یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۱ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۶۷۹
اشتغال و تعاون

پارتی بازی برای ژن خوب!

پارتی بازی ممنوع,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
توصیه نامه  استخدام برخی مسئولان برای فامیل و دوستان شان چه عواقبی دارد وچرا قابل تعقیب قانونی نیست؟

تصویری از چند نامه در فضای مجازی منتشر شد و با کمی پیگیری منبع انتشار آن به خبرنگاری رسید که مدعی بود یکی از نماینده های مجلس برای استخدام برادرزاده اش در سازمان تامین اجتماعی همدان نامه زده و این نامه در انتها منجر به استخدام آقای برادرزاده شده است. هرچند این موضوع مربوط به الان نیست و نامه در سال ۹۶ زده شده و استخدام در سال ۹۷ به وقوع پیوسته اما این گونه بهره گیری از ژن های خوب شائبه‌هایی را به همراه دارد که همین موضوعات باعث می شود مردم در شبکه های اجتماعی به آن واکنش جدی نشان بدهند.  البته پیش از این هم تعداد زیادی نامه سفارشی داشته ایم که تعدادی از آن ها را مرور می کنیم.

توصیه برای دختر

«عزت ا... یوسفیان ملا» نماینده آمل که پنج دوره سابقه نمایندگی مجلس را دارد، طی نامه ای در سال ۱۳۹۶ خواستار به کارگیری دخترش در یکی از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت (پژوهشگاه نفت) شده و در این خصوص با «بیژن زنگنه» وزیر نفت مکاتبه کرده و از قرار معلوم موفق به کسب نظر مساعد زنگنه برای استخدام وی شده بود. این مسئله در همان زمان توسط برخی رسانه ها دنبال شد، به طوری که در یک برنامه زنده تلویزیونی از «بیژن زنگنه» وزیر نفت درباره این موضوع سؤال شد. او پاسخ داده بود: «دختر نماینده مجلسی که در وزارت نفت استخدام شده PHD دارد و ضوابط استخدامی برای لیسانس و فوق لیسانس با دکترا فرق می‌کند و باید از طریق آزمون سراسری برای استخدامی اقدام کنند اما برای مقطع دکترا این مسئله وجود ندارد.»

توصیه برای حامیان

نامه ای با سربرگ سازمان اداری و استخدامی کشور به استانداری اصفهان در مهر ماه سال گذشته منتشر و در آن نام ۱۰ نفر با پست های مربوط ابلاغ شد که خیلی زود با واکنش های زیادی همراه بود. ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در اظهار نظری جنجالی اعلام کرد که این فهرست ۱۰ نفره را استاندار اصفهان به تهران معرفی کرده است تا  افراد نام برده در این فهرست  که پیش از این ادمین کانال‌های تلگرامی حامی دولت بودند به صورت قراردادی و خارج از ضوابط قانونی و بدون حتی یک روز کار اداری، به سمت بخشداری و معاون فرمانداری منصوب شوند. کاربران فضای مجازی با هشتگ استخدام رانتی ضمن انتقاد از این شیوه، به این رویه گزینش نیروهای انسانی اعتراض کردند.

توصیه  برای خواهر

توصیه‌نامه رئیس موسسه حکمت و فلسفه در سال ۱۳۹۷ برای جذب خواهر وی در یک سمت مدیریتی در آموزش و پرورش استان قم هم در زمان خودش با واکنش‌های زیادی همراه بود. ماجرا از این قرار بود که عبدالحسین خسروپناه در این نامه از حمید شیخ‌الاسلام درخواست می کند تسهیلات لازم برای انتقال همشیره‌اش از دزفول به قم و نیز همکاری در پست‌های مدیریتی فراهم شود.  با دست به دست شدن تصویر این نامه در شبکه‌های اجتماعی، موجی از واکنش‌ها به راه افتاد و این انتقال هم صورت نگرفت.

توصیه برای نزدیکان

نامه دستوری استانداری خوزستان به شهرداری ایذه برای استخدام سه نفر از نزدیکان یکی از مسئولان شهرستان ایذه در فضای مجازی دست به دست شد و طولی نکشید که این موضوع به صورت یک جنجال در فضای مجازی مطرح شد و کاربران این موضوع را بررسی کردند، هرچند در ابتدا با تکذیب این نامه، خبرش شایعه  و عکس نامه فتوشاپ اعلام شد اما شنیده ها حاکی از آن است که این نامه اوایل خرداد به شهرداری ایذه ابلاغ شده است.

توصیه برای برادرزاده

یکی دیگر از نامه های جنجالی سفارشی، مربوط به نامه جبار کوچکی نژاد بود که در ماه های آخر سال ۱۳۹۷ به رئیس دانشگاه فرهنگیان نوشته بود. او در این نامه در توصیه ای می خواهد که برادرزاده اش به استخدام دانشگاه فرهنگیان درآید. این نماینده در نامه توصیه ای دیگری، برای فردی که در تهیه ودیعه خانه اش مشکل داشته، به رئیس هلال احمر می نویسد که به او یک چادر برای زندگی بدهند.

خطرات این توصیه ها

گله مندی مردم از رفتار‌های برخی مسئولان برکسی پوشیده نیست. رفتار این دسته سبب شده عملکرد غیررانتی و شایسته سالار بسیاری دیگر هم زیرسوال برود و هنگامی که در تاکسی و مترو بحثی می‌شود برخی بگویند: «همه شان همین هستند.» رفتار رانتی و حمایت خاص و ویژه خواری ژن‌های خوب کمکی به انقلاب و اعتماد مردم نمی‌کند و بیشتر آن مسئولان را از چشم و دل مردم می‌اندازد.

این نوع پارتی بازی ها شاید برای یک یا چند نفر سود داشته باشد اما حاصل اش تحمیل خسارت به آن اداره، پایین آمدن میزان بهره وری سازمانی و نارضایتی ارباب رجوع است. البته بماند در این میان تضییع حق افراد شایسته و گناهی که به خاطر آن بر ذمه افراد است! متاسفانه پارتی بازی و توصیه پذیری باعث می شود افراد نالایق سرکار بیایند و چه بسا پست های مهم را نیز از آن خود کنند. از طرفی پست های سازمانی مانند حلقه های زنجیر به هم متصل هستند و زمانی که یک حلقه سست باشد دیر یا زود کل زنجیر از هم می پاشد.

حلقه مفقوده ای به نام قانون

در حکومت اسلامی مسئولیت ها و مناصب دولتی جایی برای فامیل بازی و پارتی بازی نیست بلکه باید برای انتصابات و استخدام های دولتی در سایه شعار اعتدال شایستگی افراد نیز احراز شود. اکنون که دولت به دنبال احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور است، باید روال اداری را به گونه ای اصلاح کند که با اجرای شفاف و کامل قانون زمینه اعمال نظرهای شخصی، پارتی بازی و توصیه پذیری به حداقل ممکن برسد. چون با استخدام به روش توصیه ای جوانان شایسته برای گرفتن مناصب در حکومت نا امید می شوند.

یکی دیگر از راه های مبارزه با این توصیه ها و پارتی بازی ها که از مصادیق بارز بی عدالتی در جامعه است، ایجاد راهکارهای قانونی برای تنبیه توصیه کننده و توصیه پذیرنده است مانند رشوه دهنده و رشوه گیرنده. قانون باید به گونه ای باشد که با سوء استفاده کنندگان از قدرت به شدت برخورد کند تا دیگر شاهد توصیه‌های این چنینی نباشیم. از سوی دیگر با انتشار این گونه نامه‌ها باید عرصه را طوری بر این سوءاستفاده‌کنندگان تنگ کرد تا هزینه سوءاستفاده بالا رود و شاهد آن نباشیم.

ناصری

khorasannews.com
  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش