سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۱۴:۳۸ - ۳۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۷۵۰
چهره ها در سینما و تلویزیون

واکنش‏ ها به عملکرد چهره‏ ها در جریان زمین لرزه اخیر کرمانشاه متنوع بود

خنده‏ های تلخ ؛پس لرزه ‏های اخلاقی زلزله در زمین هنرمندان

بازیگران در کرمانشاه,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران
با گذشت یک هفته از وقوع زلزله مرگبار استان کرمانشاه که طبق آمار بیش از دویست پس لرزه در پی داشته است،تبعات این اتفاق به نوعی دیگر در جریان واکنش های چهره های شناخته شده جامعه و به اصطلاح سلبریتی ها نیز در مواجهه با این رخداد طبیعی مصداق همان پس لرزه ها بود.

بانی فیلم/ در نخستین ساعات انتشار خبر زلزله کرمانشاه و درگذشت و مجروح شدن بسیاری از هموطنانمان در منطقه هایازگله، سرپل ذهاب و …،هنرمندان زیادی وارد گود شدند و اغلب رفتارهای متفاوتی را در پیش گرفتند.برخی ترجیح دادند با انتخاب آسانترین مسیر،از طریق شبکه های اجتماعی صرفا به ابراز همدردی و تسلیت گویی های صرف بسنده کنند.

 

شماری دیگر در کنار اتخاذ همین شیوه،لب اعتراض گشودند و با کلیدواژه های «مسکن مهر» و «دولتمردان مقصر» در کسوت اپوزیسون جلوه کنند،ولی خبری از کمکهای همین گروه به زلزله زدگان منتشر نشد!

 

دسته ای دیگر اما آستینها را بالا زدند و به مناطق حادثه دیده رفتند و یا در زمره متولیان جمع آوری کمکهای مردمی و مشوقان به ارسال این دست اجناس از طرق مختلف،شمعی در تاریکی روشن کنند.

 

در این بین برخی هم اگرچه در تقسیم بندی مذکور در یکی از سه دسته پیش گفته جای گرفتند،اما با رفتارهای نامتعارف و گافهای اخلاقی که دادند،خود را در معرض قضاوتهای مردم و کاربران معترض در جامعه و فضای مجازی قرار دادند.آنچه می آید مروری بر عملکرد این گروه آخر است.

 

 نوید محمدزاده و سلفی نابجا

نویدمحمدزاده به عنوان یکی از بازیگران محبوبی که در صفحه شخصی خود در اینستاگرام و مصاحبه هایش بر قومیت کرد خود تاکید ویژه ای دارد، در جریان زلزله ای که برای همشهریانش رخ داد، شاید بیشتر توی چشم بود و احتمالا خیلی از طرفداران و همزبانانش منتظر واکنش او بودند. او البته در جریان وقوع زلزله در ایران حضور نداشت، ولی با انتشار پیامی ویدئویی ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره فیلم «براتسیلاوا» که برای دومین بار او را به عنوان برنده جایزه بهترین بازیگر مرد این رویداد سینمایی معرفی می‌کنند، جایزه‌ش را به بازماندگان زلزله ۷.۳ ریشتری در کرمانشاه تقدیم کرد.

 

حرکتی قابل تقدیر که در ادامه با ارائه شماره کارت از سوی او در فضای مجازی برای ارسال مبالغ نقدی، شکل جدی تری نیز به خود گرفت.بازیگر «خفگی» با انتشار ویدئویی که در آن طعنه ای نیز به صحبتهای مطرح شده در تلویزیون مبنی بر نداشتن انتظار زیاد از دولت زده شده بود، از مردم خواست کمکهای خود را به شماره حسابش واریز کنند و در ویدئوی دیگری با نمایش تصاویر اجناس فرستاده شده، لب به تشکر گشود.تا اینجای کار قابل تحسین بود اما ماجرا از جایی بد شد که تصویر سلفی او با ممیکی نامناسب در کنار پیرمردی زلزله زده منتشر شد.

 

تا جایی که سایت اصولگرای صراط درباره آن نوشت: «نوید محمد زاده بازیگر سینما که به همراه یک خانم به کرمانشاه رفته بود، پس از حضوری کوتاه در مناطق زلزله زده و انداختن تصاویر یادگاری و سلفی با مردم مصیبت زده، به تهران بازگشت تا برای حضور در یک جشنواره به استرالیا سفر کند. این بازیگر سینماگر که در پوشیدن لباسهای عجیب و غریب و خودنمایی و بیان اظهارات جنجالی معروف است، انگیزه خود را از سفر به کرمانشاه اینگونه بیان کرد که به این سفر آمده تا بعدا نگویند او به کرمانشاه نرفت! وی به همراه دختری که همراهش بود، با یکی از پیرمردهای زلزله زده که به شدت از این مصیبت غم زده بود سلفی گرفته و در شبکه های اجتماعی پخش کرده است».

 

جوان همراه این بازیگر در تصویر برادرش امید است و آن پیرمرد هم از جمله آسیب دیدگان زلزله بود که پس دادن چادر پس از بازسازی خانه اش در روزهای گذشته خبرساز شده بود. وی گفته بود:«پنج خانواده‌ایم هیچی نداریم، دو چادر بهمون بدید، امضا میدم هر وقت رفتیم خونه هامون،این وضعیت که تمام شد برشون گردونیم».

 

محمدزاده هر چند برای او چادری فراهم کرد، اما لبخندش در این عکس به قول بعضی هرچه رشته بود را پنبه کرد و مورد اعتراض خیلی از مردم قرار گرفت.

 

 رامبد جوان و انتقادی که از «آدمهای بی مسئولیت» کرد

رامبد جوان هرچند در این چند سال اخیر از طریق برنامه «خندوانه» بانی کمکهای انساندوستانه زیادی بوده،در جریان وقوع زلزله کرمانشاه در کانادا بود.او در اینستاگرام خود در ویدئویی ضمن تسلیت،گفت که همراه همسرش بابت حضور فیلم «نگار» در جشنواره سینه ایران در تورنتو حضور دارد.او در پایان این ویدئو این طور انتقاد کرد که :«نمی دانم آدمهای بی مسئولیت کی قرار است در ایران جواب پس دهند».

 

اینکه نفس حضور او در تورنتو که از سوی برخی کاربران به عنوان یک تفریح گران تلقی و مورد سوال واقع شد به کنار،برخی هم از این انتقاد کردند که او چرا دوباره تبلیغ اسپانسر برنامه خود را برای کمک به زلزله زدگان کرده است.

رامبد جوان در عین تمجیدهایی که از سوی کاربرانش بابت این انتقاد خود و انتشار ویدئوها و پستهای حمایتی بعدی از زلزله زدگان گرفت،آماج نقدهایی هم شد که او را بابت حضور در کانادا نکوهش کردند و به تبلیغ حامی مالی برنامه اش تاختند. روزنامه کیهان هم در این باره در کنایه به جوان نوشت:«رامبد جوان البته نگفت از تورنتو کدوم آدم بی‌مسئولیت را دیده و عصبانی شده چون اینجا سربازی داریم که ۴۸ ساعت از زیر آوار جنازه در میاورده!».

 

 محسن تنابنده و یک لفظ غیرمحترمانه

«نمیخواد کاخ سفید را طویله کنید! پاسخگوی طویله هایی که به جای خانه برای مردم ساختید باشید!» این جمله ای بود که محسن تنابنده در بدو انتشار اخبار زلزله در اینستاگرام خود و روی تصویری از حادثه منتشر کرد.

انتخاب لفظ تند طویله در توصیف مسکن مهر طبعا بسیار برخورنده تلقی شد.کمتر کسی هم به تنابنده به خاطر عصبانیتش به نفع زلزله زدگان در انتخاب این تعبیر حق داد. همین شد که او دیروز در پست دیگری دوباره ناچار به توضیح شود و بنویسد: «سلام و عرض تسلیت مجدد. چند روز پیش و در پی حادثه ناگوار اقلیم دلیران کرمانشاهان پستی منتشر کردم که دلواپسان کج اندیش به جای جان کلام تعابیری از آن استنتاج کردند که به هـیچ وجه مورد نظر من نبوده و بافته ذهن مسموم خودشان است. همچنین جمله معترضه من جانبداری از هیچ دولتی نیست نه بر مسندان نشینان قبلی نه فعلی؛ بلکه این جان و مال وناموس ملتم است که از هر دولتی برایم مهمتر است ومشکل اینجاست که حراست از این مهم به عهده دولتهاست.نقد من به مسکن مهر نقد سازه اش نقد نظارت است وگرنه، ایده مسکن مهر از مبنا فکری بکر بودالبت چنانچه اصولی پیش میرفت. سخن کوتاه. عذر مرا بپذیرید اگر فرصت طلبان به قصد نیل به مقصود سیاسی شان خاطر خطیرتان را مکدر کردند وعبارت بنده را با ترجمان خودشان تحویلتان دادند. (در ضمن جمله ای که در عکس بالا پشت بسیجی نوشته شده در پست من مورد استفاده قرارگرفت نه جمله جایگزین نکبتان فرصت طلب)».

 

 آناهیتا همتی و یک تشکر عجیب

آناهیتا همتی دیگر بازیگری بود که بابت یک تشکر عجیب مورد انتقاد واقع شد. افکارنیوز در این باره نوشت:«…در این بین آناهیتا همتی اما پیامی منتشر کرده است که دست کمی از خبر مرگ گربه هانیه توسلی ندارد!این بازیگر سینما و تلویزیون به جای تشکر از امدادگران داوطلبی که در حال کمک رسانی شبانه روزی به زلزله زدگان هستند، در اقدامی شگفت انگیز استوری اینستاگرام خود را به سگ های آموزش دیده اختصاص داد و آن‌ها را قهرمانان واقعی خواند.همتی خطاب به این موجودات نوشت: قهرمانان واقعی شمایید… تاریک اندیش نباشیم».

شاید اگر این کم سلیقگی در ارسال پیام تسلیت نبود،کسی خرده زیادی از همتی نمی گرفت.

 

 خانه سینما و یک سفر کم خاصیت؟!

«حضور گروهی از سینماگران در کرمانشاه، سرپل ذهاب و روستاهای آسیب دیده پیش از آنکه کمکی به مردم کرده باشد، به خود ما یادآوری می‌کند ‌که چقدر این دیدن‌ها و حضورها می تواند خود ما را متوجه وجوه مسولیت‌پذیریمان کند و امیدوارم که اولا دیگر شاهد چنین رخدادهای تلخی دیگر نباشیم و اگر خدا نکرده دوباره شاهد چنین اتفاقات تلخی بودیم با یک سازماندهی بهتر و مناسب‌تر و استفاده از تجربیات گذشته تا جایی که میتوانیم در کنار آسیب دیدگانی باشیم که نسبت به هنرمندانشان و خانواده سینما لطف بی پایانی دارند و باید در مقابل این لطف بی پایان حتما نسبت به انجام مسولیت‌های اجتماعی خودمان در حد امکان تلاش کنیم».

 

اینها جملاتی بود که منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در توصیف سفر خود و گروهی از سینماگران به مناطق زلزله زده مطرح کرد.تعابیری که در واقع تاکیدی ناخواسته بر نمایشی و کم خاصیت بودن این سفر ارزیابی شد و منتقدان انفعال خانه سینما را در ساماندهی و مهندسی کمکهای مردم از طریق هنرمندان و سینماگران در موضع برتر قرار داد.خانه سینما پیش از آن هم دو روز پس از وقوع زلزله در بیانیه هایی که ادبیاتی شعارگونه داشت،تلاش کرده بود خود را در جریان این حادثه فعال و موثر جلوه دهد.اطلاعیه هایی که کاملا بی اثر بودند؛مثل همین سفر اخیر که خانه سینما بانی اش بود!

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش