به گزارش تسنیم، حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی رییس دادگاه انقلاب اسلامی تهران با بیان اینکه «هر روزی که از اغتشاشات بگذرد و افراد دستگیر شوند، جرم و مجازاتشان بیشتر میشود » ادامه داد: ما اینها را دیگر معترضین نسبت به حقوقشان نمیدانیم ؛ بلکه این افراد کسانی هستند که میخواهند به اصل نظام ضربه بزنند.»
رییس دادگاه انقلاب اسلامی تهران ادامه داد: کسانی که از روزهای سوم به بعد اغتشاشات دستگیر شوند، جرم و مجازاتشان سنگین خواهد بود. زیرا با توجه به اعلام وزارت کشور مبنی بر غیرقانونی بودن این تجمعات، عالماً و عامداً و با علم و آگاهی اقدام به تجمع، اغتشاش و حرمتشکنی کردهاند. غضنفرآبادی درباره عناوین اتهامی افراد دستگیر شده نیز گفت: عنوان اتهامی برخی افراد دستگیر شده ممکن است محاربه و برخی نیز اقدام علیه امنیت ملی، تخریب اموال عمومی، تخریب اموال اشخاص، ضرب و شتم و غیره باشد.
رییس دادگاه انقلاب اسلامی تهران افزود: برخی افراد که به عنوان سردسته و لیدر در اغتشاشات حضور داشتهاند، قاعدتاً یکی از اتهاماتشان محاربه است زیرا با سرویسهای اطلاعاتی بیگانه ارتباط دارند و برنامههای آنها را اجرا میکنند. غضنفرآبادی ادامه داد: بسیاری از این افراد در تهران و جاهای دیگر دستگیر شدهاند و بزودی محاکمه میشوند. غضنفرآبادی تصریح کرد: فیلمهای گرفته شده از متهمان، در دادگاه برایشان پخش میشود و هیچ راه گریزی نخواهند داشت.
بازداشت ۴۵۰ نفر در تهران
رییس دادگاه انقلاب اسلامی در حالی از آغاز رسیدگی به اتهام بازداشت شدگان خبر داد که علیاصغر ناصربخت معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری تهران از بازداشت ۴۵۰ نفر در ناآرامی های اخیر تهران خبر داد و به ایلنا گفت: روز شنبه حدود ۲۰۰ نفر، روز یکشنبه ۱۵۰ نفر و روز دوشنبه حدود ۱۰۰ نفر در ناآرامی های تهران بازداشت شدهاند.
وی افزود: در برخی از نقاط، تجمعکنندگان سرنشینان تاکسیها یا اتوبوسها را پیاده میکردند. همچنین در خیابان انقلاب و آزادی تجمعکنندگان مسافران را از یک تاکسی پیاده کرده و تاکسی را به آتش کشیدند. ناصر بخت با بیان اینکه «روش برقرارکنندگان نظم و امنیت همچنان مدارا و ارشاد است» اظهار داشت: در مواردی که افراد دست به تخریب اموال عمومی یا حمله به افراد و وسایل شخصی میزدند نیروهای پلیس مبادرت به دستگیری آنها میکردند.
امنیت تهران،موضوع دیگری بود که دیروز مسئولان استانی و نظامی درباره آن توضیحاتی ارائه کردند. چنانکه معاون سیاسی امنیتی فرمانداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا از قرارگاه ثارالله تهران برای تامین امنیت شهر درخواستی شده است؟ ابراز داشت: چنین چیزی مطرح نیست؛ شهر در کنترل عوامل انتظامی است و ابداً چنین درخواستی مطرح نیست.
سردار اسماعیل کوثری جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله (ع) هم با تاکید بر اینکه قرارگاه ثارالله (ع) در جریان اعتراضات و ناآرامیهای تهران مسئولیتی ندارد، تصریح کرد: مسئولیت در این زمینه کاملا برعهده نیروی انتظامی است و قرارگاه، ناظر اتفاقات است. وی افزود: اگر ناجا درخواست کمک کند، قرارگاه ثارالله (ع) آماده است براساس مصوبات قانونی که در گذشته در شورای عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور تصویب شده است، کمک کند.
وی همچنین درباره حضور برخی از نیروهای بسیج در جریان تجمعات اخیر در سطح شهر گفت: براساس توافق نواحی مقاومت بسیج با ناجا تعدادی از اعضای نیروی مقاومت جهت برقراری امنیت، نیروی انتظامی را کمک کردهاند.وی با بیان اینکه راهحل گرانی، راهی نیست که عدهای در پیش گرفتهاند و ادامه این راه نیز قطعا به ضرر آنها خواهد بود، خاطرنشان کرد: فردا به سراغ تکتک این افراد میروند و کسانی که خسارت به اموال عمومی و خصوصی مردم وارد کردهاند باید پاسخگو باشند.
جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله (ع) تاکید کرد: به هیچوجه اجازه نمیدهیم که وضعیت ناامنی تهران تداوم پیدا کند و اگر این شرایط ادامه یابد قطعا مسئولان تصمیماتی خواهند گرفت و در آن زمان کار یکسره خواهد شد.
- 17
- 5