شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۸ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۶۹۸
سایر حوزه های اجتماعی

سوخت گیری های خطرناک در حاشیه شهر ها/ بمب های متحرکی که رو به فزونی است +عکس

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,سوخت گیری های خطرناک
راننده جاده قم بود بعد از طی مسیری به کوچه ای منحرف شد تا سوخت گیری کند اما نه در جایگاه سوخت گاز 'سی ان جی'بلکه در کنار کارگاهی که کپسولهای بزرگی را برای سوخت گیری ماشین ها در مغازه چیده بود ،‌گاز ال پی جی همان گازی است که زمانی به صورت کپسول در خانه ها بسیار مورد استفاده بود.

به گزارش جام جم آنلاین، آقای راننده بدون هیچ هشداری به مسافرانش برای پیاده شدن هنگام سوخت گیری یک راست به سراغ شیلنگ گاز رفت و موقع احساس خطرکردن مسافران به آنها اطمینان می داد که حتی اگر پیاده نشوند مشکلی برایشان پیش نمی آید.

 

وقتی از او پرسیدم که چرا از گاز "سی ان جی" استفاده نمی کنید در پاسخ گفت گاز" ال پی جی"خیلی مزایا دارد اولا اینکه ارزانتر است و دوم اینکه ماشین روانتر کار می کند و سوم اینکه آن معطلی که در جایگاههای" سی ان جی" به دلیل تعداد محدودشان ایجاد می شود را ندارد.

 

این راننده می گفت اگر کپسولش را با گاز"سی ان جی" پر می کرد باید برای طی کردن همان مسیر بیش از سه برابر ال پی جی، هزینه پرداخت می کرد. به گفته وی گاز" ال پی جی" چون مایع است موتور ماشین بهتر کار می کند و شتاب بیشتر ی دارد ،در حالیکه گاز" سی ان جی" خشک است و باعث می شود قطعات موتور سریعتر دچار فرسایش شود.

 

به اعتقاد یکی از مسافران نیز" ال پی جی" شتاب بیشتری نسبت به "سی ان جی" دارد اما چون سوخت گیری تو جایگاه انجام نمی شود و از طرفی تجهیزاتشم مورد تایید موسسه بهینه سازی و استاندارد نیست به هیچ وجه ایمنی اش تضمین نمی شود.

 

با این وجود یکی از جایگاه داران به جام جم آنلاین می گوید "ال‌ پی‌جی"‌ از سوخت‌های گران است که هزینه زیادی برای تولید و استخراج و نیز ترانزیت آن صرف می‌شود. این عوامل موجب بالارفتن قیمت تمام‌شده آن می‌شود و برای اینکه بتوانند وارد صحنه رقابت در بازار مصرف کنند باید قیمت‌گذاری آن به گونه‌ای انجام شود که قابلیت رقابت با بنزین و سوخت‌های اینچنینی را داشته باشد در غیراین صورت جذابیت مصرفی برای مصرف‌کننده نخواهد داشت.

 

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,سوخت گیری های خطرناک

نقطه نظرهای مختلف نشان می دهد برای راننده ای که خودرویش گاز سوز است استفاده از گاز "ال پی جی "بسیار جذاب تر و مفید تر از گاز "سی ان جی" است، برای آنکه به اعتقاد راننده ها که از گاز به عنوان سوخت استفاده می کنند خودروی "سی ان جی" سوز با مخزن پر حداکثر ۱۵۰ کیلومتردر جاده ای که ترافیک نباشد طی می کند درحالیکه خودرو" ال پی جی" سوز بیش از ۴۰۰ کیلومتر را با یک مخزن پر تردد می کند و برای همین تعداد سوخت گیری ماشین در خودروهای" سی ان جی "سوز افزایش می یابد و نیاز به احداث جایگاهها ی بیشتری است.

 

اما چرا به جای گاز "ال پی جی "استفاده از گاز "سی ان جی" درکشور دنبال شده است ،مقوله ای است جدا که باید به آن پرداخته شود . اما موضوعی که هم اینک مطرح است این است که بخشی از رانندگانی که خودرویشان گاز سوز است با استفاده از تجهیزاتی که گفته می شود استاندارد نیست و درمکانهای غیر مجازاقدام به سوخت گیری می کنند که می تواند هر خودوریی را به یک بمب متحرک تبدیل کند .

 

دغدغه رانندگان برای تامین سوخت ارزان آنها را از فکر کردن به فاجعه بزرگ آتش سوزی این خودرو ها غافل کرده است. نصب سیلندر گاز مایع بر روی خودرو کاری غیر مجاز و بسیار خطرناک است که سلامت و امنیت شهروندان را به خطر انداخته است.

 

این نوع سوختگیری بدون رعایت نکات ایمنی در حاشیه شهر ها به وفور دیده می شود و هر روز بر تعداد آنها افزوده می شود.

 

کارشناسان ایمنی معتقدند استفاده از سوخت گاز مایع و سیلندرهای این گاز در خودروها کاری غیرمجاز است چرا که در صورت کوچکترین تصادف به خاطر مهار نبودن کامل سیلندر احتمال پاره شدن شیلنگ و بروز حادثه های دلخراش وجود دارد.

 

سیما رادمنش

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش