به گزارش ایسنا، محمود حجتی در جلسه اقتصاد مقاومتی و بررسی مشکلات ریزگردهای خوزستان که شب گذشته(۲۷ بهمن ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم با توجه به بارندگیهای اخیر و همچنین پیش بینیهای هواشناسی، نگرانی مدیران سازمان آب و برق خوزستان در حوضه های مارون، جراحی و زهره کاهش پیدا کند و به دنبال آن نیز نگرانیهای کشاورزان کاهش یابد.
وی افزود: پدیده ریزگردها یک پدیده خاص است و در استان خوزستان این پدیده به درشت گرد تبدیل شده است. این اتفاق یک اتفاق کم و بیش نادر است و به دلیل دخل و تصرفهای ما در طبیعت رخ داده است. استفاده بی رویه از آنچه که خداوند در اختیار ما قرار داده موجب شده است که این مشکلات به وجود آید.
وزیر جهاد کشاورزی با عذر خواهی از خوزستان بابت حوادث و بحرانهای زیست محیطی اخیر، گفت: با ارادهای که دولت دارد، امیدواریم یک کار مشترک و موثر در راستای رفاه و آرامش روحی و روانی جامعه و همچنین تقویت محیط زیست در استان خوزستان انجام شود.
حجتی تصریح کرد: باید با کمک همدیگر و تدبیر، نسبت به کاهش ضایعات این دخل و تصرفها اقدام کنیم و در عین حال نیز آرامش را به تدریج جایگزین نگرانی های مردم از وضعیت موجود کنیم.
وی گفت: باید روشی را دنبال کنیم که توقعات بیجا ایجاد نکنیم تا دلزدگی و وازدگی در روحیه مردم ایجاد نشود که تصور کنند احیانا دولت عزمی برای حل مشکلات ندارد و یا اینکه راه حلی برای حل مشکلات وجود ندارد، زیرا این مساله ضایعات بسیار زیادی خواهد داشت.
حجتی عنوان کرد: همه مدیران باید از نظر روحی و روانی تلاش کنند تا این پدیده بر روح و روان مردم حاکم نشود زیرا زمانی که این اتفاقات رخ می دهد، در همه دوره ها توسط دولت و رئیس جمهوری پیگیری می شود.
وی افزود: در گذشته منشا بخش عمدهای از ریزگردها از جنوب غرب و جنوب و خارجی بود و اما این بار این پدیده از جنوب شرق آمد و بیشتر منشاء داخلی داشت. طبق جمع بندی های انجام شده می توان با درایت، پیگیری و همکاری این مشکل را آرام آرام حل کرد. برخی کارها باید فوری انجام شود و سپس با کاهش مشکلات با روش های بیولوژیکی به انجام کارهای اساسی روی دشت ها پرداخت.
حجتی ادامه داد: باید تمام توانمندی های موجود در سطح کشور و مدیریت استان خوزستان را بسیج کنیم و در میدان عمل بیاوریم و برای حل مشکلات اقدام کنیم اما اینکه فکر کنیم عرصه هایی با این وسعت را به سرعت می توان به پوشش گیاهی متناسب با خاستگاه خودش تبدیل کرد، دور از انتظار است.
وی گفت: همه منابع و امکاناتی که می تواند در راستای حل مشکلات خوزستان انجام شود، در دستور کار رئیس جمهوری قرار گرفته است و منابع آبی، مالی و نیروی انسانی لازم را به کار می گیریم ولی در عین حال محدودیت زمانی در ارتباط با نهال کاری هم داریم. باید در یک ماه باقی مانده از سال کار نهال کاری را انجام دهیم و قطعا با بسیج امکانات این کار را با موفقیت انجام خواهیم داد.
حجتی با بیان اینکه روی ۴۰ هزار هکتار از بحرانیترین نقاط ریزگردها متمرکز شده ایم، گفت: در مرحله اول ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار در اولویت کاری ما قرار دارد، زیرا این اراضی بیشترین مشکلات را برای مردم اهواز ایجاد کرده است اما این طرح را در نهایت به صورت جامع در سطح حدود ۸۰۰ هزار می بینیم تا در برنامه بلندمدت آن را عملیاتی کنیم.
وی عنوان کرد: باید با نگاه تقویت بیولوژیکی محیط، کار مستقر کردن گیاهان، بوته ها و درختانی که سازگار با محیط هستند و توانایی تثبیت عرصه را دارند، را عملیاتی کنیم. در ارتباط با مسائل فنی و علمی کار نیز یک گروه ناظر در صحنه متشکل از موسسات تحقیقاتی در امر جنگلها و مراتع، دست اندرکاران دانشگاهی و سازمان جنگل ها مستقر کردهایم تا مساله را پیگیری و بررسی کنیم.
- 16
- 4