چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۶:۵۸ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۸۰۰۰۸۸
حقوقی، قضایی و انتظامی

دادستان تهران:

دستگیری دو متهم مروج فساد و ابتذال جنسی/ بخشی از مشکلات کنونی به رفتار مسوولان بر می‌گردد

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی,عباس جعفری دولت آبادی
دادستان تهران از دستگیری یک متهم سابقه‌دار و فعال در ماساژ غیرمجاز و مختلط و هم چنین از دستگیری یک متهم مروج فساد خبر داد.

به گزارش آخرین نیوز به نقل از دادسرای عمومی و انقلاب تهران، دادستان تهران موفقیت در حوزه عفاف و حجاب را مستلزم توجه به برخی نکات دانست که اولین آن توجه به نقش خانواده است.

 

اهمیت سیاست تحکیم خانواده

جعفری دولت‌آبادی با اظهار اینکه تشکیل خانواده نخستین مرحله‌ای است که باید به آن توجه شود، اظهار کرد: این ضرورت از آن جهت است که انسان‌ها در بستر خانواده رشد و پرورش می‌یابند.

 

وی تحقق سیاست تحکیم خانواده را از طریق سه محور ازدواج صحیح، آسان و پایدار تبیین کرد و برخی مشکلات موجود را در این سه مقوله تشخیص داد و افزود: امروزه ازدواج‌ها آسان رخ نمی‌دهد؛ برخی ازدواج‌ها سنجیده و صحیح شکل نمی‌گیرد و لذا چنین خانواده‌ای پایدار نخواهد بود؛ به نحوی که برخی مدعی شده‌اند تعداد زیادی از ازدواج‌ها به طلاق می‌انجامد.

 

نکته دیگری که مورد تاکید دادستان تهران قرار گرفت، نقش آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بود.

وی در این زمینه اظهار کرد: بعد از خانواده، مهم‌ترین نهادی که می‌تواند مساله عفاف و حجاب را نهادینه کند، آموزش و پرورش است، امیدواریم در دوره جدید و پس از معرفی وزیر جدید، به بحث عفاف و حجاب در پیش دبستان‌، دبستان‌ و دبیرستان‌ مورد توجه قرار گیرد.

 

دادستان تهران تاکید کرد: اگر بحث عفاف و حجاب در همه سطوح آموزشی نهادینه شود، برخی مشکلات کنونی برطرف خواهد شد.

 

وی به عنوان عامل سوم در امر عفاف و حجاب، تبلیغات شهری را مورد توجه قرار داد.

جعفری دولت آبادی  با انتقاد از تبلیغات فضای شهری تصریح کرد: متاسفانه فضای شهری خالی از رنگ و بوی عفاف و حجاب است و بیشتر به سمت مصرف گرایی و تجمل گرایی نمود دارد.

 

وی به نقش تبلیغات شهری در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: برای تغییر در فضای شهری باید شیوه و محتوای تبلیغات شهری تغییر یابد که در این زمینه نقش دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی بسیار مؤثر است.

 

انتقاد از مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی

دادستان تهران با انتقاد از مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی، برون‌رفت از چنین آسیبی را منوط به توجه به نقش جامعه در تربیت و پرورش انسان‌ها دانست.

 

جعفری دولت‌آبادی نقش دستگاه‌ها به ویژه فعالان حوزه‌ فرهنگ در موضوع عفاف و حجاب را، نقشی بی‌بدیل خواند و با خاطرنشان کردن این امر که عفاف و حجاب مستلزم برنامه و اقدامات ریشه‌ای و مداوم  است، به نقش دستگاه‌های فرهنگی در این موضوع اشاره کرده و افزود: طبق برخی آمارها، ۳۶ دستگاه و سازمان قریب به ۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای امور فرهنگی در اختیار دارند.

 

جعفری دولت آبادی نتیجه مهم قابل استنتاج از این امر را چنین تبیین نمود: وجوه کلانی در اختیار دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی کشور قرار دارد، اما خروجی و عملکرد قابل ملاحظه‌ای در حوزه عفاف و حجاب مشاهده نمی‌شود؛ این در حالی است که صرف این وجوه در جهت اجرای برنامه‌های مربوط ارتقاء وضعیت عفاف و حجاب می‌تواند موجبات تحول در وضعیت موجود را فراهم کند.

 

وی افزود: اگر دستگاه‌های فرهنگی بخشی از بودجه و اعتبارات خود را در حوزه عفاف و حجاب هزینه کنند، تحولات مثبتی رخ خواهد داد.

 

توجه به کودکان به عنوان سرمایه آینده

وی سرمایه گذاری بر روی کودکان، نوجوانان و جوانان کشور را به عنوان آینده سازان کشور مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر به این اقشار توجه نکنیم، مشکلات کنونی در آینده افزایش خواهد یافت.

 

دادستان تهران با اشاره به این که بر خلاف نظام‌های سکولار، نظام دینی مسوولیت هدایت و رشد مردم را بر عهده دارد و غفلت از این موضوع قابل توجیه نیست تاکید کرد: باید در حوزه‌ عفاف و حجاب با برنامه‌ریزی هدفمند اقدامات مستمر و اساسی انجام گیرد.

 

تاثیر عملکرد مسوولان بر رفتار مردم

جعفری به عنوان آخرین عامل، به نقش و آثار رفتار مسوولان اشاره کرد و با ابراز اطمینان از اینکه عملکرد مناسب مسوولان موجب تغییر رفتار و دیدگاه مردم خواهد شد، گفت: بخشی از مشکلات کنونی در همه حوزه‌ها از جمله سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، به رفتار مسوولان بر می‌گردد.

 

وی با انتقاد از این که برخی مسوولان با در پیش گرفتن منش اشرافی‌گری، فراموش کرده‌اند که با همراهی و حضور مردم به مقام و منصب رسیده‌اند، افزود: رفتار و عملکرد مسؤولین در نگرش مردم به موضوع عفاف و حجاب موثر است.

 

شناسایی ۲۸۵ واحد صنفی فاقد مجوزِ دارای برند

قطبی معاون دادسرا، در مورد اقدامات صورت گرفته بر روی برندها با اولویت پوشاک گزارشی ارایه داد و در بیان چگونگی انجام ماموریت کارگروه مربوطه، از شناسایی ۲۸۸ واحد صنفی فاقد مجوزِ دارای برند خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۳۰ مغازه تابلوهای خود را جمع‌آوری کرده و برای متصدیان ۱۵۸ فروشگاه دیگر اخطاریه ارسال شده است.

قطبی در خصوص بازرسی مامورین اتحادیه های صنفی از واحدهای صنفی فعال در حوزه‌ی البسه، اعلام کرد که طی این اقدام ۶۹ واحد پلمب گردیده است.

 

یکی از نکات مورد اشاره در گزارش مذکور، گلایه‌ روسای اتحادیه‌ها از عدم همکاری برخی دستگاه‌ها در خصوص پلمب واحدهای صنفی متخلف بود.

 

فعالیت ۱۴۷۰۰ مهد تحت نظارت سازمان بهزیستی

موضوع دیگر جلسه آسیب‌های اجتماعی با محور عفاف و حجاب، وضعیت مهدکودک‌ها بود.

در این جلسه نماینده سازمان بهزیستی با بیان اقدامات سازمان بهزیستی بر روی واحدهای مهد، به ارائه‌ آمار تعدادی مهدکودک‌ها پرداخت.

وی تعداد مهدها در سراسر کشور را ۱۴ هزار و ۷۰۰  واحد اعلام کرد که از این تعداد ۶ هزار و ۷۰۰ واحد در مناطق روستایی مستقر است و در مجموع به ۲۷۰ هزار کودک در سراسر کشور ارائه‌ خدمات می‌کنند.

 

نماینده سازمان بهزیستی، برنامه‌ آموزش محتوای دینی به مربیان مهدها و والدین را از طریق کتب تهیه شده با همکاری مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد اقامه نماز و دانشگاه علامه طباطبایی در حال اجرا اعلام کرد.

 

نماینده سازمان بهزیستی در خصوص دیگر اقدامات سازمان، به استفاده از مربیان زن در مهدکودک‌ها و ارزیابی مستمر آن‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی، تشکیل نمایشگاه‌های عفاف و حجاب و جشنواره‌های قرآنی اشاره کرد و افزود: از دیگر برنامه‌ها، ایجاد و گسترش «آدینه مهدها» است که کودکان والدینی که قصد شرکت در نماز جمعه را دارند، در مهدهایی نزدیک به مکان‌های برگزاری نماز جمعه است، نگهداری می‌شوند.

 

اهمیت محتوای آموزشی کودکان در مهدها

برخی نمایندگان دستگاه‌های حاضر در جلسه به اظهارات نماینده سازمان بهزیستی اعتراض کرده و وضعیت کنونی مهدها را موید عدم نظارت مؤثر سازمان مذکور بر این واحدها دانستند. از جمله دکتر کبری خزعلی با اشاره به قوانین و مصوبات موجود، وظایف سازمان بهزیستی را در حد اعطای مجوز به مهدها دانست و تولید محتوای آموزشی و ارایه آن به کودکان در مهدها را از وظایف آموزش و پرورش به شمار آورد و افزود: مصوبات مرتبط با مهد کودک‌ها در عمل اجرا نشده است.

 

وی از برخی برنامه‌های مهدها از جمله آموزش رقص و موسیقی به کودکان و اجرای برنامه‌های آموزشی مورد تایید یونیسف در مهدهای روستایی انتقاد نمود.

 

مهدهای کودک پرورشگاه فرهنگی اند

جعفری دولت‌آبادی ضمن ابراز خرسندی از طرح موضوع کودکان فراتر از توصیف و بررسی وضعیت مهدها در جلسه در بیان اهمیت مهدهای کودک اظهار کرد: به مهد نباید به محل نگهداری کودکان نگاه کرد، بلکه مهدهای کودک پرورشگاه فرهنگی می‌باشند؛ زیرا کودکان امروز، مردان و زنان آینده هستند؛ لذا با سرمایه‌گذاری بر روی کودکان، آینده آن‌ها را تضمین کرده‌ایم.

 

وی اختلاف میان دستگاه‌ها از جمله سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش در مدیریت امور مربوط به مهدکودک‌ها را قابل رفع در این جلسات ندانست، اما اعلام کرد موضوع را به دستگاه‌های مربوطه انعکاس خواهد داد.

دادستان تهران از سازمان بهزیستی خواست نظارت‌ها را در عرصه عمل تشدید کرده و پیشنهاد کرد: جمعی از نمایندگان دستگاه‌های حاضر در جلسه با سازمان بهزیستی همکاری نموده و در قالب گروه‌های جداگانه از مهد کودک‌ها بازدید کنند.

 

آمارها نباید موجب سیاه‌نمایی و سلب اعتماد مردم شود

وی با انتقاد از اعلام برخی آمارهای بدون مبنا از سوی برخی افراد و مسوولان در حوزه‌های مختلف، افزود: آمارها نباید موجب سیاه‌نمایی و سلب اعتماد مردم شود و در عین حال آمارها باید واقعی باشد.

جعفری در خصوص پیشنهاد برگزاری جلسه با طراحان لباس، موضوع را به یک کارگروه ارجاع داد.

وی پیشنهاد کرد: با مدیران مراکز تولید البسه، جلساتی با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و تولیدکنندگان کلان آن‌ها را برگزار گردد و از معاون دادسرا خواست تمرکز جلسات در مورد لباس‌هایی باشد که جهت ارائه در بهار سال آینده در حال تولید و قابل ارائه خواهد بود.

 

دادستان تهران مطالبه از دستگاه‌های فرهنگی که بودجه‌های مربوط به عفاف و حجاب را در اختیار دارند، امری مهم تلقی کرد و گفت: به تدریج از نمایندگان دستگاه‌های مربوطه دعوت خواهد شد تا در خصوص عملکرد خود توضیح دهند.

 

دستگیری دو متهم مروج فساد و ابتذال جنسی

دادستان تهران در این جلسه از دستگیری یک متهم سابقه‌دار و فعال در ماساژ غیرمجاز و مختلط و هم چنین از دستگیری یک متهم مروج فساد خبر داد.

 

متهمان با صدور قرار تامین مناسب به زندان معرفی شده اند. هر دو متهم سابقه فعالیت‌های غیرقانونی در زمینه ترویج فساد و ابتذال جنسی داشته‌اند.

 

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش