به گزارش ایسنا فهیمه فرهمندپور امروز در همایش تخصصی مشاوران بانوان شرکت شهرکهای صنعتی کشور که در تالار امام رضا(ع) فرمانداری قم برگزار شد،اظهارکرد: علیرغم ظرفیتهای علمی و تحصیلی بانوان متاسفانه نرخ مشارکت آنان در بخش اشتغال کشور پایین است. زنان و بانوان نقش مهمی در خانواده و جامعه دارند و با توجه به جمعیت بالغ بر ۴۰ میلیون نفری آنان در کشور باید شرایط خوبی جهت حضور بانوان در عرصههای مختلف به ویژه اقتصادی فراهم ساخت.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی تساوی میان بانوان و آقایان وجود ندارد اما تلاش می شود بانوانی که در میدان کار و اشتغال مشغول فعالیت هستند در شرایط مناسبی به سر ببرند.
فرهمندپور با اشاره به اینکه نیازمند نگاه متعادل و متوازن به حوزه زنان در اشتغال هستیم، اظهارکرد: در میان بانوان ۲۵ درصد در بخشهای غیر رسمی کشور اشتغال دارند که در این راستا می توان با تمهیداتی حضور بانوان در فعالیتهای اقتصادی را توسعه بخشید.
۵۰درصد بانوان ایرانی دارای تحصیلات دانشگاهی هستند
وی در ادامه گفت:حدود ۵۰ درصد از بانوان ایرانی دارای تحصیلات عالی و دانشگاهی هستند، با این حال آمار نگران کنندهای از بیکاری به ویژه در قشر تحصیلکرده وجود دارد.
مدیرکل امور بانوان وزارت کشور در خصوص اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی با حضور بانوان در عرصههای اقتصادی اظهارکرد: قصد داریم مشکلات اقتصادی را با برنامهریزیهای مدون و با تکیه بر سیاست های اقتصاد مقاومتی رفع کنیم. وزارت کشور از سال ۹۳ طرحهای اقتصادی خوبی را در جهت حضور بانوان ارائه داده است که امیدواریم با حل مشکلات اقتصادی بانوان بتوانیم در جهت رفع معضلات اجتماعی و فرهنگی نیز گام برداریم.
فرهمندپور افزود: یکی از رویکردهای مهم در جهت حضور بانوان در حوزه اشتغال راه اندازی مرکز رشد و شتاب دهی کسب و کار است. این مرکز میتواند زیر نظر ستاد اقتصاد مقاومتی و با هم افزایی دستگاههای اجرایی در استان در جهت رفع معضلات راه اندازی شود.
وی افزود: لازم است زیرساختهای کافی در جهت حضور بانوان در تولید و صنعت فراهم شود تا بتوان نرخ مشارکت بانوان در حوزه اشتغال را ارتقا بخشید . یکی دیگر از مشکلات جدی در این حوزه ایجاد فضا برای حضور بانوان و متقاعد ساختن کارفرمایان آقا است..
فرهمند پوردر پایان گفت: بانوان انگیزههای خوبی برای اشتغال و کارآفرینی دارند. در این مسیر باید موانع و محدودیتها را برداشت و در جهت تسهیل شرایط و قوانین و زیرساختها برنامه ریزی کرد. حرکت در جهت توانافزایی بانوان در حوزه اشتغال و بهرهگیری از استعدادها و توانمندیهای این قشر تاثیرگذار در جامعه و عملیاتی کردن طرحهای اشتغال زایی بانوان میتواند بخش زیادی از معضلات را در جهت حضور بانوان رفع کند.
- 16
- 5