پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۱۵ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۶۴۸
اشتغال و تعاون

تله کاریابی‌های غیرمجاز برای متقاضیان کار

کاریابی های غیرمجاز,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

آن‌طور که کارشناسان می‌گویند اولین نقش و وظیفه ای که برای دفاتر کاریابی تعریف شده است، هدایت کارجو به سمت کار است. براساس آمار منتشر شده، در حدود ۸۰۰ کاریابی داخلی و ۱۱۰ کاریابی خارجی به‌صورت مجاز در سطح کشور فعالیت می‌کنند، اما در این میان هستند افرادی که با راه‌اندازی کاریابی‌های غیرمجاز و دادن وعده‌های سر خرمن به متقاضیان کار، برخلاف نقش تعریف شده اقدام می‌کنند. در همین راستا بود که سال گذشته شناسایی غیرمجازها در وب آغاز شد و امسال نیز پیشنهاد افزایش جریمه آنها به ۶۰‌میلیون تومان ارائه شد.

 

وظیفه اصلی دفاتر کاریابی، هدایت کارجو به سمت کار است و دفاتر کاریابی خصوصی و دولتی به‌عنوان ارائه‌دهندگان خدمات راهنمایی و مشاوره شغلی، مراکز اتصال افراد جویای کار به بازار کار به شمار می‌آیند. براساس آمار منتشر شده از عملکرد کاریابی‌ها در سطح کشور در سال ۹۵، در حدود ۸۰۰ کاریابی داخلی و ۱۱۰ کاریابی خارجی به‌صورت مجاز در سطح کشور فعالیت می‌کنند. همچنین ۶۰۲‌هزار و ۵۴۱ نفر به‌عنوان جویندگان کار به کاریابی‌های خصوصی و دولتی مراجعه کردند که از مجموع این میزان متقاضی ۵۵۶‌هزار و ۳۳۴ نفر به کاریابی‌های خصوصی و ۴۶‌هزار و ۱۰۷ نفر به کاریابی‌های دولتی مراجعه داشته‌اند.

 

افزون بر این، سهم معرفی کارجویان به کارفرمایان به‌واسطه کاریابی‌های خصوصی ۴۸۳‌هزار و ۶۳۱ نفر و از طریق کاریابی‌های دولتی ۲۲‌هزار و ۴۷۴ نفر بوده است. همچنین آن‌طور که آمار سال ۹۵ نشان می‌دهد از بین معرفی بالغ بر ۵۰۶‌هزار کارجو از طریق کاریابی‌های خصوصی و دولتی به کارفرمایان، ۱۸۵‌هزار و ۳۵۸ فرد متقاضی شغل، به کار گمارده شدند که ۱۶۷‌هزار و ۹۹۶ نفر با معرفی به کاریابی‌های خصوصی و ۱۷‌هزار و ۳۹۲ نفر با معرفی کاریابی‌های دولتی مشغول به کار شدند. به‌گفته بابک هاشمی پور، رئیس کانون کاریابی‌های کشور، متقاضی شغل در کاریابی‌ها باید مبلغ ۱۸‌هزار تومان بابت مشاوره شغلی و ثبت نام در سامانه با کاریابی پرداخت کند که این مبلغ در صورتی که فرد به کار گمارده نشد نیز قابل استرداد نخواهد بود.

 

هزینه کارجویان چقدر است؟

سال گذشته، رئیس کانون کاریابی‌های کشور میزان هزینه کارجویان را اعلام کرد. آن‌طور که هاشمی‌پور گفته است: پس از اینکه فرصت شغلی متناسب با شرایط متقاضی در سامانه دریافت شد، کارجو از طرف کاریابی به کار معرفی می‌شود؛ در این مرحله عملیات مصاحبه و احراز شرایط فرد از سوی کارفرما برای جذب در بازار کار انجام و درصورت تائید به کارگماری فرد، این تائیدیه از سوی کارفرما به کاریابی اعلام می‌شود. او ادامه داد: در این مرحله نیز کاریابی نصف حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را به‌عنوان حق الزحمه به کارگماری از کارجو دریافت می‌کند.

 

همچنین درصورتی که حقوق پایه متقاضی بیش از حداقل دستمزد باشد، کاریابی‌های مجاز هستند علاوه بر دریافت نصف پایه حقوق، از مازاد حقوق پایه، حداکثر تا سقف ۳۰‌درصد را به‌عنوان حق الزحمه از فرد معرفی شده به شغل، دریافت کنند. همچنین آن‌طور که اعلام شده متقاضی شغل در کاریابی‌ها باید مبلغ ۱۸‌هزار تومان بابت مشاوره شغلی و ثبت نام در سامانه به کاریابی پرداخت کند. همچنین سال گذشته رئیس کانون کاریابی‌های کشور از واگذاری بیمه بیکاری به کاریابی‌ها خبر داد که قرار شد در ابتدا این طرح در دو استان تهران و سمنان به‌صورت پایلوت انجام شود و سپس به‌صورت طرحی فراگیر در سراسر کشور به اجرا درآید.

 

وعده‌های سرخرمن کاریابی‌های غیرمجاز

به‌گفته کارشناسان، اولین نقش و وظیفه ای که دفاتر کاریابی برعهده دارند، هدایت کارجو به سمت کار است.همچنین از آنجایی که بسیاری از کارجوهای تحصیلکرده با توجه به دارا‌بودن تخصص‌های لازم توانایی به‌کارگیری تخصص خود را ندارند، از این رو موسسات کاریابی با تمرکز با مشاوره‌های دقیق این دسته از افراد را به سمت بازارهای کار هدایت و روانه می‌کنند. اما با توجه به موج جدید بیکاری که با افزایش فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار شکل گرفته است، هستند کسانی که از این فرصت سوءاستفاده می‌کنند و با راه‌اندازی کاریابی‌های غیرمجاز پول خوبی را به جیب می‌زنند. کاریابی‌های غیرمجازی که با لحاظ شرایط ایده آل تعداد زیادی از کارجویان مشتاق به کار را به سوی خود جذب می‌کنند و با گرفتن مبلغی به آنها وعده استخدام و یافتن شغلی مناسب را می‌دهند، اما درنهایت خبری از عملی شدن وعده‌های فریبنده آنها به متقاضیان سرخورده نیست.

 

شناسایی غیرمجازها در وب

با افزایش تعداد کاریابی‌های غیرمجاز، ۱۹ آذر سال گذشته بود که شناسایی آنها در وب آغاز شد. بعد از اینکه رئیس کانون کاریابی‌های کشور از فعالیت غیرمجاز ۹۵‌درصد کاریابی‌ها در فضای مجازی خبرداد، مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر جدیت این وزارتخانه در تعیین تکلیف این کاریابی‌ها با حمایت پلیس فتا و سایر دستگاه‌ها و نهادها تاکید کردند. به گزارش مهر، در همین حال مدیر دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت کار از مکاتبه با دادستانی کل کشور برای دریافت مجوز مسدودکردن کاریابی‌های غیرمجاز در فضای مجازی خبر داد تا پس از جلوگیری از فعالیت، اقدام قضائی علیه آنها انجام شود.

 

در این مکاتبه آمده است: به استناد ماده ۲ و بند ج ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مجازات اشتغال به حرفه کاریابی و مشاوره شغلی بدون داشتن پروانه کار، در راستای مقابله با گسترش مراکز کاریابی غیرمجاز در فضای مجازی و تمهیدات انجام گرفته در این راستا از سوی وزارت متبوع، از کلیه انجمن‌ها و نمایندگان کانون درخواست می‌شود تا در اسرع وقت، اطلاعات و مستندات کامل کلیه سایت‌ها، کانال‌ها و گروه‌های فعال در شبکه مجازی را به‌صورت کتبی به ایمیل کانون ارسال فرمایید.

 

پیشنهاد جریمه ۶۰ میلیونی

فعالیت غیرقانونی و غیرمجاز کاریابی‌ها و وعده‌های سر خرمن آنها باعث شد که امسال پیشنهاد افزایش جریمه آنها ارائه شود. درحال حاضر میزان جریمه کاریابی‌های بدون مجوز از پنج تا۴۰‌میلیون تومان است که پیشنهاد افزایش این رقم مبنی بر ۶۰‌میلیون تومان ارائه شده است. همچنین آن‌طور که در خبرها آمده است برای آن دسته از کاریابی‌هایی که غیرمجاز هستند علاوه بر جریمه نقدی سایت و دفتر کاریابی مربوط نیز پلمب می‌شود.

 

اقدام وزارت کار برای جلوگیری از سوءاستفاده

برای جلوگیری از سوءاستفاده کاریابی‌ها از اعتماد مردم، وزارت کار اعلام کرده است که مردم قبل از مراجعه به کاریابی‌ها به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند و ازمجاز و غیرمجاز‌بودن سایت‌های مورد نظراطمینان حاصل کنند. طبق قانون در کاریابی‌های فیزیکی باید مجوز فعالیت این واحدها در معرض دید مراجعه‌کنندگان باشد .

 

مدیر کل هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت کار در این باره به تسنیم، گفت: به موجب قانون مصوب مجلس و همینطور آیین نامه‌های اجرایی که بر اساس این قانون تنظیم شده تمامی افراد حقیقی و حقوقی که می‌خواهند در بحث اشتغال و معرفی اشخاص به کار در فضای حقیقی و مجازی فعالیت کنند باید دارای مجوز از این وزارتخانه باشند، اما در حال حاضر با توجه به گسترش فضای مجازی در کشور بخش عظیمی از افراد در فضای مجازی و کاریابی مشغول هستند.

 

محمد اکبرنیا با بیان اینکه میزان جرائم نقدی کاریابی‌های غیرمجاز هر سه سال یکبار قابل تجدید است، گفت: با توجه به فضای مجازی و گستردگی کار کنترل در این حوزه بسیار سخت و دشوار شده است. در حال حاضر در سایت وزارت کار آیتمی به نام کاریابی طراحی شده که تمام سایت‌های کاریابی مجاز داخلی (۸۵۰ مورد) و خارجی (۱۰۰ مورد) با آدرس، شماره تلفن و اسم مدیر قابل رویت است. او افزود: جدا از این در فضای مجازی نیز به کاریابی‌های داخلی و خارجی اعلام شده که هم در شبکه‌های اجتماعی هم در سایت‌ها باید شماره مجوز خود را اعلام کنند.

 

سوسن یحیی‌پور

 

 

armandaily.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش