اصغر سلیمی در گفتوگو با ایسنا درباره اینکه چگونه باید اعتماد مردم به دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و قضایی تقویت شود، اظهار کرد: اگر به صحبتهای اخیر مسئولان قضایی و رأس بالای نظام دقت کنید همه آنان تأکید دارند افرادی که روی احساسات وارد اغتشاشات شدند و از جایی پشتیبانی نمیشدند باید با یک رأفت اسلامی با آنان برخورد شود. این امر تأثیر زیادی در تقویت اعتماد مردم به دستگاههای قضایی و امنیتی دارد. مشخص است که باید حساب افرادی که تنها از روی احساسات وارد این جریانها شدند با حساب افرادی که از جایی خط میگرفتند، تغذیه میشدند، به اموال عمومی خسارت زدند و شعارهای ساختار شکنانه میدادند جدا شود.
وی افزود: باید اعتماد بین مردم و قوه قضاییه تقویت شود. سیستمهای قضایی شلوغ است و پروندههای زیادی در دست قضات وجود دارد. باید کاری کنیم که کارهای قضایی سبکتر شود و در بحثهای امنیتی و اطلاعاتی بهتر عمل کنیم. باید کمک کنیم که اصل تجمعات قانونی که در قانون اساسی آمده است محقق شود تا مردم با زمانبندی مشخص بیایند و مطالبات و خواستههای خود را بیان کنند تا مسئولان در جریان توقعات مردم قرار بگیرند.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر دقت کنید در خیلی از کشورهای دیگر اعتراضهای مردم شدیدتر است، اما اتفاق خاصی هم نمیافتد و مردم سخنان و مطالبات خود را به راحتی بیان میکنند. در قانون اساسی ایران این حق مردم محترم شمرده شده است، پس باید با بسترسازی مناسب این اصل قانون اساسی را اجرایی کنیم تا مردم بتوانند صدای خود را به شکل قانونی به گوش مسئولان برسانند.
سلیمی تصریح کرد: دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ایران هم به خوبی عمل میکنند و خوشبختانه در رأس وزارت اطلاعات فردی دانشمند قرار دارد که مسائل را بهخوبی درک میکند. هدف دستگاههای امنیتی این است که این افراد بازداشت شده را ارشاد کنند و جوانانی که از بسیاری مسائل آگاهی ندارند را مطلع کنند. هماکنون دیدی که وزارت اطلاعات دارد یک دید مثبت است و روز به روز پیوند مردم با این دستگاهها تقویت میشود و خدای نکرده این ارتباط مردم با دستگاههای اطلاعاتی از روی ترس و وحشت نیست.
باید مباحث اطلاعاتی و قضایی بین مردم به یک فرهنگ تبدیل شود و به این منظور رسانهها نقش زیادی میتوانند ایفا کنند. باید اطلاع کافی امنیتی از طرق مختلف و به خصوص فضای مجازی در اختیار جوانان گذاشته شود تا خدای نکرده فریب دستگاههای اطلاعاتی برخی از کشورها و معاندان نظام را نخورند. نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی، گفت: بنابراین هر چه به جلوتر میرویم این ارتباطات مردمی با دستگاههای امنیتی تنگتر میشود و صرفاً به دلیل اینکه جوان ما به دامن سیستمهای اطلاعاتی برخی کشورها و یا معاندان گرفتار نشوند دستگاه های امنیتی در حال تلاش هستند. در گزارشاتی هم که از طریق سیستمهای اطلاعاتی داده میشود مؤید این مطلب است که افرادی که به اموال عمومی مردم آسیب نرساندهاند و حتی شعارهای ساختار شکنانه دادهاند با یک رأفت اسلامی با آنان برخورد شود و با یک ضمانت آزاد شوند.
وی گفت: باید مباحث اطلاعاتی و قضایی بین مردم به یک فرهنگ تبدیل شود و به این منظور رسانهها نقش زیادی میتوانند ایفا کنند. باید اطلاع کافی امنیتی از طرق مختلف و به خصوص فضای مجازی در اختیار جوانان گذاشته شود تا خدای نکرده فریب دستگاههای اطلاعاتی برخی از کشورها و معاندان نظام را نخورند.
سلیمی بابیان اینکه البته ممکن است در برخی از بخشها تخلفاتی رخ دهد، اما تخلف یک فرد را نباید به همه دستگاهها تعمیم دهیم، افزود: هرچه جلوتر میرویم این تخلفات در زندانها یا بخشهای دیگر در حال کاهش است. این نکته را هم باید مدنظر قرار دهیم که اگر بخواهیم استانداردها را رعایت کنیم زمان زیادی طلب میکند. در کشورهایی که دموکراسی دارند و ادعای آزادی بیان میکنند مانند آمریکا وضعیت زندانهایشان چندان جالب نیست. در فرانسه پلیس برخورد خوبی با تظاهرات کنندگان نداشت.
نماینده مردم سمیرم گفت: به هر حال باید امنیت کشور در اولویت باشد، اما همان طور که اشاره شد ممکن است یک کارمندی در جایی تخلفی انجام دهد و همانطور که رهبری هم فرمودند ممکن است یک قاضی فاسد هم داشته باشیم، اما نباید به کل تعمیم دهیم. بدنه اداره اطلاعات و قوه قضاییه اعتقاد دارند که به طور کامل قانون را رعایت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر تخلفی هم رخ داده باشد کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به طور ویژه میتواند به موضوع ورود کند و بررسیهای لازم را انجام دهد. کمیسیون های دیگر مجلس هم می توانند از حق نظارت خود استفاده کنند و از زندانها بازدید کنند.
- 17
- 2