یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۲ - ۱۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۳۷۸
زنان، جوانان و خانواده

براي زنان سرزمينم، قهرمانان هر روز زندگي

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,حریم زنان

نويد مقدم، پزشک و فعال اجتماعي: ابتدا مي‌خواستم از شرمندگي‌ام بگويم؛ از شرمندگي‌ام به‌عنوان فعالي سياسي - اجتماعي به‌خاطر صدها باري که سکوت کردم، صد‌ها باري که کسي به خودش اجازه داد تا به حريم آزادي و منزلت زنان و دختران هموطنم توهين کند و من به‌عنوان يک مرد سکوت کردم تا حرمت‌شکني دختران فعال سياسي و ستادي به برخي تريبون‌ها هم برسد.

 

آيا واقعا سکوت ما آنان را تا اين حد وقيح کرده بود يا موفقيت‌هاي پي‌درپي زنان و دختران اين سرزمين؟ اساسا آيا شرمندگي من در هزاران‌باري که مظلوميت زنان و دختران سياسي را در خانه، دانشگاه، حزب و حتي فروشگاه‌هاي محله ديده بودم (باوجوداينکه شايد به ظاهر، زنان سياسي را مظلوم‌خواندن عجيب باشد اما از مظلوم‌ترين زنان اين کشورند حتي شايد مظلوم‌تر از يک زن خانه‌دار روستايي) از جنس همان قيم‌مآبي نبود که متجاوزان به آزادي و منزلت زنان سرزمينم به‌دنبال آن هستند؟ چه کسي اين مسئوليت را به من سپرده بود که خود را مسئول حفاظت از حقوق اين قهرمانان هرروزه بدانم؟ اما هرچه هست، اين‌بار سکوت جايز نشد و نشد هتاکي را محکوم‌نکردن. 

 

مظلوميت دختران اين سرزمين را هزاران‌بار به چشم ديده‌ام؛ زماني که در کنکور، حد براي حضور دختران در دانشگاه گذاشتند، آن‌باري که از اردو برمي‌گشتيم، همه خسته بوديم ولي دختران همکلاسي به ساعت نگاه مي‌کردند و نگران اجازه ردشدن از درب خوابگاه بودند. آن‌باري که آن به‌اصطلاح استاد از اين مي‌گفت که جاي دختران در اينجا نيست و ما سکوت کرديم، آن‌‌باري که راهشان ندادند، آن‌باري که سؤال‌پيچشان کردند و آن‌باري که... .

 

و اما مظلوميت زنان و دختران سياسي، مثنوي چهل‌من است. آنچه ظاهرا از زنان سياسي ديده مي‌شود، داشتن پست و مقام دولتي و غير‌دولتي و نمايندگي مجلس و شورا و... و حداقل فعاليت در احزاب است اما آنچه از اينان ديده نمي‌شود، بها و هزينه فعاليتشان است. اينکه يک مرد براي داشتن پست همواره جلوي اهل خانه سربلند و همه بسيج هستند که منويات آقاي مدير يا معاون را برآورده کنند تا به ارتقای عمودي خود ادامه دهد اما يک زن مدير، مداوم در تلاش و تلاطم است تا اهل خانه کوچک‌ترين نارضايتي‌اي نداشته باشند تا نشود پيراهن عثمان براي ممانعت از سرکاررفتن زن و اين حقي است که قانون به مردان داده که در صورت فلان و فلان مي‌توانند از اشتغال همسر خود جلوگيري کنند.

 

زماني که آقاي مدير، مفتخرانه برگه و بليت مأموريت‌به‌دست به خانه مي‌آيد و عازم سفر مي‌شود، خانم مدير بايد مدت‌هاي مديد، زمينه‌چيني کند تا بتواند مأموريت برود. زماني که آقايان هنگامه انتخابات سخنراني‌هاي پرشور مي‌کنند، خانم کانديدا مجبور است با رعايت تمام موازين شرعي و عرفي و خانوادگي سخن بگويد و اگر آماج تهمت رقبا قرار گيرد، اول از همه خانواده و دوستان، وي را قضاوت مي‌کنند.

 

زماني که آقايان در اجتماعات با افتخار عکس سلفي مي‌گيرند، يک زن سياسي هشت ساعت شکنجه مي‌شود به جرم يک عکس سلفي با يک آقاي وزير! لذا بهايي که زنان به‌ويژه زنان سياسي براي فعاليت اجتماعي خود مي‌پردازند، بسيار سنگين است؛ گاه به قيمت نداشتن زندگي خانوادگي و گاه به قيمت ازدست‌دادن حتي موهبت مادري، ‌گاه به قيمت طرد از خانواده و گاه از اجتماع. گاه به بهاي گذراندن سال‌هاي جواني در زندان و گاه آماج تهمت‌هاي اخلاقي قرارگرفتن. اما آيا سکوت من آنان را جري‌تر کرده بود؟ نه، به نظر نمي‌رسيد اصلا سکوت من دراين‌ميان اهميتي داشته يا اصلا سکوت من شنيده شده باشد.

 

آنچه آنان را عصباني‌تر کرده بود، پيروزي‌هاي زنان سرزمينم، اين قهرمانان هر روز زندگي بود در همان صدها باري که من سکوت کرده بودم. زنان اين سرزمين روزبه‌روز و سنگربه‌سنگر آنان را عقب رانده بودند و من دور و بي‌تأثير در اين هنگامه، شرمنده از سکوت خود بودم، درحالي‌که آنها نه منتظر ورود من مانده بودند و نه شرمندگي و بي‌عملي من اثري بر آنها داشت.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 21
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش