به گزارش ایسنا، بعد از چند هفته تعطیلی اصناف که در ایام نوروز شروع شده بود، از هفته جاری و بر اساس چارچوب تعیین شده از سوی وزارت بهداشت مجوز فعالیت برخی صنوف کم خطر صادر شد.
اما در جریان شیوع ویرورس کرونا و ضرورت کاهش تردد و حضور به صورت جمعی و اهمیت فاصله گذاری اجتماعی، از اسفندماه بود که با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تغییراتی در مورد ساعت کار و در ادامه نحوه حضور کارکنان در محل کارشان ایجاد شد.
در مرحله اول ساعت کاری ادارات کاهش و به ۸ تا ۱۳ تغییر کرد و در ادامه حضور آنها حداقلی شد؛ به طوری که از هفته دوم فروردین قرار بر این شد تا کارکنان به صورت شیفتی و یک سوم در محل کار حاضر باشند و دو سوم دیگر به صورت دورکار بوده و یا از مرخصی استفاده کنند که البته مرخصی آنها جزو استحقاقیهای سالانه محسوب نمیشود.
این روال که با بخشنامه سازمان اداری و استخدامی به دستگاه ها ابلاغ شده بود تا ۲۰ فروردین ادامه پیدا کرد تا اینکه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا برای نحوه فعالیت کارکنان و اصناف تغییراتی در نحوه فعالیت کارکنان ایجاد شد. این در حالی است که از ۲۳ فروردین ماه و طبق بخشنامه سازمان اداری و استخدامی مقرر شد تا کارکنان با تعداد بیشتری حاضر شوند و حضور آنها از یک سوم موجود به دو سوم افزایش می یابد و یک سوم دیگر دورکار و یا مرخصی باشند.
همچنین ساعت کار کارکنان نیز تا حدودی افزایش یافت و از ۷ تا ۱۴ رسیده که این ساعت قرار است برای ماه رمضان نیز اعمال شود.
اما اکنون حدود دو هفته از آخرین بخشنامه در مورد نحوه حضور کارکنان در ادارات و دستگاه ها گذشته و با توجه به اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم تازه ای در این رابطه نداشته، روند قبلی همچنان ادامه داشته و کارکنان به صورت دو سوم حاضر می شوند و یا می توانند دورکار باشند.
این در حالی است که در نیمه اسفند ماه ، سازمان اداری و استخدامی طی بخشنامه ای برای دستگاه ها مجوز دورکاری کارکنان را صادر کرد و می توانند در صورت امکان و با توجه به نوع مشاغل از دورکاری استفاده کنند.
هر گونه تغییری در رابطه با فعالیت کارکنان در زمان پیش رو منوط به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و سازمان اداری و استخدامی نیز طبق آن بخشنامه جدید را صادر خواهد کرد.
- 18
- 2