سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۳ - ۱۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۲۲۱
محیط زیست و گردشگری

سفر به کویر مرنجاب؛ عبوراز گران‌ترین جاده ایران با کمترین امکانات!

کویر مرنجاب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
به گواه بیشتر کارشناسان مسیری که از شهرستان آران و بیدگل به مرنجاب منتهی می شود جزو هیچ کدام از انواع راه ها نیست و به گفته دادستان آران و بیدگل هیچ کس مسئولیت اتفاقات آن را قبول نمی کند، با این حال بیشترین قیمت ورودی جاده ای کشور را دریافت می کند، اما از کمترین امکانات اولیه برخوردار است!

به گزارش ایسنا، کویر مرکزی ایران و در رأس هرم آن منطقه مرنجاب در شهرستان آران و بیدگل واقع شده و این کویر بکر ایران به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص از گونه های نادر جانوری و زیست محیطی بهره مند است که سالیانه گردشگران و دانش پژوهان بسیاری را برای تفریح و کارهای علمی به سوی خود می کشد و در کنار آن با داشتن میراث گرانبهای دریاچه نمک و آثار با ارزش باستانی و تاریخی یادگار روزگاران کهن این مرز پر گهر است.

 

 

بنابر مشاهدات عینی و کارشناسی اساتید حوزه گردشگری و میراثی سالیانه ده‌ها هزار نفر توریست و گردشگر خارجی از این کویر بکر و زیبا دیدن می کنند و ساعاتی را به خلوت در ریگزارها و رمل های این منطقه سپری می کنند.

 

 

با وجود استقبال خوب از سوی گردشگران داخلی و خارجی نداشتن کوچکترین امکانات٬ زیر ساخت‌های نامناسب و عدم استفاده صحیح از این طبیعت چطور می توان انتظار داشت که گردشگری که وارد این منطقه می شود مبلغ گزافی بپردازد و در قبال آن هیچ خواسته ای نداشته باشد؟ راهنمایی درست و اصولی در مورد چگونگی استفاده از کویر به او داده نشود و توقع داشته باشیم کمترین آسیبی به کویر وارد شود!

 

 

در طول مسیر کمتر با خدمات پزشکی٬ امدادی و حتی بهداشتی روبرو می شویم. فصل گردشگری کویر از اوایل مهرماه شروع می شود و افراد زیادی از شهرهای ایران به خصوص اصفهان و تهران کیلومترها راه را برای تفریح و استراحت به سکوت کویر پناه می آورند اما زمان رسیدن به ورودی کویر با پرداخت ورودی قابل توجه با کمترین امکانات رو به رو می شوند و خستگی راه برایشان چند برابر می شود.

 

 

یک گردشگر اصفهانی در خصوص امکانات جاده منتهی به این منطقه گردشگری در گفت و گو با ایسنا در آران و بیدگل می گوید: از قبل چیزهایی در مورد کویر شنیده بودم ولی با دیدن مرنجاب کلا دیدگاهم عوض شد و به این نتیجه رسیدم اگر درست مدیریت شود می تواند با وجود نداشتن آب و گیاه قطب گردشگری شود اما افسوس که فقط از جذب توریست و اقتصاد آن گرفتن ورودی لحاظ شده است.

 

 

خسرو نیک روان می افزاید: جاده اولین و مهمترین اصل برای توسعه گردشگری است. چرا باید با این طبیعت بکر خدادادی به فکر سروسامان دادن آن نبود؟ به جرات به شما قول می دهم اگر این جاده به همین شکل بماند تا چند سال دیگر کسی سراغ مرنجاب نخواهد آمد! زیرا بسیار خسته کننده و زجر آور است که یک مسیر طولانی را با وجود ناهمواری های زیاد رانندگی کرد.

 

 

کیوان گیرانی، که از ارومیه به مرنجاب آمده در این خصوص می گوید: به طبیعت و به خصوص بیابان و کویر علاقه خاصی دارم و بیشتر کویرهای ایران را رفته ام اما مرنجاب با همه فرق دارد.

 

 

وی اضافه می‌کند: گمان می کردم که این جاده حداقل برای خودروسواران جالب باشد اما کمتر به جاده شبیه است و بیشتر برای پیاده روی مناسب است! متاسفانه امکانات آن جالب توجه نیست و با وجود مبلغ بالای ورودی باید خدمات بیشتری ارایه شود.

 

 

سعید شعبانی، گردشگر اهل ورامین است که از رانندگی در جاده مرنجاب گلایه دارد و می گوید: باید اعلام کنند که برای رانندگی در این مسیر پراید ماشین مناسبی نیست! انتظار می رود که راهنمایان و لیدرها در ورودی در خصوص شرایط جاده و رانندگی در آن توضیح دهند.

 

 

محسن یارمحمدیان، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در مورد ساماندهی و آبادانی کویر مرنجاب در گفت‌وگو با ایسنا معتقد است این کار بدون همکاری انجمن های مردمی و همکاری مسئولان منطقه کار سختی است.

 

 

وی درخصوص مشکلات پیش روی کویر، تصریح می کند: امید داریم مردم برای رشد گردشگری به مسئولان کمک کنند و بدون شک برای فرهنگ سازی به کمک سمن ها نیاز داریم تا مرنجاب جایگاه واقعی خود را به دست آورد.

 

 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: برای شروع  هر کاری مقدماتی نیاز است و مقدمه گردشگری آماده کردن زیرساخت‌ها است که در آینده ای نزدیک به این مهم خواهیم رسید باید در کنار هم برای آبادانی کشور تلاش کنیم.

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش