به گزارش مهر، شهیندخت مولاوردی در جلسه کارگروه تخصصی زنان و خانواده که با حضور سیدحسین هاشمی استاندار تهران برگزار شد، با اشاره به ماده ۱۰۱ برنامه ششم توسعه گفت: دراین ماده رویکرد عدالت جنسیتی پیشبینی شده و تفاوت آن با برنامه پنجم توسعه ارائه شاخصهایی برای تحقق این رویکرد است و ما سعی کردیم در برنامه ششم توسعه از عملکرد کلیشهای که در برنامه پنجم در حوزه زنان وارد میشد فاصله بگیریم و این شاخصها را بهبود دهیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به محورهای اولویتبندی این شاخصهها گفت: شاخصهای حوزه زنان در برنامه ششم توسعه در پنج محور اولویتبندی شده است و سعی شده از کلیگویی برنامه پنجم که باعث شد تنها ۳۰ درصد از این برنامه محقق شود فاصله بگیریم. در برنامه ششم با آسیبشناسی که صورت گرفته و همچنین با الحاقاتی که در احکام برنامه ششم در مجلس شورای اسلامی انجام شده بحث زنان از ۳۵ ماده به ۱۰۱ ماده رسیده است و خوشبختانه شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده است.
مولاوردی با بیان اینکه ما در کل کشور از عدم تحقق توسعه متوازن رنج می بریم گفت: در حوزه زنان نیز عدم تعادل یکی از بزرگترین مشکلات است. در بازار کار ما شاهد عدم تعادل هستیم. همچنین در مدیریتها عدم تعادل جنسیتی دیده میشود. خوشبختانه ما در حوزه بهداشت و آموزش توسعه خوبی داشتیم اما در شاخصههای اقتصادی و سیاسی با وجود توانمندی زنان در این حوزه ها با چالش بزرگ عدم تعادل روبرو هستیم که این روزها به خصوص در بحث مدیریتی این موضوع بسیار مطرح میشود.
او خاطرنشان کرد: عدم توازن بین کار و زندگی به زنان شاغل لطمه وارد کرده و ما در این خصوص اقدامات اساسی را پیشبینی کردیم و ریلگذاریهای مناسبی انجام شده و برنامه های مقدماتی صورت گرفته است تا در دولت دوازدهم این قوانین اجرایی شود. امیدواریم با اجرای مجموع این قوانین آسیبهای اجتماعی را کاهش دهیم و همانطور که در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده کاهش ۲۵ درصد آسیبهای اجتماعی را با اجرای این قوانین شاهد باشیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری توجه ویژهای به آسیبهای اجتماعی دارند و تاکید میکنند برای برطرف کردن این آسیبها اقدامات فوقالعاده و هماهنگی از سوی همه دستگاهها اعمال شود. همچنین بر پرهیز از فعالیتهای جزیرهگونه تاکید دارند و خوشبختانه در حال حاضر جهتگیری خوبی انجام شده است.
مولاوردی با بیان اینکه ما ادعا نداریم آسیبهای اجتماعی را ریشهکن میکنیم تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با برنامهریزی و مدیریت صحیح بر آسیبهای اجتماعی مسلط شده و وضعیت جامعه را در این باره بهبود دهیم.
او همچنین با اشاره به منشور حقوق شهروندی گفت: سعی کردیم با برنامهریزی در جهت بهبود وضعیت آسیبهای اجتماعی تحقق منشور حقوق شهروندی که از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است صورت گیرد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به اقدامات دولت یازدهم در حوزه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: امیدواریم برنامههای دولت در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، در دولت دوازدهم محقق شود و کمک میکنیم هر آنچه که به عنوان برنامه جدید ارائه شده و یا برنامههایی است که در گذشته به واسطه کارشکنیها و سنگاندازیها محقق نشده اجرایی شود.
مولاوردی خاطرنشان کرد: ما سیاستهای مربوط به بازار کار را که در چهار جلد در دبیرخانه شورای عالی اشتغال به تصویب رسیده را بررسی کردیم و درباره وضعیت بازار کار غیررسمی که رو به سمت زنانه شدن است ابراز نگرانی کردیم. همچنین ما برنامهای برای اشتغال زنان سرپرست خانوار و دختران فارغالتحصیل دانشگاهی را نیز ارائه دادیم و تلاش میکنیم نگرش جنسیتی برداشته شده و بتوانیم تعادل در بازار کار ایران را ایجاد کنیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه تعادل جنسیتی در سطوح مدیریتها به موضوع روز تبدیل شده است گفت: زنان در حوزه بهداشت و درمان حضور خوب و مناسبی دارند و ما امیدواریم بتوانیم تعادل جنسیتی در حوزه سیاسی و اجتماعی را که امروزه به چالشی بزرگ تبدیل شده است ایجاد کنیم.
او همچنین درباره استخدام زنان در دستگاههای دولتی نیز گفت: از سوی دگیر اگر روزنهای در استخدام دولت وجود داشته باشد سعی میکنیم حقوق زنان حتما در آن در نظر گرفته شده و همانطور که در آزمون استخدامی سال گذشته به دلیل عدم توازن بین زنان و مردان آن را متوقف کرده و پس از ارائه به رئیس جمهور توانستیم ۳۵۰ فرصت شغلی برای زنان در آزمون استخدامی ایجاد کنیم نمی گذاریم حق زنان در استخدامهای دولتی نادیده گرفته شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: امیدواریم بتوانیم با اجرایی شدن این برنامهها به چشمانداز ۲۰ ساله نظام که رسیدن به جامعهای به دور از فقر، فساد، تبعیض است، برسیم.
- 11
- 4