به گزارش فارس، قاچاق حیوانات یکی از معضلات زیستمحیطی است که چندین قرن در تاریخ بشر سابقه دارد. قاچاق حیوانات عمدتاً با استفاده از حیاتوحش یعنی حیوانات متعلق به طبیعت انجام میشود. در موارد بسیاری مشاهده میکنیم که برخی افراد ظاهراً علاقهمند به حیوانات، به نگهداری از گونههایی مثل گرگ، پلنگ، ببر، شیر، تمساح و یا پرندگان وحشی در منازل خود مشغول هستند. قاچاق حیوانات در ردههای بعد از قاچاق سلاح و مواد مخدر یکی از پرسودترین انواع قاچاق در دنیا به شمار میرود.
دلیل اصلی قاچاق حیوانات بعضاً به دلیل منافع شخصی است. بهتبع موضوع اقتصادی مهمترین دلیل ارتکاب این نوع جرایم است.
قاچاق گونههای محافظت شده طبق ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق ممنوعه تلقی میشوند. در این صورت برای مجرمان تنها حبس در نظر گرفته شده است.
خرداد ماه امسال بود که ۲ قلاده توله خرس سیاه بلوچی در ایست بازرسی محور نایین در شرق اصفهان کشف و ضبط شد. این ۲ قلاده توله خرس سیاه حدود ۲ ماه سن داشتند و از زیستگاههای کرمان زندهگیری شده بودند. این گونه حیاتوحش در وضعیت، در معرض خطر (in danger) یا در خطر انقراض قرار دارد و به نظر میرسد در صورت تداوم صید و زندهگیری آن، در آینده نه چندان دور دچار وضعیتی مشابه یوز یعنی به شدت در معرض خطر انقراض شود.
و در مهرماه امسال نیز محیطبانان شهرستان دهاقان با همکاری کارکنان پلیس اطلاعات و امنیت این شهرستان، یک نفر متخلف زندهگیری پرندگان شکاری از نوع بالابان و شاهین را دستگیر کردند و نیز کشف يک بهله عقاب شکاری پر طلایی در میمه که متخلف قصد انتقال آن به جنوب کشور براي قاچاق به کشورهاي حوزه خليج فارس را داشته است.
وضعیت جسمانی تولههای شیر بسیار نامناسب بود
روز گذشته پنجشنبه ۲۶ مهر ماه بود که با هوشیاری پرسنل نیروی انتظامی شهرستان نایین، سه توله شیر و چهار قرقاول مونال که به صورت غیرقانونی در حال جابهجایی بودند، کشف و تحویل اداره حفاظت محیطزیست این شهرستان شده و در ادامه با نظارت اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش حفاظت محیطزیست استان اصفهان، تحت نظارت و نگهداری قرار گرفتند.
مریم امیدی، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش حفاظت محیطزیست استان اصفهان در این باره به خبرنگار فارس گفت: سه توله شیر سفید و ۴ قرقاول مونال در ایستگاه بازرسی شهید شرافت نایین توسط مأموران نیروی انتظامی توقیف و تحویل اداره حفاظت محیطزیست شهرستان نایین شد.
وی افزود: پس از آن طی هماهنگی اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش اداره کل، توسط کارشناس این بخش تحویل باغ وحش صفه شدند.
امیدی ادامه داد: در ابتدای تحویل، وضعیت جسمانی تولههای شیر بسیار نامناسب بود، بهطوری که سریعاً تحت درمان و تزریق سرم قرار گرفتند. در حال حاضر تولهها نیاز به مراقبت دقیق و شبانهروزی دارند تا وضعیت آنها به حالت پایدار برسد.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش حفاظت محیطزیست استان اصفهان گفت: با توجه زمان طولانی و نحوه غیر استاندارد حمل دچار تب حمل و نقل (motion sikness) و کاهش شدید آب بدن (dehydration) شده بودند. به مجرد مشاهده عوارض یاد شده و با توجه به ضعف شدید بدنی تحت درمان سرمدرمانی و تقویتی قرار گرفتند.
وی بیان کرد: پس از حدود دو ساعت از انجام عملیات درمانی بهبودی نسبی حاصل شد به گونهای که توانایی شیر خوردن محدود پیدا کردند. از بین سه قلاده شیر، یک قلاده وضع وخیمتری دارد.
قاچاق حیوانات نادر؛ زنگ خطر برای طبیعت و اقتصاد
امیدی تصریح کرد: هر دو این گونهها جزو گونههای کمیاب بوده و مورد توجه متخلفان شکار و صید هستند و به مبالغ قابل توجه به صورت غیرقانونی خرید و فروش میشوند.
به گزارش فارس، قاچاق حیوانات نادر یکی از تهدیدات جدی برای محیطزیست و اقتصاد کشورها به شمار میرود و پیامدهای منفی متعددی به دنبال دارد.
این حیوانات نقش مهمی در زنجیره غذایی و اکوسیستمهای طبیعی دارند و با حذف این گونهها، تعادل طبیعی اکوسیستمها بر هم میخورد که میتواند به افزایش گونههای آفت و کاهش بهرهوری منابع طبیعی منجر شود.
- 15
- 5