امسال وضعیت اقتصادی شرایطی را پیش روی خانوادهها گذاشته که اغلب دغدغه تأمین هزینههای سفرهای نوروزی بویژه هزینههای اقامت را دارند. با وجود این، این مسائل موجب نمیشود آنهایی که عاشق سفر هستند عطای آن را به لقایش بخشیده و خانه نشین شوند. این افراد حاضرند قید اقامت در هتلهای چند ستاره و دیگر اماکن اقامتی گران قیمت را بزنند و به جای آن با برپایی چادرهای مسافرتی از سفر بینصیب نمانند. افزایش مسافرانی که تمایل به برپایی چادر برای اقامت در سفرهای نوروزی دارند، سبب شده مسئولان استانهای مسافر پذیر برای رفاه حال این مسافران، مکانهای خاصی را در هر شهر برای برپایی چادرها مشخص کنند.
مسئولان بارها توصیه کردهاند مسافران به جای اینکه چادرشان را در مکانی که امکان دسترسی به خدمات رفاهی ندارد در نقاط مشخص شده برپا کنند تا علاوه بر داشتن امکانات رفاهی که لازمه سفر است از امنیت کافی نیز برخوردار باشند. البته از سوی دیگر برپایی چادرها در مکانهایی به غیر از کمپهای مشخص شده جلوه زیبایی نداشته و سبب ایجاد نابسامانی نیز میشود. پس اگر امسال شما هم جزو مسافران خوش نشین و طالب اقامت در چادر هستید، حتماً مکانهای مشخص شده را برای برپایی چادر در نظر بگیرید تا خاطرهای به یاد ماندنی ازسفر نوروزی امسال داشته باشید.
همه امکانات در کمپها مهیا شده نیازی به چادر زدن نیست
استان اصفهان بهدلیل داشتن بیش از ۵ هزار جاذبه تاریخی و گردشگری یکی از استانهایی است که همه ساله در ایام نوروز پذیرای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است.
آمار نشان میدهد در ایام نوروز سال گذشته بیش از ۲ میلیون و۵۰۰ هزارنفر در این استان میهمان بودهاند. البته شکی نیست که همه این مسافران از هتلها یا مراکز اقامتی گران قیمت استفاده نکردهاند و حتی بسیاری از آنها شاید در مدارس، یا زیر چادرها اقامت کرده باشند.«فریدون اللهیاری»، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این باره گفت: از آنجا که استان ما در ایام نوروز مورد استقبال مسافران قرار میگیرد و سابقه طولانی در این زمینه دارد، از زیرساختهای لازم برخوردار بوده و هر ساله نیز بر آمادگی خود میافزاید.
وی با اشاره به اینکه در شهر اصفهان برای ۳۵۰ هزار نفر اقامت شبانه امکانات وجود دارد، افزود: هر مسافری به فراخور بودجه اقتصادیاش میتواند هتلها، مسافرخانه ها، مدارس، خانههای استیجاری یا کمپها را برای اقامت خود انتخاب کند. ستاد خدمات سفر اصفهان با همکاری شهرداری و اتحادیه مشاوران املاک، خانههای استیجاری را برای اقامت مسافران نوروزی تدارک دیده است. وی با تأکید بر اینکه در استان اصفهان نیز چادر زدن در اماکن عمومی، پارکها و کنار پیاده روها ممنوع است، توضیح داد: البته ما وقتی کمپهای بسیار مناسبی را برای چادر زدن مسافران عزیزی که میخواهند شب را در چادرهای خود بگذرانند تدارک دیدهایم لزومی به چادر زدن آنها فرضاً در وسط میدانها یا دیگر فضاهای عمومی شهر وجود ندارد. مسافران سال گذشته فقط میتوانستند در کمپ فدک چادر بزنند اما امسال یک کمپ دیگر در سپاهان در نظر گرفته ایم که این ۲ کمپ در مجموع امکانات رفاهی برای ۲۵ هزار نفر را دارند. اللهیاری گفت:در این کمپها همه امکانات رفاهی ازجمله سرویسهای کامل بهداشتی، باربی کیو و ایستگاههای آتشنشانی مستقر هستند ضمن اینکه این کمپها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمادگی۳ پارک یزد برای برپایی چادرهای مسافرتی
«سید مصطفی فاطمی»، مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این زمینه اظهار داشت: با توجه به اینکه ظرفیتهای بالای گردشگری در این استان وجود دارد و هر ساله میلیونها گردشگر برای بازدید از نقاط تاریخی و گردشگری راهی یزد میشوند، بسیاری از این افراد خواهان برپایی چادر هستند اما باید اعلام کنیم این امکان تنها درنقاط تعیین شده مجاز است. فاطمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهر جهانی یزد میزبان حجم بالایی از گردشگران است زیرساختهای لازم برای پذیرایی از آنان مهیا شده است. ۴۵هتل شامل ۲۲ هتل سنتی و ۲۳هتل مدرن به همراه ۱۳ میهمانپذیر تنها بخشی از مراکز اقامت مسافران است. در کنار ظرفیت اقامت هتلها و میهمانپذیرها، برای ایام نوروز امسال ۱۰۰خانه نیز ساماندهی شده که برای اسکان مسافران نوروزی پیشبینی شده است. همچنین مدارس و خوابگاههای دانشگاهها نیز برای اقامت اضطراری در نظر گرفته شده است.
تعداد تختها در هتلهای استان تا ۴ هزار مورد افزایش یافته تا شرایط گردشگران در زمینه اسکان با مشکلی مواجه نباشند.دبیر ستاد خدمات سفر یزد افزود: انتخاب این شهر به عنوان شهر جهانی سبب شده گردشگری از اولویتهای مسئولان باشد از اینرو با همکاری شهرداری مکانهای مشخصی برای نصب چادرهای مسافرتی در نظر گرفته شده است. در این راستا پارکهای «بزرگ شهر»، «کوهستان» و «شهدا» برای اسکان موقت مسافران تجهیز شده و نصب چادر در دیگر پارکهای استان ممنوع است.وی ادامه داد: در این پارکها امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی، قسمتهای ویژه جهت شست و شوی ظروف، پارکینگهای خط کشی شده، مراکز تهیه انواع مواد غذایی و سایر امکانات رفاهی در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت و دیگر نیازی نیست آنها برای دسترسی به امکانات در نقاط شلوغ مانند میادین اصلی شهر چادر برپا کنند.مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان یزد ظرفیت پذیرش مسافر در استان را برای هر شب ۱۰۰ هزار نفراعلام کرد و افزود: ۱۵ پایگاه در مبادی ورودی شهر یزد برای راهنمایی و اسکان مسافران دایر خواهد شد. ۳ ایستگاه نیز در ورودی شهر یزد و بقیه در سایر شهرستانهای استان قرار دارد.
زهره افشار - شیما جهان بخش
- 9
- 3