دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۸۱۹۹
اجتماعات کارگری

رابطه اصلاح‌طلبان با تشكل‌های كارگری

کارگران هفت‌تپه,کار و کارگر,اخبار کار و کارگر,اعتراض کارگران

احزاب و تشكل‌هاي دانشگاهي، حوزوي و فرهنگي اصلاح‌طلب روز گذشته بيانيه‌اي در تحليل شرايط اخير كشور منتشر كردند. اين روزها طيف‌هاي مختلفي از جريان اصلاحات سعي در ارايه راهكار براي مشكلات كشور دارند و اين سومين بيانيه‌اي است كه پس از راهكارهاي پانزده‌گانه سيدمحمد خاتمي بر ضرورت اجرايي كردن تصميمات جدي از سوي مسوولان كشور تاكيد دارد.

 

در اين بيانيه به مسائلي چون اعتماد و انسجام ملي، اتخاذ تدابير حمايتي و تضمين‌كننده مايحتاج و نيازهاي اوليه، به رسميت شناختن حق اعتراض مردم، مجازات دانه درشت‌ها، تعامل گرايي و حفظ برجام، خلاقيت و آزادانديشي در مجامع علمي، تقويت بعد نظارتي مجلس، احياي بعد نظارتي مجلس خبرگان، اصلاح نظام رسانه‌اي و نظام قضايي عادلانه پرداخته شده است. با اين حال روز گذشته از زبان يكي از نماينده‌هاي كارگران كشت و صنعت نيشكر هفت‌تپه آلترناتيو و راهكاري شنيده شد كه اصلاح‌طلبان در چند بيانيه اخيرشان توجه چنداني به آن نداشتند و آن «تشكيل شوراهاي كارگري و مردمي در واحدهاي توليدي» بود.

 

تحقيق و تفحص اجتماعي در هفت‌تپه

واحد صنعتي نيشكر هفت‌تپه مدت‌ها است كه با مشكلات عديده‌اي دست به گريبان است و معوقات مزدي ٣ ماهه، مشكلات بيمه و اخراج تعدادي از كارگران اين واحد سبب شده تا كارگران دست از كار بكشند و مطالباتي را مطرح كنند اما مطالبات كارگران اين شركت به همين جا محدود نماند. اسماعيل بخشي روز گذشته در بخشي از سخنراني‌اش در شركت هفت‌تپه با اشاره به بحران‌ها و مشكلات اقتصادي كشور گفت: «تنها راه‌حل اين بحران و مبارزه با فساد تشكيل شوراهاي مستقل مردمي و كارگري است. ما بر عملكرد نهادهاي دولتي و مسوولان استاني نظارت مي‌كنيم و اين كار را از هفت‌تپه شروع كرده‌ايم.

 

امروز خواسته ما فراتر از حقوق رفته است.» در شرايطي كه فعالان سياسي اصلاح‌طلب كمتر اين قشر از جامعه را خطاب قرار مي‌دهند و پل ارتباطي بين آنان تخريب شده است، به نظر مي‌رسد كه بخش‌هايي از جامعه كارگري نه‌تنها از مشكلات خود سخن گفته‌اند، بلكه راهكارهايي براي حل مشكلات موجود دارند و گام‌هايي در جهت اجرايي كردن آن برداشته‌اند. تاكنون در بيانيه‌ها و سخنان فعالان سياسي اصلاح‌طلب ضرورت تقويت جامعه مدني مطرح شده است؛ حالا بخش‌هايي از جامعه آمادگي خود را براي تشكيل شوراهاي كارگري اعلام كرده و فعالانه از اجرايي كردن اين ساختار و نظارت اجتماعي براي جلوگيري از فساد سخن مي‌گويد. اكنون پرسش اصلي اينجا است كه دولت و

 

اصلاح‌طلبان در برابر اين خواسته چه كنش‌هاي تسهيلگرانه و اثربخشي مي‌توانند انجام دهند. اسماعيل بخشي، نماينده كارگران كشت و صنعت نيشكر هفت‌تپه در بخش ديگري از سخنراني‌اش اظهار كرد: «امروز آينده شركت هفت‌تپه در خطر است. ٤ ماه است كه مديريتي در شركت نيست و در اين مدت كارگران بوده‌اند كه شركت را اداره كرده‌اند. از بين كارگران هفت‌تپه ٤ نماينده براي تحقيق و تفحص در مورد وضعيت زمين‌هاي هفت‌تپه انتخاب كرده‌ايم و نظارت را جزو وظايف خود مي‌دانيم. مسوولان بايد به كارگران پاسخگو باشند.»

 

همين است كه از ابراهيم اصغرزاده، فعال سياسي اصلاح‌طلب و محمد كيانوش‌راد، عضو شوراي مركزي حزب اتحاد ملت ايران در مورد رابطه و نسبت جريان اصلاحات با طبقه كارگر و تشكل‌هاي كارگري پرسيديم. كيانوش‌راد معتقد است كه «در نهادهاي گوناگون از جمله احزاب كه از پايين شكل نگرفته‌اند و توسط طبقه متوسط رهبري مي‌شوند، گسست رابطه احزاب و فعالان سياسي با طبقه كارگر را مشاهده مي‌كنيم.

 

احزاب سياسي بايد توجه بيشتري به خواسته‌هاي طبقه كارگر داشته باشند تا اين پيوند اجتماعي بتواند تاثيرات مهمي را در سطحي گسترده‌تر بگذارد و همان‌طور كه كارگران نيشكر هفت‌تپه نيز به آن اشاره كردند، بتوانيم بر عملكرد نهادهاي دولتي و بخش خصوصي نظارت اجتماعي به وجود آوريم.» ابراهيم اصغر‌زاده از تصميم جدي دولت در خصوص مشكلات كارگران گفته و اظهار كرد: «مقامات تقنيني و اجرايي كشور بايد نسبت به مناسبات بين كارگران و طبقه حاكم و سرمايه‌داران تجديد‌نظر كنند. مسوولان بايد براي به رسميت شناختن حق اعتراض كارگري، اجازه تشكل دادن به كارگران، شفاف كردن مسير واگذاري دارايي‌ها چاره‌اي بينديشند.»

 

مريم وحيديان

 

etemadnewspaper.ir
  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش