شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۵ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۶۸۲
سایر حوزه های اجتماعی

چالش اخلاق در رسانه ملی/ مدیری تا کجا پیش می‌رود؟

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,برنامه دورهمی مهران مدیری

خانم راننده آژانس مقابل میلیون‌ها چشم که به تلویزیون خیره شده‌اند و صدها نفری که در سالن حضور دارند، با افتخار صدایش را صاف می‌کند و می‌گوید قبل از ازدواج واقعیت خلق و خویش را از همسرش پنهان کرده، پس از آن که فرزند پسری به دنیا آورده، جایگاهش در زندگی تثبیت شده، اخلاقش را برای شوهر و خانواده‌اش عیان کرده. مجری برنامه با رضایت از این کشف حیرت‌انگیز، می‌گوید رقیبی برای این خانم وجود ندارد و هدیه حامی برنامه را به خانمی می‌دهد که با لبهای خندان، از فریبکاری و تقلبش می‌گوید.  این همه «دورهمی» نیست.

 

در برنامه قبلی با موضوع بدقولی، زوج جوانی روی سن آمدند و هر دو لبخندزنان از بی‌توجهی مرد به زمان و وعده‌هایش گفتند. مردی که حتی به خواهرهایش دروغ می‌گوید و سستی و بدعهدی‌اش را همراه همسر جوانش به یک امر عادی تقلیل می‌دهد. «دورهمی» قرار است الگوسازی کند؟ قرار است درباره فضائل اخلاقی حرف بزند و جامعه را نسبت به بحرانی که گریبانگیرش شده، بیدار کند؟ با این شیوه؟ با جایزه دادن به فردی که اشتباه‌ها و ضعف‌های اخلاقی‌اش را با غرور فریاد می‌زند؟ نه در برابر اعضای خانواده‌اش، در برابر میلیون‌ها ایرانی که پای برنامه نشسته‌اند.

 

هزارها نوجوان و کودک و زوج‌های جوان که جناب مهران مدیری و شبکه نسیم در قالب انتقاد اجتماعی و طنز، انبوهی اطلاعات ناقص و رفتارهای اشتباه به آنها می‌آموزند. گیریم بخشی از جامعه دچار بلاهت‌اند و فراموش کرده‌اند که به هر رذیلتی نباید مفتخر بود. آیا مهران مدیری در یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون باید با لبخند درباره جزئیات بدعهدی‌ها و تقلب‌های افراد صحبت کند؟ این گونه باید مخاطب جذب کرد؟ این گونه باید جامعه را نسبت به سقوط در پرتگاه بی‌اخلاقی هشیار کرد؟ «دورهمی» مصداق همین سقوط دردناک و پرشتاب است.

 

مهران مدیری به عنوان یکی از چهره‌های موفق طنز تلویزیون، این روزها با خود و مردم چه می‌کند؟ موضع‌گیری‌های نادرست علیه دولت را با جمله‌ کلیشه‌ای «من اهل سیاست نیستم» پنهان می‌کند و هر بار در رسانه‌ای که منتقد جدی دولت و رئیس جمهور است، طوری دو پهلو حرف می‌زند که گویی همواره منتقد وضع موجود و زبان مردم سرزمینش بوده. در حالی که حتی دوستداران دو آتشه او می‌دانند که مدیری هشت سال پیش، هرگز از دولت و رئیس جمهور انتقاد نکرد. هرگز درباره مطالبات مردمش سخن نگفت.

 

آرام و در حاشیه به ساخت مجموعه‌هایی پرداخت که نه نوآورانه بودند نه موفق. اما به خاطر محبوبیت سازنده‌شان کم و بیش دیده می‌شدند. بازگشت او به تلویزیون، برای مخاطبان این رسانه، اتفاقی مبارک است. اما «دورهمی» چیزی نیست که از مدیری انتظار می‌رود. آیتم‌های نمایشی آن هر روز ضعیف‌تر شده‌اند، میهمان‌هایی که روبروی آقای مجری می‌نشینند معمولا کمتر صاحب جایگاهی ویژه و اعتبار قابل توجه حرفه‌ای هستند و آنچه مشخص است این که «دورهمی» رو به نشیب است تا فراز.

 

همه این‌ها آقای ستاره طنز تلویزیون را در موقعیتی سخت قرار داده، موقعیتی که تماشایش برای ما ناظران جذاب نیست. دوست نداریم یکی از ستاره‌های تلویزیون را دستاویز جدال‌های سیاسی ببینیم، این که او برای تامین نظر مدیران شبکه نسیم، به هر رفتاری تن می‌دهد، غمگینمان می‌کند. مدیری در این ماه‌ها، بدون توجه به افکار عمومی و انتقاد رسانه‌ها، سعی کرده ژست همراهی با مردم را بگیرد. جالب است این همراهی هیچ‌گاه شامل گروه و قشر و تفکری نشده که در انتخابات ۲۹ اردیبهشت‌ماه، قانونی، رسمی و شفاف مواضعش را اعلام کرد و اتفاقا از داشتن تریبون در تلویزیون محروم است. او همیشه آن سو ایستاده بوده.

 

نه در کنار مردم که در کنار مدیران تلویزیون که برای رئیس جمهور قانونی کشور خط و نشان می‌کشند. حاصل این اتاق فکر و این حمله‌های مغرضانه، برنامه‌ای است که تماشایش هر صاحب فکری را آزرده می‌کند و دل به حال مردمی می‌سوزاند که برای گرفتن صله از شبکه نسیم حاضرند خطاهایشان را با افتخار عیان کنند. گویا مدیران تلویزیون به دلیل اشتغال به اموری مهمتر از اخلاق، فراموش کرده‌اند دین اسلام آموزه‌های بسیار درباره پنهان کردن گناه و خطا دارد. برای حسن ختام این جمله را با هم بخوانیم و کمی تدبر کنیم که این روزها، فرصتی برای اندیشیدن است.

 

امام علی (ع) فرموده‌اند: «آنکس که ادب بر او تحمیل شود و تربیت، نفس سرکش او را مهار کند گناهان او کم می‌شود. برعکس، آنکس که ادب و تربیت را کمتر بپذیرد گناهانش بسیار خواهد بود.»

 

 

khabaronline.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش