معرفی شغل مشاور املاک
تصور بسیاری از افراد اینست که وجود مشاور املاک، چندان حائز اهمیت نیست و امکان حذف آن ها در معامله وجود دارد. از این رو خیلی از افراد، تمایل به پرداخت هزینه ای برای مشاور املاک ندارند اما درصورت کسب اطلاعات بیشتر درباره وظایف آن ها طرز تفکرشان عوض میشود. درواقع مشاورین املاک، از رو به رو شدن شما با افراد سودجو در هنگام معامله ملک، خودداری میکنند.
تحصیلات مورد نیاز مشاور املاک
شما برای مشاور املاک شدن به شرایط تحصیلی مشخصی نیاز ندارید اما اغلب افراد دارای اهداف بزرگ که قصد پیشرفت شغلی در زمینه مشاور املاک را دارند؛ ترجیح میدهند در این زمینه تحصیلات خود را در رشته های مدیریت سازمان، اقتصاد یا امور مالی ادامه دهند. افراد با استفاده از این تخصص ها می توانند به صورت اصولی، پایه و اساس فروش، ارتباط با مشتری و راه کسب وکار را اموزش ببینند.
مهارت های مورد نیاز مشاور املاک
یکی از مهارت های موردنیاز برای مشاوران املاک اینست که از توانایی های تحلیلی عالی برخوردار باشند تا قادر به ارزیابی درست املاک باشند و برای مشتریان، پتانسیلشان را تعيين کنند. برخی از مهارت های این شغل عبارتند از:
- جزئی نگر بودن:
در شغل املاک و مستغلات، توجه دقیق به جزئیات، امری الزامیست. یک مشاور املاک، توجه خاصی به نیازهای منحصر به فرد مشتریان دارد. درصورت سازمان دهی درست، می توانید با کشف سرنخ ها به خوبی ارتباط برقرار کنید و نیازهای مشتریانتان را در نظر بگیرید و در نتیجه، معاملات بیشتری ببندید.
- مهارت های بین فردی:
شما باید بعنوان یک مشاور املاک، دارای مهارت های بین فردی موثری باشید، به این دلیل که در نقش مشتری محور کار می کنید.
- مهارت های مذاکره قوی:
یکی از مهارت های لازم برای یک مشاور املاک، مهارت مذاکره قوی می باشد؛ به این صورت که باید با مشاوران املاک، به نمایندگی از مشتریان مذاکره کند.
- مهارت های عالی در خدمات مشتری:
برای جذب مشتریان و حفظ رابطه سالم، داشتن مهارت در خدمات مشتری نیز لازم است.
- مهارت های ارتباطی شفاهی و نوشتاری عالی:
یک مشاور املاک باید در ارتباط با مشتریان و سایر متخصصان باشد و با آن ها کار کند.
انواع مشاور املاک
مشاورین املاک به چندین دسته در ابعاد تخصصی نظیر« مشاور فروشنده»،« مشاور خریدار»،« مشاور دو طرفه» و« کارگزار ملک» تقسیم می شوند که هر کدام برای ملک مدنظرشان مشاوره و بازاریابی می کنند و مشتری را راهنمایی میکنند.
> مشاور فروشنده:
وقتی که فردی بخواهد ملک خود را اجاره دهد یا بفروشد؛ باید از مشاور فروشنده کمک بگیرد که وظیفه ی او، راهنمایی، مشاوره و بازاریابی ملک به آن فرد است.
> مشاور خریدار:
مشاور خریدار به فردی میگویند که به افراد متقاضی ملک، مشاوره میدهد تا آن فرد بتواند ملک مورد نظرش را بخرد.
> مشاوران دوطرفه:
مشاوران دوطرفه، وظیفه ی مشاوره دادن به خریدار و فروشنده را برعهده دارند. مشاوران املاک دوطرفه باید درصورت مورد پسند واقع شدن ملک از هردوطرف، قراردادی را تنظیم کنند و امضای معامله را بگیرند. از این رو قوانین و مقررات و مسئولیت هایی برای طرفین معامله تعيين میشود.
> کارگزار معاملات:
یک کارگزار معاملات به عنوان نماینده خریدار و فروشنده محسوب میشود و با هیچ یک از طرفین معامله، تعهد محرمانه ای ندارد. او بدون این که منافع طرفین را در نظر بگیرد؛ به صورت قانونی به آنها کمک میکند که این کار بین خریدار و فروشنده با امضای توافقنامه ای صورت گیرد.
وظایف مشاور املاک
>> روابط اجتماعی عالی:
داشتن روابط اجتماعی قوی، یکی از وظایف مشاور املاک است که به خوبی در روابط اجتماعی او ظاهر میشود.
>> احراز هویت طرفین معامله:
مشاور املاک باید هویت طرفین معامله را در یک معامله بررسی کنند و از صحتش مطمئن شوند تا از کلاهبرداری های بعدی جلوگیری شود. از اقدامات مهم در این راستا می توان به بررسی کردن « ممنوع المعامله» نبودن طرفین قرارداد اشاره کرد. مشاور املاک باید حتماً شناسنامه و کارت ملی طرفین معامله را در زمان بستن قرارداد بررسی کند. او باید اطمینان کافی از اهلیت دو طرف معامله حاصل کند تا مشخص شود که در صحت کامل از لحاظ عقلی به سر میبرند.( اهلیت به معنای توانایی قانونی شخص برای داراشدن حق یا اعمال و اجرای آن است.)
>> بررسی کامل ملک:
مشاور املاک موظف است که به بررسی رسمی بودن سند ملک بپردازد؛ دقت کنید که نباید هیچ خط خوردگی در سند ملک وجود داشته باشد و در صورت اضافه شدن توضیحی در آن باید دارای مهر و امضاء باشد. اطلاعات سند ملک باید از نظر جغرافیایی، درست باشد و سند ملک، مطابق با بنچاق باشد. دقت کند که ملک رهن یا توقیف شده را نمیتوان معامله کرد. مشاور املاک باید پس از خواندن پایان کار ساختمان مطمئن شود که اطلاعات درج شده در آن صحیح است.
محل کار مشاوران املاک
مشاور املاک معمولاً فعالیت خود را به صورت حضوری در بنگاه های معاملاتی انجام می دهد. البته جستجوی املاک مناسب جهت سرمایه گذاری، بخشی از کار مشاوران املاک است. گاهی اوقات فرد مشاور، فعالیت خود را به صورت دورکار شروع می کند با این که مرسوم نیست. ممکن است که مشاور املاک، دارای چندین مشاور زیردست باشد.
درآمد مشاور املاک
مشاور املاک، درآمد و حقوق خود را از کمیسیون مربوط به معاملات کسب میکند. بسته به معاملات و توافق مشاور با خریدار یا فروشنده، مقدار کمیسیون تعيين میشود. یکی از عوامل مؤثر در درامد مشاور املاک، شهر و مکان فعالیت او می باشد. قطعاً میزان درآمد مشاور املاک با فعالیت در شهرهای پرجمعیت و بزرگ، بیشتر است. البته مهارت و تجربه در افزایش درامد مشاورین املاک، تأثير مستقیمی دارد.
مزایای شغل مشاور املاک
مزایای شغل مشاور املاک عبارتند از:
- شما می توانید به صورت پاره وقت، شغل مشاور املاک را انجام دهید. در مواقعی از سال، درآمد این شغل بالاست. از این رو افراد زیادی با داشتن مدرک دیپلم به این حرفه وارد میشوند. تلاش بیشتر در این کار باعث میشود که نتیجه کارتان را سریعتر ببینید.
- شغل مشاور املاک را می توان به صورت دورکاری در وقت های آزاد انجام داد.
معایب و محدودیت هاش شغل مشاور املاک
* میزان حقوق مشاوران املاک، ثابت نیست و آن ها درصدی از معاملات را به عنوان دستمزد دریافت میکنند. بنابراین، در دوره ای از سال، ممکن است که بازار مسکن، کساد شود و با مشکل مالی مواجه شوند.
* کار مشاور املاک، در گروه مشاغل پراسترس قرار دارد و احتمالا با نارضایتی مشتریان خود در این مسیر، مواجه میشوید.
* شغل مشاور املاک، به اموزش دیگر مشاورین املاک و همچنین کسب دقت و مهارت بالایی نیاز دارد.
* از الزامات شغل مشاور املاک می توان به آشنایی با بازاریابی و کسب و کار، درک مشتریان و مدیریت درست کار اشاره کرد.
گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش
- 16
- 1