به گزارش ایلنا، محمدمهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره آمار اعلامی از سوی سازمان ثبت احوال مبنی بر اینکه در استان تهران از هر دو ازدواج یک مورد به طلاق ختم میشود، بیان کرد: ممکن است در تهران به این شکل باشد که میزان طلاق به ازای ثبت ازدواج در سال باشد، اما جامعه آماری طلاق و ازدواج تناسبی با هم ندارند.
وی افزود: یعنی کسی که امسال ازدواج کرده شاید همین امسال هم طلاق نگیرد. بحث اصلی این است که متاسفانه علیرغم همه مشاورهها و پیشگیریهایی که انجام میشود، هنوز نتوانستیم آمار طلاق را به سمت کاهشی ببریم.
تندگویان افزود: در سال گذشته سقف ازدواج کشور حدود ۴.۲ افزایش پیدا کرد و این نشان میدهد ما در بحث ازدواج با مجموعه اقدامات و همچنین حذف تشریفات و مراسمات اضافی ازدواج در دوران کرونا توانستیم بعد از سالها که همیشه آمار ازدواج نسبت به سال قبل کاهشی بوده، روند افزایشی داشته باشیم.
شیب خوبی به سمت ازدواج داریم
معاون ساماندهی امور جوانان درباره افزایش آمار ازدواج بیان کرد: آن چیزی که من از پیشانی امسال و حتی متقاضیان وام میبینم به نظر میآید که شیب خوبی به سمت ازدواج داریم. به هر حال ما در مقوله ازدواج دستاورد داریم و رو به افزایش آمار رفتیم، اما در خصوص طلاق هنوز نتوانستیم توفیقی کسب کنیم و به سمت کاهش آمار برویم.
وی اظهار داشت: فعالیت ما اکنون آموزشهای قبل از ازدواج و حین ازدواج است. یعنی دستگاه ما یا نهادهای دیگر هنوز به موضوع طلاق آنقدر جدی نپرداختند. همچنین اهمیت مشاوره در امر طلاق هنوز آن رونقی که انتظار میرفت را ندارد.
استفاده ۳ میلیون و ۸۰۰ جوان از مشاورههای ازدواج
تندگویان گفت: در این چند سال حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ جوان در آموزشهای قبل از ازدواج شرکت و از آن استفاده کردند که سه تا شش جلسه آن رایگان بوده و شاید همین موضوع یک مشوق برای ازدواج بوده است.
وی با اشاره به آموزش مهارت زندگی به سربازان گفت: ما حتی برای سربازان دورههای مهارت زندگی را در نظر گرفتیم تا نگاه سربازان به بحث شکل گیری خانواده تغییر پیدا کند. شاید این موارد و تسهیلاتی که ارائه میشود کمک کرده امر ازدواج رونق پیدا کند. در عین حال امیدوارم در بحث طلاق توسط اقدامات مشاورهای که صورت گرفته، موفق به کاهش آمار طلاق شویم.
۲۷ درصد طلاقها مربوط به زندگیهای زیر دو سال است
معاون ساماندهی امور جوانان گفت: البته اگر به ما کمک شود تا بتوانیم آموزشهای قبل از ازدواج را فراگیر کنیم مطمئنم که تاثیر خوبی خواهد گذاشت، زیرا ۲۷ درصد از طلاقها مربوط به زندگیهای زیر دو سال است یعنی همان ابتدای زندگی به مشکلاتی برخورد کردند که به نظر ما حاصل عدم شناخت افراد نسبت به یکدیگر و زندگی است. بنابراین اگر مشاورهها درست انجام شود تاثیر بهتری خواهد داشت.
سمنان، البرز و تهران رکورددار طلاق
تندگویان با اشاره به اینکه برخی استانها از تهران آمار بیشتری در زمینه طلاق دارند، گفت: استان تهران موضوع حاد ما نیست، استانهایی داریم که در سال گذشته افزایش طلاق در آنها تاثیر قابل توجهی روی آمار طلاق در کل کشور گذاشته است. استانهای اول در موضوع طلاق سمنان، البرز و تهران هستند. از طرفی تهران جمیعت گستردهای دارد و این جمعیت روی آمار تاثیر گذار خواهد بود.
وی درباره آمار خودکشی بین جوانان خاطرنشان کرد: کل جمعیت جوان کشور ۲۸ میلیون است که اقدام به خودکشی در بین این جمعیت دیده میشود، البته همه این اقدامات منجر به مرگ نمیشود و البته آمار اقدام به خودکشی جوانان افزایش معناداری نسبت به سال گذشته نداشته است. البته به نظرم ما باید پاسخگوی یک مورد از خودکشی هم باشیم.
او در پاسخ به این سوال که بیشترین علت اقدام به خودکشی در جوانان مربوط به چه موضوعی است؟ گفت: در این چند سال اخیر با پیش آمدن مشکلات اقتصادی و شیوع کرونا به همه جامعه فشار وارد شده است. وقتی پدر یک خانواده زیر فشار است، تاثیر این فشارها به همه اعضای خانواده منتقل میشود که جوانان هم میتوانند شامل آن باشند.
هشدار در خصوص طلاقهای صوری زنان برای دریافت مستمری بازنشستگی والدین
زهرا سجادی در نشستی با متخصصین اصولگرا در حوزه زنان و خانواده که در معاونت امور زنان و خانواده برگزار شد، با اشاره به افزایش آمار طلاق و لزوم توجه به طلاقهای صوری انجام شده، اظهار کرد: این طلاقهای صوری بار سنگین مالی و ضربهای به دولت وارد و هیچ کسی نیست که بر آن نظارت کند که آیا اینها که جدا شدهاند بر سر زندگی اند یا واقعا جدا شدهاند؟.
وی ادامه داد: جالب است در مدارس هم، مادران بچهها و اولیاء به هم طلاق صوری را توصیه میکنند که این کار را کردیم خیلی هم خوب بود و به هم این طلاقهای صوری را یاد میدهند. این امر بررسی جدی میطلبد. به هر حال ناجوان مردانه و موریانه وار اموال دولت را میبلعند و اینکه این لقمه های شبهه دار چه می کند با خانوادها؟ خودش یک مساله است.
معاون سابق امور خانواده مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به لزوم توجه به ستاد ملی زن و خانواده، گفت: یکی از کارهای بزرگتری که ظرفیت آن در مرکز امور زنان و خانواده وجود دارد و باید به روز شود، ستاد ملی زن و خانواده است. اگر این ستاد ملی زن و حانواده با قوت سر کار باشد و چالشها را با حضور رییس جمهوری و هشت وزیر بررسی کند، میتواند خیلی قوت گیرد و سیاست های تصویب شده اش را میتوان به دانشگاه ها و حوزهها و ان جی اوها سپرد. ستاد ملی زن و خانواده ظرفیت بزرگی است.
- 14
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۶/۲۸ - ۱۱:۰۴
Permalink