پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۷:۰۵ - ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۲۸۹۶
محیط زیست و گردشگری

دایک مرزی هورالعظیم در حال شکستن بود، آب را به بخش عراقی هدایت کردیم/علت: فعالیت شرکت‌های نفتی

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,تالاب هورالعظیم
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به نشست نقاطی از دایک مرزی تالاب هورالعظیم، گفت: ۱۰ روز پیش جهت کنترل حجم آب و جلوگیری از شکستگی دایک مرزی هورالعظیم، به علت فعالیت شرکت‌های نفتی فعال در تالاب ناچار به هدایت آب به بخش عراقی تالاب هورالعظیم شدیم.

به گزارش ایسنا،محمدرضا لاهیجان‌زاده، با اشاره به استمرار آبگیری تالاب هورالعظیم اظهار کرد: بر اساس آخرین تصاویر ماهواره‌ای که در ۱۳ فروردین‌ماه امسال دریافت کردیم، ۷۵ درصد از مساحت ۱۲۷ هزار هکتاری بخش ایرانی تالاب هورالعظیم آبگیری شده است.

 

وی گفت: اکنون ورودی آب تالاب هورالعظیم به گونه‌ای است که شرایط برای آبگیری بقیه مساحت تالاب فراهم است اما در این زمینه دو مانع اساسی وجود دارد؛ دایک مرزی تالاب در زمان احداث برای تردد و متناسب با حجم و ارتفاع آب تالاب که همواره دارای آب بود، ساخته نشد. به علت تردد از این دایک و عدم بازسازی دایک در سال‌های گذشته، اکنون نقاطی از دایک نشست کرده و سازمان آب و برق در حال انجام تعمیراتی جهت جلوگیری از شکستگی این نقاط است.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص دیگر مانع آبگیری بقیه مساحت تالاب هورالعظیم خوزستان عنوان کرد: به دنبال افزایش دبی و سطح آب رودخانه کرخه، ورودی آب به تالاب هورالعظیم و سطح آب در این تالاب تا حدی افزایش یافت که ده روز پیش جهت کنترل حجم آب و جلوگیری از شکستگی دایک مرزی تالاب، سازمان آب و برق خوزستان ناچار به باز کردن دریچه تنظیمی موجود در این تالاب و هدایت آب به بخش عراقی تالاب هورالعظیم شد و بدین ترتیب آب تالاب به کشور عراق وارد شد.

 

لاهیجان‌زاده افزود: به علت فعالیت شرکت‌های نفتی مستقر در تالاب هورالعظیم و عدم اتمام پروژه نفتی آزادگان، امکان هدایت این آب به اراضی خشک شده پیرامون تالاب در خاک ایران وجود نداشت.

 

وی گفت: در این شرایط، شرکت‌های نفتی فعال در هورالعظیم تا پایان خردادماه مهلت دارند تا با اتمام پروژه نفتی آزادگان، موانع آبگیری ۱۵ درصد باقی مانده مساحت تالاب هورالعظیم را رفع کنند.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به موانعی که شرکت‌های نفتی برای آبگیری ۱۵ درصد از مساحت این تالاب ایجاد کرده‌اند، گفت: ۱۴ دریچه در مخزن شماره سه، زیر جاده‌های شرکت نفت در تالاب هورالعظیم وجود دارد که در حال حاضر ۷ دریچه آن به علت فعالیت‌های نفتی مسدود هستند. در صورت اتمام پروژه نفتی آزادگان و بازگشایی ۷ دریچه موجود در زیر جاده‌های اکتشاف و هدایت آب به اراضی خشک پیرامون هورالعظیم، به راحتی بیش از ۹۰ درصد بخش ایرانی تالاب هورالعظیم دارای آب خواهد شد.

 

وی عنوان کرد: از روزهای آغازین فروردین‌ماه امسال مصوبات بسیار خوبی جهت کنترل آب در هورالعظیم، هدایت آب به اراضی خشک‌شده تالاب و جلوگیری از شکستگی دایک مرزی با حضور استاندار خوزستان، نیروهای امنیتی و نظامی، شرکت نفت، سازمان آب و برق و سازمان حفاظت کل محیط زیست ابلاغ و ضرب‌الاجلی دو ماهه جهت اتمام بخش‌های پایانی پروژه نفتی آزادگان برای شرکت‌های نفتی فعال در هورالعظیم تعیین شد.

 

لاهیجان‌زاده با بیان این‌که به هیچ دلیل و بهانه‌ای نباید آبگیری بخش‌هایی از تالاب متوقف شود، ادامه داد: در این مصوبات، آبگیری تمام تالاب هورالعظیم تا پایان خردادماه امسال مورد تاکید موکد استاندار خوزستان است. بنابراین شرکت‌های نفتی تا پایان خرداد موظف هستند که فعالیت‌های خود را به گونه‌ای انجام دهند تا ۷ دریچه دیگر زیر جاده اکتشاف بازگشایی شود.

 

وی در خصوص مصوبات اخیر زیست محیطی برای تالاب هورالعظیم اظهار کرد: ترمیم دایک مرزی هورالعظیم در دستور کار و اولویت قرار گرفته است. همچنین تکمیل استحکامات پاسگاه‌های نظامی و انتظامی منطقه با همکاری شرکت نفت، تسریع در اجرای پروژه‌ نفتی آزادگان تا پایان خردادماه و همچنین انتقال زهاب‌های زهکش‌های "ای ام دی" و "سی ام دی" از حوضچه شماره ۴ به حوضچه شماره ۵ از اهم مصوبات سه جلسه فروردین‌ماه امسال در خصوص هورالعظیم است.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان این‌که اکنون رهاسازی آب از تالاب هورالعظیم به اراضی خشک‌شده پیرامون تالاب آغاز شده است، تصریح کرد: ده روز پیش با بازگشایی ۴۴ کالورت در حوضچه‌های شماره ۴ و ۵ در بخش جنوبی جاده اکتشاف، آب به سوی اراضی خشک‌شده هدایت شد و تنها در سه تا چهار روز اول بازگشایی این کالورت‌ها ، ۳۰۰ هکتار از این اراضی به زیر آب رفت.

 

لاهیجان‌زاده عنوان کرد: در صورت اجرایی شدن کامل مصوبات فروردین ماه امسال در خصوص تالاب هورالعظیم و بازگشایی ۷ دریچه مسدود شده زیر جاده اکتشاف و همچنین ترمیم دایک مرزی و تقویت پاسگاه‌های انتظامی می‌توان گفت تقریبا کانون‌های گرد و غبار مربوط به تالاب هورالعظیم مهار شده است.

 

وی بیان کرد: در فروردین ماه امسال مصوب شد که ورودی زهکش‌های کشاورزی "ای ام دی" و "سی ام دی" از حوضچه شماره ۴ به شماره ۵ منتقل شود. در این صورت ورودی آب به حوضچه‌های شماره ۱، ۲ ، ۳ و ۴ تماما آب شیرین خواهد بود.

 

برداشتن کالورت‌ها (دریچه‌ها) و هدایت آب تالاب هورالعظیم به بخش خشک‌شده آن به وسعت ۵ هزار هکتار که هم‌اکنون یکی از کانون‌های انتشار ریزگردها درمنطقه است، همواره با مقاومت شرکت توسعه مهندسی نفت "متن" که این اراضی دراختیار آن‌ها است، مواجه بوده است.

 

با شروع بارندگی‌های اواخر ۹۵ و افزایش دبی آب رودخانه کرخه، سطح آب تالاب هورالعظیم بالا آمد که دایک مرزی ایران با عراق را در خطر شکستن قرار داد.

 

در پی این وضعیت سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری خوزستان، معاون دادستان، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، معاون سازمان آب و برق خوزستان، مدیران شرکت توسعه مهندسی نفت "متن" و معاون دادستانی شهرستان هویزه و جمعی دیگر از مسئولان اول فرودین‌ماه امسال از تالاب هورالعظیم بازدید کردند.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش