چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۰۹:۴۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۷۸۶
زنان، جوانان و خانواده

خواستگار جعلی

خواستگار جعلی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
کسی فکرش را هم نمی کرد که داماد با آن همه ادعا و افاده، با به رخ کشیدن مال و منالش در مراسم خواستگاری اینگونه رسوا شود که آقای مهندس اصلاً مهندس نیست بلکه فقط به خاطر جایگاه اجتماعی خودش یا همان حفظ پرستیژ اقدام به جعل مدرک دانشگاهی کرده است.

خدا بیامرزد پدر دختر را که پس از مدتی به رفتار خواستگار شک کرد که چگونه ممکن است یک فرد تحصیلکرده دانشگاهی اینقدر رفتار عجیب و غریبی داشته باشد، گویا رنگ دانشگاه را هم ندیده است. به همین دلیل از خواستگار می خواهد که مدرک دانشگاهی اش را نشان دهد و پدر دختر برای اطمینان از اصالت مدرک، درخواستی را به دانشگاه ارائه می کند و اینگونه جعلی بودن مدرک لو می رود.

شاید داستان این خواستگار حکایت برخی از جوانانی باشد که می خواهند به هر قیمتی شده خود را فردی غیر از آنچه هستند، نشان دهند تا شاید «بله» را از عروس بگیرند ولی نمی دانند که خورشید همیشه پشت ابر نمی ماند.

دو هفته پیش خبری مبنی بر دستگیری یک باند بزرگ جعل مدارک دانشگاهی منتشر شد که این باند از سال ۸۵ به صورت حرفه‌ای و شبکه‌ای در سطح کشور با راه اندازی دفاتر متعدد در استان‌های مختلف و سایت‌های جعلی استعلام مدارک دانشگاهی اقدام به صدور مدارک جعلی مهم در مقاطع متعدد تحصیلی می کرد و برای هر مدرک هم تا ۱۰۰ میلیون تومان می گرفت.

در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با برگزاری آزمون سراسری به داوطلبان و خانواده‌ها تاکید کرد تا هوشیار باشند مبادا فریب تبلیغات دروغین و وعده‌های پوشالی موسسات و سایت‌های جعلی و افراد متخلف را بخورند و اگر به موارد مشکوکی برخوردند، حتماً گزارش کنند.

شاید اگر تلاش های حراست دانشگاه آزاد اسلامی و همت سازمان اطلاعات سپاه و ناجا و همچنین پیگیری های قوه قضاییه نبود، ماهیت این باند هم برملا نمی شد.

پای صحبت های سرپرست مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد اسلامی نشستیم تا ببینیم چگونه یک باند جعل مدارک توانسته دستکم ۱۳ سال بی سر و صدا مدارک مختلف تحصیلی را جعل کنند و آب از آب هم تکان نخورد و صدای کسی هم درنیاید.

سید حسین طباطبایی معتقد است که بی دقتی نهادهایی که این مدارک جعلی به آنان ارائه می شود، باعث پنهان ماندن این جرم و لونرفتن جعلی بودن این نوع مدارک در جامعه شده و استعلام نکردن از دانشگاه برای تشخیص اصالت مدرک نیز مزید بر علت است.

وی گفت: اگر هر نهاد یا کسی که مدرک به او ارائه شده است، از دانشگاه استعلام کند، قطعاً دانشگاه پاسخ می دهد. چون کدهای امنیتی بسیاری برای پی بردن به اصالت مدارک دانشگاهی وجود دارد و می توان موارد جعل را کشف کرد و به دنبال فرد یا باند جاعل گشت. بنابراین در بسیاری از موارد استعلامی ارائه نمی شود و از طرف دیگر این باند اقدام به جعل استعلام می کرده است.

سرپرست مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد تاکید کرد: همانگونه که جعلی بودن گذرنامه یا شناسنامه زمانی مشخص می شود که به اداره گذرنامه و اداره ثبت احوال ارائه شود، جعلی بودن مدارک دانشگاهی نیز زمانی مشخص می شود که به دانشگاه ارائه شود.

طباطبایی از رویکرد جدید دانشگاه آزاد طی دو سال اخیر سخن گفت که دست باندهای بسیاری رو شده و برخورد با آنان نیز صورت گرفته است. اما این باند فقط مدارک دانشگاهی جعل نمی کرده بلکه گذرنامه و شناسنامه و سایر مدارک را هم جعل می کردند و سرنخی که باعث لورفتن این باند بزرگ شده، یک استعلام بوده است.

وی از مردم خواست بیشتر دقت کنند تا مبادا در دام این جاعلان بیافتند و اضافه کرد: تصور کنید یک نفر مدرکی در دست دارد و هیچگاه آن را به دانشگاه یا نهاد رسمی مربوطه ارائه نکرده است. به نظر شما دانشگاه در این زمینه چه تکلیفی دارد؟ ما راجع به مساله ای که از آن اطلاعی نداریم، طبیعی است که مسئولیتی هم نداریم. چون نه صادرکننده مدرک جعلی هستیم و نه بهره بردار و نه مطلع از آن.

این مقام مسئول تاکید کرد: کسی که مدرک می گیرد، باید اصالت آن را احراز کند و معمولاً کسی که مدرک جعلی را در دست دارد، خودش می داند که آن مدرک جعلی است ولی مواردی داشتیم که قربانی مدرک جعلی، خودش متوجه نبوده است و جاعل چند سال برگه های امتحانی به قربانی می داده و هر ترم هم نمره می داده و شهریه می گرفته و پس از چند سال که کارش با آن نهاد تمام شده یک مدرک جعلی به دست قربانی داده و او فکر می کرده مدرکش اصالت دارد و لذا مدرک را برای ارتقای پست سازمانی به اداره خود ارائه می دهد که آنجا متوجه جعلی بودن آن می شود.

سرپرست مرکز امور حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی از دلایل اخذ مدرک جعلی سخن می گفت که داستان خواستگار جعلی را بیان کرد و گفت: برخی افراد برای حفظ جایگاه اجتماعی خود اقدام به اخذ مدرک جعلی می کنند. البته شرکت های خصوصی معمولاً به دلیل اعتماد به مشتری خود، استعلام نمی کنند یا گاهی نمی دانند که باید استعلام کنند. برخی افراد نیز که مدیرعامل یک شرکت خصوصی کوچک هستند و به عنوان پیمانکار، قراردادی می بندند، دوست دارند که آنان را مهندس صدا بزنند.

یک توصیه در لابلای صحبت های طباطبایی جلب نظر می کرد و آن اینکه مردم باید بیشتر مراقب شگردهای باندهای تبهکار باشند، فریب آنها را نخورند و با توجه به تسهیلاتی که دانشگاه آزاد برای پذیرش بدون آزمون در بسیاری از رشته محل ها دارد، کافی است تا برای اخذ مدرک دانشگاهی فقط زحمت درس خواندن را به خود بدهند و غول کنکور در مقابل داوطلبان بسیار کم جان و کم توان شده است.

سرپرست مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی های دانشگاه آزاد این نکته را هم ضمیمه سخنانش کرد که فقط جعل مدرک جرم نیست بلکه استفاده از سند مجعول هم مطابق قانون جرم محسوب می شود و طبیعی است که مجازات در انتظار هر دوی آنان است. پس باید بیشتر مراقب بود.

irna.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش