دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۵۱ - ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۱۹۷۰
چهره ها در سینما و تلویزیون

۱۰ بازیگر زنی که سال ۲۰۱۶ دیده نشدند

بی‌شک سال ۲۰۱۶ را می‌توان سال بازیگران زن نامید. آن‌ها در بازسازی‌های پرهزینه ۲۰۱۶ نقش‌های محوری را ایفا کردند و مجموع درآمد سالانه بسیار بیشتری نسبت به سال‌های گذشته داشتند.

به گزارش روزنامه صبا, بی‌شک سال ۲۰۱۶ را می‌توان سال بازیگران زن نامید. آن‌ها در بازسازی‌های پرهزینه ۲۰۱۶ نقش‌های محوری را ایفا کردند و مجموع درآمد سالانه بسیار بیشتری نسبت به سال‌های گذشته داشتند. این امر باعث شد حتی لقب «جوخه انتحاری» را به بازیگران زن مطرح سال نسبت دهند زیرا با هر بهایی حاضر به رویارویی در مقابل همتایان مرد خود در سینما و تلویزیون بودند.

 

 

اما استون، نائومی هریس، ایزابل هوپر، جنیفر لارنس، روث نگا، جسیکا چستن، ایمی آدامز، میشل ویلیامز، آنت بنینگ و البته ویولا دیویس را فراموش کنید، شما در مقابل خود فهرستی دارید که شامل نقش‌آفرینی‌‌هایی درخشان، پرمخاطره و هنرمندانه است و به‌دلیل ترافیک سنگین هنرنمایی‌های بازیگران زن حتی یک جایزه نیز دریافت نکرده‌اند. زیی که نیاز به آمادگی روحی و جسمانی بسیار بالایی داشته است و هیچ‌گاه از ایفاگران آن‌ها تجلیل نشده است، این مسئله زمانی اهمیت موضوعی بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم هرکدام از بازی‌های پیش‌رو اگر در سال دیگری ارائه می‌شد سرنوشتی به‌مراتب متفاوت پیدا می‌کرد.

 

۱ – ربکا هال در «کریستین»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

امسال نزدیک به بیست سال می‌شود که ربکا هال در رشته بازیگری فعالیت می‌کند، از نقش‌آفرینی‌های برجسته وی می‌توان به «ویکی کریستینا بارسلونا» و «حیثیت» اشاره کرد. با این احوال ربکا هال هیچ‌گاه درخشان‌تر از فیلم «کریستین» نبوده است، تازه‌ترین اثر آنتونیو کامپوس که اثر زندگینامه‌ای است در مورد مجری تلویزیونی با نام کریستین چاباک، شخصی که طی یک برنامه زنده در دهه۷۰ و در مقابل دوربین‌های تلویزیونی خودکشی کرد. هال با ظرافت نقش کریستین را ایفا کرده است و شما به‌عنوان مخاطب در جریان کامل تغییر روحیه و تفکرات شخصیت‌محوری فیلم قرار می‌گیرید. هال پرتره‌ای به‌دقت پرجزئیات از نقش زنی ایستاده بر لبه فروپاشی عصبی ارائه داده است.

 

۲ – سونیا براگا در «آکواریوس»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

فرناندا مونته نگرو، آخرین بازیگر زن برزیلی است که در سال ۱۹۹۸ نامزد جایزه اسکار شد، امری که با فیلم «آکواریوس» و بازی تاثیرگذار سونیا براگا به‌راحتی می‌توانست برای او نیز تکرار شود. براگا در این اثر نقش بیوه‌ای ۶۵ ساله با نام کلارا را بازی می‌کند، زنی که زندگی آرام و یکنواختی در خانه قدیمی‌اش دارد و هنگامی که تمام خانه‌های اطرافش فروخته شده و بازسازی می‌شوند او حاضر به دل‌کندن از خانه پرخاطره‌اش نیست. به این ترتیب جنگی سرد میان اهالی محل و کمپانی‌ها با این زن تنها به‌وجود می‌آید. سونیا براگا بیشتر به‌خاطر نامزدی جایزه گلدن گلوب برای فیلم «بوسه زن عنکبوتی» شناخته می‌شود، براگا پس از سه دهه باردیگر نقشی تکان‌دهنده ایفا کرده که حتی لایق کسب جایزه اسکار است.

 

۳ – سالی هاوکینز در «مائودی»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

هاوکینز در سیر صعودی موفقیت‌هایش که از پیروزی گلدن‌گلوب برای اثر مایک لی آغاز شد و به نامزدی اسکار برای حضور در اثر وودی آلن خاتمه یافت در فیلم «مائودی» نقش مائود لوئیس کانادایی را به زیبایی ایفا می‌کند. زندگی واقعی و پر از رنج این هنرمند که از ورم مفاصل روماتوئید رنج می‌برد موقعیت مناسبی برای تجسم پرتره‌ای پرجزئیات از وی را در اختیار هاوکینز قرار داده است. آیزلینگ والش، کارگردانی اثر را برعهده دارد و ایتن هاوک نقش همسر مائودی را ایفا می‌کند. سالی هاوکینز در «مائودی» به‌خوبی ثابت می‌کند که بازیگران بریتانیایی قدرت بی‌نظیری در ارائه نقش‌های برگرفته شده از دنیای واقعی دارند.

 

۴ – آلیسون جانی در «تالولا»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

ادعای دور از ذهنی نیست وقتی می‌گویند آلیسون جانی تا به امروز هیچ نقش‌آفرینی ضعیفی در کارنامه‌اش نداشته است. او در اثر نت فلیکس، «تالولا» یکی از قدرتمندترین نقش‌آفرینی‌های سال را برای طرفداران هنر بازیگری به ارمغان آورده است. جانی در این فیلم نقش زنی خانه‌دار اهل بورلی هیلز را ایفا می‌کند که یک پرستار (الن پیج) برای کودک خردسالش استخدام کرده و سپس شروع به شناخت غریبه‌ای که هر روز در خانه‌اش تردد دارد می‌کند. آلیسون جانی مدت چهار دهه حضور پرکار بر صفحه تلویزیون به‌اندازه‌ای تجربه دارد که می‌توان این نقش‌آفرینی را با بهترین بازیگران زن تاریخ سینما مقایسه کرد، حال اگر جایزه‌ای هم دریافت نکرده است مشکل از فستیوال‌های کوچک و بزرگ است و چیزی از ارزش‌های وی کم نمی‌کند.

 

۵ – پائولینا گارسیا در «مردان کوچک»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

فیلم ایرا ساکز با نام «مردان کوچک» یکی از بهترین فیلم‌های سال است که به‌صورت کلی نادیده گرفته شد و تنها چند منتقد تیزهوش و ریزبین آن را جزو ۱۰ فیلم برتر سال قلمداد کردند. در حقیقت پائولینا گارسیا بازیگر در نقش لئونور، مادر تنهایی که با تمام قوا برای حفظکردن مغازه کوچک لباس‌فروشی‌اش تلاش می‌کند به‌دلیل دیده نشدن فیلم و بی‌کفایتی فستیوال‌های مختلف بدون دریافت جایزه‌ای سال را به‌اتمام می‌رساند. گارسیا که هنوز بازی خیره‌کننده‌اش در «گلوریا» محصول سال ۲۰۱۳ را به‌خاطر داریم باردیگر نقش‌آفرینی جالبی با تمام وجود ارائه داده است که می‌تواند هوش از سر علاقه‌مندان به این رشته برباید.

 

۶ – جنیفر گارنر در «معجزه‌ای از بهشت»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

مدت زمان زیادی می‌شود که جنیفر گارنر از قالب ستاره بودن درآمده و سرمایه‌گذاری بیشتری بر هنر بازیگری‌اش می‌کند. نتیجه این عمل نیز در «معجزه‌ای از بهشت» کاملا مشخص است، فیلم ماجرای دختربچه‌ای بیمار است که چند صباحی بیشتر به‌پایان عمرش نمانده را روایت می‌کند. گارنر در نقش مادر این دختربچه بهترین نقش‌آفرینی کارنامه‌اش را به‌ارمغان می‌آورد و سخت می‌توان تلاش‌ها و اشک‌هایش را برای نجات دختر کوچکش از کام مرگ فراموش کرد. گارنر نیز در کنار زندگی پرحاشیه‌اش می‌توانست یکی از مدعیان اصلی جوایز هنری سال باشد.

 

۷ – آنا گان در «انصاف» 

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

او را از مجموعه مشهور «افسارگسیختگی» در نقش همسر والتر وایت به‌خاطر داریم، گان در این سال‌ها اثر قابل‌ملاحظه دیگری در کارنامه‌اش ندارد و حتی فیلم «انصاف» را نمی‌توان اثر برجسته‌ای به‌حساب آورد. تنها نقطه مثبت فیلم، بی‌شک نقش‌آفرینی آنا گان در قالب یک بانکدار و سرمایه‌گذار به‌شدت ظالم است. یک شاهکار به تمام معنا که گان با مطالعه‌ای ویژه موفق به بازآفرینی آن شده است، زبان بدن و شیوه نقش‌آفرینی آنا گان به‌درستی مدیران بی‌رحم و سلطه‌جوی وال‌استریت را به‌خاطر می‌آورد.

 

۸ – کیت بکینسل در «عشق و دوستی» 

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

یکی از نکات مشترک اکثر فهرست‌های نادیده گرفته‌شده‌ها در سالی که گذشت، نقش‌آفرینی پراحساس کیت بکینسل در فیلم «عشق و دوستی» است. رویدادی که کمتر کسی پس از بازی‌های تکراری بکینسل در بلاک‌باسترهای خون‌آشامی انتظار آن را می‌کشید. بکینسل که با بازی در آثار اقتباسی از رمان‌های انگلیسی بیگانه نیست، پس از سال‌ها به پایگاه اصلی‌اش بازگشته و در اثر جین آستن به‌زیبایی نقش خانم سوزان ورنون را ایفا می‌کند. نقش‌آفرینی پراحساس، شوخ‌طبعانه و قدرتمند بکینسل می‌تواند مسیر وی برای بازگشت به آثار ارزشمند را باز کند.

 

۹ – مالی شانن در «آدم‌های دیگر»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

مالی شانن؛ کمدین برنامه‌های زنده تلویزیونی است که این‌بار در داستانی بامزه توانسته چشم‌های مخاطبان سینما را نیز خیره کند. شانن که مدت‌هاست در دنیای سینما و سرگرمی فعالیت می‌کند در موقعیتی مناسب و در جای صحیح قرار گرفته است و علاوه بر درخشش در «آدم‌های دیگر» سطح فیلم را نیز بالا برده است. فیلم ماجرای کمدین خسته‌ای را بازی می‌کند که پس از تجربه کردن شکست‌های مختلف در طول یک‌سال مجبور می‌شود به خانه بازگردد و از مادر بیمار و در حال مرگش مراقبت کند. کمدی سیاه فیلم که در حقیقت اتوبیوگرافی از فیلمساز اثر کریس کلی است به‌خوبی شانن را در بهترین حالت یک بازیگر در اثری که همزمان خنده و گریه را عرضه می‌دارد به‌تصویر می‌کشد.

 

۱۰ – بلیک لایولی در «اعماق کم»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,بازیگران زن

 

کلیت داستان فیلم «اعماق کم» را می‌توان به بازیگر محوری‌اش، بلیک لایولی ربط داد؛ به این ترتیب همان‌گونه که شخصیت اصلی فیلم که موج‌سواری تنهاست و می‌تواند از شر کوسه‌ای خشن و سختگیر جان سالم به‌در ببرد، لایولی نیز از چنین نقش‌آفرینی دشواری پیروزمندانه بیرون آمده است. لایولی همواره جذبه و کاریزماتیک بودنش را جایگزین هنر بازیگری کرده و هیچ زمان نمی‌توان او را ناموفق قلمداد کرد. اما قضیه «اعماق کم» متفاوت است. فیلم به‌صورت کلی نادیده گرفته شد و علاوه بر بازی خیره‌کننده و درخشان لایولی می‌توان از نادیده‌گرفتن فیلمبرداری به‌شدت هنرمندانه فلاویو مارتینز لابیانو نیز گلایه کرد.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش