به گزارش اقتصاد۲۴، شرکت گروه مالی صبا تأمین این روزها نه تنها به گواه اسناد مالی، روزگار پر زیانی را سپری میکند، بلکه با پدیده ناگوار مدیران دوشغله هم دست و پنجه نرم میکند.
پیش از این در گزارشی با موضوع «هلدینگ صبا تامین، شرکتی دولتی با ۶۰۰ میلیارد تومان کاهش درآمد فقط در یک سال»، نه تنها زیان قابل توجه شرکت گروه مالی صبا تأمین فاش شد، بلکه در جوابیه ارسالی این شرکت نیز بر آن تاکید شد.
این شرکت با قبول زیانده بودن یکی از بزرگترین هلدینگهای شستا تاکید کرده است که علت این زیاندهی عواملی چون: افزایش نرخ ارز تامین مواد اولیه، عدم پرداخت کامل و به موقع مطالبات و عدم تناسب قیمت گذاری با تورم و بهای تمام شده بوده که به کاهش درآمد عملیاتی و سود شرکتهای زیر مجموعهاش منتهی شده، اما به این اشاره نکرده که دیگر فعالان اقتصادی نیز در همین شرایط در حال فعالیت هستند، پس چگونه است که آنها توانستهاند برای خود سود شناسایی کنند؟
مدیرعامل صبا تامین کیست؟
در حال حاضر و از آذر ماه سال ۱۴۰۰، سید جواد میرطاهر، به عنوان مدیر عامل و نایب رئیس گروه مالی صبا تامین وابسته به شستا مشغول فعالیت است. نکته اینجاست که او متولد بیست و پنج بهمن ماه سال ۱۳۶۷ است و از مدیران جوان انقلابی محسوب میشود، اما متاسفانه دوران وی، برای صبا تامین چندان با رونق همراه نبوده است و این مدیر بیتجربه و کم سن و سال صرفا سکاندار هلدینگی شده است که اشکالات مدیریتی او یکی یکی در حال نمایان شدن است.
از نکات جالب کارنامه میرطاهر باید به مساله تحصیل او در دانشگاه امام صادق اشاره کرد. در حقیقت سید جواد میرطاهر از دانش آموختگان دانشگاه امام صادق محسوب میشود که در دولت شهید سید ابراهیم رئیسی و همراه با الباقی فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق به شرکتهای مختلف خصولتی کشور پیوستند و راه صد ساله را یک شبه طی کرد.
میرطاهر تحصیلات دانشگاهی را از سال ۱۳۸۶ با تحصیل در مقطع کارشناسی رشته معارف اسلامی و مدیریت در دانشگاه امام صادق (علیه السلام) آغاز کرد و در سال ۱۳۹۲ در رشته معارف اسلامی، گرایش مدیریت مالی از همان دانشگاه فارغ التحصیل شد.
او سپس برای ورود به مقطع دکتری، رشته گرایش مدیریت مالی را برگزید و سرانجام در سال ۱۳۹۸ از رساله دکتری خود با موضوع «طراحی بازار معاوضات بیمههای غیر زندگی در بستر صنعت بیمه و بازار سرمایه ایران با تأکید بر ابعاد مالی و فقهی» دفاع کرد.
در واقع به نظر میرسد تخصصهای وی بیشتر در زمینههای دیگری به جز کارکردی باشد که صبا تامین به آن نیاز دارد.
اما از دیگر نکات بسیار مهم در کارنامه کاری سید محمد جواد میرطاهر، باید به این مساله اشاره کرد که او علاوه بر مدیر عاملی گروه مالی صبا تامین، نایب رئیسی هیات مدیره شرکت بورس و اوراق بهادار تهران را نیز برعهده داشته و از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ نیز در کمیته تامین مالی و سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) مشغول به فعالیت است.
مدیران دو شغله در صبا تامین
اما موضوع گزارش، نه عملکرد هلدینگ تحت مدیریت سید جواد میرطاهر، که در گزارشی مستقل به آن میپردازیم، بلکه پرداختن به مساله فردی با نام «سعید سرآوری» است. او در حالی معاونت مالی و پشتیبانی شرکت گروه مالی صبا تأمین را برعهده دارد که گویا طبق امضاهای خودش در نامه نگاریهای اداری، مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره شرکت کارگزاری بیمه تامین آینده وابسته به گروه مالی صبا تأمین در ذیل شستا نیز است.
در واقع این فرد در ظاهر دو شغله محسوب میشود و بدون توجه به قوانین بیمه مرکزی در جایگاه مدیریت عاملی یک کارگزاری بزرگ در سطح شرکت کارگزاری بیمه تأمین آینده شستا نشسته و این موضوع مهم، از چشم نهاد ناظر صنعت بیمه مغفول مانده است.
نکته قابل توجه دیگر اینکه شرکت کارگزاری بیمه تامین آینده و گروه مالی تامین آینده شستا، هر دو «سعید سرآوری» را سرپرست میدانند، اما او بدون داشتن تاییدیههای نهاد ناظر صنعت بیمه که مستلزم گذارندن دورههای مدیریتی و مصاحبههای تخصصی توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران است، خود را «مدیرعامل» میداند.
از سوی دیگر، حق امضا، یکی از اختیارات، مسئولیتها و وظایف اعضای هیئت مدیره یک شرکت است تا اوراق تعهد آور شامل چک، سفته، ضمانت نامهها بانکی و سایر اسناد عادی را تایید کند.
اسناد مالی با کدام اختیار امضا میشوند؟
در حالی که طبق آخرین اعلامیه تغییرات شرکت کارگزاری بیمه تامین آینده آقایان محسن مطلبی کربکندی، سعید سرآوری و جواد ایمانی اعضای هیأت مدیره این شرکت را تشکیل میدهند، مشخص نیست «سعید سرآوری» چگونه و با چه اختیاری اسناد مالی شرکت را که شامل دریافت و پرداخت وجه از بانک عامل است، با تک امضای خود صادر میکند؟
همچنین طبق ماده ۴۴ پروانه کارگزاری، در صورتی که کارگزاری بیمه حقوقی یا مدیرعامل یا عضو بیمهای هیئت مدیره کارگزار بیمه حقوقی هر یک از شرایط مندرج در این آیین نامه را از دست بدهد یا مستنداتی کشف شود مبنی بر اینکه وی از ابتدا شرایط مذکور را نداشته است، یا در صورت استعفا، عزل یا فوت مدیرعامل یا عضو بیمهای هیئت مدیره کارگزار بیمه حقوقی یا از دست دادن یکی از شرایط مقرر در ماده ۳ این آییننامه و عدم معرفی فرد جایگزین تا سه ماه جهت بررسی صلاحیت وی، پروانه کارگزاری لغو خواهد شد.
در حالی که این کارگزاری حدود ۵ ماه مشمول این ماده قانونی است، با مماشات علی استادهاشمی ریس کل سابق بیمه مرکزی از تعلیق و لغو پروانه آن بدون دلیل موجه جلوگیری به عمل آمده است. در حالی که به نظر میرسد پرویز خسروشاهی خوشکلام که از مدیران خوشنام صنعت بیمه است، باید طبق مر قانون نسبت به تعلیق قطعی کارگزاری پر ابهام این روزهای بلاتکلیف مدیریتی در شستا اقدام به عمل آورد.
- 11
- 4