یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳
۲۱:۰۴ - ۱۵ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۰۵۳
رفاه و آسیب های اجتماعی

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور:

معتادان تزریقی، ایدز را به صورت زیر زمینی گسترش می دهند/ ۳۰ هزار مبتلا به HIV در ایران از بیماری خود بی اطلاع هستند

ایدز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار فرد مبتلا به ایدز در سراسر کشور شناسایی شده اند که از بیماری خود بی اطلاع هستند.

فرید براتی سده رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: از جمله راه های انتقال ویروس بیماری ایدز در کشور ما، می توان به روابط جنسی نا ایمن و یا استفاده از سرنگ آلوده در اعتیاد تزریقی میان معتادان تزریقی اشاره کرد که در حال حاضر هر دو عامل، سهم برابری را در انتقال این بیماری دارند.

 

وی تصریح کرد: در سایر کشورهای دنیا انتقال ویروس ایدز از طریق مادر آلوده به کودک اتفاق می افتد که این عامل در کشور ما هنوز چشمگیر نبوده و موارد اندکی هم که وجود دارند، تحت کنترل هستند.

 

رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در سال های گذشته بیشترین درصد مبتلایان به ایدز در کشور از طریق اعتیاد تزریقی به این بیماری آلوده می شدند اما امروزه نقش روابط جنسی نا ایمن نیز به همان اندازه دارای اهمیت است.

 

براتی سده ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ هزار فرد مبتلا به ایدز در سراسر کشور شناسایی شده اند و بر اساس شرایط فرهنگی و نگاه محدودی که به این بیماری و مبتلایان به آن وجود دارد، تخمین زده می شود که همین تعداد هم که به ایدز مبتلا هستند، از بیماری خود اطلاعی نداشته باشند.

 

وی در تشریح دلایل اطلاع نداشتن برخی از مبتلایان به به بیماری ایدز و مراجعه نکردن آنها به مراکز حمایتی از این بیماران گفت: متاسفانه نوع نگاه به بیماران مبتلا به ایدز نگاه خوبی نیست و همچنین به دلیل بار منفی که این بیماری دارد، باعث می شود تا افراد در پیگیری و مطلع شدن از اینکه آیا بیمار هستند یا خیر، صرف نظر کنند.

 

رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی تاکید کرد: آموزش و همچنین تلاش برای افزایش آگاهی مردم و طرح این مساله که ممکن است هر یک از افراد در اثر سهل انگاری و با باور اینکه هیچ  گاه خودشان به ایدز مبتلا نمی شوند، از جمله اقدامات سازمان بهزیستی کشور در جهت کنترل و پیشگیری از ابتلاء افراد به بیماری ایدز است.

 

براتی سده اظهار داشت: در حال حاضر اطلاع دقیقی از سن مبتلایان به ایدز در کشور در دسترس نیست اما بر اساس شواهد و تحقیقات میدانی، بیشترین مبتلایان به بیماری ایدز، شامل جوانان تا پیش از ورود به سن میانسالی می شود.

 

 وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور علاوه بر برنامه های پیشگیرانه محوری که برای سایر افراد جامعه در دست اجرا دارد، برنامه ها و خدمات ویژه ای را هم برای کسانی که بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، در سراسر کشور در نظر گرفته است.

 

رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی یادآور شد: زنان خیابانی که دارای رفتار پر خطر جنسی هستند و زنان و مردان معتاد به ویژه افرادی که اعتیاد تزریقی دارند و احتمال ابتلا به بیماری ایدز در آن ها بیشتر است، نیازمند دریافت آموزش ها و حمایت های بسیاری در این خصوص هستند.

 

ارائه خدمات پیشگیری از ایدز توسط  موبایل سنترها به معتادان تزریقی

براتی سده گفت: نتایج یک تحقیق که در ۱۷ شهر مختلف کشور بر روی زنان خیابانی انجام شد، به این شکل است که حدود ۴۰ درصد آنها به مراکز DiC سازمان بهزیستی کشور مراجعه کرده و خدماتی چون دریافت سوزن و سرنگ و ابزار و وسایل رابطه جنسی ایمن را دریافت می کنند.

 

وی ادامه داد: اگر هر یک از این زنان خیابانی اقدام به برقراری روابط جنسی نا ایمن کنند تعداد مبتلایان به ایدز بسیار افزایش می یابد و هر یک از آنها ناقل ویروس این بیماری به چندین نفر می شود و کنترل و مهار این امر مستلزم ارائه خدمات کاهش آسیب به این قبیل زنان است تا رفتارهای جنسی خود را کنترل کنند.

 

 رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: با وجود ارائه خدمات کاهش آسیب به افراد مبتلا به بیماری ایدز، عده ای از افراد همچون معتادان تزریقی به صورت زیرزمینی به تزریق و استعمال مواد مخدر اقدام می کنند و این افراد اگر به بیماری ایدز مبتلا باشند به همان صورت زیرزمینی بیماری خود را به دیگران نیز منتقل می کنند.

 

براتی سده تاکید کرد: سازمان بهزیستی و سایر دستگاه های مسئول باید معتادانی که به صورت مخفیانه و زیرزمینی اقدام به تزریق مواد مخدر  می کنند،را شناسایی و خدمات مورد نیاز را برای پیشگیری از انتقال و کنترل بیماری شان به معتادان تزریقی  ارائه دهند.

 

وی عنوان کرد: در راستای ارائه خدمات به معتادان متجاهر تزریقی، موبایل سنترها راه اندازی شده اند و عوامل سازمان بهزیستی در قالب ۵ تیم موبایل سنتر با مراجعه به پاتوق معتادان متجاهر که دسترسی به آنها سخت است، خدمات مورد نیاز مبتلایان به ایدز و همچنین خدمات پیشگیرانه را به افرادی که در پاتوق ها حضور دارند ارائه می کنند.

 

رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: در حال حاضر فعالیت موبایل سنترها تنها در سطح شهر تهران است و به زودی در سایر استان ها و شهرهای پرآسیب نیز موبایل سنترها فعالیت و ارائه خدمات خود را آغاز می کنند.

 

براتی سده تصریح کرد: افرادی که در قالب تیم موبایل سنتر در پاتوق های معتادان حضور می یابند در صورت لزوم، معتادان متجاهر را به درمانگاه هدایت می کنند و همچنین خدمات مورد نیاز پیشگیری و کنترل بیماری ایدز را به آنان ارائه می دهند.

 

وی گفت: مبحث درمانی و هزینه های کنترل بیماری مبتلایان به ایدز با وزارت بهداشت است و بیماران مبتلا به ایدز باید با مراجعه به وزارت بهداشت، خدمات درمانی مورد نیاز را دریافت کنند.

 

 رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در حال حاضر ۱۴۰ مرکز DICدر سراسر کشور خدمات مورد نیاز به بیماران ایدز را ارائه می دهند و همچنین تعدادی از مجموعه ها با عنوان "باشگاه مثبت" که از افراد مبتلا به ایدز تشکیل شده و مدیریت می شوند نیز در راستای ارائه خدمات به مبتلایان به ایدز و تحت نظارت سازمان بهزیستی کشور و وزارت بهداشت، فعالیت می کنند.

 

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش