سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۵۸

اعتیاد کودکان | اثرات منفی اعتیاد کودکان و راه های پیشگیری از آن

اعتیاد کودکان,جلوگیری از اعتیاد کودکان,تاثیرات اعتیاد کودکانیکی از راه های پیشگیری از اعتیاد کودکان، اینست که نیاز به امنیت روانی دارند
پیشگیری از اعتیاد کودکان راهی برای جلوگیری از افزایش آسیب های اجتماعی است. آمار نشان می دهد که احتمال معتاد شدن فرزندانی که والدین معتاد به مواد مخدر یا الکل داشته اند چهار برابر بیش از کودکانی است که والدین آنها معتاد نبوده اند.

اعتیاد چیست؟

اعتیاد یکی از آسیب های اجتماع است که افراد در همه ی سنین را گرفتار می کند. از نظر پزشکی اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری مغزی مزمن و عود کننده تلقی می شود. در واقع در اثر مصرف مواد، تغییراتی در مغز انسان رخ می دهد که رفتار اختیاری مصرف را به رفتاری اجباری تبدیل می کند. در نتیجه اعتیاد از همین روش به مدت طولانی برای شخص ادامه پیدا می کند و منجر به اختلال های زیادی در جسم و روان وی می شود.

اعتیاد کودکان

اعتیاد کودکان به کسانی اطلاق می شود که دست کم در یک برهه از دوران خردسالی تا نوجوانی آنان، پدر یا مادرشان معتاد بوده باشد. 

گرچه معتادان به مواد مخدر، همگی به نوعی قربانی محسوب میشوند ولی در این بین افرادی هستند که ناخواسته درگیر این بحران شده و گاه مجبورند تا پایان عمر با آن دست و پنجه نرم کنند و آینده خود را در این میان تیره و تاریک ببینند؛ فرزندانی که با به ارث بردن ژن های اعتیاد از والدین معتاد خویش، ناخواسته و بدون هیچ دخالتی درگیر دیو افیون شده اند، یکی از مشکلات جامعه امروزی ما هستند. عوامل بسیاری میتواند منجر به اعتیاد کودکان شود. به عنوان مثال اغلب این کودکان در محیط های آلوده و نامناسبی پرورش می یابند. امکان دارد خیلی از آن ها توسط خانواده ی خود به اعتیاد کشیده شوند؛ به دلیل آن که خانواده ی بعضی از کودکان از آنها بعنوان ابزاری برای گدایی استفاده می کنند. به همین خاطر این والدین نیازمند کودکی ساکت و آرام در طول روز هستند.

راه های پیشگیری از اعتیاد کودکان,اعتیاد کودکان,اعتیاد کودکان در ایرانعوامل بسیاری می تواند منجر به اعتیاد کودکان شود

نخستین قدم برای کاهش اعتیاد کودکان این است که هر کدام از ما بدانیم که اعتیاد کودک چیست و چطور اتفاق می‎افتد و جامعه‎ی عمومی در قبال این رنج خوفناک چه مسئولیتی دارد و بعد حقیقتاً مهم‎ترین قدم مطالبه ‎گری از سازمان‎های مسئول است، مطالباتی بر سه محور ایجاد فضاهای پیشگیری و ایجاد فضاهای مناسب درمانی و ساخت فضاهای مناسب کودکانی که پس از درمان احتیاج به مراقبت دارند.

ساختار ناسالم خانواده معتاد

خانواده های عادی از قابلیت برقراری و حفظ ثبات در خانواده یا نظم بخش درونی خانواده  – که در اصطلاح علمی به آن هوموستازی گفته می شود بهره مند هستند ولی زمانی که پای اعتیاد کودکان به درون خانواده باز می شود، آن ها دیگر نمی توانند مانند قبل مسائل خود را سر و سامان دهند و در نتیجه شیوه برخورد آن ها با مسائل و مشکلات عاطفی شدیداً تغییر می کند.

خانواده بعنوان یک نهاد، معمولاً سعی می کند تا در درون خود تعادل و توازن به وجود آورد، ولی در خانواده ای که یکی از اعضای آن معتاد است،  این توازن و تعادل برهم می خورد. فرد معتاد بخاطر مسائل و مشکلاتی که هم برای خود و هم برای اعضای خانواده اش ایجاد می کند، سبب می شود تا زندگی تمامی اعضای خانواده حالت غیر عادی پیدا کند. اعضای خانواده معتاد سعی می کنند تا حقیقت زندگیشان را از خودشان، از فرزندانشان و از نزدیکان و اطرافیانشان پنهان نگه دارند. با آشفته شدن و بهم ریختن نظم زندگی خانوادگی، اعتماد و عقیده اعضای خانواده از بین میرود و آن ها دیگر نمی توانند پیش بینی کنند که با چه حوادث و رویدادهایی رو به رو خواهند شد.

تاثیرات منفی اعتیاد کودکان

از آنجایی که کودکان پدر و مادرهای معتاد همواره در معرض مواد مخدر و ... قرار دارند بنابر احتمال اینکه کودکان خود تصمیم بگیرد آن را امتحان کند بسیار زیاد است و احتمال اعتیاد کودکان آنها در آینده به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. کودکان امکان دارد در مکانی باشند که به دلیل نبود نظارت والدین در معرض خطرات فیزیکی قرار بگیرند یا قربانی خشونت ورزی والدین شوند. والدین معتاد میتوانند به وسیله رانندگی تحت تأثیر مخدر، بارداری همراه با اعتیاد به مواد مخدر و ... جان کودکان را تهدید کنند. کودکانی که والدین آنها مواد مخدر مصرف می کنند بیش از دیگر همسالان شان با مشکلات تحصیلی و اخراج از مدرسه دست و پنجه نرم می کنند. به دلیل وجود بحران و آشوب در خانه، این چنین کودکانی توانایی تمرکز کردن بر دروس را از دست میدهند و به بیماری افسردگی و دلهره مبتلا می شوند.

اعتیاد کودکان سیگار,اعتیاد کودکان یعنی چه,اعتیاد کودکانیکی از تبعات منفی اعتیاد کودکان، ابتلای آن ها به بیماری افسردگیست

اعتیاد کودکان مسأله مهمی است که در همه خانواده‌های درگیر اعتیاد باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که کودکان بسیار آسیب‌پذیر هستند. ضربات روحی و روانی میتواند هم جسم و هم روح انسان را تحت تأثير قرار دهد. اضطراب شدید میتواند بخشی از سیستم عصبی مغز انسان كه احساسات و هیجانات را كنترل می كند (سیستم لیمبیك) را مختل كند. با توجه به اینکه سیسم لیمبیك وظایف بسیار مهمی مانند کنترل و تنظیم حالات روحی و روانی، اشتها و خواب انسان را بر عهده دارد در صورت مختل شدن فعالیت آن، رفتار و خلق و خوی اعضای خانواده معتاد نیز به شدت تحت‌تأثیر قرار می گیرد. بر هم خوردن تعادل درونی و روانی انسان میتواند به ایجاد ترس، خشم و غم و اندوه منجر شود. عدم توانایی در کنترل حالات روانی امکان دارد به بروز استرس و بیماری افسردگی مزمن یا انواع گوناگون اعتیادهای مواد مصرفی و یا اعتیادهای رفتاری منجر شود.

راه های پیشگیری از اعتیاد کودکان

برای هر کسی که در زندگی اش پدر یا مادر شده باشد یا حتی تصمیم بچه دار شدن داشته باشد، این یک کابوس است که فرزندش با مصرف سیگار یا مواد سر و کار پیدا کند ولی خوش بختانه این موضوعی است که می شود از آن به راحتی پیشگیری کرد در ادامه به شما نشان خواهیم داد که برای پیشگیری از اعتیاد کودکان چه طور با آنها رفتار کنید:

- برای پیشگیری از اعتیاد کودکان، مواضع خود را در برابر سیگار، مواد مخدر و الکل مشخص نموده، باصراحت آنرا به زبان بیاورید.

- والدین و مربیان برای پیشگیری از اعتیاد کودکان بدانند که آنها احتیاج به امنیت روانی، تشویق و تائید، بازی آزاد و عادات خوشایند، الگوهای واقعی، تحرک و تغذیه صحیح، دوست و همراه و محیطی منطبق با نیازهایشان و به تخیل و هدف نیاز دارند، بنابراین با رعایت این هفت نکته می توانیم راهی را انتخاب کنیم که فرزندانمان را از اعتیاد مراقبت کنیم.

- قبل از این که کودک مشکل داشته باشد حمایت کننده باشید. سعی کنید از همه چیز مثبت در زندگی فرزندتان مثل نمرات خوب، مهارت داشتن در سرگرمی ها یا ورزش، کمک کردن به دوستان یا اعضای خانواده حمایت کنید، مطمئن شوید که آن ها توجه شما به نکات مثبتشان را دیده اند! این امر مفهوم رفتارهای مثبت را تقویت می کند و منجر به تقویت نکات مثبت می شود. به معلمان، دوستان و دیگران برای حمایت از رفتار خوب فرزندتان تکیه نکنید. درصورت اعتیاد کودکان خود، از درمانشان حمایت کنید.

اعتیاد کودکان,اعتیادکودکان,جلوگیری از اعتیاد کودکانبرای پیشگیری از اعتیاد کودکان، خانواده آنها کمک میکنند تا الگوهای رفتاری غلط را حذف کنند

- برای پیشگیری از اعتیاد کودکان، وقت بیشتری را با آنها صرف کنید. با آنان به رستوران، پارک، کوه، سینما و... بروید. به اتفاق آنان به موسیقی گوش دهید و از همه مهمتر به آنان ابراز عشق  کنید و بگویید که دوستشان دارید.

- با کودک خود نباید یک رابطه دوستی شبیه آن چه که با دوستان خود و بزرگسالان دارید، داشته باشید. درست است که گاهی کودک میتواند مثل یک دوست باشد، ولی برای یک نوجوان امکان دارد این رابطه گیج کننده باشد. آن ها ممکن است باور کنند که باید بتوانند هر کاری که شما انجام می دهید، انجام دهند، ولی احترام شما در خطر است! درصورتی که ابتلای کودکان به اعتیاد، احتمالاً حس خشم و گناه را خواهند داشت و میتوانند شما را در قسمتی از روند اعتیاد خود سهیم بدانند و متهم کنند. شما، از طرف دیگر، قطعاً حس گناه خواهید داشت و خود را به علت سهمی که در اعتیاد آنها دارید، مقصر خواهید دانست. ما باید سهم والدین را در ایجاد این حس برای کودک که اعتیاد یک تجربه مثبت است، در نظر بگیریم.

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
ویژه سرپوش