پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۳:۳۳ - ۱۷ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۴۹۸
زنان، جوانان و خانواده

عدم به‌كارگيری زنان در پست‌های مديريت سياسی

زنان پشت چراغ قرمز وزارت كشور

پست‌های مديريت سياسی زنان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

٢٣ استاندار از ٣١ استاندار دولت حسن روحاني تاكنون در دولت دوازدهم مشخص شده‌اند و نام هيچ زني در ميان آنان نيست. انتصاب وزير زن يكي از مطالبات جدي حاميان حسن روحاني در ايام انتخابات رياست‌جمهوري بود؛ مطالبه‌اي كه كمتر كسي تصور مي‌كرد محقق نشود. اما در روزي كه رييس‌جمهوري براي معرفي كابينه به مجلس رفته بود؛ گفت كه او مي‌خواسته وزير زن بگذارد اما «نشد.» بعد از آنكه هيچ زني به وزارت نرسيد، رييس‌جمهور در پيوست احكام وزرا به آنان تاكيد كرد از زنان، جوانان و اقليت‌ها در سمت‌هاي اجرايي استفاده كنند.

 

برخي وزراي دولت همچون بيژن زنگنه و حسن قاضي‌زاده‌هاشمي اين پيوست را جدي گرفته‌اند و از ميان زنان، قائم‌مقام و معاون وزير برگزيده‌اند.  بجز پيوست احكام وزرا، بر مبناي برنامه ششم توسعه و آيين‌نامه مصوب شوراي عالي اداري در تيرماه امسال، قرار است تا پايان برنامه پنج‌ساله ششم ٣٠ درصد مديريت‌هاي كشور به زنان برسد. يكي از وزارتخانه‌هاي مهمي كه بايد در اين زمينه پيشرو باشد؛ وزارت كشور است با شمار زيادي پست مديريتي ستاد در وزارتخانه و استان‌ها. اما «سالي كه نكوست از بهارش پيداست»، وزارت كشور تاكنون در اين زمينه كمترين تحرك را داشته است.

 

فرهمندپور: نظر آقاي وزير مثبت است

آنچه روشن است اينكه نه‌تنها دولت دوازدهم وزير زن ندارد بلكه استاندار زن هم نخواهد داشت. فهيمه فرهمندپور، مشاور وزير كشور در امور زنان و خانواده چند روز پيش‌تر در حاشيه دومين نشست مشاوران امور زنان دستگاه‌هاي اجرايي، درباره اينكه آيا دولت حسن روحاني استاندار زن خواهد داشت يا نه؛ به «اعتماد» گفت: «تا الان كه استاندار زن نداشته‌ايم. من گزينه‌اي را هم سراغ ندارم كه براي استانداري مطرح شده باشد.»

 

فرهمندپور انتصاب چهار فرماندار، سه معاون استاندار و ٥٠ بخشدار را از ميان زنان در دولت يازدهم، در تاريخ كشور «بي سابقه» ارزيابي كرد و گفت: «در دولت يازدهم اتفاقات بسيار خوبي رخ داده اما ما را قانع نكرده است. سه معاون استاندار خيلي كم است اما خب قبلا حتي يك نفر هم منصوب نشده بود. ما بايد متوجه روندها باشيم.» روندي كه مشاور امور زنان وزير كشور آن را اميد‌بخش مي‌داند و براي اثباتش از نگاه مثبت «رحماني‌فضلي» براي انتصاب معاون زن در اين وزارتخانه مي‌گويد: «نظر آقاي وزير خيلي مثبت است و معتقدند ما بايد در انتصاب زنان جهش داشته باشيم. ولي اينكه چه اتفاقي بيفتد را بايد صبر كنيم.»

