دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۱۲ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۶۵۶
اشتغال و تعاون

خداحافظی با قراردادهای سفید امضا

اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون,بررسی وضع شاخص کسب‌و‌کار
آیین نامه تعیین حداکثر مدت موقت برای کارهای با ماهیت غیر مستمر تهیه شد

بساط قراردادهای موقت برچیده می‌شود. براساس اعلام معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آیین‌نامه تعیین «حداکثر مدت موقت» برای کارهای با ماهیت غیرمستمر در راستای اجرای تبصره یک ماده ۷ قانون تهیه شده است؛ اما احمد مشیریان این خبر را در حالی اعلام کرد که به گفته علی دهقان‌کیا، فعال کارگری عضو هیأت مدیره کانون بازنشستگان کشور قراردادهای موقت بر سهم ٩٥‌درصد قراردادها سایه افکنده است. برابر آمارها از هر ۱۰ پرونده‌ای که در زمینه اختلافات کارگری و کارفرمایی تشکیل می‌شود، دست کم چهار مورد مربوط به قراردادهای سفید‌امضایی است که در سایه نبود تبصره یک ماده ٧ قانون کار شرایط فعالیت را برای کارگران بشدت سخت کرده است.

 

تبصره‌ای که بعد از ٢٧‌سال تأخیر در دستورکار دولتمردان قرار گرفته است. به گفته کارشناسان، از آنجا که قانون کار یک‌طرفه نوشته شده، امکان تبدیل قراردادها از موقت به دایم وجود ندارد. کما این‌که در این شرایط اگر قراردادهای دایمی صادر شود، تولید داخلی آسیب خواهد دید. عضو هیأت‌مدیره کانون بازنشستگان کشور در ادامه به «شهروند» گفت: جامعه کارگری بی‌صبرانه منتظر تحقق وعده دولت برای بازگرداندن اصلاحیه قانون کار از مجلس است. او امیدوار است که ساماندهی قراردادهای کار در دولت بعد عملیاتی شود.

 

فضای کسب‌و‌کار را اصلاح کنید

 امنیت ایجاد می‌شود

اما جامعه کارفرمایی نظری متفاوت داشته و معتقدند که تنها با بهبود فضای کسب‌و‌کار می‌توان امنیت شغلی در ایران را بالا برد. وطن‌پرور، رئیس سابق انجمن کارفرمایان کشور در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: قفل‌کردن امنیت شغلی کارگران به کارفرمایان کار اشتباهی است. مادامی که فضای کسب‌و‌کار در کشور ما با چنین چالش‌هایی مواجه است، نمی‌توان انتظار داشت که منافع اقتصادی کارگران تأمین شود. گزارش بانک جهانی از بررسی وضع شاخص «کسب‌و‌کار» نشان می‌دهد، ایران در بین ۱۹۰ کشور دنیا در ‌سال ۲۰۱۷، در جایگاه ۱۲۰ قرار دارد.

 

عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و تهران با بیان این‌که تصویب قوانین نباید با هدف حمایت از جامعه کارگری یا کارفرمایی صورت گیرد، بلکه باید با هدف بهبود فضای کسب‌و‌کار باشد، ادامه داد: حمایت صد‌‌درصدی از کارگر چیزی جز نگاه‌های پوپولیستی نیست و تجربه سال‌های گذشته نشان داد که وجود قانون کار دردی از مشکل بیکاری کشور ما دوا نخواهد کرد.

 

به گفته او مشکل از زمانی شروع شد که قانون کار تحت یک شرایط و فضای اجتماعی عادلانه نوشته نشد. در این قانون که یک‌طرفه بود، کارگر می‌توانست هر وقت بخواهد استعفا كند با این شرایط که یک ماه در کارخانه بماند تا نیروی جدید آموزش ببیند و جایگزین وی شود. در این شرایط کارگر می‌تواند از استعفای خود صرف‌نظر کند و دوباره به کار برگردد، کارفرما نیز نمی‌تواند از استخدام وی سرباز زند.

 

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: در صورتی که کارگر هر شغلی که دارد، طبق همین قانون تعهدی ندارد و می‌تواند هر وقت بخواهد برود. مشخصا در این شرایط کارفرما زیان خواهد دید؛ چرا که مجبور است دوباره کارگر را به کار گیرد. مسأله نابرابر دیگر این است که قراردادهای کاری زمانی که کارگر بخواهد به دانشگاه یا خدمت سربازی برود، به تعلیق در‌می‌آید. یعنی کارگر تا پایان دوره تحصیل و همچنین خدمت سربازی حق دارد کار سابق را از کارفرما مطالبه کند. این موضوع به زیان کارفرمایان است که البته در شرایط کنونی به دلیل مشکل رکودی چندان به چشم نمی‌آید. ٨٠‌درصد اختلافات بین کارفرما و کارگران به نابرابری این قانون برمی‌گردد و از سویی همین قانون مانع مهمی برای اجرای قراردادهای دایمی است.

 

غفلت ٢٧ساله

اما اولیاء علی‌بیگی، از فعالان کارگری این اظهارات را کامل رد کرده و با تأکید بر این‌که ماده ۷، روح قانون کار است، اظهار کرد: اگر امروز با نابسامانی‌هایی در حوزه تنظیم روابط کار مواجه هستیم به دلیل بی‌توجهی مسئولان وزارت کار در ۲۶‌سال گذشته پس از تصویب قانون کار است؛ چرا که در غیر این صورت امروز شاهد سهم ۹۵‌درصدی قراردادهای موقت از کل قراردادهای کار نبودیم.

 

به گفته او، غالب قراردادهای موقت کمتر از ۶ ماه و حداکثر یک ماه و سه ماهه هستند که انگیزه کار را از نیروی کار می‌گیرد. خواسته گروه‌های کارگری در خصوص ساماندهی قراردادهای کار نگاه واقع‌بینانه نسبت به این موضوع است. تأکید و اصرار ما این است که در مشاغلی که ماهیت مستمر دارند، قرارداد دایم منعقد شود؛ در مشاغلی مانند کشاورزی که ماهیت موقت دارند قراردادهای موقت و در مشاغل معین مانند سدسازی که پروژه‌محور هستند، قراردادهای معین منعقد شود.

 

ماهیت مستمر، قرارداد موقت

دهقان‌کیا، فعال جامعه کارگری هم به نوعی اظهارات علی بیگی را تأیید و اضافه کرد: امروز می‌بینیم که ۹۵‌درصد کارگران با وجود آن‌که در کارهایی با ماهیت مستمر مشغول کارند، ولی قراردادهای موقت سه ماهه و شش ماهه دارند. انتظار ما از دولت این بود که ساماندهی قراردادهای موقت را با جدیت دنبال کند.

 

او در توضیح گفته‌های خود گفت: به عنوان مثال کسی که کارخانه‌ای را ایجاد می‌کند، هدفش یک روز یا دو ماه کار نیست که کارگران آن کارخانه در قالب قرارداد موقت در این واحد تولیدی مشغول به کار شوند و قرارداد موقت تنها برای کارهای پروژه‌ای یا کشاورزی مناسب است.

 

به گفته دهقان‌کیا، اصلی‌ترین و مهمترین مطالبه کارگران در دولت یازدهم بازگشت اصلاحیه مخرب و ضدکارگری قانون کار از مجلس بود که متاسفانه پیش‌نویس آن در دولت قبل بدون آن‌که نظرات گروه‌های کارگری و کارفرمایی در آن لحاظ شود، به مجلس ارسال شده و سه‌جانبه‌گرایی در آن رعایت نشده بود.

 

خبر خوش برای ساماندهی قراردادهای موقت

آیین‌نامه تعیین «حداکثر مدت موقت» برای کارهای با ماهیت غیرمستمر در راستای اجرای تبصره یک ماده ۷ قانون کار تهیه شد.» این خبر را معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز گذشته اعلام کرد و افزود: این موضوع یکی از برنامه‌های اصلی معاونت روابط کار وزارتخانه است که با جدیت در حال پیگیری است.

 

احمد مشیریان از اجرای تبصره یک ماده ۷ قانون کار که طی حدود ۲۷‌سال گذشته از تصویب قانون کار معطل مانده، خبر داد و گفت: یکی از این برنامه‌ها در راستای تأمین امنیت شغلی نیروی، اجرای تبصره یک ماده ٧ است که یک اقدام مثبت در این زمینه خواهد بود.

 

او با تأکید بر این‌که برنامه‌های جدیدی در حوزه ایجاد امنیت شغلی نیروی کار در وزارت کار آغاز شده است، گفت: قرار است در همین راستا یک جلسه سه‌جانبه با حضور شرکای اجتماعی برگزار شود تا نظر گروه‌های کارگری، کارفرمایی و دولت به صورت مشترک مورد بررسی قرار گیرد.

 

مشیریان درباره زمان برگزاری این جلسه سه‌جانبه گفت: در حال تنظیم دستورکار جلسه هستیم و به محض فراهم‌شدن مقدمات، تلاش می‌کنیم این جلسه هر چه سریع‌تر برگزار شود.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که موضوع ساماندهی قراردادهای کار نیازمند یک برنامه مدون و دایمی است افزود: امنیت شغلی مختص یک دوره زمانی خاص نیست بلکه باید در قالب جلسات مشترک با رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی آسیب‌شناسی و اقدامات ریشه‌ای انجام شود. ضمن این‌که بخش قابل توجهی از تحقق این هدف نیازمند اصلاح قانون کار است که در این زمینه مقدمات بازگشت و اصلاح لایحه فراهم شده است. وی در پاسخ به این سوال که آیا لایحه اصلاح قانون کار به دولت بازگشت داده شد یا خیر، گفت: بدون تردید بررسی این لایحه متوقف شده است و نگرانی از بابت ادامه بررسی آن نباید وجود داشته باشد. ضمن این‌که فرآیند بازگشت آن در حال انجام است.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش