به گزارش شرق، از عارف لرستانی تا کیارستمی، از محمدحیدری تا رضا رستمی:
به سیر اتفاقات توجه کنید:
محمدحیدری از پیشکسوتان مطبوعات و دبیر سندیکای نویسندگان و خبرنگاران در اوایل انقلاب، بهتازگی درگذشته است. تعجب همه زیاد بود؛ بهخصوص کسانی که برای تشییع رفته بودند، یک جمله را تکرار میکردند، تا دو، سه روز پیش که سرحال بود، مثل اینکه دکترش عوض شده بود.
دقیقتر که میشوید دوستان و خانواده به نوشته فیسبوکش اشاره میکنند که در آن اشاره کرده بود که به دلیل تعطیلات عید، دکتر همیشگی نبوده است و انترن بیمارستان کاری را که نباید بکند انجام داده و رنج و عذاب را میهمان او کرده است. نتیجه انتهایی هم مرگ بود؛ آن هم در مدت سه، چهار روز.
دیروز صبح عارف لرستانی در ٤٦سالگی و با این تأکید که حتی سیگار هم نمیکشد، در خواب درگذشت. افراد شناختهشده نظیر خشایار الوند و برزو ارجمند از قول همسرش اعلام کردند که به دلیل سکسکه به بیمارستان رفتهاند، بعد از زدن دو آمپول آرامبخش به خانه برگشته و صبح درگذشته است.
بسیاری واکنش نشان دادهاند که سکسکه میتواند علامت سکته قلبی باشد. به سراغ یک پزشک شناختهشده میرویم میگوید اطلاعات کم است، باید دقیق بدانیم. میتواند علامت هشداردهنده سکته مغزی هم باشد. پس یک چیزی این وسط دیده نشده و ساده گرفته شده است؛ آن هم در یکی از مشهورترین بیمارستانهای خصوصی منطقه شمال غرب.
حالا بعد از چند ساعت، سازمان نظام پزشکی واکنش نشان داده و تهدید کرده است: «پزشکی قانونی علت مرگ مرحوم لرستانی را نامشخص اعلام کرده و ذکر خطای پزشکی بدون دلیل و سند بیانصافی بوده و جرم تلقی میشود».
ما برای اینکه دچار جرم نشویم فقط این دو تا بیانیه را کنار هم میگذاریم.
١- ساعت ۲۰ شب گذشته مرحوم لرستانی به درمانگاه یکی از بیمارستانهای پایتخت به دلیل سکسکه شدید مراجعه کرده که اقدامات لازم جهت رفع مشکل ایشان انجام شده است. (روابطعمومی سازمان نظام پزشکی) / معاون علوم پزشکی ایران: در ساعات اولیه بامداد امروز، به علت سکسکه مقاوم به درمان، به بیمارستان عرفان تهران مراجعه کرده بود.
٢- وی حدود ساعت هشت صبح در منزل دچار ایست قلبی میشود و به اورژانس ١١٥ اطلاع داده میشود. (معاون علوم پزشکی) / در بیانیه اورژانس زمان حضور ١١٥ ساعت ٦:٥٨ دقیقه اعلام شده است.
آنطور که همسر این هنرمند در گفتوگو با فارس عنوان کرده، دلیل فوت لرستانی، قصور پزشکی بوده: «ما پیگیر این موضوع از طریق مراجع هستیم. ابتدا باید پیکر او را به پزشکی قانونی منتقل کنیم و پس از مشخصشدن نتایج دراینباره، برای زمان و مکان تدفین تصمیم بگیریم». این تشخیص حداقل ١٠،١٥ روز طول میکشد.
اما در نظر بگیرید بعد از ماجرای کیارستمی و بهنتیجهنرسيدن پیگیری پروندهاي با این ابعاد، به نظر میرسد کمتر کسی میتواند علاقهای به پیگیری چنين پروندههايي داشته باشد. با اینکه یکی از مسئولان، شکایت از پزشکان را در چندین نهاد – نیروی انتظامی، پزشکی قانونی، نظام پزشکی و... – از مشکلات آنان دانسته است. اما به نظر میرسد مردم و افراد عادی کمتر حاصلی از پیگیری خطای پزشکی داشتهاند.
هليا آبادي
- 13
- 6