پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۷۵۱
اشتغال و تعاون

با هدف مهار آسیب‌های کرونا مطرح شد

۶ پیشنهاد حمایتی برای کسب‌وکارها

پیشنهادهای حمایتی برای کسب‌وکارها,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

گام جدید برای پشتیبانی از کسب وکارهای کوچکی که در معرض آسیب از ویروس کرونا (corona) قرار دارند، برداشته شد. در گام نخست جزئیات اقدامات مربوط به ستاد بررسی اثرهای ویروس کرونا در تجارت( در قالب سه سطح) اعلام شد و اینک در گام دوم، متولی امور بازرگانی در وزارت صمت در قالب نامه ای، ۶ پیشنهاد را برای رفع چالش های کسب وکارهای خردی که از ویروس کرونا آسیب می بینند، خطاب به معاون اقتصادی رئیس جمهوری ارائه کرده است.

۶ پیشنهاد حمایتی برای کسب وکارها

در واقع بررسی سیاست های متولیان تجاری در روزهای گذشته و بعد از شیوع ویروس کرونا در ایران، نشان می دهد عمده تمرکز سیاست گذار بر متعادل سازی مشکلات بنگاه های کوچک و متوسطی گذاشته شده است که از درجه آسیب پذیری بالایی برخوردارند. در این چارچوب، مسئولان دولتی درصدد هستند از این روش حمایت از تولیدات داخلی را در اولویت قرار دهند تا نیازهای اضطراری مردم در شرایط فعلی به آسانی تامین شود. اما عمده پیشنهادهای حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی به سمت برنامه های حمایتی از مسیر انواع معافیت ها و حمایت مالی من جمله « معافیت های مالیاتی» و« تخصیص تسهیلات، اعتبارات و کمک های بانکی» متمرکز شده است.

متولی امور بازرگانی در وزارت صمت خطاب به محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهوری در نامه مذکور بر انجام اقدامات حمایتی برای کسب وکارهای خرد تأکید کرده است. او تصریح نموده است که این گروه از کسب وکارها در ایام فروش انتهایی سال، با آسیب های جدی جبران ناپذیری مثل تعطیلی واحد ها، بی کاری، کاهش چشمگیر درآمدها و... که منتج به ایجاد معضلات تامین معاش، عقب افتادگی اقساط بانکی، بدهکاری و بیکاری شده، روبرو هستند.

از این دیدگاه معافیت های مالیاتی و تخصیص بعضی اعتبارات بانکی برای رفع مشکلات بنگاه های خرد ضروری است. بر این اساس، بخشیده شدن مالیات کلیه صنوف( کسب وکارهای خرد)، معافیت از پرداخت حق بیمه خویش و کارگران، استمهال اقساط بانکی، تخصیص تسهیلات و اعتبارات بلاعوض و بی بهره بانکی، معافیت پرداخت حق عضویت و شارژ این گونه فعالیت ها در تشکل های دولتی و غیردولتی، معافیت از پرداخت هر گونه هزینه جانبی در حوزه های شهرداری، بخشداری و دهداری سرفصل های پیشنهادهای جدید متولیان وزارت صمت است.

در واقع میتوان نامه نگاری جدید متولی امور بازرگانی با معاون اقتصادی رئیس جمهوری را در راستا و در تکمیل برنامه های تشویقی متولیان تجاری در روزهای گذشته دانست. در هفته جاری کسب وکارهای کوچک مشمول سیاست های تشویقی شدند. حسین مدرس خیابانی در روزهای قبل از طراحی بسته پیشنهادی برای جبران خسارت کسب وکارهای کوچک از ویروس کرونا (corona) خبر داده است. جزئیات بسته پیشنهادی ستاد« بررسی اثرات ویروس کرونا در تجارت» نمایش گر این است که سیاست های تشویقی در بخش« مالیات»،« استمهال وام های بانکی» و« بیمه تامین اجتماعی» از طرف متولیان در نظر گرفته شده تا شغل های خرد آسیب دیده از کرونا، از بین نروند. البته این بسته تنها حاوی کسب وکارهای خرد نیست و سیاست گذار برای بخش هایی که در تجارت خارجی به علت کرونا آسیب دیده اند، مشوق های مشابهی تعریف کرده است.

کارشناسان معتقد هستند شیوع کرونا (corona) در آخرین روزهای سال، شرایط کسب وکارها را پیچیده کرده است؛ در همین راستا جدیدا ستاد آسیب شناسی در وزارت صمت تشکیل شده که قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از آن خبر داد. حسین مدرس خیابانی خاطرنشان کرد برای این که خیلی از کسب وکار ها در این بازه زمانی آسیب دیده اند، ستادی با عنوان« بررسی اثرات ویروس کرونا در تجارت» تشکیل شده تا با مشوق هایی این کسب وکار ها آسیب نبینند. به گفته مدرس خیابانی، این ویروس سبب آسیب به کسب وکار های کوچک، مثل اغذیه فروش ها شده است و به همین علت بسته ویژه ای پیشنهاد شده تا قسمتی از مالیات، استمهال وام، بیمه تامین اجتماعی و دیگر مشوق های تشویقی به این کسب وکار ها اختصاص یابد تا از آسیب پذیری در امان بمانند.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در مورد بیکار شدن کارگران به دلیل اثرات سوء ناشی از ویروس کرونا اظهار‌کرد :به نظرم باید به سمت کسب وکار های اینترنتی برویم و شغل های دیگری را فعال کنیم تا این دوره را پشت سر بگذاریم، چراکه شغل برای مردم مهم است ضمن اینکه باید توجه کنیم اولویت دهی به صادرات هم ظرفیت های خالی کارخانه ها را پر و هم اشتغال پایدار را حفظ می کند. مدرس خیابانی با بیان اینکه در شرایط فعلی حفظ اشتغال مهمتر از رشد اشتغال ملی است، گفت:البته در گزارش هایی که ما در وزارت صمت داریم تولید در همه رسته ها و گروه های کالایی روند افزایشی دارد که این نکته مثبتی است.

جزئیات نامه نگاری

ولی حسین مدرس خیابانی در نامه جدید خود به محمد نهاوندیان، خواهان رفع معضلات کسب وکارهای خرد آسیب دیده از کرونا شده و در این خصوص ۶ پیشنهاد ارائه کرده است. در قسمتی از این نامه که با عنوان« رفع مشکل کسب وکارهای خرد آسیب دیده متأثر از شیوع بیماری کرونا» نوشته شده ، آمده است:پیرو موضوعات مطرح شده در نشست ستاد بررسی آثار شیوع بیماری کرونا در بخش تجارت در تاریخ هفتم اسفند ماه و با توجه به بررسی های انجام شده از نتایج زیان بخش شیوع بیماری ذکر شده در سطح کشور برای فعالان اقتصادی و هشدارهای بهداشتی مستمر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ایجاد گرفتاری و نگرانی های عموم مردم در فعالیت های تجاری در بخش های گوناگون، به خصوص در فعالیت کسب وکارهای خرد صنفی، تولیدی، خدماتی و خدمات فنی باعث شد تا بعضی از اینگونه کارها ، علی الخصوص در ایام فروش پایانی سال، با آسیب های جدی جبران ناپذیری مثل تعطیلی واحدها، بی کاری، کاهش چشمگیر درآمدها و...( که منجر به ایجاد معضلات تامین معاش، عقب افتادگی اقساط بانکی، بدهکاری و بیکاری می شود)، روبرو شوند.

بدین ترتیب با توجه به مطالب مطرح شده در جلسه مذکور و به منظور جبران بخشی از آسیب ها و دل نگرانی های این قشر، پیشنهادهای زیر جهت استحضار و اقدام ارائه می شود:

پیشنهاد نخست:مالیات کلیه صنوف( کسب وکارهای خرد مشخص) در ماه اسفند بخشوده شود.

پیشنهاد دوم:در اسفند ماه امسال صنوف مزبور، از پرداخت حق بیمه خویش و کارگران تحت پوشش معاف شوند.

پیشنهاد سوم:از ماه اسفند امسال تا زمان عادی شدن فرآیند فعالیت های تجاری در سطح کشور، مطابق با اعلام رسمی وزارت بهداشت نسبت به استمهال اقساط بانکی این بخش از واحدهای صنفی اقدام لازم صورت گیرد.

پیشنهاد چهارم:تسهیلات و اعتبارات بلاعوض و کم بهره بانکی به اینگونه فعالیت های تجاری تخصیص داده شود.

پیشنهاد پنجم:معافیت پرداخت حق عضویت و شارژ این طور فعالیت ها از اسفندماه امسال تا اطلاع ثانوی در تشکل های دولتی و غیردولتی.

پیشنهاد ششم:معافیت از پرداخت هرگونه هزینه های جانبی در حوزه های شهرداری، بخشداری ها و دهداری مانند پسماند و ... برای این گونه فعالیت های اقتصادی.

donya-e-eqtesad.com
  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش