یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۲:۰۲ - ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۷۲۳۰
زنان، جوانان و خانواده

زنان شاغل چه دغدغه‌هایی دارند؟

زنان شاغل,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

بعد از افزایش ميزان تحصیلات زنان و همچنين سخت شدن وضعیت اقتصادی شاهد بالارفتن امار زنان شاغل بودیم که این خود با اثرهای مثبت و منفی بسياري همراه گردید. بسياري از افرادی که دارای باورهای سنتی هستند، معتقد هستند که کارکردن زن میتواند عاملی براي افزایش امار طلاق یا ایجاد سختی های در زندگی مشترک شود، این در حالیست که با ایجاد تغييرات در جامعه و همچنين سخت شدن وضعیت اقتصادی، اشتغال زنان هم امری بدیهی و حتی در بعضی از موارد اضطراری بنظر میرسد .

نمی توان زنان را از اشتغال منع کرد، چراکه در بعضی موارد زنان سرپرست خانواده و یا حتی تأمين کننده اصلی بخش عمده ای از مخارج زندگی هستند که درصورتی که همکاری آن ها نباشد، خانواده ها از تأمين هزینه های خود ضعیف خواهند بود. در این بین باید به چالش های ایجادشده در حوزه اشتغال زنان توجه شود تا بتوان بهتر این حوزه را مدیریت کرد و به نتیجه بهتری دست یافت.

افزایش اعتماد به نفس با اشتغال

اشتغال زنان از بُعد اجتماعي میتواند سبب افزایش اعتماد به نفس آن ها، ایجاد رابطه مؤثر و همچنين کاهش مبتلا به بیماری افسردگی باشد، چراکه طبق تحقيقات میدانی صورت گرفته امروزه بعضی زنان خانه‌دار به علت رابطه اجتماعي کم تر نسبت به زنان شاغل، به بیماری افسردگی ابتلا بوده یا اعتماد به نفس کمی دارند که این مهم میتواند پیامدهای منفی گسترده ای را بر تندرستی خانواده و یا نحوه تربیت درست فرزندان هم داشته باشد.

ساعت کار برابر زنان و مردان

امروزه زنان هم مثل مردان ساعت کاری مشابهی دارند، این در حالیست که زنان وظیفه ها و مسوولیت هایی مثل انجام امور منزل داری، مراقبت از اولاد و مواردی از این دست را هم برعهده دارند. بدین ترتیب به آسانی میتوان این ادعا را داشت که زنان شاغل امروزه مجبور بکار دوچندان هستند، بنابراين انتظار میرود بافرهنگ سازی مناسب، وظایف زنان در خانواده در بین دیگر اعضای خانواده تقسیم شود تا احتمالا از این طريق زنان با دلواپسی ها و سختی های کمتری درگیر باشند، چراکه باید بخاطر داشت اشتغال زنان در شرایط اقتصادی موجود در بیش تر موارد یک زمینه انکارناپذیر هست.

صرفه جو بودن زنان شاغل

طبق تحقيقات صورت گرفته میتوان دریافت که اکنون زنان شاغل به علت این که مجبورند دوران بیشتری از وقت خود را به انجام وظایف محوله بپردازند و همچنين به دلیل سختی کار در خارج خانه بیش از زنان خانه‌دار صرفه جو و یا به عبارت ساده تر بعد اقتصادی بهتری دارند که این خود نقش تاثیرگذاری در کاهش سختی های اقتصادی خانواده بر جای می گذارد.

نقش مؤثر زنان در اقتصاد

یک کارشناس در مورد اثرهای اشتغال زنان در جامعه ميگويد :باتوجه به برهم خوردن اعتدال جنسیتی در وارد شدن به دانشگاه ها و مراکز علمی و همچنین از آنجایی که امروز زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل داده اند و نقش موثری در اقتصاد خانواده و جامعه به عهده دارند، باید با وسواس بیشتری به واکاوی چالش های زنان در حوزه اشتغال پرداخت.

 مجید ابهری در گفتگو با« آرمان ملي» و با اشاره به مطلب بالا اذعان داشت:باید در واکاوی نقش اشتغال بانوان به عوامل مهمی توجه کرد. او در ادامه گفت:متأسفانه هنوز تعدادی بر این خیال هستند که زنان باید تنها در منزل بنشینند و وظایف منزل داری خود را انجام دهند و در در برابر کاری به اداره جامعه و یا تاثیرگذاری در اقتصاد ایران و خانواده نداشته باشند، در حالی که این خود با وضعیت موجود جامعه آنقدر سنخیتی ندارد. ابهری ميگويد :در در برابر تعدادی از اشخاص هستند که بر این باورند که زنان میتوانند تاثیرگذاری به سزایی در جامعه و هم در حوزه اقتصادی داشته باشند و چه بسا در پست های کلیدی و حساس دولتی هم نقش آفرینی کنند. در مراکز علمی و پژوهشی و یا قسمت های صنعتی و اقتصادی امروزه زنان جایگاه غیرقابل انکاری دارند که نمی توان شایستگی آن ها را در نظر نگرفت.

آسیب شناسی چالش های اشتغال زنان

ابهری در جواب به این سوال مبتنی بر این که آیا اشتغال زنان در بالارفتن امار طلاق تاثیرگذار هست، بیان ميکند :متأسفانه اکنون بعضی آسیب شناسان بر این باورند که اشتغال زنان بعضا در مواردی میتواند عامل افزایش امار طلاق باشد، چراکه استقلال مالی بعضا سبب ایجاد و یا حتی افزایش سختی های میان برخی زوجین ميشود ، این در حالیست که در مدیریت و همکاری اقتصادی خانواده درصورتی که همکاري و سعی زنان نباشد با توجه به افزایش تصاعدی قيمت ها، کرایه و هزینه های زندگی و تحصیلی فرزندان یک مرد با دستمزد های فعلی نمی تواند زندگی را اداره کند. او افزو:افزایش احتمال حاشیه نشینی خود میتوان یکی ديگر از اثرهای منفی عدم اشتغال زنان باشد، چراکه این خود میتواند سبب ایجاد سختی های فرهنگی و اجتماعي شود. ابهری ميگويد :از آنجا که    نقش زنان در میادین ورزشی، فرهنگی و علمی به ثابت کردن رسیده هست، باورکردن این واقعیت که زنان میتوانند دوش به دوش مردان با رعایت موازین اخلاقی، مقررات و معیارهای موجود در جامعه فعالیت کنند اشتغال زنان یک اصل منطق دان و انکارناپذیر هست. این آسیب شناس در رابطه با صحبت تربیتی کودکانی که دارای مادران شاغل هستند ميگويد :اما در زمينه تربیت فرزندان اصلاً مرکز و مهدکودکی جای اغوش مامان و کانون گرمخانه و خانواده را نمی گیرد. زمانی که زنان درگیر بکار میشوند باید بخش چشمگیر از درامد خویش را صرف مرکزها مراقبت فرزندان و یا نگهداری از آن ها نمایند. او در ادامه افزو: در این زمينه میتوان دو سفارش مهم داشت؛ نخست آنکه دولت و نهادهای سازمانی و اداری باید به فکر بانوان شاغل بوده و در کنار مرکزها اداری مهدهای مجانی یا ارزان و همچنين مرکزها پیش دبستانی تأسیس کنند تا مادران مجبور به پرداخت هزینه های سنگین نباشند. ابهری ميگويد :از سوی ديگر بنظر میرسد درصورتی که مرد بعنوان مدیر اقتصادی خانواده قابلیت اداره خانواده را بصورت مکفی و کافی داشته باشد اصلاً نقشی فراتر از نقش مادری و همسری براي زنان نمی توان تصور کرد.

در آخر...

ابهری در پایان خاطر نشان کرد:متأسفانه علل اشتغال بسياري از زنان وجود سختی های مالی در خانواده هست. از این جهت باید بگویم که بی کاری و یا انجام کار در خانه خود میتواند اهرمی براي حفظ کانون خانواده بوده و همچنين به ماندن فرزندان در کنار مادران کمک کند که این مهم قطعاً اثرهای تربیتی مثبتی را هم به دنبال خواهد داشت، چراکه در وضعیت اقتصادی موجود باید گام ها و اقدامات موثری براي کمک به مدیریت اقتصادی خانواده ارائه شود.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش