به گزارش ایسنا، کویر مرکزی ایران و در رأس هرم آن منطقه مرنجاب در شهرستان آران و بیدگل واقع شده و این کویر بکر ایران به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص از گونه های نادر جانوری و زیست محیطی بهره مند است که سالیانه گردشگران و دانش پژوهان بسیاری را برای تفریح و کارهای علمی به سوی خود می کشد و در کنار آن با داشتن میراث گرانبهای دریاچه نمک و آثار با ارزش باستانی و تاریخی یادگار روزگاران کهن این مرز پر گهر است.
بنابر مشاهدات عینی و کارشناسی اساتید حوزه گردشگری و میراثی سالیانه دهها هزار نفر توریست و گردشگر خارجی از این کویر بکر و زیبا دیدن می کنند و ساعاتی را به خلوت در ریگزارها و رمل های این منطقه سپری می کنند.
با وجود استقبال خوب از سوی گردشگران داخلی و خارجی نداشتن کوچکترین امکانات٬ زیر ساختهای نامناسب و عدم استفاده صحیح از این طبیعت چطور می توان انتظار داشت که گردشگری که وارد این منطقه می شود مبلغ گزافی بپردازد و در قبال آن هیچ خواسته ای نداشته باشد؟ راهنمایی درست و اصولی در مورد چگونگی استفاده از کویر به او داده نشود و توقع داشته باشیم کمترین آسیبی به کویر وارد شود!
در طول مسیر کمتر با خدمات پزشکی٬ امدادی و حتی بهداشتی روبرو می شویم. فصل گردشگری کویر از اوایل مهرماه شروع می شود و افراد زیادی از شهرهای ایران به خصوص اصفهان و تهران کیلومترها راه را برای تفریح و استراحت به سکوت کویر پناه می آورند اما زمان رسیدن به ورودی کویر با پرداخت ورودی قابل توجه با کمترین امکانات رو به رو می شوند و خستگی راه برایشان چند برابر می شود.
یک گردشگر اصفهانی در خصوص امکانات جاده منتهی به این منطقه گردشگری در گفت و گو با ایسنا در آران و بیدگل می گوید: از قبل چیزهایی در مورد کویر شنیده بودم ولی با دیدن مرنجاب کلا دیدگاهم عوض شد و به این نتیجه رسیدم اگر درست مدیریت شود می تواند با وجود نداشتن آب و گیاه قطب گردشگری شود اما افسوس که فقط از جذب توریست و اقتصاد آن گرفتن ورودی لحاظ شده است.
خسرو نیک روان می افزاید: جاده اولین و مهمترین اصل برای توسعه گردشگری است. چرا باید با این طبیعت بکر خدادادی به فکر سروسامان دادن آن نبود؟ به جرات به شما قول می دهم اگر این جاده به همین شکل بماند تا چند سال دیگر کسی سراغ مرنجاب نخواهد آمد! زیرا بسیار خسته کننده و زجر آور است که یک مسیر طولانی را با وجود ناهمواری های زیاد رانندگی کرد.
کیوان گیرانی، که از ارومیه به مرنجاب آمده در این خصوص می گوید: به طبیعت و به خصوص بیابان و کویر علاقه خاصی دارم و بیشتر کویرهای ایران را رفته ام اما مرنجاب با همه فرق دارد.
وی اضافه میکند: گمان می کردم که این جاده حداقل برای خودروسواران جالب باشد اما کمتر به جاده شبیه است و بیشتر برای پیاده روی مناسب است! متاسفانه امکانات آن جالب توجه نیست و با وجود مبلغ بالای ورودی باید خدمات بیشتری ارایه شود.
سعید شعبانی، گردشگر اهل ورامین است که از رانندگی در جاده مرنجاب گلایه دارد و می گوید: باید اعلام کنند که برای رانندگی در این مسیر پراید ماشین مناسبی نیست! انتظار می رود که راهنمایان و لیدرها در ورودی در خصوص شرایط جاده و رانندگی در آن توضیح دهند.
محسن یارمحمدیان، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در مورد ساماندهی و آبادانی کویر مرنجاب در گفتوگو با ایسنا معتقد است این کار بدون همکاری انجمن های مردمی و همکاری مسئولان منطقه کار سختی است.
وی درخصوص مشکلات پیش روی کویر، تصریح می کند: امید داریم مردم برای رشد گردشگری به مسئولان کمک کنند و بدون شک برای فرهنگ سازی به کمک سمن ها نیاز داریم تا مرنجاب جایگاه واقعی خود را به دست آورد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: برای شروع هر کاری مقدماتی نیاز است و مقدمه گردشگری آماده کردن زیرساختها است که در آینده ای نزدیک به این مهم خواهیم رسید باید در کنار هم برای آبادانی کشور تلاش کنیم.
- 9
- 2