یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۲ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۳۷۶۵
شهری و روستایی

شمار صدور کارت هوشمند ملی به ۲۰ میلیون قطعه رسید

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,کارت هوشمند ملی
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: تا کنون ۲۰میلیون قطعه کارت هوشمند ملی صادر شده و قرار است تا پایان سال ۱۳۹۷ این کارت برای تمام ایرانیان بالای ۱۵ سال صادر شود.

سیف الله ابوترابی افزود: در سالجاری و بویژه با ورود کشور به شرایط پسابرجام، امکان خرید و راه اندازی دستگاه‌های پیشرفته تر و تهیه بدنه کارت فراهم شد و با بهبود وضعیت زیرساخت ها، سرعت صدور این کارت ها افزایش یافت.

 

وی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال، براساس ماده ۳۸ قانون ثبت احوال کشور، نسبت به صدور کارت شناسایی ملی برای تمامی ایرانیان اقدام کرد، افزود: صدور این کارت مطابق بند 'د' ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه به وزارت کشور سپرده شد.

سخنگوی سازمان ثبت احوا ل گفت: در سال جاری، ظرفیت صدور به ۴ هزار کارت در ساعت افزایش یافت؛ این رقم در سال ۱۳۹۲، حدود ۹۰۰ کارت در ساعت بود.

 

ابو ترابی با اشاره به اینکه عمر سازمان ثبت احوال کشور نزدیک به یکصد سال است، گفت: در حال حاضر، این سازمان در یک هزار و ۳۷ اداره و نمایندگی فعال ثبت احوال در کشور، مشغول خدمت رسانی است.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن با توجه به سیاست های کلان دولت در کاهش تصدی گری و واگذاری خدمات به دفاتر خدمات عمومی، در حال حاضر در سراسر کشور ۹۷۷ دفتر پیشخوان و ۳۷۷ دفتر پستی در حال ارائه خدمات ثبت احوال به مردم هستند.

 

سخنگوی سازمان ثبت احوال با بیان اینکه عمده ماموریت های سازمان ثبت احوال کشور شامل ثبت رویدادهای حیاتی(ولادت، مرگ، ازدواج و طلاق) و مهاجرت، صدور و اتقان اسناد هویتی، تولید و انتشار آمارهای جمعیتی است، تاکید کرد: در این تقسیم کار ملی و با توجه به اولویت‌های تعریف شده کشور، سازمان ثبت احوال، اجرای چند برنامه اساسی را برعهده دارد.

 

وی با اشاره به نامگذاری سالجاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» تاکید کرد: یکی از این اقدمات گسترش ظرفیت های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور است.

ابوترابی ادامه داد: در این پایگاه، اطلاعات مربوط به تمام ایرانیان از ابتدای تاسیس سازمان ثبت احوال کشور در سال ۱۲۹۷ تا کنون، به ثبت رسیده است.

 

ثبت اطلاعات بیش از ۱۰۹ میلیون ایرانی از ابتدای تاسیس ثبت احوال

وی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس سازمان ثبت احوال تا کنون اطلاعات هویتی ۱۰۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به ثبت رسیده است، ادامه داد: این پایگاه علاوه بر بسترسازی برای طرح های بزرگ ملی نظیر اجرای انتخابات و طرح هدفمندسازی یارانه ها، خدمات مستمری نیز به سیستم اجرایی کشور ارائه می کند.

او اظهارکرد: این خدمات شامل احراز هویت، صدور مدارک هویتی، ارائه خدمات هویتی و تولید و انتشار آمارهای جمعیتی است.

 

وی با بیان اینکه تحقق نظام جامع شناسایی ایرانیان از دیگر اقدمات انجام شده در سالجاری است،گفت: ایجاد نظام جامع شناسایی ایرانیان، از اهداف برنامه چهارم توسعه کشور بود که زیرساخت های آن به طور کامل در ثبت احوال ایجاد شد.

ابوترابی افزود: در حال حاضر با فراگیر کردن سرویس استعلام هویت در ۲۰۰ هزار نقطه خدمتی، امکان ایجاد نظام جامع شناسایی ایرانیان، مبتنی بر کلید رابط شماره ملی فراهم شده است.

 

شبکه اعلام وقایع حیاتی شامل ۳۵ هزار ثبت یار است

ابوترابی اظهارکرد: ثبت وقایع حیاتی و تولید آمارهای جمعیتی برحسب وظایف قانونی تعریف شده، بر عهده سازمان ثبت احوال کشور است و این سازمان نسبت به ثبت رویدادهای حیاتی شامل ولادت، مرگ، ازدواج و طلاق و نیز تغییر نشانی(مهاجرت) اقدام و آمارهای حیاتی سراسر کشور را تولید و منتشر می کند.

وی ادامه داد: در اجرای این ظرفیت قانونی، شبکه اعلام وقایع حیاتی در کشور از سال ۱۳۸۵ و با مشارکت بیش از ۳۵ هزار ثبت یار شکل گرفته است.

 

ابوترابی گفت: این افراد شامل دهیاران، بهورزان، متصدیان آرامستان ها، اعضای شوراهای اسلامی، شورایاران، مسئولان پایگاه های بسیج و مدیران مدارس هستند.

وی تصریح کرد: این مجموعه در ذیل شورای هماهنگی ثبت احوال استان ها و شهرستان ها به ریاست استانداران و فرمانداران فعال است و با برنامه ریزی و تلاش مستمر به شکل گرفته است.

 

۹۸درصد ولادت و مرگ های ثبت شده است

ابو تربی گفت: در سالجاری، ۹۸درصد ولادت و مرگ های ثبت شده در فاصله کمتر از یک سال از وقوع، در مهلت قانونی ۱۵ و ۱۰ روزه به ثبت رسیده اند.وی خاطر نشان کرد: تولید آمارهای ولادت، مرگ و مهاجرت به عنوان حرکات جمعیتی که منجر به تغییرات جمعیت کشور خواهد شد به همراه آمارهای ازدواج، طلاق و تهیه آمارهای تفصیلی مربوط به این رویدادها، به عنوان مهم‌ترین آمارهای اجتماعی کشور بر اساس توصیه ها و استانداردهای بین المللی در دستور کار سازمان ثبت احوال کشور قرار دارد.

 

ابوترابی گفت: با هدف بهبود وضعیت ثبت ازدواج و طلاق و بهبود تولید آمارهای مرتبط با آن، از امسال سیستم اعلام و ثبت ازدواج و طلاق کشور به طور کلی متحول شد و با حذف اعلامیه های کاغذی ازدواج و طلاق، تمام رویدادها به محض ثبت در محضر، به صورت الکترونیکی به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور منتقل می شود.

 

وی در عین حال به ابلاغ سیاست های کلی جمعیت و خانواده از سوی مقام معظم رهبری در سی ام اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ اشاره کرد و گفت: سازمان ثبت احوال کشور علاوه بر مشارکتی که در تدوین این سیاست ها داشت، پیشنهاد تعیین این روز(۳۰ اردیبهشت ماه) به عنوان روز ملی جمعیت را به شورای فرهنگ عمومی کشور ارائه کرد که مورد استقبال و تصویب قرار گرفت.

 

ابو ترابی ادامه داد: با هدف پیگیری و اجرای سیاست ها بویژه با توجه به واقعیت های منطقه ای، شورای راهبردی جمعیت استان ها به ریاست استانداران و دبیری مدیران کل ثبت احوال، تشکیل شده یا در شرف تشکیل است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: در سطح ملی نیز در سالجاری، کمیته مشورتی سیاست های کلی جمعیت ذیل شورای اجتماعی کشور و با مسئولیت سازمان ثبت احوال و سازمان اجتماعی کشور شکل گرفته و در حال تدوین و ارسال دستور کارهای استانی برای تحقق اهداف سیاست های کلی جمعیت است.

 

 

isna.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش