفظ و گسترش درختان خیابان ولیعصر پس از رفع ایرادات فرمانداری تهران به تصویب رسید که به شورای عالی شهرسازی و معماری نیز ارسال شده است و امیدواریم این مصوبه به درستی اجرایی شود.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران به مصوبه نظام مدیریت یکپارچه اطلاعات مکانی شهر تهران اشاره کرد و افزود: این مصوبه در بهمن ماه سال جاری به تصویب رسید و همچنین بودجه شهرداری تهران برای سال آینده ۳۰ بهمن ماه به تصویب رسید همچنین تفریغ بودجه سال ۱۳۹۴ شهرداری تهران به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

 

وی تاکید کرد: الزام شهرداری تهران برای اعلام عوارض به صورت سیستماتیک به همراه الزام تهیه برنامه پنج ساله سوم شهر تهران از دیگر مصوبات شورای شهر تهران در سال ۱۳۹۵ بوده است.

 

مهدی چمران در ادامه به برجسته‌ترین رویدادهای شورای شهر تهران در سال جاری اشاره کرد و افزود: بحث املاک که به عنوان املاک نجومی مطرح شد با درج نامه یکی از بازرسان سازمان بازرسی آغاز شد که نامه در اختیار یکی از اعضای شورا قرار گرفته بود و وی نیز نامه را به رسانه‌ها داد و موجب شد موج بزرگی در شهر ایجاد شود و هنوز نیز از سوی مردم در این خصوص مورد سوال هستیم. این موضوع در دادستانی در حال پیگیری است اما بر اساس اعلام دادستانی ادعاهای مطرح شده در خصوص اعضای شورا در موضوع املاک نجومی صحت نداشته اما در مورد سایر افراد موضوع در حال بررسی است که امیدواریم هر چه زودتر نتیجه آن اعلام شود.

 

وی به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه در فضای بزرگ شهر آفتاب با امکانات مناسب برگزار و مورد استقبال خوب شهروندان قرار گرفت. برگزاری نمایشگاه کتاب علتی شد تا سایرین نیز برای برگزاری نمایشگاه‌های خود در این مجموعه تشویق شوند. در حال حاضر نیز پیش بینی‌های لازم برای برگزاری این نمایشگاه در سال آینده با برگزاری جلسات مشترک میان شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است.

 

چمران آتش سوزی ساختمان پلاسکو و فرو ریختن این ساختمان را یکی دیگر از اتفاقات تلخ و برجسته سال جاری خواند و افزود: این ساختمان در ۳۰ دی ماه دچار حریق و در پی آن فرو ریختن شد که آواربرداری آن ۹ روز به طول انجامید. در جریان این حادثه ۱۶ نفر از آتش نشانان به شهادت رسیدند و ۶ نفر از کسانی که در ساختمان مسئولیت داشتند جان خود را از دست دادند. شهرداری تهران باید آمادگی لازم را برای مقابله با چنین حوادثی افزایش دهد.

 

وی تاکید کرد: تمام تلاش این بود که چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران شورای تخصصی باشد هرچند که عموما مردان سیاسی بر صندلی‌های سبز شورا تکیه زدند. بر همین اساس تنش‌ها و سرو صداهایی رخ داد که چندان مناسب نبود، اما شورای شهر تهران با این درجه اهمیتی که دارد بیلان کاری قابل قبولی ارائه داده است. امیدواریم همه شوراها که نمونه‌ای از مردم سالاری دینی هستند بتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند. بی تردید تقویت شوراها باعث آبادانی شهرها و روستاها خواهد شد.

 

لزوم برگزاری نمایشگاه‌های پر مخاطب در شهر آفتاب

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به ایسنا در خصوص برگزاری نمایشگاه‌های پر مخاطب توسط شهرداری تهران در محل نمایشگاه‌های شهرداری تهران در بوستان گفت‌وگو علی رغم اعتراض‌هایی که به دولت در زمینه برگزاری نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران می‌شد پاسخ داد: هنوز همه نمایشگاه‌ها به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب منتقل نشده‌اند.

 

با مسئول برگزاری نمایشگاه‌ها چندین بار نشست داشتیم و تقسیم بندی در خصوص نمایشگاه‌های پر مخاطب و برگزاری آنها در مجموعه شهر آفتاب انجام شده است. امیدواریم به تدریج این انتقال به مجموعه شهر آفتاب انجام شود اما انتقاد در خصوص برگزاری نمایشگاه‌های پر مخاطب در مجموعه بوستان گفت‌وگو صحیح است و من به عنوان اولین نفر این موضوع را به شهردار تهران در یک نامه منتقل کردم که ابتدا باید خود شهرداری این کار را انجام دهد.

 

وی ادامه داد: البته برگزاری برخی نمایشگاه‌ها که پر مخاطب نیستند مانند نمایشگاه گل و گیاه و تناسب مجموعه بوستان گفت‌وگو با چنین نمایشگاهی می‌طلبد که این نمایشگاه در داخل شهر تهران و همان مجموعه بوستان گفت‌وگو برگزار شود اما نمایشگاهی همچون تجهیزات مترو ارتباطی با آن مجموعه ندارد و نباید نمایشگاه‌های سنگین در داخل شهر تهران برگزار شود. به این موضوع اعتراض کردم و اولین نفری بودم که این موضوع را پیگیری کردم.

 

وی درباره ساخت ساختمان‌های بی ضابطه در سطح شهر تهران با وجود طرح جامع و تفصیلی شهر تهران گفت: طرح تفصیلی از سال ۱۳۹۲ اجرایی شد و ساختمان‌هایی که در سال ۹۳، ۹۴ و ۹۵ در حال ساخت بودند پروانه‌های خود را پیش از این دریافت کرده بودند. در حال حاضر هر ساله میزان صدور پروانه نسبت به سال قبل به نصف کاهش پیدا می‌کند اما گفته‌ایم که ساختمانی‌هایی که به صورت بی ضابطه در سطح شهر تهران ساخته‌ شده‌اند را احیاء کنند چرا که ما نیز مخالف ساخت و سازهای بی ضابطه در سطح شهر تهران هستیم.

 

وی تاکید کرد: حجم کار شورای شهر تهران بسیار بالاست اما به شدت با موضوع ساخت و سازهای بی ضابطه مخالف بوده‌ایم و در همین زمینه حدود ۷۰۰ نامه از نمونه‌های مختلف در این مورد را علاوه بر تلفن‌ها به صورت مستقیم به شهردار تهران و یا شهرداران مناطق ارسال کرده‌ام. به این ترتیب تلاش کردم قبل از وقوع اشتباه جلوی آن را بگیریم. بی تردید همه این موارد را دنبال می‌کنیم به شکلی که حتی یکی از شهرداران تا کنون سه بار نامه نوشته‌ام که باید به دادگاه تخلفات برود و محاکمه شود؛ البته این شهردار از شهرداران خوب ماست پس بی تردید پای طرح تفصیلی و جامع شهر تهران ایستاده‌ایم و محکم با تخلفات مقابله خواهیم کرد.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص تعداد زیاد تذکرات اعضای این شورا در صحن شورا گفت: تذکر شفاهی در دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران باب شد. باید تذکرات برابر قانون به صورت کتبی داده شود و ما نیز تذکرات را به شهردار تهران ارسال و پاسخ آن را کتبی دریافت کنیم.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص زمان ارائه گزارش در خصوص حادثه ساختمان پلاسکو گفت: دو کمیته حقوقی، فنی و رسیدگی به امور رفاهی خانواده شهدا و ساکنین این ساختمان در شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شده است که در کمیته اول کار حقوقی و کار فنی به صورت مجزا پیگیری می‌شود. ممکن است در هفته جاری گزارش مختصری در صحن شورا ارائه شود اما هنوز به گزارش نهایی نرسیده‌ایم و این موضوع زمانبر خواهد بود. این کمیته‌ها گاهی هفته‌ای دو جلسه برگزار کردند، این در حالیست که در کمیته‌های داخلی نیز به صورت تخصصی موضوع در حال بررسی است.

 

وی ادامه داد: در مورد خانواده شهدای آتش نشان نیز اتفاقاتی که باید روی می‌داده هنوز انجام نشده، این در حالیست که ما بودجه را مصوب کردیم اما بی تردید انجام این کارها مقدماتی از جمله انحصار وراثت را می‌طلبد که ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم. امروز نیز جلسه‌ای صمیمی با خانواده‌های شهدا داریم و امیدواریم کارهایی که مقرر است شهرداری انجام دهد را در این جلسه به این خانواده‌ها بتوانیم قول انجامش را بدهیم. در خصوص کسبه نیز برخی از آنها به مجتمع نور رفتند و امیدواریم همه آنها ساماندهی شوند. انشالله به گونه‌ای خداوند این آسیب بزرگی که به آنها وارد شده را جبران کند.

 

چمران در پاسخ به این سوال که چرا برخی از اعضا نسبت به عدم ارسال نامه‌های رسیده به شورا به تک تک اعضا اعتراض دارند پاسخ داد: مگر نامه‌هایی که به ریاست مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود به همه اعضا داده می‌شود و آیا اصلا این کار لازم است. شورا نیز پارلمانی کوچکتر است. با این وجود در ارتباط با هر موضوعی که نامه‌ای به شورا ارسال می‌شود، باید برای پاسخ، نامه را به بخش مربوطه در شهرداری تهران ارسال کنیم. اما برای بهره برداری اعضای شورا نامه را به کمیسیون مربوطه نیز می‌دهیم.

 

وی ادامه داد: اما اگر قرار باشد اعضای شورا این نامه را فاش کنند خب خود سازمان مربوطه می‌تواند این کار را انجام دهد. ممکن است بسیاری از این نامه‌ها در دادگاه موضوع شان مطرح شود و نهایتا رد شود و شهرداری در آن مقصر نباشد. به این ترتیب موضوعی که به نتیجه نهایی نرسیده نباید اعلام شود.

 

وی در خصوص اعتراض تندگویان در خصوص بی پاسخ ماندن نامه‌اش برای اعلام درآمدهای تابلوهای تبلیغاتی شهر تهران گفت: این عضو شورا مستقیما برای شهردار نامه ارسال کرده است. اگر این نامه به من زده شده بود حتما بررسی می‌کردم.

 

وی درباره نامگذاری ایستگاه مترو تقاطع بزرگراه جلال آل احمد و چمران تصریح کرد: زمینی برای این ایستگاه از دانشگاه تهران گرفته شده بود که به دانشگاه تربیت مدرس چسبیده است. دوستان در دانشگاه تهران لطف کردند. البته منابع مالی آن حل شد و این زمین را در اختیار مترو قرار دادند. از نظر نامگذاری شهری بهتر است که نام این ایستگاه تربیت مدرس باشد چرا که به این دانشگاه نزدیک‌تر است. دلایل نامگذاری نیز در نامه‌ای به ریاست دانشگاه تهران ارسال شد.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص وجود ساختمان‌های ناایمن در سطح شهر تهران گفت: این ساختمان‌ها انواع مختلفی دارند از جمله ساختمان‌هایی که در مقابل حوادث ناپایدار هستند و ساختمان‌های ناپایداری که در بافت فرسوده قرار گرفتند. چنین ساختمان‌هایی در طرح جامع بر اساس سه پارامتر غیر ایمن بودن، ریزدانگی و عدم دسترسی مناسب احصا شدند. همچنین ساختمان‌های تجاری و اداری ناایمن نیز در سطح شهر تهران مشخص شده‌اند اما درخواست کرده‌ایم که شهرداری‌های مناطق این ساختمان‌ها را درجه بندی کند. این کار در منطقه ۱۱ انجام شده و باید در سایر مناطق نیز انجام شود. بی تردید کار باقی مانده در تهران به رغم تلاش‌هایی که انجام شده فراوان است که با یک مصوبه شورا حل نخواهد شد و باید برای حل آن تلاش بیشتری انجام شود.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع دستفروشی و مشکلاتی که در سطح شهر تهران ایجاد شده است اشاره کرد و افزود: بیکاری و رکود اقتصادی باعث ایجاد چنین فضاهایی در سطح شهر تهران شده اما از نظر قانون چنین چیزی پذیرفته نیست. نیروی انتظامی نیز همه تلاش خود را به کار گرفته اما چه میزان نیرو و تا چه ساعتی باید این کار را در سطح شهر تهران پیگیری کند.

