ماهچهره خلیلی، امسال در سه فیلم «اشنوگل»، «یادم تو را فراموش» و اولین فیلم سینمایی فلورا سام به نام «نیمکت» ایفای نقش کرده است که از این سه فیلم نیمکت شانس حضور در جشنواره سی و پنجم را نداشت و دو فیلم دیگر نیز در بخش چشم انداز جشنواره فیلم فجر حضور دارند. «اشنوگل» ساخته علی سلیمانی و هادی حاجتمند، فیلمی با تم دفاع مقدس با موضوع شهدای غواص است و «یادم تو را فراموش» اثر علی عطشانی، الهام گرفته از زندگی مرحوم ناصر محمدخانی است. او معتقد است این دو فیلم به دلیل داشتن سوژه های مردمی در اکران عمومی از اقبال بیشتری برخوردار خواهند شد.
ماهچهره خلیلی، در خصوص نحوه شروع همکاری خود با کارگردان های این دو فیلم، به بانی فیلم گفت: پیش تولید فیلم «اشنوگل» با فیلمبرداری «نیمکت» به کارگردانی خانم فلورا سام همزمان شده بود. ابراهیم اصغری که تهیه کننده هر دو کار بود برای فیلم «اشنوگل» با من صحبت کرد، از آنجایی که من نقش های سخت و خاص را خیلی دوست دارم آن نقش را پذیرفتم.
وی در خصوص نقش خود در فیلم «اشنوگل» و چالش های آن گفت: نقش بسیار دشواری بود، چرا که باید نقش زنی ایرانی را بازی می کردم که ۳۰ سال در زندان حبس بود. او قبل از دوران جنگ به گروه مجاهدین خلق ملحق شده بود و طی اتفاقاتی در اردوگاه اشرف عراق در سلول انفرادی حبس می شود، در این مدت دچار بیماری های ناشی از جنگ همچون فراموشی و شوک های زمان جنگ می شود. راجع به این بیماری باید بررسی های زیادی می کردم. همچنین این کار گریم سنگینی داشت.
این بازیگر ادامه داد: جدا از اینکه فیلمنامه اشنوگل برایم بسیار جذاب بود، در ملاقاتی که با کارگردان های این کار داشتم دیدم که آنها واقعا با دل و جان پیش می روند که کاری در مورد شهدا انجام دهند. سوژه فیلم درباره ۱۷۵ شهید غواص است که هنوز داغی تازه بر دل های ماست. به نظرم این کار برایم یک وظیفه بود، به هر حال نقش را قبول کردم و بلافاصله بعد از «نیمکت» سر این کار حاضر شدم.
خلیلی در خصوص همکاری با علی عطشانی افزود: از علی عطشانی هم سال ها پیش فیلم «دموکراسی تو روز روشن» را دیده بودم و فیلم را دوست داشتم. فیلم «یادم تو را فراموش» هم سوژه خاصی بود، با خواندن فیلمنامه متوجه شدم که روایتی از داستان فوتبالیست معروف ناصر محمدخانی و شهلا جاهد است که همه ما با آشنا هستیم. داستان برایم جالب بود، چرا که پیش از این کارهای تاریخی را بازی می کردم و دوست داشتم درباره شخصیت ها بیشتر بدانم و درباره موضوع این فیلم هم در اینترنت تحقیق کردم. این بار اما داستانی ساختگی نبود و روایت های متفاوتی از این داستان بود. درباره این داستان مطالب بسیاری خواندم و عکس ها و فیلم ها را دوباره دیدم. البته این فیلم یک روایت است و نمی توان گفت که داستانی دقیق است.
بازیگر فیلم «نقاب» بیان کرد: در این فیلم همکاری خوبی بخصوص با حسین یاری داشتم چرا که من تجربه همکاری با او در فیلم «پرنده باز» را داشتم و آن سال برای فیلم های اول کاندیدای بهترین بازیگر زن شدم، این موضوع را به خاطر همبازی شدن با آقای یاری می دانم چرا که حسین یاری بازیگر مقابل خوب و توانایی است. این فیلم هم یک همکاری دوباره بود که برای من به همان اندازه ارزشمند بود.
وی از دیگر جذابیت های این همکاری را همبازی شدن با مازیار فلاحی، خواننده و آهنگساز دانست و گفت: در فیلم «یادم تورا فراموش» اولین بار بود که مازیار فلاحی در یک نقش جدی دیده می شد و همبازی بودن با او جذابیت خاصی داشت. او همزمان موسیقی فیلم را هم می ساخت و ما تمام مدت سر صحنه به موسیقی فیلم هم گوش می دادیم که همین موضوع به حس و حال فیلم بسیار کمک می کرد، خود مازیار فلاحی هم در فیلم قطعات زیبایی اجرا می کرد. همچنین همبازی شدن با میترا حجار که دوستان خوبی هم هستیم را دوست داشتم.
خلیلی درباره همبازی های خود در فیلم «اشنوگل» گفت: در اشنوگل با آقای کاوه سماک باشی همبازی هستم که هر دوی ما اولین کارمان را با فیلم «چشمان سیاه» در سال ۸۱ شروع کردیم و اینکه بعد از ۱۴ سال دوباره با هم در یک فیلم جدی همبازی شدیم برایم بسیار جالب بود.
بازیگر فیلم «تله» در خصوص دیده شدن دو فیلم «اشنوگل» و «یادم تورا فراموش» و احتمال کاندیدا شدن در بخش مردمی گفت: به نظر من این دو سوژه شهدای غواص و داستان فوتبالیست معروف، موضوعی است که مردم با آن آشنا هستند و به گوششان خورده است. فکر می کنم هر دوی آنها دیده شوند و درباره آن بحث خواهد شد. هر چند خودمان هم از اینکه این فیلم ها در بخش چشم انداز پذیرفته شدند، شگفت زده شدیم. به نظرم شاید در اکران عمومی بیشتر از جشنواره به این دو فیلم توجه شود، چرا که هر دو سوژه ای مردمی است و با اینکه سرشار از هنر است نمی توان گفت کاری هنری به سبک هنر و تجربه است. شاید در آرای مردمی به آن توجه شود، چرا که سوژه هایی هستند که به دل مردم است.در هر صورت همیشه امیدوارم که جشنواره بسیار خوب برگزار شود، حق به حقدار برسد و کسانی که لایق تشویق و دریافت جایزه هستند مورد توجه قرار بگیرند و بعد از آن حرف و حدیثی هم نباشد.
چند گام مانده تا ستاره شدن
ماهچهره خلیلی، اگرچه در اوایل دهه ۰۸ با «چشمان سیاه» مرحوم ایرج قادری خود را به عنوان یک ستاره معرفی کرد، اما در ادامه شاید به دلیل پیشنهادهای معمولی و انتخابهای نادرست خود نتوانست به جایگاهی برسد که استحقاقش را دارد. هر چند او آنقدر مستعد و محبوب بوده که همیشه مورد توجه مخاطبان در فیلم ها و سریال ها قرار گرفته است. خلیلی امسال با دو فیلم که در بخش چشم انداز سینمای ایران؛ «اشنوگل» دیشب در برج میلاد به نمایش در آمد و «یادم تو را فراموش» که امروز ساعت ۱۸ اکران می شود در جشنواره حضور دارد. او در فیلم «نیمکت» (فلورا سام) هم بازی داشته که در جشنواره پذیرفته نشد.
- 16
- 1