مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳
۱۷:۳۸ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۳۷۷
سایر حوزه های اجتماعی

آغاز دوران تصمیم‌سازی ایران

صلیب سرخ,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

در صلیب‌سرخ امیرمحسن ضیایی در یک‌قدمی نایب‌رئیسی فدراسیون بین‌المللی قرار دارد هلال‌ ایران فراتر از یک جمعیت ملی شده است.

 

وقتی به گستره فعالیت‌های هلال‌احمر می‌نگری، باید قدری از بالاتر نگاه کنی تا از وسعت و عمق آن بااطلاع شوی. واقعیت این است آنقدر پهنه انسان‌دوستی و صلح‌طلبی وسیع شده که در محدوده مرزها نمی‌گنجد و آنقدر آوای مظلوم در جهان زیاد است که هر چقدر برای کمک به آنها تلاش کنی، کم است.

 

بدون تعارف باید گفت؛ این روزها نه‌تنها کارایی هلال در میان مردم کشورمان وِرد زبان‌ها شده و به چشم می‌آید، بلکه فعالیت‌های بین‌المللی هلال هم از ایران وجهه‌ای جدیدتر در میان مردم جهان به نمایش گذاشته است. در واقع باید بپذیریم که با آمدن دکتر ضیایی به هلال، دیپلماسی هلال تقویت شد و هرچه به سمت جلو پیش می‌رویم، روزی نیست که در هلال از دیدار دوستانه و انعقاد تفاهمنامه و ارسال کمک‌های بین‌المللی و حضور در مجامع و صدور بیانیه‌های بشردوستانه خبری نباشد.

 

با توجه به مسیری که هلال در این دوره مدیریتی طی کرده است، هر خبرنگاری می‌تواند حدس بزند که کسب جایگاه اجرایی در سطح بین‌المللی می‌تواند حق هلال ایران باشد. با این پیش‌فرض حالا می‌توان فهمید که رئیس جمعیت هلال‌احمر با توجه به سوابق و فعالیت اجرایی‌اش، قصد کسب کرسی نایب‌رئیسی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر را دارد. به گفته خود او، ایران ٥٠درصد شانس کسب کرسی نایب‌رئیسی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر را دارد و این یعنی این‌که تا زمان برگزاری انتخابات-که آبان‌ماه است- ما شاهد افزایش تلاش از سوی دکتر ضیایی خواهیم بود تا همکاری‌های بیشتری را در سطح بین‌المللی جلب کنیم.

شاهد ادعایم در زمینه همکاری‌های بین‌المللی می‌تواند صحبت‌های چند وقت پیش رئیس صلیب‌سرخ انگلیس با «شهروند» باشد که گفته بود: «ما تفاهمنامه‌ای با هلال ایران امضا کردیم. صلیب‌سرخ انگلیس و هلال‌احمر ایران هر دو عضو هیأت‌مدیره فدراسیون جهانی هستند. بنابراین ما به‌طور منظم با هم دیدارهایی داریم. ما به دنبال ایده‌های جدید برای همکاری هستیم. باید درک جدیدتر و بهتری از هم به دست آوریم. مطمئنم که می‌توانیم ارتباط عمیق‌تری با هم داشته باشیم.»

 

ناگفته نماند که تاکنون ما پذیرای نمایندگان جمعیت‌های زیادی در کشور بوده‌ایم. همچنین مسئولان جمعیت ایران به کشورهای بسیاری سفر کرده‌اند. در شهریورماه هم برای کنفرانسی با عنوان «صلح و بشردوستی» میزبان ١٥ جمعیت ملی در ایران خواهیم بود. همه اینها به ما کمک می‌کند تا خودمان را نشان دهیم و بگوییم که حرفی برای گفتن داریم.

 

پیشترها اگر در کشوری دیگر زلزله‌ای رخ می‌داد یا منطقه‌ای بمباران می‌شد، فقط محموله‌ای ارسال می‌شد و تنها توسط ما، خاطره امدادگران و پزشکان هلال در مراسم حج بود که روایت می‌شد؛ اما حالا انگار حضور هلال، موجی است در این دنیای پرآشوب و متلاطم، که دیده می‌شود و از همه بیشتر این‌که فقط بحث از امدادونجات نیست و ارمغان هلال به دنیا یک «پکیج نجات‌بخش» است؛ از امکانات ابتدایی گرفته تا تفاهم بر سر آموزش و توانبخشی و توانمندسازی و صدالبته ارایه دیدگاه‌های مدیریتی در حل بحران‌های جهان.

 

امروز هلال ایران نه‌تنها در بسیاری از کشورهای نیازمند، پایگاه و بیمارستان و آموزشگاه دارد که در بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها از الگوهای موفق خود، جهانی را مطلع ساخته و در روند تصمیم‌سازی‌ها، دستورالعمل‌ها و حرکت‌های جهانی نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند. گویی این فرزند بزرگ و فربه‌ شده و فقط در قامتی بومی و ملی نمی‌تواند بگنجد و برازنده آن رختی بین‌المللی است.

 

شاید بد نباشد در همین جا نقل‌قولی از «کلود تاردیف» مدیر پروژه ارایه خدمات توانبخشی بشردوستانه کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ بیاورم که به «شهروند» درخصوص نقش هلال در تهیه اسناد بالادستی گفته بود: «جمعیت هلال‌احمر ایران جزو جمعیت‌های پیشرو در تدوین استراتژی جدید نهضت درباره معلولیت بوده و نقش مهمی در تهیه و تصویب سند آن داشته است و اکنون هم می‌تواند جزو جمعیت‌های پیشرو در اجرا و عمل به پیشنهادات این استراتژی باشد.»

 

تکاپوی هلال در این چند سال ستودنی است. نزدیکی ما به استانداردهای بین‌المللی و ایجاد تعامل بین جمعیت‌ها و تعامل با صلیب‌سرخ و در نتیجه تعامل با دولت‌ها، هلال‌احمر را تبدیل به یک عنصر مهم در روابط دیپلماتیک انسان‌دوستانه کرده است و آمدوشدهای این روزها حاکی از آن است که ما در سویی متضاد با جنگ و بحران و فقر و خشکسالی ایستاده‌ایم و جهان این موضوع را درک می‌کند. شاید برای همین است که در انتخابات نایب‌رئیسی فدراسیون در منطقه آسیا و اقیانوسیه، هلال‌احمر ایران بیشترین شانس را برای احراز این پست دارد. فدراسیونی که ٣٨ جمعیت ملی را در منطقه تحت پوشش خود دارد و هلال ایران می‌تواند پرچمدار آن باشد. اگر چه انتخابات نایب‌رئیسی در منطقه آسیا و اقیانوسیه در ماه نوامبر برگزار می‌شود، اما معمولا جمعیت‌های ملی نامزدی خود در انتخابات را زودتر به اطلاع سایر جمعیت‌ها می‌رسانند. اخبار دعوت شمار زیادی از جمعیت‌های ملی از ایران برای نامزدی در این سِمت را این روزها در سایت‌ها و خبرگزاری‌های داخلی و خارجی می‌خوانیم. تاکنون رقیبی به جز جمعیت صلیب‌سرخ چین اعلام  آمادگی نکرده است.

 

لابد می‌پرسید که کسب سمت نایب‌رئیسی چه دستاوردی برای ایران خواهد داشت؟ باید گفت، حضور در بالاترین جایگاه تصمیم‌گیری در صلیب‌سرخ به‌عنوان بزرگترین نهاد بشردوستانه بسیار مهم است و در شرایط فعلی که کشور ما را به ناحق متهم به صلح‌ستیزی می‌کنند، می‌تواند پاسخ کوبنده‌ای به این اتهامات باشد. با کسب این کرسی از یکسو تأثیرگذاری ایران در فدراسیون بالا می‌رود و از سوی دیگر، یکی از قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین جمعیت‌ها عهده‌دارِ این سمت خواهد شد.

 

هرچند برای انتخاب نایب‌رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه باید تمامی ١٩٠ کشور عضو در انتخابات شرکت کنند و انتخابات محدود به کشورهای آسیایی و واقع در قاره اقیانوسیه نمی‌شود، اما شواهد حاکی از آن است که نگاه بین‌المللی به هلال ایران قابل توجه است. شاید بایستی دید که هلال ایران در عرصه‌های بین‌المللی چه کرده است که اینک در این جایگاه ایستاده؟ آیا تمرکز رسانه‌ها روی بحران‌های داخلی سبب شده بود که تاکنون اقدامات بین‌المللی هلال کمتر مورد توجه قرار بگیرد؟

 

برای این‌که روایت ساده‌تری از فعالیت‌های هلال‌احمر ایران در عرصه بین‌المللی داشته باشیم، می‌توانیم مجموعه این فعالیت‌ها را در موارد ذیل خلاصه کنیم: کمک‌های بشردوستانه به کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، برگزاری دوره‌های آموزشی بین‌المللی، نشست‌های حقوق بشردوستانه بين‌المللی، بازدید هیأت‌ها و میهمانان خارجی از توانمندی‌ها و فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر، عقد تفاهمنامه‌های کاری با سایر کشورها و ارتباط و همکاری تنگاتنگ با فدراسیون. بد نیست در ادامه نگاهی داشته باشیم به هریک از این موارد.

 

کمک‌های بشردوستانه به کشورها و سازمان‌های بین‌المللی

طی دوره سه‌ساله گذشته کمک‌های جمعیت به خارج از کشور به کشورهای مختلفی مثل آلبانی، آذربایجان، آفریقای مرکزی، افغانستان، اکوادور، اتیوپی، اوکراین، بروندی، بوسنی، تاجیکستان، تانزانیا، پاکستان، ونزوئلا، سنگال، سریلانکا، سودان، سوریه، سومالی، سیرالئون، صربستان، لیبی، عراق، فلسطین، فیلیپین، کره‌شمالی، کنیا، گینه کوناکری، لبنان، مالی، قرقیزستان، نپال، هند و یمن ارسال شده است. سازمان‌های بین‌المللی نظیر فدراسیون بین‌المللی، کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر و کمیسیون دایمی نیز کمک‌های هلال ایران را دریافت کرده‌اند. همان‌طور که گفته شد، یکی از این کشورها اکوادور است.

 

رئیس صلیب‌سرخ اکوادور در این خصوص به «شهروند» می‌گوید: «در جلسه‌ای که با دکتر ضیایی داشتیم، به نمایندگی از مردم اکوادور از کمک ایران در زلزله آوریل ‌سال گذشته تشکر کردم. حضور ایران را در کنار خود در آن روزهای سخت احساس می‌کردیم و درحال حاضر از طریق مرکز توانبخشی که در پایتخت اکوادور قرار دارد، رابطه عمیقی با این کشور داریم. باز هم تقاضا کردیم که مرکزی مشابه این مرکز در شهری در مرکز اکوادور راه‌اندازی کنیم؛ چراکه خدمات خوبی ارایه کرده‌اند و صلیب‌سرخ کاملا از فعالیت‌های هلال‌احمر ایران و حضور لحظه به لحظه آن آگاه است. ما با دکتر ضیایی در رابطه با تجهیزات پزشکی مذاکرات فراوانی داشته‌ایم و همه مباحثی را که مربوط به بانک خون است، پیگیری خواهیم کرد. در بحث ژنتیک هم صحبت‌های بسیاری داشته‌ایم. فعالیت نساجی هلال ایران برای ما جالب بود. سیستم امدادگری و تکنیک‌های آن توجه ما را به برگزاری دوره‌هایی برای آموزش جلب کرده است.»

 

برگزاری دوره‌های آموزشی بين‌المللی

در سال‌های اخیر دوره‌های آموزشی بین‌المللی مختلفی به میزبانی هلال‌احمر ایران برگزار شده است. ازجمله برگزاری دوره‌هاي آموزشي براي كاركنان جمعيت هلال‌احمر عراق و فراگيران لبناني؛ برگزاری كارگاه آموزشي توسط سازمان غيردولتي آپريشن مرسي؛ برگزاری كارگاه پايلوت مهندسين كوچك ايرباس توسط بنياد ايرباس؛ برگزاری دوره آموزشی برای جوانان و داوطلبان جمعيت هلال‌احمر عراق در شهر مشهد؛ برگزاری دوره آموزش تربیت مربیان درتهران؛ كارگاه آموزشي «آشنايي با حقوق بين‌الملل بشردوستانه و نهضت بين‌المللي صليب‌سرخ و هلال‌احمر»، برگزاری دوره آموزشي مين؛ برگزاری كارگاه آموزشي جوانان و داوطلبان پيشگامان محيط‌زيست؛ دوره آموزشي مربيان سگ‌هاي نجات؛ و کارگاه آموزشی بهداشت اضطراری در کلانشهرها.

 

هلال‌احمر ایران در دوره‌ها و نشست‌های آموزشی بین‌المللی بسیاری هم شرکت کرده است. برای نمونه، شركت در كارگاه فني واحد پاسخگويي اضطراري در فنلاند، نشست سالانه گروه كاري فوريت‌هاي پزشكي سنگاپور، نشست جوانان راهنمايان فرهنگ عدم خشونت و صلح بیروت، نشست منطقه‌اي كمك‌هاي اوليه تونس، نشست ائتلافي داوطلبي کنیا، دوره مديريت عملياتي فدراسيون بين‌المللي مالزی، كنگره بين‌المللي پزشكي در منازعات بیروت و كارگاه بين‌المللي تدوين پروژه‌هاي بشردوستانه اتریش را می‌توان نام برد.

 

خالی از لطف نیست که بدانید «عظمت بایالینوف»، رئیس هلال‌احمر قرقیزستان در گفت‌وگو با «شهروند» به این موضوع اشاره داشت که جمعیت هلال‌احمر ایران برای بسیاری از کشورها مثال خوبی است. او گفت: «ما فرصت خوبی داشتیم تا با مدیران هلال‌احمر ملاقات و با آنان گفت‌وگو کنیم. مثال‌ها، تجربیات و برنامه‌های علمی خوبی در هلال‌احمر ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. من جزوه‌هایی درباره فعالیت‌های نیروهای هلال‌احمر مطالعه کردم و تحت‌تأثیر انرژی و تلاشی قرار گرفتم که صرف آموزش و ایجاد مهارت در افراد در داخل و خارج از ایران شده است. به طورکلی تحت‌تأثیر کیفیت کار در هلال‌احمر ایران قرار گرفته‌ام و چنانکه به رئیس هلال‌احمر گفتم، این جمعیت برای مدیران ما یک الگوی عالی است.»

 

نشست‌های حقوق بشردوستانه بين‌المللی

هلال‌احمر ایران با تأکید بر رعایت حقوق بشردوستانه بین‌المللی، نشست‌های مختلفی در این زمینه تحت عنوان دوره آشنایی با نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ برگزار کرده است. ازجمله نشست‌های مهم می‌توان به این موارد اشاره داشت: برگزاری همایش «حقوق بین‌الملل و بازی‌های رایانه‌ای» با همکاری انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد و کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ؛ برگزاری کارگاه آموزشی «نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ و حقوق بین‌الملل بشردوستانه» در دانشگاه باهنر کرمان با همکاری کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ؛ شرکت در کارگاه «اسلام و حقوق بشردوستانه» در قم، آموزش دوره آشنایی با نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر در البرز و بجنورد؛ برگزاری نشست رونمایی از کتاب «سپر انسانی در حقوق بین‌الملل بشردوستانه» در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی؛ نخستین کارگاه آموزشی اسلام و حقوق بشردوستانه با موضوع اشخاص مورد حمایت در مخاصمات مسلحانه؛ کنفرانس بین‌المللی اسلام و حقوق بشردوستانه و... همچنین کتاب‌هایی با موضوع حقوق بشردوستانه بین‌المللی هم ترجمه شده است؛ ازجمله کتابچه «حمایت از افراد در حقوق بین‌الملل بشردوستانه»، کتاب «سپر انسانی در حقوق بین‌المللی بشردوستانه» و کتاب «رسانه، جنگ و حقوق بین‌الملل».

 

بازدید هیأت‌ها و میهمانان خارجی از توانمندی‌ها و فعالیت‌های هلال

هیأت‌ها و میهمانان خارجی از بسیاری از توانمندی‌ها و فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر ایران بازدید داشته‌اند که می‌توان به مدیر معاون دبیرکل فدراسیون بین‌المللی در بخش شراکت و همکاری‌های جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر، صلیب‌سرخ مالی، صلیب‌سرخ نروژ، هلال‌احمر تركمنستان، هلال‌احمر تاجيكستان، معاون دبيركل فدراسيون بين‌المللي جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر، صليب‌سرخ اسپانيا، صليب‌سرخ دانمارك، صليب‌سرخ اتريش، صليب‌سرخ انگليس، رئیس شرکت‌های اطلاعات فنی و مهارت‌های عملیاتی فرانسه، مسئول امنیت جاده‌ای فدراسیون بين‌المللي جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر، نمایندگان بخش حمایت‌های روانی صلیب‌سرخ دانمارک و رئیس و نایب‌رئیس کمیسیون جوانان فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر اشاره کرد.

 

به‌عنوان نمونه جالب است که بدانید رئیس صلیب‌سرخ نیکاراگوئه بعد از بازدیدها و دیدارهایش در ایران به «شهروند» چه گفته است! «من وقتی دیدم چه ظرفیت و کیفیتی در هلال‌احمر ایران وجود دارد، متعجب شدم. این جمعیت از نظر مدیریتی بسیار قوی است و کارها را به خوبی سازماندهی می‌کند. من پی بردم که هلال نه‌تنها در ایران، بلکه در منطقه جمعیت فعالی است. جمعیت ایران در سطح دنیا از این نظر شناخته شده است و برای همه اعضای فدراسیون مثال و سمبلی در دنیا به شمار می‌رود. مثلا بیمارستان‌ها و مرکز همودیالیزی که دارید نه‌تنها ما نداریم، بلکه بسیاری از کشورهای دیگر هم ندارند. در این سفر سعی‌مان این است که از نزدیک فعالیت‌های جمعیت شما را مشاهده و تبادل‌نظر کنیم و تجربیات‌مان را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم.

 

مخصوصا تجربیات ایران در زمینه آموزش و امدادونجات تجربیات بسیار خوبی است و می‌خواهیم از این تجربیات استفاده کنیم. واقعا باید به مردم ایران به خاطر این جمعیت قوی تبریک گفت. ما مشاهده کردیم که جمعیت هلال‌احمر هنگام‌ سال جدید در عید نوروز بسیار فعال می‌شود و این برای ما خیلی جالب بود. الان هم باید از دکتر ضیایی برای این‌که این موقعیت را ایجاد کردند، تشکر کنم. علاوه بر آن باید تشکر مضاعف داشته باشیم به خاطر پلی‌کلینیکی که در نیکاراگوئه فعال کرده‌اند که خدمات حمایتی رایگان به مردم ما می‌دهد. این برای ما بسیار خوب و باعث خوشحالی است و فقط می‌توانم از مردم ایران تشکر کنم.»

 

عقد تفاهمنامه‌های کاری با سایر کشورها

هلال‌احمر ایران تفاهمنامه‌های متعددی با جمعیت‌های ملی کشورهای مختلف منعقد کرده است. هر کدام از این تفاهمنامه‌ها در سایه حمایت از محرومان و کمک به پدیدآمدن جهان عاری از خشونت و برقراری صلح شکل گرفته است. تفاهمنامه‌هایی که با جمعیت‌هایی نظیر صلیب‌سرخ بریتانیا، صلیب‌سرخ قبرس، صلیب‌سرخ دانمارک، صلیب‌سرخ فنلاند، صلیب‌سرخ روسیه و... برقرار شده است.  در همین زمینه «سیلاس موسوهیلی» رئیس صلیب‌سرخ لسوتو به «شهروند» می‌گوید: «هنگامی که شما از یک کشور مانند لسوتو می‌آیید، حتی نمی‌توانید خود را با هلال‌احمر ایران مقایسه کنید. من می‌توانم بگویم که همه سازمان‌ها بسیار خوب هستند و عملکردشان را دوست دارم. راهکار شما برای جذب جوانان از آن‌جا که از مهدکودک شروع می‌کنید، بسیار جالب است. جمعیت شما از دیگر جمعیت‌ها به‌ویژه جمعیت‌های آفریقایی متفاوت است، زیرا وضع بین این کشورها متفاوت است. تمام بخش‌های هلال‌احمر ایران بسیار سازمان‌یافته‌اند.»

 

ارتباط و همکاری تنگاتنگ با فدراسیون

هلال در بسیاری از برنامه‌ها و تعاملات فدراسیون حضور تاثیرگذاری داشته است. اگر بخواهیم از شاخص‌ترین فعالیت‌های بين‌المللی هلال‌احمر ایران حرف بزنیم، می‌توان به درج اطلاعات جمعیت در سیستم بانک اطلاعاتی و گزارش‌دهی فدراسیون (FDRS) اشاره داشت. جمعیت از‌ سال ٢٠١٢ به صورت مرتب این اطلاعات را در این سیستم بارگذاری می‌کند که به‌خاطر عضویت جمعیت در هیأت حاکمه، انعکاس و شفاف‌سازی این فعالیت‌ها ضروری است. همچنین می‌توان به برگزاری دوره خودارزیابی ظرفیت سازمانی (OCAC) در جمعیت هلال‌احمر ایران اشاره کرد که جمعیت توانست از ٨٧ شاخص و معیار مورد بررسی، در  ٨١ شاخص بدون هیچ‌گونه اصلاحاتی حایز رتبه حداکثری شود. نتایج حاصل از این خودارزیابی به‌صراحت بیانگر این است که جمعیت هلال‌احمر ایران سازمانی با جایگاه بسیار مستحکم در فدراسیون است؛ هلال‌احمر ایران مرز و محدوده نمی‌شناسد.

 

چه باید کرد؟

این گزارش در حالی نوشته می‌شود که این روزها رفت‌و‌آمدهای بین‌المللی هلال در اوج خود قرار دارد. ازجمله دیدارهای اخیر می‌توان به حضور خاویار کاسیانوس، مدیر منطقه‌اي آسیا و اقیانوسیه و مارتین فالر، معاون مدیر منطقه‌اي آسیا و اقیانوسیه از ایران اشاره داشت. همچنین می‌توان به دیدار پادشاه لسوتو و سیلاس موسوهیلی، رئیس صلیب‌سرخ لسوتو با دکتر ضیايی و تأکید بر توسعه همکاری‌ها با صلیب‌سرخ این کشور در زمینه اعزام دانشجو برای تحصیل در موسسه آموزشی هلال ایران، صادرات دارو و منسوجات هلال ایران و همکاری‌های مختلف در زمینه ارتقای حوزه بهداشت، درمان و توانبخشی اشاره داشت.

 

واقعیت امر این است که جایگاه نایب‌رئیسی فدراسیون، جایگاهی است که ٥٠‌درصد به شخصیت حقیقی و ٥٠‌درصد به شخصیت حقوقی اختصاص دارد. هلال ایران اینک با توجه به مناسبات به وجود آمده و تحرک مناسب مدیریت آن می‌تواند جایگاه مناسبی را در تحولات بین‌المللی ایفا کند. این امر محتاج تلاشی مضاعف هم از سوی مدیریت ارشد هلال و هم تحرک و پویایی بدنه هلال است. دوست دارم در انتهای گزارش از سخنان «علی باندری» رئیس صلیب‌سرخ نیجر در گفت‌وگو با «شهروند» استفاده کنم که می‌گوید: «می‌خواهم مراتب قدردانی و تشکر خود را از هلال‌احمر ایران اعلام کنم که بالغ بر ١٥سال است که ٣ یا ٤درمانگاه (کلینیک و پلی‌کلینیک) خود را در شهرهای نیجر، میامی و زیندر فعال کرده است. تفاهمنامه ما هم در زمینه استفاده از خدمات آنها کماکان ادامه دارد. مردمان کشور من، مردمان فقیری هستند که از خدمات جمعیت هلال‌احمر ایران استفاده می‌کنند و از این اقدام بسیار راضی و خشنود هستند و من به نیابت از آنها در این فرصت از تمام زحمات کارکنان هلال‌احمر در کشورم تشکر می‌کنم و امیدوارم در حوزه‌های دیگر نیز همکاری‌ها ادامه پیدا کند و خدمات ایران در زمینه‌های مختلف، نه فقط به جمعیت کشور من، بلکه به سایر جمعیت‌های ملی هم منتقل شود و این همبستگی که بین جمعیت‌های ملی وجود دارد و پیغام اصلی فدراسیون هم است، بین تمام جمعیت‌ها توسعه پیدا کند. این را هم در این فرصت اضافه کنم که از تمام جاهایی که شرایط بازدید من را فراهم کردند و هماهنگی‌اش مطمئنا کار سختی بوده، تشکر می‌کنم؛ چون این ملاقات‌ها برای من خیلی سازنده بود.»

 

نقش هلال ایران در سومالی و کنیا

مشارکت برای ایجاد و تقویت تاب‌آوری در برابر گرسنگی و کمک به معیشت افراد آسیب پذیر در سومالی برنامه‌ای است که هلال‌احمر ایران در‌ سال ٩٥ پیگیری کرده است. این برنامه مشترک با هدف کمک رسانی به معیشت ٥‌هزار نفر از نیازمندترین و آسیب پذیرترین اتباع سومالی که برای مدت طولانی در سومالی و کنیا آواره و پناهنده هستند و براساس قرارداد همکاری میان جمعیت و فدراسیون که در آبان‌سال گذشته امضا شد، اجرا می‌شود. جمعیت‌های هلال‌احمر سومالی و صلیب‌سرخ کنیا مسئولیت اجرای پروژه‌ها و فعالیت‌های مصوب در چارچوب این قرارداد را با نظارت و کمک فنی فدراسیون به نمایندگی از جمعیت هلال‌احمر برعهده دارند. این برنامه مشترک با برگزاری یک دوره آموزشی ارزیابی آسیب‌پذیری و ظرفیت‌ها توسط فدراسیون برای مدیران و کارکنان هلال‌احمر سومالی و صلیب‌سرخ کنیا که در اجرای برنامه حضور خواهند داشت و نیز انجام مطالعات پایه در چهار منطقه در سومالی و کنیا آغاز شد. این برنامه مشترک جمعیت و فدراسیون طی یک دوره سه ساله اجرا خواهد شد.

 

فعالیت‌های هلال ایران در پاکستان

پروژه آب و بهسازی و بهداشت در پاکستان شامل دو بخش می‌شود؛ یکی «پروژه ارتقاي بهداشت» که جمعیت هدف آن ٣١٠٠٠ نفر (١٥٨١٠ مرد – ١٥١٩٠ زن) است و دیگری «پروژه آب و بهسازی محیط» که جمعیت هدف آن ٢١٠٠٠ نفر (١٠٧١٠ مرد – ١٠٢٩٠زن) است.

 

کمک به هلال‌احمر فلسطین

هلال ایران همواره کمک به مردم مظلوم فلسطین را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. در ‌سال گذشته نیز این جمعیت ١٠ دستگاه آمبولانس برای هلال‌احمر فلسطین در غزه تهیه کرد.

 

پروژه توان‌افزایی هلال‌احمر قرقیزستان

هدف این پروژه توانمندسازی تیم‌های واکنش سریع از طریق ارایه آموزش‌های مورد نیاز به ٦٠ عضو تیم‌های واکنش سریع هلال‌احمر قرقیزستان است. جمعیت هلال‌احمر ایران نشان داده که الگوی مناسبی برای انتقال تجربیات امدادی به دیگر کشورها است. از این رو جمعیت‌های ملی تفاهمنامه‌های زیادی در این زمینه با هلال ایران امضا می‌کنند.

 

ارتباط و همکاری تنگاتنگ با فدراسیون

همکاری با فدراسیون و تلاش برای کاهش خطر حوادث در مناطق شهریهلال ایران توانست در جریان مشارکت جهانی برای کاهش خطر حوادث در مناطق شهری در قالب یک یادداشت تفاهم با فدراسیون، تهران را به عنوان شهر همکار در این مشارکت معرفی كند و در حرکتی جهانی حضور داشته باشد. شاید برای شما این سوال مطرح شود که «این برنامه چه نتایجی داشته است؟» در جواب باید این نتایج را برشمرد: ارتقاي ظرفیت‌های جمعیت‌های ملی و تقویت آمادگی و تاب‌آوری جامعه هدف دویست‌هزار نفر از افراد آسیب‌پذیر در مناطق شهری دنیا از طریق اجرای ٥پروژه مدیریت بحران و کاهش خطر در شهرهای بسیار آسیب‌پذیر دنیا شامل جاکارتا، نایروبی، لاپاز، ایروان و تهران و تدوین و تصویب سند راهبردی فدراسیون برای مدیریت بحران و کاهش خطر حوادث در مناطق شهری.

 

همراهی در تأسیس مراکز فنی منطقه‌ای فدراسیون

هم اینک جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان یکی از جمعیت‌های فعال و تاثیرگذار و عضو هیأت حاکمه فدراسیون در برنامه‌های ارتقاي ظرفیت‌ها و مکانیسم‌های همکاری و هماهنگی فدراسیون ازجمله تدوین و تصویب سند و راهنمای تعالی عملیاتی فدراسیون، مطالعه و تهیه دستورالعمل تأسیس مراکز فنی منطقه‌ای فدراسیون، تقویت همکاری‌های داخل نهضت و نیز توسعه همکاری فدراسیون و جمعیت‌های ملی با بخش‌های دولتی و خصوصی و نیز دیگر سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مشارکت دارد.

 

تفاهمنامه هلال‌احمر ایران و صلیب‌سرخ ارمنستان

این تفاهمنامه در زمینه بسط و گسترش پیشگیری، پاسخ، مدیریت بلایا و کاهش ریسک و تقویت ظرفیت‌های سازمانی، فعالیت‌های مشترک میان دو جمعیت ملی امضا شده است. مدیریت بحران‌ها، نفی خشونت در جامعه، امور جوانان و کاهش آسیب‌های اجتماعی در جوامع، ایجاد مسئولیت‌های اجتماعی برای جوانان و بهره‌مندی از ظرفیت‌های داوطلبان برای کمک به جامعه آسیب‌دیده و آسیب‌‌پذیر، فعالیت‌های بشردوستانه و توانبخشی، آموزش همگانی و اقداماتی در زمینه تربیت دانشجو در موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی هلال ایران ازجمله تجارب ذکرشده قابل‌انتقال هلال‌احمر ایران بوده است.

 

تفاهمنامه هلال ایران با صلیب‌سرخ اتریش

این تفاهمنامه با هدف پوشش فعالیت‌های بشردوستانه در سطح نوین میان ایران و اتریش و در سطوح بین‌المللی و توجه به مسائل حال حاضر در حوزه ارایه خدمات انسان‌دوستانه و رفع نیازهای گروه‌های آسیب‌پذیر در آبان‌ماه ١٣٩٥ امضا شده است. همچنین در این تفاهمنامه همکاری در زمینه حمایت از جمعیت ملی ایران در پاسخگویی به نیازهای بشردوستانه در ایران و امداد و بازتوانی در سوانح مورد موافقت و تأکید طرفین قرار گرفت.

 

تفاهمنامه صلیب‌سرخ اسپانیا و هلال ایران

تفاهمنامه توسعه همکاری‌های بشردوستانه نیز بین صلیب‌سرخ اسپانیا و هلال ایران امضا شد تا دو جمعیت ملی همکاری‌های خود را در زمینه تأمین نیازهای بشردوستانه در مناطق سانحه‌دیده و آموزش‌های مشترک مدیریت حوادث و توان‌افزایی، توسعه دهند. بر این اساس، انتقال تجربیات در زمینه جست‌وجوو نجات، پاسخگویی و آموزش و تحقیق با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و همکاری در زمینه برگزاری کارگاه‌ها و کنفرانس‌ها و تسهیل برای شرکت طرفین در دوره‌های آموزشی ازجمله دیگر مفاد این تفاهمنامه بود. به علاوه در این تفاهم ٢ساله مقرر شد تا ٢جمعیت ملی همکاری‌های خود را در زمینه اقدامات مشترک در هیأت حاکمه فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر به‌ منظور بهبود اقدامات در فدراسیون افزایش دهند.

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش