به گزارش ایسنا، دکتر موسوی چلک در همایش خانواده و سلامت اجتماعی در سمنان بر لزوم توجه به برنامههای پیشگیریمحور در حوزه آسیبهای اجتماعی و خصوصا اعتیاد تاکید و اظهار کرد: جوامع امروز با آسیبهای اجتماعی مختلفی روبرو هستند و لذا برای رویارویی با این آسیبها باید برنامه داشت.
وی از اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن نام برد و افزود: جامعه ما از یک بیماری مزمن بهنام اعتیاد که ریشه بسیاری از آسیبهای دیگر است، رنج میبرد. بنابراین باید تدابیر لازم برای مقابله با آن اندیشیده شود.
وی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در فضای فرهنگی خانوادهها در کشور گفت: متاسفانه در مجموع خانواده در کشور ما برخلاف گذشته که قوام بیشتری داشت حمایتهای لازم را آنچنان که باید از همدیگر ندارند و همین زمینه بروز برخی آسیبها را در جامعه فراهم میکند.
مدیرکل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان بهزیستی کشور، نقش خانواده را در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و خصوصا اعتیاد تعیینکننده برشمرد و تصریح کرد: حمایت خانواده سبب میشود که فرد در شرایط خاص کمتر به سمت و سوی آسیبها سوق پیدا کند.
موسوی چلک، بر لزوم افزایش اعتماد اجتماعی تاکید کرد و گفت: اعتماد اجتماعی در نتیجه صداقت و شفافیت با مردم بوجود میآید و اعتماد و اطمینان اجتماعی باعث افزایش امید در جامعه و متعاقب آن کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور میشود.
این مددکار با بیان اینکه امروز بیشتر از هر زمان دیگر نیازمند نشاط اجتماعی هستیم خاطرنشان کرد: اگر نشاط اجتماعی در جامعه ما افزایش یابد سلامت اجتماعی نیز در آن تا حد بسیار زیادی ارتقاء مییابد.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه شایسته سالاری مؤلفهای مهم در سلامت اجتماعی است، اظهار کرد: رعایت حقوق شهروندی موجب افزایش سلامت اجتماعی میشود و سلامت اجتماعی مستلزم افزایش سرمایه اجتماعی است.
رئیس انجمن مدد کاران اجتماعی ایران با بیان اینکه متاسفانه در هر یک ساعت ۴۹ نفر وارد زندانهای کشور میشوند گفت: در دنیا بهازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۴۰ نفر ورودی زندان داریم اما در ایران این عدد ۲۷۰ نفر است.
وی ادامه داد:براساس اعلام مسئولان قضایی کشور ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده داریم .و این رقم برای یک کشور ۸۰میلیونی رقم بالایی است.
موسوی چلک با بیان اینکه چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور با معضل اعتیاد دست به گریبان هستند اضافه کرد: در کشور ما همچنان اعتیاد بعنوان اصلیترین معضل و مادر بسیاری از آسیبهای اجتماعی است ضمن اینکه در کشور ما، پروندههای خشونت بعد از مواد مخدر؛ بیشترین تعداد پروندههای محاکم قضایی است.
وی با بیان اینکه ما بیشتر بهجای آنکه شاد باشیم؛ دنبال شادی میگردیم گفت: تجربه نشان داده است که از آنجا که جامعه ما فرد گرا شده در نتیجه نشاط را از دست دادهایم.
این مددکار اجتماعی،اضافه کرد: ما در گذشته آیینها و جشنهایی داشتیم که امروزه بعضا حتی اجازه اجرای آنها را که سرشار از شادی و شور و سلامت اجتماعی بود نمیدهند.
وی با بیان اینکه از دیدگاه من فضای مجازی یک فرصت است، بر لزوم استفاده از این فضا برای ارتقاء آموزشی جامعه تاکید کرد.
رئیس انجمن مدد کاران اجتماعی ایران ، ورود مقام معظم رهبری به بحث حاشیه نشینی را ناشی از دغدغههای اجتماعی معظم له برشمرد و اظهار کرد: نزدیک به ۲۵ درصد از مردم ما در جاهایی زندگی میکنند که حداقلهای زندگی معمولی را ندارند.
وی دغدغه بزرگ رهبری را ناتوی فرهنگی برشمرد و افزود: حالا مشخص میشود که دشمنان ما اقداماتی را شروع کردهاند که بدون آنکه با ما بجنگند بتوانند ما را تغییر دهند و این همان دغدغهای است که بارها رهبر انقلاب مطرح فرمودند.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی ضمن اشاره به آمار بالای طلاق با بیان اینکه بهازای هر ۴ ازدواج ؛ یک طلاق در کشور ثبت میشود ادامه داد: متاسفانه در کشور ما بیش از ۶۶ هزار فرد آلوده به ویروس ایذر وجود دارد.
موسوی چلک با اشاره به خطرات ایدز و تغییرات در روند ابتلا به آن گفت: متاسفانه روند ابتلا به ایدز در کشور نیز از تزریق به روابط جنسی محافظت نشده در حال تغییر است لذا باید در این زمینه اقدامات بیشتری انجام شود چرا که در غیر اینصورت در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه طبق آمار وزارت بهداشت ۶ میلیون نفر در کشور ما از مشکل افسردگی رنج میبرند بر لزوم توجه بیشتر به نشاط اجتماعی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه شایسته سالاری مولفه ای است که می تواند در حوزه سلامت اجتماعی تاثیر گذار باشد گفت: مهمترین مولفه سلامت اجتماعی؛ اعتماد مردم است.
موسوی یادآوری کرد: هر گاه با مردم بهصورت شفاف برخورد کردیم شاهد حضور و مشارکت بیشتر مردم نیز بودهایم .
این مددکار با بیان اینکه بخشی از معضلات امروز جامعه ما ناشی از فقر و اختلاس هاست گفت: حوزه اجتماعی را بازیچه افکار و افراد سیاسی قرار دادن ظلم به جامعه است.
وی به نقش آموزش و پرورش اشاره و اظهار کرد: وقتی جامعه توسط معلمان ساخته می شود؛ چرا معلمان ما باید دغدغه امرار معاش داشته باشند؟.
رئیس انجمن مدد کاران اجتماعی ایران خاطرنشان کرد: باید به جایی برسیم که انتخاب اول نخبگان و جوانان ما آموزش و پرورش باشد نه شرکت نفت.
- 16
- 3