 

 افق روشني براي عملكرد وزيركشور متصور نيستم

در شرايطي كه مشاور امور زنان وزير كشور، نگاه رحماني فضلي به انتصاب زنان را «خيلي مثبت» ارزيابي كرد؛ پروانه سلحشوري، رييس فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي، در گفت‌وگو با «اعتماد» از وزير كشور براي بي‌توجهي به انتصاب زنان انتقاد كرد. او گفت: «آقاي رحماني‌فضلي در جلساتي كه پيش از كسب راي اعتماد با نمايندگان مجلس برگزار مي‌شد هم به صراحت با انتصاب زنان به عنوان استاندار مخالف بودند. ايشان مي‌گفتند از دست ما بر‌نمي‌آيد و اجازه نمي‌دهند و اين طور دلايل كه خب از نظر ما قابل قبول نبود.»

 

به گفته سلحشوري، وزير كشور پس از كسب راي اعتماد هم نتوانسته است انتظارات نمايندگان را در حوزه زنان برآورده كند: «متاسفانه ايشان اصلا همكاري نمي‌‌كنند. ما بارها تلاش كرديم كه به صورت حضوري در اين باره با ايشان گفت‌وگو كنيم كه اين فرصت هم مهيا نشده است. در شرايط فعلي افق روشني را براي ايشان متصور نيستم.»

 

رييس فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي براي سخنش دليل هم دارد: «حتي خانم ژاله فرامرزيان يكي از زنان شايسته وزارت كشور است هم به جاي ارتقا در اين وزارتخانه، در وزارت ورزش سمت گرفتند.» سلحشوري در عين حال با تحسين وزراي بهداشت، راه، ورزش و جوانان و نفت براي انتصاب زنان در سطوح بالاي مديريتي اين وزارتخانه‌ها، از رايزني با وزير علوم براي انتصاب زنان شايسته به عنوان رييس دانشگاه خبر داد.

 

متاسفيم كه براي حداقل‌ها بايد تلاش كنيم

طيبه سياوشي، ديگر نماينده مجلس هم گفت: «متاسفانه ساختار مديريت كشور هنوز ظرفيت پذيرش انتصاب زنان را ندارد. همه در حد حرف زدن از زنان مي‌گويند ولي در عمل ما با يك توسعه نامتوازن در كشور روبه‌رو هستيم به اين دليل كه از وجود زنان استفاده نشده و آنها ناديده گرفته شده‌اند.» سياوشي مي‌گويد انتصاب زنان به عنوان بخشدار، فرماندار و استاندار صرفا يك كار سياسي نيست بلكه نشانه‌اي از توسعه متوازن است كه كمك مي‌كند زنان هم در تصميم‌گيري كشور نقش پررنگ‌تري ايفا كنند. او درباره كم‌كاري وزارت كشور در اين باره گفت: «بارها تماس گرفته‌ايم كه با وزير كشور صحبت كنيم. اميدواريم در سطح معاونت اجتماعي وزارت كشور و مديريت بحران شاهد انتصاب زنان باشيم. در اين حوزه‌ها زنان توانمند زيادي وجود دارند و به اندازه كافي مي‌توان مصداق معرفي كرد.» 

 

اما آيا مي‌توان اميدوار بود كه زمينه انتصاب زنان بيش از گذشته فراهم شود؟ رييس فراكسيون زنان مجلس معتقد است براي هموار كردن زمينه حضور زنان كار دشواري در پيش است: «واقعا عجيب است كه بايد براي حداقل‌ها اين همه تلاش كنيم. قوانين نانوشته زنان را محروم مي‌كند. نهادهاي مختلف خودشان را صاحب حق مي‌دانند كه در اين باره دخالت كنند. انگار اراده‌اي وجود دارد كه هر چه تلاش مي‌كنيم مي‌خواهند به نتيجه نرسد. اين سطح از مقاومت در برابر اين خواسته عمومي جاي تاسف دارد.» سلحشوري درباره الزام برنامه ششم براي سهم ٣٠ درصدي زنان هم گفت: «اين يك هدف است كه محقق شدنش به عوامل مختلفي بستگي دارد اما حتي اگر ٥٠ درصدش هم محقق شود باز هم مي‌توان اميدوار بود.»

 

 

امين شول‌ سيرجاني

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش