شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۳۴۴۱
اشتغال و تعاون

شيوه‌های جديد مؤسسات کاريابی غيرمجاز

کاريابی غيرمجاز,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

در صفحات نيازمندي‌ها هر روز مي‌توان به چندين مورد آگهي کاريابي رسيد. آگهي‌هايي که کارکرد آنها در دوره بحران بي‌كاري بيشتر شبيه معجزه است؛ استخدام صددرصدي نيروي کار بدون سابقه، با پرداخت حقوق و پاداش مکفي. در وضعيت اقتصادي که نرخ بي‌كاري بيش از ۱۱ درصد و در برخي استان‌ها به بالاي ۱۸ درصد مي‌رسد، اين پيشنهاد براي هر جوينده کاري بسيار جذاب و اميدبخش است.

 

اما آن سوي ماجرا کساني هم هستند که از سونامي بي‌كاري درآمد کسب مي‌کنند. مؤسسات کاريابي که طبق مقاوله‌نامه‌هاي سازمان بين‌المللي کار قرار بود واسطه‌اي ميان جوينده کار و کارفرما باشند، اکنون تحت عنوان مؤسسات کاريابي غيرمجاز تبديل به يک منبع درآمد شده‌اند. شما به اميد پيداکردن شغل بايد مبلغي پول در ابتدا به آنان پرداخت کنيد و در نهايت نه تنها شغلي نصيبتان نمي‌شود بلکه پول خود را هم از کف داده‌ايد.

 

پسري ۲۳ساله كه تازه خدمت سربازي‌اش تمام شده است، مي‌گويد مدت زيادي است دنبال کار هستم اما پيدا نمي‌کنم. همه دنبال سابقه کار هستند. بين صفحات نيازمندي‌ها به يک آگهي برخوردم که نوشته بود نياز به يک کارگر ساده داريم، حقوق بر مبناي وزارت کار، بيمه، عيدي و سنوات. همه شرايطش عالي بود، فورا تماس گرفتم.

 

گفتند لازم نيست سابقه کار داشته باشيد. همان روز به آدرس آگهي رفتم. ساختمان کوچکي بود در بزرگراه يادگار امام. از صحبت‌ها متوجه شدم در اين ساختمان قرار نيست به عنوان يک کارگر ساده مشغول به کار شوم. کارشناس پشت ميز توضيح داد: «شما از دو روز ديگر مشغول به کار مي‌شويد.

 

از روز اول شما را بيمه مي‌کنيم، حقوق شما براساس پايه حقوق وزارت کار پرداخت مي‌شود و حق عيدي و سنواتتان هم محفوظ است». براي کسي که هيچ سابقه کاري ندارد و ماه‌هاست در جست‌وجوي کار است شرايط ايده‌آلي بود. دستگاه کارت‌خوان خود را روبه‌رويم قرار داد و در حالي که داشت مشخصاتم را روي فرم استخدام مي‌نوشت، گفت: شما مبلغ ۱۰۰ هزار تومان هم پرداخت مي‌کنيد و مابقي کارمزد کاريابي را با اولين حقوق دريافتي خود مي‌توانيد بپردازيد. با خودم فکر کردم تمام‌شدن اين روزهاي بي‌كاري صد هزار تومان مي‌ارزد. چند نفر هم قبل از من همين پول را پرداخت کردند و فکر کردم حتما روال کار همين است. پول را پرداخت کردم و گفتند فردا تماس مي‌گيرند. تماس نگرفتند، خودم زنگ زدم و توضيح دادند که مشخصات شما براي چند شرکت فرستاده شده، به محض نياز نيروي کار به شما اطلاع مي‌دهيم. الان ۲۰ روز است كه بعد از هر تماس همين توضيحات را مي‌دهند و ديروز هم وسط مکالمه تلفن را قطع کردند.

 

اين روايت تجربه يکي از کساني بود که به اميد پيداکردن شغل جذب قول و ضمانت‌هاي کلامي مؤسسات کاريابي شده بود. اما اين تجربه به اين فرد و اين مؤسسه محدود نمي‌شود. به گفته داوود عسگري، دبير انجمن صنفي کاريابي‌هاي استان تهران بيش از ۲۰۰ مؤسسه کاريابي غيرمجاز مشغول به فعاليت هستند، مؤسساتي که نام آنها به عنوان مؤسسه کاريابي مجاز در سايت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي ثبت نشده است اما فعاليت آنها غيرقانوني نيست و هيچ نهادي متولي نظارت و کنترل اين مؤسسات نيست.

 

مدتي پيش وزارت کار با راه‌اندازي سايت karyabi.mcls.gov.ir تلاش کرد با معرفي مؤسسات کاريابي مجاز در استان‌هاي مختلف کشور وضعيت اين مؤسسات را سامان ببخشد اما با وجود اين همچنان مؤسسات کاريابي به شکل فزاينده‌اي مشغول به کار هستند. همچنان که در روايت تجربه يکي از جويندگان کار اشاره شد، اين مؤسسات حتي در قالب آگهي استخدام افراد را جذب مي‌کنند.

 

وزارت کار براي جلوگيري از سوءاستفاده اين مؤسسات غيرمجاز اعلام کرده افراد براي طرح شکايت به اين وزارتخانه يا قوه قضائيه مراجعه کنند و در صورت شناسايي اين مؤسسات در فضاي مجازي به پليس فتا آن را معرفي کنند اما با وجود بوروکراسي حاکم آيا کسي که دنبال کار است، اميد پيگيري و دريافت مبلغ پرداختي خود به اين مؤسسات غيرمجاز را دارد؟

 

زهرا کريمي، کارشناس حوزه کار معتقد است اين مؤسسات از استيصال جويندگان کار استفاده کرده و يک منبع درآمد براي خود ايجاد مي‌کنند اما اين وظيفه وزارت کار به عنوان متولي امر است که جلوي رشد و فعاليت اين مؤسسات را بگيرد و نمي‌توان کنترل اين مؤسسات را به اراده افراد مستأصل و گرفتار در بحران عميق بي‌كاري محول کرد. اين کارشناس بازار کار توضيح داد: جاي تأسف دارد که افرادي تحت عنوان مؤسسات کاريابي غيرمجاز از استيصال جويندگان کار سوء‌استفاده کنند، بدون آنکه خدمتي ارائه کنند. چندسالي است وزارت کار از گسترش فعاليت کاريابي‌هاي خصوصي حمايت مي‌کند.

 

او اضافه کرد: انتظار مي‌رود مؤسسات کاريابي در ابتدا هيچ پولي از مراجعه‌کننده دريافت نکنند و بعد از پيداشدن شغل حق کارمزد خود را به صورت اقساط از حقوق دريافتي مراجع دريافت کنند اما متأسفانه حتي در مؤسسات کاريابي مجاز هم ما شاهد اين هستيم که قبل از پيداشدن شغل مبلغي را از جوينده کار اخذ مي‌کنند.

 

زهرا کريمي معتقد است اين وظيفه حمايتي وزارت کار است که سازوکار مؤسسات کاريابي را کنترل کند و جلوي فعاليت مؤسسات کاريابي غيرمجاز را بگيرد.

 

البته تمهيدات قانوني براي جلوگيري از فعاليت مؤسسات کاريابي غيرمجاز در نظر گرفته شده است. رئيس گروه کاريابي‌هاي داخلي ايران درخصوص جرائم مؤسسات کاريابي غيرمجاز در کشور، اعلام کرده که مؤسسات کاريابي غيرمجاز در صورت شناسايي براي بار اول، علاوه بر پلمب دفتر کار و اخذ تعهد، مبلغ ۵۰ ميليون ريال جريمه نقدي مي‌شوند، به طوري که تکرار اين موضوع در نوبت دوم و سوم تخلف به ترتيب ۲۵۰ ميليون ريال و ۴۰۰ ميليون ريال جريمه خواهد داشت. اما اين مندرجات قانوني هم بدون گسترش دامنه نظارتي و بازرسي از سوي وزارت کار نتوانسته مانعي بر سر فعاليت و رشد مؤسسات کاريابي غيرمجاز باشد.

 

در حال حاضر ۸۰۰ مرکز مشاوره شغلي و کاريابي داخلي و حدود ۱۱۰ کاريابي خارجي در سطح کشور به صورت مجاز فعاليت مي‌کنند و متقاضيان بايد از طريق سايت وزارت کار کاريابي‌هاي مجاز داخلي و خارجي را استعلام کنند.

 

 

sharghdaily.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش