در کشور ما اخذ هر گونه وام نیازمند صرف هزینه و زمان فراوان است. سال گذشته مبلغ وام ازدواج از ۱۰میلیون تومان به ۱۵میلیون تومان افزایش یافت. بهگفته مسئولان امر هدف از این اقدام برطرفسازی مشکلات مالی جوانان این مرز و بوم بوده است. حال با تمام اقدامات انجام شده از سوی مسئولان برخی از مدیران بانکها از پرداخت این وام امتناع میکنند. این در حالی است که بانک مرکزی، بند «الف» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را داده است که بر اساس آن مبلغ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هر یک از زوجها در سال ۱۳۹۷، ۱۵میلیون تومان تعیین و به شبکه بانکی ابلاغ کرده است.
وامهای ازدواج بهروز میشود
در دی ۹۶، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه در سال ۹۶ بهحدود یکمیلیون جوان وام ازدواج پرداخت شده است، افزود: در حال حاضر وام ازدواج در کمترین زمان ممکن پرداخت میشود و زوجهای زیادی در صف انتظار قرار ندارند؛ به همین دلیل نمیتوان رقم دقیقی را برای پیشبینی تعداد وامهای سال آینده اعلام کرد. بنابراین براساس تعداد ازدواجها سال آینده (۹۷)، وام ازدواج نیز به روز و با کمترین زمان پرداخت میشود. به گزارش ایسنا، محمد مهدی تندگویان حداکثر زمان انتظار زوجهایی که برای دریافت وام ثبتنام کردهاند را بین یک هفته تا ۱۰ روز اعلام کرد و گفت: پرداخت وام ازدواج ۱۵میلیون تومانی در بودجه سال ۹۷ پیشبینی شده و به زوجهایی که درخواست وام ازدواج بدهند، پرداخت میشود. همچنین در صورتی که افرادی در صف انتظار دریافت وام باشند و زمان دریافت وامشان با پرداخت رقم ۱۵میلیونی همراه باشد، بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، برایشان تصمیمگیری میشود.
پرداخت وام ازدواج ۱۵میلیونی
در روزهای اخیر هم سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ تاکید کرد که پرداخت وام ۱۵میلیون تومانی ازدواج از اولین روز سال جدید لازم الاجرا است. علی اصغر یوسفنژاد با اشاره به امتناع بانکها از دریافت درخواست وام ازدواج ۱۵میلیون تومانی توسط زوجها، اظهار کرد: از نگاه مجلس قانون بودجه سنواتی از اولین روز سال قابلیت اجرا دارد. او بیان کرد: قانون بودجه سال ۹۷ درباره وام ازدواج صراحت لازم و کافی را دارد و بانکها باید وام ۱۵میلیون تومانی را با اقساط پنجساله به زوجها پرداخت کنند. نماینده مردم ساری و میان دورود در مجلس، درباره نحوه اجرا شدن قانون و وام ازدواج اظهار کرد: بانک مرکزی باید نسبت به این مصوبه مجلس اقدام کند، چرا که وام ۱۵میلیون تومانی ازدواج خواسته دولت، رئیسجمهور و مجلس است. او یادآور شد: موضوع وام ازدواج ۱۵میلیون تومانی را شخص رئیسجمهور با حضور در وزارت اقتصاد مطرح کرد و در مجلس نمایندگان با آن موافقت کردند که بهنظر میرسد این وام از جمله مطالبات مردم است. یوسف نژاد تاکید کرد: وام ازدواج قابلیت اجرا دارد و انتظار میرود، دولت نسبت به اجرای هر چه سریعتر این قانون اقدام کند. به گزارش خانه ملت، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ مجلس بهعلت تاخیر دولت در اجرای قانون اشاره و اظهار کرد: اجرای قوانین دو هفته بعد از ابلاغ آن از سوی رئیسجمهور جنبه عملیاتی میگیرد، در واقع در حال حاضر پرداخت وام ازدواج مراحل تدوین آیین نامه و دستورالعمل را پشت سر میگذارد.
زمان پرداخت وام ازدواج ۱۵میلیونی مشخص شد
همچنین سرپرست اداره اعتبارات بانک مرکزی پیشبینی کرد کار پرداخت تسهیلات ۱۵میلیون تومانی ازدواج از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت آغاز شود. شهرزاد دانشمندی با اشاره به ابلاغیه این بانک به بانکهای عامل در ۱۴ فروردین گفت: پیشبینی میشود با ابلاغیه این بند قانونی لایحه بودجه سال ۹۷ مدیران عامل بانکها به شعب بانکهای عامل کار پرداخت تسهیلات ۱۵میلیون تومانی ازدواج از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت آغاز شود. او در روزهای اخیر درباره تاخیر در اعطای این وام تاکید کرد: هفته گذشته ابلاغیه آن به بانکهای عامل ارسال شد تا به زیر مجموعه برسد و از آن پس به سرپرستیها و شعب استانی ابلاغ و منابع آن تامین شود و زمانبراست که بهنظر میرسد اجرای آن در کوتاهترین زمان آغاز شود. او در اینباره که چه کسانی مشمول دریافت وام ۱۵میلیونی هستند، گفت: متقاضیانی که در موعد مقرر در سامانه ازدواج ثبتنام کرده، پرونده تشکیل داده و در نوبت دریافت قرار گرفتهاند، اما تسهیلات دریافت نکردهاند، مشمول دریافت هستند.
او درباره تضامین دریافتکنندگان وام ۱۵میلیونی نیز گفت: قطعا از درخواستکنندگان این وام تضامین بیشتری دریافت میشود، چرا که طبق مصوبات شورای پول و اعتبار تسهیلات تا سقف ۱۰میلیون تومان تنها به یک ضامن نیاز دارد، اما وامهای بیشتر از آن به تشخیص بانکهای عامل باید با تضامین کافی در اختیار متقاضیان مشمول قرار گیرد. دانشمندی درباره عملکرد نظام بانکی در پرداخت اینگونه تسهیلات نیز گفت: در سال ۹۶ با افزایش مبلغ تسهیلات به ۱۰میلیون تومان، یکمیلیون و ۱۵۷هزار نفر از این نوع تسهیلات قرضالحسنه برخوردار شدند که مجموع وجوه پرداختی به این تعداد ، یکمیلیون و ۲۲۱هزار و ۵۲۶میلیارد ریال است که از نظر تعداد دریافتکنندگان ۶/۱۴درصد و بهلحاظ مجموع مبلغ پرداختی، ۲۴درصد نسبت به سال پیش از آن رشد داشت. او تصریح کرد: با توجه به اینکه مبلغ وام ازدواج امسال ۵۰درصد نسبت به سال ۹۶ رشد دارد و سایر تکالیف قرضالحسنهای هم طبق بودجه برای نظام بانکی دیده شده، تلاش میشود، میزان پرداختی تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در سالجاری دست کم با سال گذشته یکسان باشد.
آغاز پرداخت وام ازدواج از نیمه دوم اردیبهشت
این در حالی است که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به لایحه بودجه سال ۹۷ گفت: پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج ۱۵میلیون تومانی از اوایل نیمه دوم اردیبهشت آغاز میشود. همچنین محمد رضاپور ابراهیمی، درباره تاخیر در پرداخت تسهیلات از طریق شعب بانک عامل افزود: هر سال پس از هماهنگیهای اولیه این بخشنامه به بانکهای عامل ابلاغ میشود که در سالجاری نیز بانک مرکزی از ۱۴ فروردین دستورالعمل را طبق لایحه بودجه ابلاغ کرده است که امیدواریم طبق برنامه اعلام شده پرداخت تسهیلات به متقاضیان آغاز شود. او تصریح کرد: با این وجود، اگر پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به متقاضیانی که پیشتر پرونده تشکیل داده و در نوبت قرار گرفتهاند با تاخیر مواجه شود، بانکها به سرعت موظف به جبران زمان تاخیر افتاده هستند.
این نماینده مجلس پرداخت وام قرضالحسنه ازدواج را اقدام مناسب در سالهای گذشته بر اساس مصوبات خانه ملت دانست و گفت: عملکرد سیستم بانکی در پرداخت این تسهیلات هم مورد اقبال بوده و هم در این مدت تخصیص مناسبی صورت گرفته است که باید کمک کنیم سنت حسنه ارائه تسهیلات قرضالحسنه به دیگر امور هم گسترش یابد. او با اشاره به آمار عملکرد نظام بانکی در پرداخت این وام در سال ۹۵ گفت: در آن سال یکمیلیون و ۲۰۰هزار نفر و در ۹ماهه ابتدایی و سال گذشته نیز یکمیلیون نفر از این تسهیلات برخوردار شدهاند که با احتساب سهماهه پایانی سال ۹۶ حدود ۱۲هزارمیلیارد تومان وام قرضالحسنه ازدواج دریافت کردند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما،پور ابراهیمی افزود: از آنجایی که این نوع وام کارمزد پایین دارد و در ابتدای زندگی زوجهای جوان قدم خوبی محسوب میشود، مورد توجه جوانان است.
- 14
- 6