 

وی ادامه داد: مسائل انسانی و عاطفی سبب می‌شود برخورد قانونی با این افراد انجام نشود اما برگزاری روزبازارهایی به صورت هفتگی در مکان‌های مشخص می‌تواند باعث شود این افراد ساماندهی شوند و به نحوی افرادی که تولید خانگی دارند و جایی برای عرضه محصولات خود ندارند البته با در نظر گرفتن عدم ایجاد مزاحمت برای سایرین محصولات خود را عرضه کنند.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص رد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران گفت: انجام تحقیق و تفحص تصمیم مجلس است و بی تردید رد آن با اکثریت آرا بوده، این موضوع خاصیت سیستم پارلمانی است.

 

وی در خصوص نامگذاری معابر و ایجاد مشکل در برخی تغییر نام‌ها برای مردم گفت: نامگذاری کار مشکل و پیچیده‌ای است، چرا که مردم با نام عادت کرده‌اند و تغییر آن مدت‌ها طول می‌کشد تا شهروندان به آن عادت کنند. در برخی موارد نیز تلفظ نام‌ها کار مشکلی است لذا چنین موضوعاتی مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است. از سوی دیگر خانواده شهدا و بنیاد شهید هم بر تغییر برخی از معابری که در آنها خانواده شهید قرار دارند و معبر به نام شهید و یا اسم مقدسی به ثبت نرسیده است که این معابر باید به نام شهیدی که خانواده‌اش در آن خیابان هستند تغییر کند. ممکن است این موارد ابتدا موجب ناراحتی مردم و اداره پست شود اما پس از چند سال جا می‌افتد. کمیته نامگذاری‌ها با دقت بسیار زیادی این کار را انجام می‌دهند.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص لایحه مدیریت یکپارچه شهری نیز گفت: از سال ۱۳۷۸ مقرر شد ۲۳ مورد از وظایف دولت به شوراها محول شود که متاسفانه این کار انجام نشد و در دوره دوم از مجلس شورای اسلامی و در قالب برنامه چهارم توسعه کشور حکم گرفتیم که دولت موظف شود در مورد مدیریت یکپارچه شهری با همکاری شورای عالی استان‌ها طرحی را تهیه کند. متاسفانه وزارت کشور در این خصوص اقدامی نکرد اما در شورای عالی استان‌ها این کار را انجام دادیم و لایحه را به دولت فرستادیم، پس از بررسی‌ها در ۱۶ مورد نیز به توافق رسیدیم و حتی تضمین‌ها نیز پیش بینی شد اما نهایتا در دولت مورد مخالفت وزرا قرار گرفت. در دولت دهم نیز این موضوع مسکوت ماند تا اینکه وزارت کشور طرح فعلی را تهیه کرد. بی تردید تصویب این طرح به این دولت نخواهد رسید. لذا امیدواریم دولت بعدی دولتی باشد که شوراها را بفهمد و بداند شوراها پیشانی کار عمرانی و بازوی دولت‌ها هستند.

 

 

 

 

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش