به گزارش آنا به نقل از UPI، دودوها با نام علمی «Raphus cucullatus» پرندگان بیپروازی هستند که بومی جزیره موریس بودند و در دهه ۱۶۸۰ میلادی به دلیل فعالیتهای انسانی و تهاجمی منقرض شدند. با وجود این که این موجودات یک قرن با انسانها همزیستی داشتند اما اطلاعات بسیار کمی از آنها به ثبت رسیده است.
دانشمندان با انجام یک سری تجزیه و تحلیل روی بافت استخوان این حیوان قادر به کشف اطلاعات جدیدی درباره دودوها شدند. این مطالعه نشان داد که تخمکگذاری و تخمگذاری دودوهای ماده در ماه اوت در طی زمستان نیمکره جنوبی شروع میشود و جوجهها در ماه سپتامبر سر از تخم بیرون میآورند.
دلفین انگست، زیستشناس دانشگاه کیپ تاون، در این باره گفت: «جوجهها به سرعت رشد میکنند و قوی میشوند تا از تابستان جنوبی، فصل طوفانهای شدید در موریس جان سالم به در ببرند».
اسکلت دودو در موزه تاریخ طبیعت لندن
محققان دریافتند که تا ماه مارس، دودوهای جوان پرریزی میکنند و پرهای بالغ روی بدنشان رشد میکند.
انگست در ادامه افزود: «تا پایان ماه ژوئیه، همه پرها تجدید میشوند و دوره تولید مثل مجددا آغاز میشود».
انگست با آنالیز ساختارهای میکروسکوپی از استخوانهای خرد شده دودوها تخمین میزند که این موجودات تقریبا ۲۲ تا ۳۰ پوند وزن داشتند.
بازسازی دودو از اسکلت یافتهشده
وی اضافه کرد: «روش بافتشناسی از چندین دهه قبل وجود داشته اما این روش بسیار مخرب است و تاکنون قادر به اعمال آن روی فسیل دودوها نبودیم».
تیم تحقیقاتی مطالعات خود را روی ۲۲ استخوان از ۲۲ دودو مختلف انجام دادند؛ این استخوانها توسط کارشناسان موزه از سراسر جهان برای این مطالعه اهدا شده بود.
- 10
- 1