دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
۱۷:۰۶ - ۱۲ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۷۲۶
اجتماعات کارگری

اعتراض کارگران ارکان ثالث نفت: صدایمان شنیده نمی‌شود

اعتراض کارگران ارکان ثالث نفت,کارگران ارکان ثالث نفت
چرا واضح و مشخص برنامه خودشان در مورد تعیین تکلیف نیروهای ارکان ثالث نهادها را اعلام نمی‌کنند، ما سه سال است که در انتظار تعیین تکلیف هستیم، آیا اصلاً اهمیتی داریم؟

به گزارش ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام» یک کلیدواژه است، یک کدِ رمز تکراری، کد رمزی که از بس دست به دست چرخیده و در موردش صحبت شده، نخ نما شده....

 تمام بحث و صحبت‌های سه‌ساله نمایندگان مجلس یازدهم در مورد طرح ساماندهی، طرحی که قرار هست و یا شاید درست‌تر است بگوییم قرار بود کارگران شرکتی نهادهای مختلف از جمله وزارت نفت را تبدیل وضعیت و قرارداد مستقیم سازد، در عمل به هیچ کجا نرسید.

نمایندگان مجلس یازدهم که به زعم خودشان و به گواه مصاحبه‌های مکررشان با رسانه ها، بر تبدیل وضعیت شرکتی‌ها و حذف تمام پیمانکاران و دلالان نیروی انسانی از تمام نهادهای عریض و طویل دولتی و خصوصی و خصولتی «اصرار» داشتند و پیاپی قول می‌دادند که تا قبل از پایان کارِ «این مجلس» کار را به سرانجام نهایی می‌رسانند، بار بربستند و رفتند و صدها هزار کارگر شرکتیِ منتظر و مستاصل را به حال خود رها کردند. «اصرارِ نمایندگان مجلس» تنها منجر به تصویبِ «طرح اصرار بر طرح ساماندهی» در صحن علنی مجلس و ارسال آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام شد؛ در بیش از دو ماه گذشته نیز مجمع تشخیص تصمیمی در مورد این اصرارِ موکدِ نمایندگان! نگرفته است.

حالا در یازدهم تیرماه، دقیقاً دوازده روز از آغاز دور جدید اعتراض صنفیِ متحدِ کارگران پروژه‌ای و ارکان ثالثت نفت و گاز کشور در بیش از ۴۰ سایت و پروژه مختلف در سراسر کشور می‌گذرد؛ این کارگران در این دور از اعتراضات که ادامه کمپین ۲۰-۱۰ سال‌های قبل و به نام کمپین ۱۴-۱۴ معروف شده است، یکی از مهم‌ترین مطالبات خود را حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیت اعلام کرده‌اند و نکته جالب اینجاست که «طرح ساماندهی» به دلیل کش و قوس ها و رفت و برگشت‌های فرواوان و اهمال سه‌ساله مسئولان امر، کاملاً از ترمینولوژی اعتراضات کارگران نفت کنار گذاشته شده است، این کارگران می‌گویند: پیمانکاران باید بروند، همین امسال و به همین زودی…

یکی از این کارگران در یک گروه تلگرامی متعلق به ارکان ثالثی‌های نفت می‌نویسد: «بچه‌ها فکر می‌کنید صدای ما را می‌شنوند؟ این همه اعتراض کردیم چرا هیچ واکنشی ندادند؟» دیگری پاسخ می‌دهد: «مگه میشه نشنوند؟ همه کانال‌ها و فضای مجازی پر شده از خواسته‌های ما…» و اولی کامنت می‌گذارد: «اگر می شنون پس چرا عکس العملی در کار نیست، چرا کاندیداهای ریاست جمهوری در مورد تبدیل وضعیت و حذف پیمانکارها دقیق حرف نمی‌زنن؛ ما تو کل کشور حدود یک میلیون نفر هستیم، با خانواده‌ها می‌شیم حدوداً ۴ میلیون نفر، باید صدای ۴ میلیون نفر از جمعیت تحت فشار کشور به جایی برسه مخصوصاً اینکه این روزها در حال اعتراض هم هستیم، این کاندیداها برای پیمانکارها چه برنامه‌ مشخصی دارن، آیا بازهم پیمانکارها سر جاشون می‌مونن؟ …»

این صحبت‌ها و پیام‌ها همینطور ادامه دارد؛ کارگران مدام می‌پرسند که تکلیف ما شرکتی‌ها بالاخره چه می‌شود و همه اینها در حالیست که در سال جدید پیمانکاران به خصوص در حوزه‌های نفت و گاز، دوباره قراردادهای پُرو و پیمان بسته‌اند و قرار است بازهم سودهای کلان از خزانه بیت المال به جیب بزنند.

یادمان نرفته در تمام روزهایی که طرح ساماندهی استخدام در راهروهای مجلس یازدهم و بین مجلس و شورای نگهبان در تردد بود، سازمان امور استخدامی کشور یکی از مخالفین سرسخت این طرح بود؛ مدیران این سازمان که خلاف رای دیوان عدالت اداری بر پست ریاست تکیه داده بودند و همچنان هم همانجا هستند، مصاحبه‌های مکرری علیه طرح ساماندهی و حذف پیمانکاران ترتیب می‌دادند و مکرراً اعلام می‌کردند طرح ساماندهی بار مالی دارد و خلاف قانون است! این ادعاها که البته هیچ استدلالی پشتش نبود، کار تصویب و اجرای طرح ساماندهی را برای مدتی نامعلوم به تعویق افتاد.

یکی از این کارگران می‌گوید: «ما برنامه مشخص و دقیق برای حذف پیمانکاران و واسطه‌ها می‌خواهیم، چطور و چه زمانی پیمانکاران کامل حذف می‌شوند و آیا تبدیل وضعیت بالاخره نصیب همه‌ی شرکتی‌ها خواهد شد، آیا کارگران بی‌صدایِ شرکتیِ نهادهای مختلف که کار را آن‌ها می‌کنند و منفعت را دیگران می‌برند، به چشم می‌آیند؟! با شعار چیزی عوض نمی‌شود....»

علی، کارگری است که سال‌ها به عنوان فیتر در پروژه‌های نفتی و گازی در جنوب کشور کار کرده؛ او ابتدای صحبت‌هایش می‌گوید «سرنوشت ما کارگرانِ بدون امنیت و بدون آینده انگار  اهمیتی ندارد…»؛ این کارگر که زندگی خانوادگی‌اش در سال‌های گذشته به خاطر کم بودن روزهای مرخصی و دوری طولانی از خانه و کاشانه تا اندازه زیادی به هم ریخته و این روزها در مرز فروپاشی کامل است، با خنده‌ای تلخ ادامه می‌دهد: «آیا قرار است دولت جدیدی که سر کار بیاید، بازهم مدیران دولتی خودشان حامی سرسخت پیمانکاران باشند و از آن‌ها همه مدل حمایت کنند…». او فوراً اضافه می‌کند « ما سه سال است که در انتظار تعیین تکلیف هستیم، آیا اصلاً اهمیتی داریم؟» و سوال آخر علی بسیار ساده است: «آیا دیده می‌شویم، شما فکر می‌کنید ما را می‌بینند؟!»

کمپین ۱۴-۱۴ با قدرت ادامه دارد، کارگران از حقوق قانونی خود مطلعند و مطالبات خود را متحد و همبسته پیگیری می‌کنند، اما در چشم‌انداز دورنمایی از بریدن دست‌های واسطه دیده نمی‌شود، تکلیف چیست، کارگران ارکان ثالث چه زمانی و چگونه تعیین تکلیف و قرارداد مستقیم می‌شوند، آیا قرار است پیمانکاران برای همیشه و الی الابد سر سفره کارگران نشسته باشند و لقمه‌های خیلی بزرگ بردارند؟!

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش