جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۴۹ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۷۲۲
چهره ها در سینما و تلویزیون

نیوشا ضیغمی:برخی از زنان زیباى اولیه و زنانه خود را از دست دادند/ تمایل ندارم همیشه مشغول باشم و بازى کنم

نیوشا ضیغمی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران
نیوشا ضیغمی در گفتگوی برنا از نقش آفرینى در دو فیلم سینمایى «ثبت با سند برابر است» و «دختر عمو، پسر عمو» سخن گفت.

نیوشا ضیغمى، بازیگر نام آشنای سینما، این روزها با دو فیلم سینمایى کاملا تجارى «ثبت با سند برابر است» و «دختر عمو، پسرعمو» در پرده سینماهاحضور پیدا کرده است. وی در این سال ها بیشتر در آثار کمدى و تجارى سینما خود را محک زده است.

 

با این بازیگر که فیلم سینمایى «دریا، ماهى و پرنده» را هم در گروه «هنر و تجربه» در اکران دارد گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید.

 

فیلم «دختر عمو، پسرعمو» چه مولفه و ویژگی هایی داشت که بازی در آن را پذیرفتید؟

«طلاق» در جامعه کنونى به نسبت گذشته بسیار رایج شده و در قامت یک معضل خودش را نشان مى دهد. متاسفانه بسیارى از طلاق ها و جدایى زوجین از یکدیگر با موارد سطحى اتفاق مى افتد. فیلمنامه «دختر عمو، پسر عمو» با زبان طنز به همین مباحث مى پردازد و از این حیث برایم جذابیت لازم براى نقش آفرینى را داشت.

 

حضور نیوشا ضیغمى در دو فیلم کمدى سینمایى «ثبت با سند برابر است» و «دختر عمو، پسر عمو» و اکران همزمان این دو اثر با یکدیگر سبب شده چشمان مخاطب به تماشای حضور ضیغمى در آثار کمدى عادت کند، آیا این رویه را براى ادامه فعالیت خود انتخاب کردید یا نقش آفرینی در ژانرهای دیگر هم می تواند دغدغه و هدف شما باشد؟

نزدیک ١٥ سال است در تلویزیون و سینما مقابل دوربین ظاهر مى شوم. در کارنامه کارى من تجربه بازى در آثار جدى و کمدى دیده مى شود. ولى در شرایط کنونى اجتماع کمدى هاى «ثبت با سند برابر است» و «دخترعمو، پسرعمو» جزو کمدى هاى شریف و موقعیتی هستند که براى خنده مخاطب دستاویز به هر مسئله اى نمى شوند. در شرایط فعلى مردم به دیدن فیلم هاى کمدى بیشتر تمایل نشان مى دهند و سینما را با مفهوم سرگرمى دنبال مى کنند. در دو فیلم «ثبت با سند برابر است» و «دختر عمو، پسر عمو» حرفى هم زده شد. حالا شاید حرف بزرگى زده نشده ولى قرار نبوده به صرف خنده مخاطب را به سالن سینما بیاوریم.

 

نشانه هاى کمدى سخیف و مبتذل از نگاه نیوشا ضیغمى چگونه تعریف مى‌شود؟

بسیارى از فیلمسازان و نویسندگان مطرح سینماى جهان مهمترین حرف هاى خود را در قالب فیلمنامه هاى کمدى بیان مى کنند. کمدى صرفا مختص به دریافت خنده از مخاطب نیست. کمدى به آن معنا که پیامى هم در آن نهفته است، کاربرد دارد. فیلم هاى که در مقطعى جایگزین آثار کمدى سینماى ایران شدند فیلمنامه و محتوا خاصى ندارند و حتى از ساختار اصولى موضوع داستان هم بى نصیب هستند. فقط با جذب بازیگر و انجام هرگونه حرکت شنیع دیده شدند. ولى این سینماى کمدى نیست و بیشتر هجو است، اصلا استفاده از واژه ابتذال براى این فیلم ها مناسب سینماى ایران نیست و برخى از دیالوگ ها و حرکت بازیگران این آثار واقعا در شان سینماى ایران نیست. من این آثار را در زمره آثار کمدى تعریف نمى کنم. به طور کلى سینماى بى محتوایى است که شاید مخاطب عام هم که به تماشاى این فیلم ها مى رود پس از پایان فیلم و خروج از سالن حال خوشایندى نداشته باشد و صرفا به دلیل حضور بازیگرانى که ذهن آنها را با خود همراه کرده به تماشاى آن فیلم نشستند

 

 

شما در طول این سال ها کم کار شدید، زندگی مشترک چقدر در رخداد این اتفاق برای شما دخیل بوده است؟

کارنامه بازیگرى من مشخص است. در این سال ها به طور میانگین هر سال ٢ الى ٣ فیلم بازى کردم و از یک مقطعى به بعد حضور دائمى بازیگر مقابل دوربین ها باعث دلسردى مخاطب از بازیگر مى شود. بیشتر تلاش مى کنم انتخاب هاى معقول کنم و در میان پیشنهادات ترکیب انتخاب فیلم ها را طورى کنار هم مى گذارم که هم فیلمى با مشخصات گیشه در آن حضور داشته باشد و هم فیلمى بازی کنم که با نگاه کلاسیک و هنرى بیشترى درآمیخته شده باشد. خیلى هم تمایل ندارم همیشه مشغول باشم و بازى کنم اما به عنوان بازیگر فکر مى کنم فیلمنامه خوب مى تواند بازیگر را براى بازى در فیلم مجاب کند و براى خودم هم قانون تعیین نکردم که حتما باید سالیانه یک تعداد فیلم بازى کنم در مجموع نمى خواهم صحبت هاى کلیشه اى کنم ولى دوست دارم در فیلمى به ایفاى نقش بپردازم که احترام به سلیقه مخاطب هم در آن لحاظ شده باشد.

 

نیوشا ضیغمی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

متاسفانه روالی که در طول این چند سال اخیر در جشنواره فیلم فجر شاهد هستیم این است که تعداد ثابتی از بازیگران در فیلم ها حضور دارند و در این زمینه هیچ تنوعی دیده نمی‌شود ارزیابى خودتان از این موضوع چیست باند و دوست بازی نقشی در این جریان دارد؟

١٤سال از حضور من در سینما گذشته است از جمله بازیگرانى نبودم که اعلام کنم مثلا در این سال من فیلمى بازى نکردم و بیکار بودم یا خانه نشین شدم. این اتفاقات به صورت مقطعى در سینما رخ مى دهد ولى ماندگار نیست. اعتقاد دارم عدم ریسک پذیرى فیلمسازان و انتخاب عوامل سرتاسر کپى از فیلمى که موفق بوده یا اتخاذ فرمولى که در جشنواره فجر مثلا جواب مى دهد را مى توانم از دلایل این اتفاق عنوان کنم. در صورتى که معتقدم کاملا اشتباه است، تمام بازیگران در هر سن و شرایط فیزیکى با انتخاب عوامل درست و فیلمنامه خوب قادر خواهند بود توانایى هاى خود را نشان بدهند، اینگونه نیست که بازیگر آثار تجارى صرفا در این ژانر مورد توجه قرار بگیرد و بازیگر فیلم هاى هنرى در ژانر خودش، ادامه این رویه مطمئنا سبب خستگى مخاطب از دیدن بازیگر در نقش هاى تکرارى مى شود و ناخودآگاه آن بازیگر را هم به سمت تکرار مى برد. در هر دهه اى سینماى ایران یک شرایطى را تجربه کرده است. بازیگرى که بیش از یک دهه مقابل دوربین بوده است یعنى از جمله بازیگران ماندگار سینما محسوب مى شود که حضور خودش را در سینما تثبیت کرده و وقتى فیلمسازان و تهیه کنندگان متوجه مى شوند که این آثار بازخورد ندارد این شرایط تغییر خواهد کرد. یک بخش مهم سینما مخاطب سینما هستند و این سیستم انتخاب هاى تکرارى نمى تواند با دوام باشد.

 

به نظر شما جشنواره فیلم فجر از جایگاهی برخوردار هست که مخاطب ایرانی با فهمیدن اینکه یک فیلم سیمرغ گرفته به تنهایی تمایل به تماشای این فیلم داشته باشد و آیا شما مانند برخی به این موضوع قائل هستید که جشنواره فیلم فجر از نگاه دولتى استفاده مى کند یا جوایزی از پیش تعیین شده و سفارشی دارد؟

بالاخره چه بخواهیم و چه نخواهیم جشنواره فیلم فجر مهمترین فستیوال سینمایى و هنرى کشورمان است. در ادوار گذشته جشنواره فیلم فجر دیدیم که نگاه هاى انتخاب آثار مبتنى بر سلیقه هاى مدیریتى بوده است، اى کاش که اینگونه نباشد. البته تمام فستیوال هاى دنیا رویکرد مشخصى دارند و از یک چارچوب خاص تکرارى دارد. اما اعتقاد دارم اگر مدیران جشنواره فیلم فجر یک مقدار واقعى تر از رابطه ها و اسم و رسم افراد عمل کنند و به جوانان میدان بدهند، جشنواره فیلم فجر جذاب تر مى شود چون از الان وقوع یک سرى اتفاقات کاملا قابل پیش بینى است.

 

نیوشا ضیغمی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

در پایان اجازه بدهید سوالی فارغ از سینما و بازیگری بپرسیم؛ شما مدیریت یک کلینیک زیبایی را برعهده دارید که طبیعتا خیلی از افراد در آن تمایل دارند که در صورت شان تغییراتی ایجاد کنند شما به عنوان یک چهره شناخته شده چقدر به بکر بودن چهره چه در میان بازیگران و چه مراجعه کنندگان به کلینیک اهمیت مى دهید؟

بسیارى از اوقات تعریف یا تعبیر غلط از یک مقوله اى قادر است که آن را از بهترین حالت به بدترین شکل ممکن برساند. در این زمینه به عدم آگاهى یا استفاده نادرست از امکانات هم مى توان اشاره کرد، امروز علم پزشکى موفق شده از انواع متدهاى زیبایى و دستگاه براى حفظ سلامت پوست استفاده مى شود نه براى تغییر ظاهر. حفظ سلامت پوست یعنى اینکه پوست صورت فردى در آستانه ٥٠ سالگى به مانند پوست صورت فردى ٣٥ ساله دیده شود. در حال حاضر علم پزشکى به قدرى پیشرفته شده است و متدهاى جدید و دستگاه هاى تازه وارد کشور شده که قادر است سلامت پوست صورت شما را به ١٥ سال قبل از سن خودتان برساند، این مسئله به سلامت روح و روان افراد هم خیلى کمک مى کند. متاسفانه از یک سرى نمونه هاى جراحى هاى ناموفق زیبایى الگوبردارى مى کنیم و متاسفانه برخى از خانم ها با استفاده از بدترین نوع این شیوه هاى حفاظت از سلامت پوست، زیباى اولیه و زنانه خودشان را از دست دادند. خانم ها و آقایان که براى این کار مى خواهند اقدام کنند در ابتدا نسبت به آن آگاهى کسب کنند و به مراکز مطمئن و معتبر مراجعه کنند چون برخى از این مراکز از مواد و تجهیزات نامناسب استفاده مى کنند، استفاده غلط براى حفظ سلامت پوست مى تواند عواقب بدى هم داشته باشد و این موضوع به عدم آگاهى افراد برمى گردد که باید هوشیار باشند.

 

 

 

  • 20
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش