جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۲۸۰
اشتغال و تعاون

تعطیلات دوسر باخت برای کارگران تهران و البرز| فعالیت ادارات تهران به صورت ٧٠ درصد دورکاری

دورکاری کارمندان ترهان,حقوق کارگران در کرونا
با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، در کنار اعمال محدودیت‌های مربوط به مناطق قرمز کرونا در تهران و البرز، همه دستگاه‌ها و ادارات دولتی این ۲ استان نیز از ۲۹تیرماه تا ۳مرداد تعطیل شدند؛ اما کارگران این ۲ استان علاوه بر اینکه نصیبی از این تعطیلات نبردند، در مواردی حتی از دریافت به‌موقع حقوق تیرماه نیز محروم شدند.

به گزارش همشهری، پس از ابلاغ مصوبه ستاد مقابله با کرونا برای تعطیلی ۶ روزه بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی، سازمان برنامه و بودجه اطلاعیه‌ای صادر کرد، مبنی بر اینکه «حقوق کارکنان دولت و مستمری‌بگیران، طبق روال و سر موعد پرداخت می‌شود و در موعد مقرر در حساب آن‌ها کارسازی خواهد شد»؛ اما شواهد حاکی از آن است که تعطیلی بانک‌ها به بهانه‌ای برای واریز نشدن حقوق تیرماه کارگران مشمول قانون کار تبدیل شده و دستمزد ماه گذشته این افراد حداقل با ۴ روز تأخیر و از صبح امروز واریز خواهد شد. ناگفته پیداست که سود اصلی را در این تأخیر پرداخت بانک‌ها می‌برند که مقادیر زیادی پول روز‌های بیشتری در حسابشان می‌ماند.

سکوت قانون کار در قبال تأخیر در پرداخت مزد کارگران

بخش زیادی از کارگران حتی در پیک‌های شیوع کرونا نیز مجبور هستند فعالیت خود را طبق روال سابق انجام دهند. از سوی دیگر در دوره‌های وقوع بحران مالی برای بنگاه یا اقتصاد نیز نمی‌توانند در برابر حذف مزایا از فیش حقوقی و تأخیر در واریز آن حرفی بزنند؛ اما در این میان حقوق آن‌ها در مواردی بدون عذر موجه نیز با تأخیر پرداخت می‌شود و به‌اصطلاح آب هم از آب تکان نمی‌خورد. در متن قانون کار، کارفرما مکلف شده است تا در ازای خدمت نیروی کار، مزد او را بپردازد، اما هیچ صراحتی نسبت به وقوع تأخیر در پرداخت مزد ندارد.

حمید حاج اسماعیلی، کارشناس روابط کار نیز با اشاره به اینکه در متن قانون کار هیچ اشاره مستقیمی به تأخیر در پرداخت دستمزد نشده، به همشهری می‌گوید: باوجود این هیچ عذری برای تأخیر در پرداخت حقوق پذیرفتنی نیست؛ چرا که مزد جزو دیون کارفرماست و شرعا باید سر موقع پرداخت شود، اما در مواردی که عذرموجهی نظیر حادثه یا اتفاقی که کارگر و کارفرما نقشی در آن ندارند، برای تأخیر در پرداخت وجود داشته باشد، اصولا کار باید با توافق حل‌وفصل شود و اغلب نیز این توافق چیزی جز صبوری کارگر نیست.

دورکاری کارمندان ترهان,حقوق کارگران در کرونا

او با اشاره به اینکه کارگران در مواقع بحران برای کسب‌وکار با تأخیر در پرداخت دستمزد روبه‌رو می‌شوند و اغلب با کارفرما همراهی می‌کنند، می‌افزاید: در زمان‌هایی که نظیر دوره کرونا یا همین تعطیلی ۶ روزه، با حکم قانون، مشکلی برای بنگاه‌های اقتصادی رخ می‌دهد، دولت باید با ابزار‌های خود نسبت به جبران خسارت اقدام کند که البته در دوره کرونا دیدیم این اتفاق لزوما رخ نمی‌دهد و این از نقایص جدی بازار کار کشور محسوب می‌شود.

فرامرز توفیقی، رئیس کمیته مزد شورای اسلامی کار نیز در گفتگو با همشهری، با اشاره به سکوت قانون در زمینه تأخیر در پرداخت مزد می‌گوید: حقوق جزو «دیون ممتازه» است که کارگر در وصول آن بر سایر بستانکاران حق تقدم دارد و باید سر موقع پرداخت شود؛ اما با شرایط فعلی اقتصاد ایران، شرایط به‌گونه‌ای است که تأخیر چند روزه در پرداخت حقوق حتی بدون تعطیلی بانک‌ها نیز به یک رویه طبیعی تبدیل شده است.

باگ نظام پرداخت سنتی

گرچه تعطیلی بانک‌ها در ۶ روز اخیر باعث شده دستمزد تیرماه بخشی از نیروی کار پرداخت نشود و برخی از کارفرمایان این اتفاق را ناشی از فعال نبودن بانک‌ها عنوان می‌کنند، اما پیگیری‌های همشهری از برخی صاحبان کسب‌وکار حاکی از آن است که در نظام نوین پرداخت دستمزد نیروی کار، این وظیفه بر عهده اداره حسابداری گذاشته شده و کارکنان این بخش می‌توانند با استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک نسبت به واریز حقوق کارگران حتی در ساعات غیراداری و روز‌های تعطیل نیز اقدام کنند.

یکی از صاحبان کسب‌وکار با اشاره به اینکه واریز حقوق با ارسال لیست کارکنان و چک بانکی به شعب مدت‌هاست که منسوخ شده است، می‌گوید: با خدماتی که در سال‌های اخیر نظام بانکی ارائه می‌دهد، می‌توان دستمزد نیروی کار را بدون دخالت دست و فقط با امضای یک توافق با بانک در زمان مقرر انجام داد، اما همچنان برخی از بنگاه‌ها به هر دلیلی فرایند پرداخت دستمزد خود را به شعب بانکی می‌سپارند که طبیعتا در زمان تعطیلی، قابل کارسازی نیست.

او در پاسخ به این سؤال که آیا عذرموجهی برای پرداخت حقوق در ۶ روز اخیر وجود دارد یا خیر، می‌گوید: تنها عذر موجه این است که دسترسی کارفرما به منابع مالی مورد نیاز برای پرداخت حقوق به‌دلیل تعطیلی بانک‌ها قطع شده باشد و مثلا مطالباتی که از یک دستگاه دولتی در تهران داشته، به‌دلیل تعطیلی وصول نشود که در این صورت اصلا پولی برای پرداخت دستمزد نداشته و پرداخت حقوق کارکنان بدون تخلف عمدی به تأخیر افتاده است؛ در غیر این صورت، حتی اتکای او به نظام سنتی پرداخت مزد نیز قابل‌قبول نیست.

فعالیت ادارات تهران به صورت ٧٠ درصد دورکاری

معاون استاندار تهران گفت: فعالیت کارکنان ادارات عادی به صورت ۷۰ درصد دورکار و فعالیت‌های ادارات با کار‌های ضرور، به صورت ۵۰ درصد دورکار خواهد بود.

دورکاری کارمندان ترهان,حقوق کارگران در کرونا

 "غلامرضا عباس پاشا" با اشاره به وضعیت حضور کارکنان ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان تهران در محل کار خود از فردا (دوشنبه) گفت: حضور کارکنان در محل کار خود بر اساس طرح هوشمندسازی محدودیت‌ها و بر اساس رنگ‌بندی است که شهر‌های استان دارند.

معاون استاندار تهران افزود: حضور و فعالیت کارکنان ادارات عادی به صورت ۷۰ درصد دورکار و فعالیت‌های ادارات با کار‌های ضرور، بر حسب تشخیص رسمی رئیس آن دستگاه به صورت ۵۰ درصد دورکارخواهد بود.

وی گفت: با توجه به وضعیت قرمز تهران، حضور کارکنان ادارات و دستگاه‌ها، به صورت ۷۰ درصد دورکار است.

عباس‌پاشا بیان کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی کارکنان دستگاه‌ها بالای ۷۵ درصد است و مهم اصناف و مردم هستند که تا چه حد این پروتکل‌ها و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

معاون استاندار تهران گفت: حضور کارکنان در ادارات تا آخر مردادماه از ساعت ۷ تا ۱۳ است و توصیه می‌کنیم که همچنان مردم رعایت پروتکل‌های بهداشتی استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند تا پیشگیری مناسبی نسبت به این بیماری داشته باشیم.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش