شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۱:۲۸ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۴۱۰
محیط زیست و گردشگری

مونسان:

برند گردشگری حلال در دستور کار قرار می‌گیرد/ «شهر گردشگر» ایجاد می‌شود

علی‌اصغر مونسان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
علی‌اصغر مونسان در جلسه شورای اداری استان یزد با تبریک هفته دولت گفت: «خوشحالم از این‌که اولین سفرم را به استان یزد داشتم. شهری که همه آن را به‌عنوان شهری دین‌مدار و دارای هویت می‌شناسند.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در شورای اداری استان که با حضور سیدمحمد میرمحمدی استاندار یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان یزد، سید‌ابوالفضل موسوی کوچه بیوکی نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، مدیران و معاونان اداره‌های دولتی این استان که در سالن اندیشه استانداری برگزار شد، با تقدیر از تلاش وزرا و مدیران دولت یازدهم گفت: «خوشبختانه دولت دوازدهم با رأی اعتمادی که نمایندگان مردم به وزرا دادند شکل گرفت، نباید تلاش‌ها و فعالیت‌های وزرا و مدیرانی را که در دولت یازدهم فعالیت کردند فراموش کنیم. دولت یازدهم در یکی از بدترین شرایط اقتصادی کشور شکل گرفت، دوره‌ای که ذخایر استراتژیک کشور محدود بود و ما در بخش‌های مختلف داخلی و خارجی با مشکلات بسیاری مواجه بودیم اما با زحمات دولت یازدهم امروز در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که شاهد یک تحول جدید هستیم.»

 

مونسان افزود: «بسیاری از شاخص‌ها از حال منفی درآمده است و به نقطه سربه‌سر یا رشد رسیده است. رشد اقتصادی که در سال ۹۳ و ۹۵ تجربه کردیم بسیار قابل‌ملاحظه بود. ما از رشد منفی به مثبت رسیدیم. همچنین در دولت یازدهم تلاش شد که تورم حدود ۴۰‌درصدی مهار شود. تمام این شرایط دست به دست هم داد تا ما امروز شاهد ثبات اقتصادی در کشور باشیم.»

 

او تصریح کرد: «ثبات اقتصادی یکی از موضوعات مهم در حوزه سرمایه‌گذاری است و سرمایه‌گذاران در این فضا می‌توانند برنامه‌ریزی داشته باشند.»

 

معاون رئیس‌جمهوری ادامه داد: «ما امروز به این ثبات اقتصادی رسیده‌ایم و بر همین اساس مجلس شورای اسلامی اقدامات برنامه ششم توسعه کشور را با نگاه توسعه‌طلبانه تدوین کرده‌ است تا اهداف دولت هم با توجه به این برنامه رشد داده شود. شاخص‌های بسیاری در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته است که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها بحث تولید و اشتغال است.»

 

اشتغال اولین و یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دولت دوازدهم است

او گفت: «اشتغال اولین و یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دولت دوازدهم است و ریاست‌جمهوری در آغازین جلسه‌های هیئت دولت دوازدهم به موضوع اشتغال و درگیر بودن همه دستگاه‌ها با این موضوع تأکید داشت. اشتغال باید فراتر از همه دستگاه مورد توجه قرار گیرد.»

 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: «سالانه حدود یک میلیون شغل باید ایجاد شود که دستیابی به این رقم کار بسیار سختی است، ۷۷۰هزار میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد این تعداد شغل نیاز است و دولت عزم خود را جزم کرده است که به این هدف مهم دست پیدا کند.»

 

او بیان کرد: «بحث بودجه کشور نیز یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، عمده بودجه دولت صرف هزینه‌های جاری و دستمزد می‌شود، این در حالی است که درآمدهای این دولت در مقایسه با دولت‌های گذشته کاهش یافته اما هزینه‌ها افزایش داشته است. ما باید برای کنترل هزینه‌ها رهکار داشته باشیم. مهمترین فکر و اندیشه‌ای که می‌توان در این حوزه عملیاتی کرد همان موضوعی است که در دیدار با هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید شد و آن چیزی نیست جز عبور از اقتصاد نفتی و رانتی به سمت اقتصاد مولد و مردمی. ما امروز برنامه‌های اقتصاد مقاومتی را که باید آن‌ها را عملیاتی کنیم. همچنین برای دستیابی به موفقیت در این حوزه راهی جز خارج کردن اقتصاد از حوزه دولتی نداریم.»

 

مونسان تصریح کرد: «دولت دوازدهم بر موضوع خروج اقتصاد از حوزه دولتی به مردم تأکید دارد. اگر دستگاهی می‌خواهد کاری انجام دهد نباید نگاهش به بودجه دولتی باشد چراکه با این نگاه تحول ایجاد نمی‌شود. باید هزینه‌ها را کاهش دادو بخش عمده‌ای از حوزه خدمات را به بخش غیر‌دولتی انتقال داد. مرتفع کردن مسیر برای حضور بخش غیردولتی در حوزه اقتصاد کشور از موضوعاتی است که دستگاه‌ها باید به آن توجه کنند.»

 

نفت نمی‌تواند نقطه اتکای اقتصاد کشور باشد

او اضافه کرد: «یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که می‌تواند در تولید و اشتغال نقش جدی داشته باشد سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است. متأسفانه نقش و جایگاه این سازمان هنوز آنطور که باید جدی گرفته نشده است. باید با افزایش تحرک، ارتقا و توسعه جایگاه این سازمان را آغاز کنیم. بر اساس آمارها به ازای هر گردشگری خارجی ۱۲۰۰ دلار درآمد نصیب کشور می‌شود که این رقم برابر با درآمد ۳۰ بشکه نفت است. این درحالی است که هر بشکه نفت نیازمند ۱۰ دلار سرمایه‌گذاری است و نباید این نکته را فراموش کرد که نفت موضوعی برای بازی قدرت‌های سیاسی بزرگ دنیا است و نمی‌تواند نقطه اتکای اقتصاد کشور باشد.»

 

معاون رئیس‌جمهوری تصریح کرد: «باید از حوزه نفت خارج شویم و یکی از موضوعاتی که می‌تواند در این حوزه راهگشا باشد گردشگری است. ما با حداقل سرمایه‌گذاری می‌توانیم دست‌آوردهای بزرگی در زمینه گردشگری داشته باشیم. همچنین حوزه صنایع‌دستی ظرفیت‌های بسیار زیادی در زمینه اشتغال کم‌هزینه دارد. »

 

او ادامه داد: «ایران کشوری است که ظرفیت‌های بسیاری در حوزه فرهنگی، تاریخی، طبیعی، گردشگری و... دارد. ما تمام فصل‌ها در چهار فصل سال در نقاط مختلف کشور داریم اما متأسفانه نتوانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها به نحو مطلوب استفاده کنیم. این در حالی‌است که کشورهایی که جغرافیا، تاریخی و عمق فرهنگی محدود‌تری در مقایسه با کشور ما دارند با استفاده از همان ظرفیت‌های محدود سالانه میزبان گردشگران بسیار زیادی هستند.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: «همکاران قبلی ما اقدامات خوبی را در سازمان آغاز کرده‌اند و ما امیدواریم که بتوانیم این اقدامات را ادامه دهیم.»

 

باید با استفاده از دو بال مهم هویتی میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی پرنده گردشگری را به پرواز در بیاوریم

او بیان کرد: «مدیران ما باید مدیران ایستاده در میدان باشند، ما برای اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌ها نیازمند مدیران جهادی هستیم. برنامه‌هایی را در سه حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تدوین کرده‌ایم که به زودی ابلاغ می‌شوند. همچنین از استان‌ها خواسته‌ایم تا برنامه‌های اجرایی و کمی خود را ارائه دهند. ما شاهد یک دوره تحول‌گرا در سازمان میراث‌فرهنگی خواهیم بود تا این سازمان جایگاه و نقش خود را در اقتصاد کشور به درستی ایفا کند.»

 

مونسان افزود: «سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری باید در تولید ناخالص ملی، تولید، درآمد و اشتغال جایگاه خود را در کشور ارتقا دهد. ما از همه ادارات و مدیران‌کل درخواست می‌کنیم تا همکاری لازم را برای دستیابی به این هدف داشته باشند.»

 

او خاطرنشان کرد: «باید با استفاده از دو پایه مهم هویتی میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی پرنده گردشگری را به پرواز در بیاوریم تا شاهد دوره تحول‌گرا در سازمان باشیم.»

 

معاون رئیس‌جمهوری گفت: «موضوع گردشگری در ایران بر مبنای مبانی دینی شکل گرفته است و با توجه به این موضوع باید برند گردشگری حلال در دستور کار قرار دهیم. گردشگری ما بدون شک، گردشگری حلال است. علاوه‌بر اینکه بعد مادی گردشگری برای ما اهمیت دارد باید به بعد معنوی این حوزه نیز توجه کنیم از موضوع برای ارتقا و ترویج هویت فرهنگی، دینی و ملی خودمات بهره‌برداری کنیم. ما می‌توانیم با استفاده از حوزه گردشگری مانع بروز تبعات منفی سیاه‌نمایی‌هایی‌ که مورد کشورمان انجام می‌شود.»

 

گردشگری ویترین خوبی برای صدور فرهنگی کشورمان است

او ادامه داد: «ما شاهد هستیم که هر گردشگری که وارد ایران می‌شود با دیدن پیشرفت‌ها و توانمندی‌های کشور و آثار تاریخی بی‌نظیر ایران شگفت زده می‌شود. گردشگری نقطه مهمی برای معرفی ایران و تابلو و ویترین خوبی برای صدور فرهنگی کشورمان است.»

 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: «میراث‌فرهنگی را نباید فقط در بناهای تاریخی خلاصه کرد، بلکه میراث‌ناملموس بخش مهمی از میراث ماست که مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار می‌گیرد.»

 

او تصریح کرد: «با توجه به اینکه موضوع گردشگری هویت دینی و ملی ما را تقویت می‌کند فعالیت‌هایی برای توسعه این صنعت در دستور کار قرار گرفته است که یکی از این برنامه‌ها ایجاد ”شهر گردشگر“ است.»

 

مونسان بیان کرد: «”شهر گردشگر“ به‌صورت آزمایشی در چند شهر کشور اجرایی خواهد شد.»

 

او با تأکید بر تقویت گردشگری حلال در کشور گفت: «برندسازی در این حوزه بسیار مهم است و امیدواریم با برنامه‌هایی که اجرای می‌شود شاهد دوره‌ای تحول‌گرا در سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری باشیم.»

 

 

 

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش