جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳
۱۸:۵۵ - ۲۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۶۰۷۹
محیط زیست و گردشگری

چرا مردم به هشدارهای هواشناسی بی توجهی می‌کنند؟

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,هشدارهای هواشناسی
سه شنبه هفته گذشته اداره کل مدیریت بحران استان البرز در اطلاعیه‌ای از ورود یک سامانه بارشی به استان و لزوم آماده‌باش فرمانداران و روسای بحران شهرستان‌ها از چهارشنبه تا جمعه(۲۱ تا ۲۳ تیرماه) خبر داد.

‌‌به گزارش ‌ایسنا‌، مهدی مهرور در آن روز‌ به اخطاریه شماره ۱۱ اداره کل هواشناسی استان البرز اشاره کرد‌ و از بارش باران، گاهی رعد و برق، گاهی وزش باد شدید و به دنبال آن در پاره‌ای مناطق احتمال آبگرفتگی معابرعمومی، بالا آمدن سطح آب و سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی و دائمی و در جاده‌های کوهستانی کاهش دید افقی، لغزندگی و اختلال در تردد به سبب بارش باران و مه آلودگی در استان خبر داده بود.چ

 

مهرور با بیان اینکه ‌از فرمانداران و روسای شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان‌ها انتظار می‌رود هماهنگی لازم به منظور فراهم کردن تمهیدات مورد نیاز جهت مقابله با هر گونه حادثه و خسارات احتمالی را داشته باشند گفته بود: در صورت نياز با صدور پیش آگاهی از طرق گوناگون و به ویژه رسانه‌های استانی هموطنان ساکن در این مناطق خصوصاً کشاورزان، دامداران و عشایر را به رعایت اصول ایمنی در کلیه موارد و  مسافرین عبوری از محورهای مواصلاتی استان را به همراه داشتن تجهیزات جهت تردد در گذرگاه‌های کوهستانی ضرورت دارد.

 

وی در پایان نکاتی را یادآور شد‌ه و تصریح کرده بود: خودداری از توقف، اقامت و برپایی چادرهای مسافرتی در مجاورت مسیل‌ها، رودخانه‌های فصلی و دائمی، مناطق مستعد سیلاب و دره‌های تند شیب کوهستانی و تردد در رود دره‌ها و جاده‌های منتهی به کوهستان به دلیل سیل، رانش و ریزش کوه و سنگ و نیز چرای احشام و دام و توجه کافی به رخداد رعد و برق در فضای باز و بازبینی و تخلیه آبراه‌ها و کانال‌ها  توصیه می‌شود.

 

پس از صدور این اطلاعیه و دادن هشدارهای لازم‌ ایسنا در کنار برخی دیگر از رسانه‌های استان البرز انتشار این هشدارها را مانند همیشه در دستور کار قرار داد تا نقش و رسالت خود را در جلوگیری از بروز حادثه برای هموطنانمان ایفا کند.

 

در کنار عملکرد رسانه‌ها،  نقش و عملکرد فرمانداری‌ها و شوراهای بحران شهرستان‌ها نیز در جلوگیری از بروز هر گونه حادثه قابل پیشگیری مطرح می‌شود که در جای خود لازم است به آن پرداخته شود که آیا این شوراها و اعضای آن به درستی به نقش خود پرداخته‌اند یا خیر؟ همانطور که خبرگزاری ایسنا در قضیه سیل سیجان به این مهم تا حد زیادی پرداخت.

 

اما مهمتر از همه اینها نقش مردمی است که به احتمال خیلی زیاد از این هشدارها اطلاع پیدا می‌کنند، حال از طریق رسانه‌های مجازی و یا از طریق صدا و سیما و هر رسانه دیگر.

 

متاسفانه بارها مشاهده شده است که مردم نسبت به کلمه هشدار آن حساسیتی که باید نشان دهند را نشان نمی‌‎دهند، نمونه‌ای که اخیرا مشاهده شد حادثه تروریستی تهران بود که تعجب همگان را برانگیخت و نمونه مرتبط با این موضوع نیز سیل فروردین ماه آذرشهر بود که بسیاری از جانباختگان و آسیب دیدگان برای تماشای سیل خود را در معرض خطر قرار داده بودند.

 

مدیریت بحران، مسئولان و رسانه‌ها در جلوگیری از بروز حادثه نقش زیادی دارند اما زمانی که مردم نسبت به کلمه هشدار حساسیت نداشته باشند، هر اقدامی در هر جایگاهی بی ثمر خواهد بود.

 

حال در موضوع سیل هفته گذشته البرز و به خصوص شهرستان ساوجبلاغ گویا باز هم چنین داستانی تکرار شده است به طوری که استاندار البرز به عنوان عالی‌ترین مقام دولت نسبت به آن واکنش نشان داد.

 

سید حمید طهایی در این خصوص گفت: علی‌رغم اطلاعیه‌های هواشناسی و خبرهایی که از سوی مسئولان منتشر شد، متأسفانه گویی هشدارها جدی گرفته نشده است، لذا نیاز است که مردم در چنین مواقعی هشدارها و توصیه‌ها را جدی بگیرند  تا از بروز حوادث جبران ناپذیر جلوگیری شود.

 

طهایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه سیل اخیر خسارات جانی قابل توجهی نداشت جز مفقود شدن یک دختربچه ۹ ساله که هنوز امدادگران موفق به کشف جسد وی نشده اند.

 

استاندار البرز فداکاری مدیریت بحران را عاملی در کاهش تلفات و خسارات این سیل عنوان کرد و افزود: اگر چنانچه مسئولان مدیریت بحران فداکاری نمی‌کردند شاید تعداد تلفات و مصدومان بیش از آمار اعلام شده می بود.

طهائی با تأکید بر اینکه مردم باید هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند، تصریح کرد: به رغم اطلاع‌رسانی مناسب توسط سازمان‌های مربوطه، باز هم شاهد اتراق مردم در حواشی رودخانه‌ها و مناطق حادثه خیز بودیم که این روند باید تغییر پیدا کند.

 

حال سوالی پیش روی همه قرار می‌گیرد که چرا ما مردم ایران علی رغم اینکه همیشه بلایای طبیعی به خصوص سیل را شاهد بوده‌ایم باز هم باور نداریم ممکن است در شرایط مشابه خودمان نیز اسیر همین بلایا شویم.

این معضل همیشه به افزایش تلفات جانی و خسارات مالی در حوادث منجر شده است، تلفات و خساراتی که می‌شد وجود نداشته باشد، بنابراین لازم است در این خصوص جامعه‌شناسان و روانشناسان اجتماعی در کنار رسانه‌ها قرار گیرند و تا بررسی علل عدم حساسیت در قبال هشدار، این حساسیت را در مردم زنده کنند.

البته دستگاه‌ها هم تا حدی تحت تاثیر این  عدم حساسیت به هشدار قرار دارند بنابراین به عنوان یک پیشنهاد به مسئولان مدیریت بحران استان البرز توصیه می‌شود بررسی تجربه استان فارس در بارش‌های اسفند ماه سال گذشته را در دستور کار قرار دهند، بارش‌هایی که حدودا یک هفته به طور مداوم ادامه داشت، سامانه‌ای که به طور میانگین ۵۰۰ میلیمتر(حتی در برخی مناطق هزار میلیمتر) بارید و در نهایت بدون تلفات در مناطق به شدت درگیر به پایان رسید و اگرچه خسارات مالی اجتناب ناپذیری بر جای گذاشت اما اثرات آن هم اکنون بیشتر در سدهای پرآب استان مشهود است تا آن خسارات.

 

در آن تجربه هواشناسی از مدت‌ها قبل باخبر بود که قرار است چه سامانه‌ای به این استان وارد شود نه سه یا چهار روز بلکه بیش از یک هفته قبل، حتی برخی گمانه‌زنی‌هایی نیز در خصوص میزان بارش مطرح بود، از همین رو ساختمان‌هایی که باید تخریب می‌شد از قبل تخریب شد، محل‌های اسکان موقت آماده شد و هلال احمر و سایر دستگاه‌های امدادی و خدماتی پیش از شروع بارش و حین بارش در میان مردم حضور داشتند و منتظر نماندند تا پس از حادثه وارد ماجرا شوند.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش