جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۲۰۰۰۱۸

زندگی چند فرد موفق که از محل کارشان اخراج شده بودند

اخراج برای بیشتر ما یک اتفاق مایوس‌کننده است. کمتر کسی پیدا می‌شود که از اخراج شدنش خوشحال باشد یا آرزو کند کاش زودتر اخراج می‌شد. از نظر آن‌هایی که این اتفاق را تهدیدی علیه موفقیت‌شان می‌دانند، اخراج هیچ معنای مثبتی نمی‌تواند داشته ‌باشد. حسِ کنار گذاشته ‌شدن، ناتوانی و سرخوردگی ناشی از می‌تواند هرکسی را برای تلاش دوباره بی‌انگیزه کند اما گاهی اخراج، تلنگری است که می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت باشد. اگرچه اخراج همیشه به معنی نقصِ شما در کار نیست اما بررسی دلایلی که باعث اخراج‌تان شده است و رفع نقطه ضعف‌ها می‌تواند به موفق‌تر عمل کردن‌تان کمک کند.

حتی ممکن است با اخراج متوجه شوید که باید زمینه کاری‌تان را تغییر دهید و جایگاه واقعی‌تان را بیابید. در پرونده امروز زندگی سلام، باور عمومی منفی را که نسبت به اخراج وجود دارد به چالش می‌کشیم و در ادامه از افرادی می‌گوییم که نه تنها اخراج متوقف‌شان نکرده بلکه راهگشای مسیر موفقیت آن‌ها بوده ‌‌است.

استیو جابز

اخراج افراد موفق,اخراج افراد موفق از محل کار,زندگی افراد موفق بعد از اخراج

 از کجا اخراج شد؟  شرکت اپل

 بعدش چی شد؟  بازگشت به اپل و کسب سرمایه بیشتر 

«استیو جابز» چهره‌ای پیشرو در صنعت رایانه و  نامِ او یادآور «اپل» است. جابز در سال ۱۹۷۶ میلادی در سن ۲۱ سالگی به همراه یکی از دوستانش «استیو وازنیک» شرکت اپل را تاسیس کرد. او مدیر ارشد شرکت بود اما هشت سال بعد به دلیل یک اختلاف مدیریتی از شرکت خودش کنار گذاشته شد. جابز در سال ۲۰۰۵ میلادی در جشن دانش آموختگی دانشگاه استفورد برای اولین‌بار از تاثیر ویرانگر اخراج بر زندگی‌اش گفت. او در شرایطی از شرکت اخراج شد که در آستانه ۳۰ سالگی بود و حتی از دانشگاه دانش آموخته نشده بود. این اتفاق تعادل زندگی جابز را به‌کلی به هم ریخت. چیزی که به جابز کمک کرد تا بتواند از نو شروع کند؛ این بود که پس از اخراجش به چیزی‌هایی فکر کرد که واقعا می‌خواست. با بررسی خواسته‌ها و توانایی‌هایش موفق شد در سال ۱۹۸۵ میلادی شرکت «نِکست» را تاسیس کند. اپل در سال ۱۹۹۶ میلادی شرکت نکست را از جابز خریداری کرد و به این ترتیب او دوباره به اپل برگشت. در همین مدت با یک گروه گرافیکی، «استودیو پیکسار» را راه‌اندازی کرد. وقتی والت دیزنی در سال ۲۰۰۶ میلادی پیکسار را خریداری کرد، استیو جابز به سهام‌دار اصلی والت دیزنی تبدیل شد. به این ترتیب جابز تهدید اخراج شدن را به فرصتی برای موفقیت بیشتر تبدیل کرد.

سالی راکِک

از کجا اخراج شد؟ بزرگ‌ترین بانک آمریکا

بعدش چی شد؟ یکی از موفق‌ترین زنان تاجر دنیا

«سالی راکِک» یکی از قدرتمندترین زنان دنیاست. او در سال ۲۰۰۹ میلادی به‌ عنوان مدیر بخش سرمایه‌گذاری جهانی بانک مرکزی آمریکا استخدام شد اما مدت زیادی در این پست باقی نماند. «راکک» در سال ۲۰۱۱ میلادی از «بنک‌آو‌آمریکا» که بزرگ ترین بانک ایالت متحده آمریکاست، اخراج شد. اخراج او به دلیل تغییرات این بانک و ادغام آن با شرکت «مریل لینچ» که یک شرکت خدمات مالی در آمریکاست، اتفاق افتاد. در سال ۲۰۱۳ میلادی او در یک کنفرانس رسمی از افرادی که اخراجش کردند، تشکر کرد. این اخراج برای «راکک» زمینه ‌ساز پدید آمدن ایده‌هایی تازه برای شروع یک کسب‌ و کار جدید شد که او را به یکی از قدرتمندترین زنان جهان تبدیل کرد. راکک در سال ۲۰۱۶ میلادی شرکت «اِلِوِیت» را راه‌اندازی کرد. این شرکت یک شبکه جهانی مشاوره مالی دیجیتال به زنان است. هدف او از راه اندازی  این پلتفرم، حذف نابرابری‌های جنسیتی در سرمایه‌گذاری بود. انجمن جهانی اقتصاد، او را به عنوان یکی از رهبران جوانِ موفق جهان معرفی کرده ‌است. 

رابرت رد فورد

اخراج افراد موفق,اخراج افراد موفق از محل کار,زندگی افراد موفق بعد از اخراج

از کجا اخراج شد؟ شرکت نفت آمریکا

بعدش چی شد؟ برنده اسکار بهترین کارگردانی

«رابرت رد فورد» کارگردان خوش‌نام سینما، در نوجوانی کارگر ساده یک شرکت انحصاری نفت در آمریکا بود.

 یک‌ روز که «رابرت رد فورد» در محل کار خوابش برده‌بود، یکی از سرکارگران او را دید اما به جای آن‌که اخراجش کند به یک واحد دیگر منتقلش کرد. به این ترتیب فورد توانست به‌طور موقت کارش را حفظ کند اما او برای این کار ساخته نشده‌ بود. پس از مدتی به دلیل یک خرابکاری تازه از کار اخراج شد. اخراج، او را تشویق کرد تا به دنبال رویای همیشگی‌اش برود. او در سال ۱۹۵۴ میلادی برای تحصیل در رشته هنر وارد دانشگاه کلوریدا شد. پس از آن برای بازیگر شدن به نیویورک رفت. فورد در سال ۱۹۶۶ میلادی با اولین تجربه‌های بازیگری‌اش در سه فیلم «این ملک محکوم است»، «تعقیب» و «پا برهنه در پارک» جایگاه خود را در هالیوود تثبیت کرد. اگرچه فورد در دنیای هنر، بیشتر به بازیگری مشهور است اما در سال ۱۹۸۰ میلادی که فیلم اولش «مردم عادی» را کارگردانی کرد، موفق به دریافت اسکار بهترین کارگردانی شد.

اوپرا وینفری

اخراج افراد موفق,اخراج افراد موفق از محل کار,زندگی افراد موفق بعد از اخراج

از کجا اخراج شد؟  یک برنامه تلویزیونی

بعدش چی شد؟ موفق ترین مجری  تلویزیونی

«اوپرا   وینفری» برای بیشتر افراد یکی از چهره‌های سمبلیک تلویزیون آمریکاست. او از ثروتمندترین و موفق‌ترین زنان دنیا به شمار می‌آید که فراز و فرودهای بسیاری برای به دست آوردن موقعیت کنونی‌اش پشت سر گذاشته ‌است. «وینفری» اولین ‌بار به‌ عنوان گزارشگر اخبار وارد تلویزیون شد اما بعد از مدت کوتاهی، تهیه ‌کننده برنامه به این نتیجه رسید که او برای تلویزیون مناسب نیست و اخراجش کرد. این برای وینفری یک شکست بزرگ بود. او پس از این تجربه ناموفق، مجری برنامه ‌‌ای گفت‌وگو محور در تلویزیون شد و این نسبت به گزارشگری برایش یک افت واقعی بود.

چیزی که وینفری فکرش را نمی‌کرد این بود که شاید جای واقعی‌اش در همین نوع از برنامه‌های تلویزیونی باشد. درواقع اخراج او باعث شد تا به جایگاه بهتری در تلویزیون برسد. وینفری از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۱ میلادی برنامه «اپرا» را برای تلویزیون آمریکا تولید و اجرا کرد که در سال‌های پایانی تولیدش، در ۱۴۵ کشور پخش می‌شد. این برنامه تلویزیونی در فهرست محبوب‌ترین برنامه‌های تلویزیونی جهان است. وینفری ثروتمندترین آمریکایی-آفریقایی‌تبار قرن بیستم و چهل‌ و پنجمین فرد قدرتمند جهان است.

هاروی مک‌کی

اخراج افراد موفق,اخراج افراد موفق از محل کار,زندگی افراد موفق بعد از اخراج

از کجا اخراج شد؟  فروشگاه لباس

بعدش چی شد؟ نویسنده یکی از  پرفروش‌ترین ‌کتاب های دنیا

«هاروی مک‌کی» با فروش بیش از ۲۰ میلیون جلد کتاب در زمینه موفقیت کسب‌وکار، یکی از نویسندگان پرفروش دنیا به شمار می‌آید. او از سال ۱۹۸۸ میلادی در پی آگاهی دادن به افراد مختلف برای حفظ کارشان است اما خودش از کارش اخراج شده است. مک‌کی این موضوع را حدود ۵۰ سال از دیگران پنهان کرد و آن را لکه ننگی برای خودش می‌دانست. او برای اولین‌بار در کتاب «ما اخراج شدیم و این بهترین اتفاق زندگی‌مان بود» زاویه‌ای جدید از تجربه تلخ اخراج شدن را با مخاطبانش مطرح و  اخراجش را عامل موفقیت خود معرفی کرد.

به نظر او نفس اخراج شدن، چندان اهمیتی ندارد اما درس‌هایی که این اتفاق به ما می‌آموزد، حیاتی است. «مک‌کی» از سن کم برای تامین مخارج زندگی‌اش به کارهایی مثل پخش روزنامه و جمع‌آوری توپ‌های زمین گلف می‌پرداخت. او بعد از مدتی فروشنده لباس شد که نوعی پیشرفت شغلی برایش بود. این شغل به او کمک کرد تا با فوت‌وفن تجارت آشنا شود اما خیلی زود به دلیل بی‌نظمی‌هایش اخراج شد. این اتفاق زندگی «مک‌کی» را به کلی تغییر داد. او با بررسی دلایل اخراجش به نقطه‌ضعف‌های خود پی برد و با رفع آن‌ها به یکی از موفق‌ترین بازرگانان دنیا تبدیل شد. آثار «مک‌کی» که شامل تجربیاتش از اخراج و تجارت است در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز است.

khorasannews.com
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش