آرمین خوشوقتی در گفتگو با عصرایران گفت: در ماده ۶۲ و ۶۳ قانون کار سه نوع تعطیل روز برای کارگران تعریف شده که شامل تعطیل جمعه، تعطیلات رسمی و یازدهم اردیبهشت (روز کارگر) می باشد. تعطیلات رسمی تنها بر اساس پیشنهاد هیات وزیران به روسای قوه مقننه و قوه مجریه است.
خوشوقتی اضافه کرد: طبق قانون اضافه کاری زمانی تایید می شود که کارگر یا در روز کارگر یا تعطیل رسمی مشغول به کار باشد.
وی عنوان کرد: اخیرا ستاد کرونا تعطیل رسمی اعلام نکرده، در واقع تعطیل سراسری برای صنوف بوده یعنی اینکه آنها باید بسته باشند اما به این معنی نیست که کارگران اصناف کار نکنند. به عنوان مثال اگر شخصی کارگاه کفاشی داشته باشد در آن روز کرکره مغازه باید پایین باشد اما به عنوان مثال می توان کارگران را در کارهای دیگری مثال نظافت یا منظم کردن محیط کار بکار گرفت.
مشاور روابط کار بیا کرد: در تمام اعلامیه های ستاد کرونا تعطیلی را سراسری ذکر کرده، پس تعطیلی سراسری با رسمی تفاوت دارد. هر زمانی در اطلاعیه ای اعلام شود که تعطیل رسمی است، آن موقع می توان برای کارگر با نرخ ۱.۴ درصد اضافه کاری محاسبه شود. بنابراین تعطیلات اخیر ستاد کرونا برای بخش خصوصی و مغازه ها الزام آور نیست ضمن اینکه باید کرکره ها پایین باشد تا مشتری ها مراجعه نکنند.
***
آغاز فعالیت ادارات و بانکها تهران از روز یکشنبه
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران گفت: یکشنبه ۳۱ مردادماه اولین روز کاری ادارات، اصناف و بانکهای استان تهران است.
غلامرضا عباس پاشا گفت: طبق بخشنامه اعلامی قبلی ادارات، اصناف و بانکهای استان تهران از دوشنبه ۲۵ تا شنبه ۳۰ مردادماه تعطیل هستند.وی افزود: بنابر این اولین روز کاری یکشنبه ۳۱ مردادماه خواهد بود و شنبه نیز بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا جزو تعطیلات کرونایی محسوب میشود.
- 16
- 1