چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۰۹:۴۲ - ۰۶ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۴۸۶
محیط زیست و گردشگری

مقصد اول تعطیلات نوروزی ایرانیان کجاست؟

همه راه ها به «شمال ختم» می شود

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,سفر به شمال
شمال؟ چرا که نه! کافی است که تعطیلات چند روزه‌ای در پیش باشد؛ دو روز هم کفایت می‌کند که نخستین پیشنهاد هر خانواده یا جمع دوستانه سفر به شمال کشورباشد. قرار گرفتن پیشنهاد سفر به شمال در سبد مسافرت خانواده‌ها، مختص امسال و پارسال و این چند سال نیست.

به گزارش روزنامه ایران، این قصه سر دراز دارد. کافیست به چند دهه قبل نگاهی کنیم، به فیلم‌ها، شعرها و دیگر آثار ماندگار، حتماً رد پایی از شمال و جاده‌های شمال را می‌بینیم. اصلاً محال است خانواده‌ای با جاده‌های شمال خاطراتی نداشته باشد.این موضوع البته در آمار و ارقام هم خودش را نشان می‌دهد. به طوری که در نوروز سال ۹۵ مازندران با ١٠‌ میلیون تردد، پرترددترین استان کشوردر ایام نوروز سال گذشته شناخته شد.

 

مطابق آمارها در سال ٩٤ بیشترین میزان تردد در طول تعطیلات نوروزی به شش استان مازندران، قم، گیلان، اصفهان، فارس و خراسان‌رضوی بوده است. همچنین در ۹ روز گذشته سال ۹۶ چهار میلیون و ۵۷۱ هزار و ۹۱۶ نفر- شب اقامت مسافران نوروزی در استان مازندران ثبت شده است.موضوعی که مدیر کل میراث فرهنگی مازندران به آن اشاره می‌کند و می‌گوید:این تعداد اقامت از ۲۵ اسفند ۹۵ تا سوم فروردین امسال ثبت شده است که بیشترین آمار اقامت نوروزی در مازندران مربوط به سوم فروردین با بیش از ۸۳۰ هزار نفر- شب اعلام شده است.

 

بزرگ نیا با اشاره به اینکه نوروز سال گذشته حدود ۱۲ میلیون نفر شب اقامت مسافران نوروزی در این استان ثبت شده بود، پیش‌بینی کرد که مازندران امسال بیشتر از پارسال میزبان گردشگران نوروزی باشد: «نوروز امسال مازندران با افزایش حدود پنج درصدی ظرفیت اقامتگاه‌ها میزبان مسافران است و هم‌اکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر شب ظرفیت اقامتگاهی در استان وجود دارد. در این ۹ روز مسافران مبادرت به برپایی بیش از ۹ هزار چادر در پارک‌ها، حاشیه خیابان‌ها و معابر شهرهای مازندران کردند.»  این نشان می‌دهد که ما ایرانیان علاقه بسیاری به سفر داریم. این را وضعیت جاده‌های کشور در ایام تعطیلات چند روزه به ما نشان می‌دهد.

 

چند روز تعطیلی برای ما کافیست تا چمدان ببندیم و راهی جاده شویم و نخستین جاده هم برای ما یا هراز است یا چالوس. حجم سفر به شمال کشور در سال‌های اخیر به حدی بوده که گاهی سفر ۴ ساعته از تهران را به بیش از ۱۲-۱۰ ساعت می رساند و گاهی مسافران بیش از یک شبانه روز در ترافیک مانده‌اند. جالب اینکه تقریباً همه در ترافیک مانده ها قبل از سفر کاملاً می دانند که جاده چه وضعیتی خواهد داشت.

 

به هر حال تجربه سال های اخیر و همچنین اطلاع رسانی همواره نشان داده که در تعطیلات مقطعی دو سه روزه در جاده های شمال چه بلبشویی از شلوغی و ترافیک برقرار است. با این حال اما خیلی ها بی توجه به آن باز هم به جاده می زنند. با این همه این سؤال پررنگ می‌شود که چرا مردم علاقه‌مند به رفتن به شمال کشور هستند؟ چرا مردم ایران به دیگر نقاط گردشگری کشور رو نمی‌آورند و در هر تعطیلی نخستین گزینه آنها شمال است؟ قطعاً عوامل مهم و تأثیرگذاری چون بعد مسافت و نزدیکی راه نسبت به دیگر گزینه‌ها درمیان است اما شاید بتوان یکی از اصلی‌ترین عوامل را به گرایش درونی و ذاتی ما ایرانیان مرتبط دانست؛ گرایش به طبیعت.

 

صد البته که وجود دریا در شمال کفه ترازو را به سمت این گزینه سنگین‌تر هم می‌کند. موضوعی که محمد یکی از مسافران نوروزی در شمال کشور به آن اشاره می‌کند: «اینجا هم دریا هست هم جنگل. راحت‌تر هم می‌توانیم خانه‌ای اجاره کنیم. در شهرهای دیگر سختگیری‌های زیادی وجود دارد اما این جا آرامش داریم.»

 

وی تأکید می‌کند: «در شهرهای دیگر مراکز تفریحی زیادی وجود ندارد. در شمال با شبی ۱۰۰ هزارتومان راحت ویلا اجاره می‌کنیم و تا صبح هم می‌توانیم لب دریا با دوستانمان وقت بگذرانیم. شما بگویید در کدام شهر می‌توانیم این چنین خوش باشیم. اینجا نزدیک تهران هم است. در طول نوروز اگر اتفاقی هم بیفتد می‌توانیم ۴ ساعته خودمان را به تهران برسانیم.» «محسن» یکی از دوستان محمد حرف‌هایش را تأیید می‌کند و می‌گوید: «شمال نسبت به شهرهای دیگر خرج زیادی ندارد.

 

فقط پول ویلا می‌دهید. تازه اگر بخواهید لب دریا باشید خانه‌ها گران است. خانه‌های دور از آب که شبی ۵۰ هزار تومان است. آشپزخانه دارد و براحتی می‌توانیم آشپزی کنیم. کلاً سفر به شمال نسبت به دیگر استان‌ها ارزانتر تمام می‌شود. نهایت دو باک بنزین است.» علی یکی دیگر از مسافران شمال کشور است؛ او کارمند بیمارستان است و فقط ۵ روز تعطیلی دارد.

 

علی می‌گوید: «تعطیلات من زیاد نیست در همین اندک زمان ترجیح داده‌ام که به شمال بیایم و استراحت کنم اگر تعطیلاتم بیشتر بود حتماً به شهرهای دیگر هم می‌رفتم.» علی درباره علاقه مردم به شمال کشور می‌گوید: «شمال تقریباً ارزان تمام می‌شود. مردم اگر نخواهند پول خانه یا اتاق بدهند می‌توانند براحتی چادر بزنند. مکان‌هایی برای چادر زدن وجود دارد. علاوه بر این شهر تا صبح زنده است و جوانان می‌توانند تا صبح در خیابان‌ها باشند و رستوران‌ها و مغازه‌ها باز است و هوا هم برای همه عالی.»

 

هدی هاشمی

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش