پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۲:۵۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۶۱۳۱
زنان، جوانان و خانواده

تابوشکنی ازدواج سالمندان

ازدواج سالمندان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

ازدواج سالمندان یکی از تابوهای اجتماعی است که امروزه متاسفانه با توجه به تغییر فرهنگ و ارزش‌های حاکم بر جامعه هنوز حساسیت‌های بسیاری در این رابطه وجود دارد. گفتنی است بسیاری از روانشناسان بر این باور هستند که ازدواج سالمندان خود می‌تواند عاملی برای کاهش افسردگی و همچنین افزایش امید به زندگی در میان جمعیت سالمند کشور باشد اما این در حالی است که متاسفانه به‌دلیل رواج پدیده لیبل زنی در جامعه بسیاری از افراد سالمند از انجام این کار سرباز می‌زنند که این خود می‌تواند پیامدهای منفی بسیاری را برای آنها به‌دنبال داشته باشد. جالب است بدانیم که براساس اطلاعات مرکز آمار ایران، درحالی که ۹۹‌درصد سالمندان، سابقه حداقل یک بار ازدواج را در گذشته داشته‌اند، اما در حال حاضر ۹‌درصد مردان سالمند و ۴۹‌درصد زنان سالمند بدون همسر و تنها زندگی می‌کنند.

آنچه مسلم است یکی از پیامدهای مثبت ازدواج سالمندان را می‌توان کاهش آمار مراکز نگهداری از سالمند دانست چراکه امروزه متاسفانه بسیاری از فرزندان والدین خود را به‌دلیل نداشتن همنشین و یا ترس از تنهایی به خانه سالمندان می‌فرستند اما این در حالی است که ازدواج خود می‌تواند مانعی برای مراجعه به خانه سالمندان باشد. به‌طور کلی باید در نظر داشت که سالمندی یک دوره از زندگی است که در این دوره نیز می‌توان به مانند سایر دوره‌های زندگی به حیات خود ادامه داد چه بسا که داشتن زندگی مشترک و یا حتی ازدواج مجدد در این دوران خود می‌تواند دوران سالمندی را بسیار با نشاط تر و به دور از افسردگی و یا بیماری‌های دیگر نیز کند اما این در حالی است که متاسفانه در کشور به‌دلیل وجود حساسیت‌های بسیار برای ازدواج سالمندان بسیاری از افراد تنها به‌دلیل دور‌بودن از پدیده انگ‌زنی از انجام این کار سر باز می‌زنند که این خود می‌تواند نشان از جای خالی فرهنگ‌سازی‌های لازم داشته باشد.

جای خالی برنامه‌های شاد

آنچه مسلم است امروزه متاسفانه هیچگونه برنامه شادی برای دوران سالمندی از سوی مسئولان در نظر گرفته نشده است و حتی پارک‌های شهرها نیز که محل تجمع سالمندان است نیز بسیار کسل‌آور و خسته‌کننده می‌باشد که این خود می‌تواند عاملی برای افزایش میزان افسردگی در میان سالمندان تلقی شود، به عبارت ساده‌تر ارائه برنامه ریزی‌های شاد و مفرح برای دوران سالمندی خود می‌تواند چراغ سبزی برای عبور از مشکلات این دوران داشته باشد.

ازدواج روزانه ۳۲ سالمند در کشور

جالب است بدانیم که بر اساس آمار منتشر شده روزانه ۳۲ سالمند در کشور ازدواج می‌کنند، البته این آمار به نسبت سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است، اما این در حالی است که با توجه به اینکه جمعیت سالمند کشور رو به افزایش است بنابراین این آمار چندان بالا به‌نظر نمی‌رسد.

بررسی تاثیر ازدواج در دوران سالمندی

باید یادآور شد که بر اساس تحقیقات صورت گرفته ازدواج در دوران سالمندی خود می‌تواند عاملی برای کاهش ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها باشد. همچنین افرادی که در دوران سالمندی دارای شریک زندگی می‌باشند نیز در مقایسه با دیگران بیشتر مراقب سلامت خود هستند و به موقع تست‌ها و آزمایش‌های غربالگری مانند سرطان روده بزرگ، فشار خون، دیابت و یا بیماری‌های قلبی را انجام می‌دهند که این را می‌توان یکی دیگر از مزایای داشتن همسر در دوران سالمندی برشمرد. افزایش امید به زندگی را نیز می‌توان در زمره دیگر مزایای داشتن زندگی مشترک در دوران سالمندی دانست، چراکه مطالعات نشان می‌دهد افرادی که در دوران سالمندی دارای شریک زندگی هستند در مقایسه با سایر افرادی که به تنهایی این دوران را سپری می‌کند دارای امید به زندگی بیشتری هستند که این خود می‌تواند عاملی برای میانگین افزایش سن افراد در جامعه نیز باشد.

تغییر سبک زندگی

لازم به ذکر است که امروزه شاهد تغییر در سبک زندگی افراد جامعه هستیم، بدین معنا که دیگر خانواده‌ها فرزندان کمی دارند. از این رو هنگام فوت همسر مجبور هستند که به تنهایی زندگی خود را ادامه دهند. به‌طور کلی تحمل این شرایط برای افراد سالمند بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود، چراکه نیاز به همدم در دوران سالمندی بیشتر از هر زمان دیگری احساس می‌شود بنابراین بسیاری از روانشناسان توصیه می‌کنند که با توجه به اینکه امروزه سبک زندگی افراد تغییر یافته است بنابراین باید شرایط ازدواج سالمندان نیز بیش از هر زمان دیگری فراهم شود. جالب است بدانیم که بر اساس تحقیقات میدانی صورت گرفته ازدواج در دوران سالمندی یکی از بهترین انواع ازدواج می‌باشد، چراکه در این دوران بر تصمیم‌های لحظه‌ای و احساسی نمی‌گیرد که این خود می‌تواند تاثیر بسزایی در موفقیت ازدواج داشته باشد.

متاسفانه در حال حاضر این باور اشتباه در میان مردم جامعه وجود دارد که ازدواج در دوران سالمندی خود می‌تواند در تضاد با وفاداری به همسر سابق باشد، اما این در حالی است که باید اذعان داشت که ازدواج در دوران سالمندی یک اصل انکار ناپذیر به حساب می‌آید چراکه رسیدگی، توجه و همچنین داشتن امید در این دوران از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. در پایان باید خاطرنشان کرد که ازدواج سالمندان امروز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، از این رو انتظار می‌رود با انجام فرهنگ‌سازی‌های لازم شرایط را برای ازدواج افراد سالمند فراهم کرد، چراکه با توجه به اینکه جمعیت سالمندان رو به افزایش است، بنابراین انجام فرهنگ‌سازی‌های لازم در این خصوص خود می‌تواند باعث ارتقای سلامت روحی و جسمی سالمندان شود.

armandaily.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش