شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۹:۱۹ - ۲۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۵۶۶
حقوقی، قضایی و انتظامی

سلیمی: باید اعتماد بین مردم و قوه قضاییه تقویت شود

اصغر سلیمی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: هر چه به جلوتر می‌رویم ارتباطات مردمی با دستگاه‌های امنیتی تنگ‌تر می‌شود و صرفاً به دلیل اینکه جوان ما به دامن سیستم‌های اطلاعاتی برخی کشورها و یا معاندان گرفتار نشوند دستگاه‌های امنیتی در حال تلاش هستند.

اصغر سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اینکه چگونه باید اعتماد مردم به دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و قضایی تقویت شود، اظهار کرد: اگر به صحبت‌های اخیر مسئولان قضایی و رأس بالای نظام دقت کنید همه آنان تأکید دارند افرادی که روی احساسات وارد اغتشاشات شدند و از جایی پشتیبانی نمی‌شدند باید با یک رأفت اسلامی با آنان برخورد شود. این امر تأثیر زیادی در تقویت اعتماد مردم به دستگاه‌های قضایی و امنیتی دارد. مشخص است که باید حساب افرادی که تنها از روی احساسات وارد این جریان‌ها شدند با حساب افرادی که از جایی خط می‌گرفتند، تغذیه می‌شدند، به اموال عمومی خسارت زدند و شعارهای ساختار شکنانه می‌دادند جدا شود.

 

وی افزود: باید اعتماد بین مردم و قوه قضاییه تقویت شود. سیستم‌های قضایی شلوغ است و پرونده‌های زیادی در دست قضات وجود دارد. باید کاری کنیم که کارهای قضایی سبک‌تر شود و در بحث‌های امنیتی و اطلاعاتی بهتر عمل کنیم. باید کمک کنیم که اصل تجمعات قانونی که در قانون اساسی آمده است محقق شود تا مردم با زمان‌بندی مشخص بیایند و مطالبات و خواسته‌های خود را بیان کنند تا مسئولان در جریان توقعات مردم قرار بگیرند.

 

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر دقت کنید در خیلی از کشورهای دیگر اعتراض‌های مردم شدیدتر است، اما اتفاق خاصی هم نمی‌افتد و مردم سخنان و مطالبات خود را به راحتی بیان می‌کنند. در قانون اساسی ایران این حق مردم محترم شمرده شده است، پس باید با بسترسازی مناسب این اصل قانون اساسی را اجرایی کنیم تا مردم بتوانند صدای خود را به شکل قانونی به گوش  مسئولان برسانند.

 

سلیمی تصریح کرد: دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران هم به خوبی عمل می‌کنند و خوشبختانه در رأس وزارت اطلاعات فردی دانشمند قرار دارد که مسائل را به‌خوبی درک می‌کند. هدف دستگاه‌های امنیتی این است که این افراد بازداشت شده را ارشاد کنند و جوانانی که از بسیاری مسائل آگاهی ندارند را مطلع کنند. هم‌اکنون دیدی که وزارت اطلاعات دارد یک دید مثبت است و روز به روز پیوند مردم با این دستگاه‌ها تقویت می‌شود و خدای نکرده این ارتباط مردم با دستگاه‌های اطلاعاتی از روی ترس و وحشت نیست.

 

باید مباحث اطلاعاتی و قضایی بین مردم به یک فرهنگ تبدیل شود و به این منظور رسانه‌ها نقش زیادی می‌توانند ایفا کنند. باید اطلاع کافی امنیتی از طرق مختلف و به خصوص فضای مجازی در اختیار جوانان گذاشته شود تا خدای نکرده فریب دستگاه‌های اطلاعاتی برخی از کشورها و معاندان نظام را نخورند.  نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی، گفت: بنابراین هر چه به جلوتر می‌رویم این ارتباطات مردمی با دستگاه‌های امنیتی تنگ‌تر می‌شود و صرفاً به دلیل اینکه جوان ما به دامن سیستم‌های اطلاعاتی برخی کشورها و یا معاندان گرفتار نشوند دستگاه های امنیتی در حال تلاش هستند. در گزارشاتی هم که از طریق سیستم‌های اطلاعاتی داده می‌شود مؤید این مطلب است که افرادی که به اموال عمومی مردم آسیب نرسانده‌اند و حتی شعارهای ساختار شکنانه داده‌اند با یک رأفت اسلامی با آنان برخورد شود و با یک ضمانت آزاد شوند.

 

وی گفت: باید مباحث اطلاعاتی و قضایی بین مردم به یک فرهنگ تبدیل شود و به این منظور رسانه‌ها نقش زیادی می‌توانند ایفا کنند. باید اطلاع کافی امنیتی از طرق مختلف و به خصوص فضای مجازی در اختیار جوانان گذاشته شود تا خدای نکرده فریب دستگاه‌های اطلاعاتی برخی از کشورها و معاندان نظام را نخورند.  

 

سلیمی بابیان اینکه البته ممکن است در برخی از بخش‌ها تخلفاتی رخ دهد، اما تخلف یک فرد را نباید به همه دستگاه‌ها تعمیم دهیم، افزود: هرچه جلوتر می‌رویم این تخلفات در زندان‌ها یا بخش‌های دیگر در حال کاهش است. این نکته را هم باید مدنظر قرار دهیم که اگر بخواهیم استانداردها را رعایت کنیم زمان زیادی طلب می‌کند. در کشورهایی که دموکراسی دارند و ادعای آزادی بیان می‌کنند مانند آمریکا وضعیت زندان‌هایشان چندان جالب نیست. در فرانسه پلیس برخورد خوبی با تظاهرات کنندگان نداشت.

 

نماینده مردم سمیرم گفت: به هر حال باید امنیت کشور در اولویت باشد، اما همان طور که اشاره شد ممکن است یک کارمندی در جایی تخلفی انجام دهد و همان‌طور که رهبری هم فرمودند ممکن است یک قاضی فاسد هم داشته باشیم، اما نباید به کل تعمیم دهیم. بدنه اداره اطلاعات و قوه قضاییه اعتقاد دارند که به طور کامل قانون را رعایت می‌کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر تخلفی هم رخ داده باشد کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به طور ویژه می‌تواند به موضوع ورود کند و بررسی‌های لازم را انجام دهد. کمیسیون های دیگر مجلس هم می توانند از حق نظارت خود استفاده کنند و از زندان‌ها بازدید کنند.

 

 

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش